Duben

Jude Law

Povolání:
Rodné jméno:
David Jude Heyworth Law
Národnost:
Věk:
51
Narození:
29.12. 1972, Lewisham, Londýn, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jude Law se narodil jako opožděný vánoční dárek na konci prosince roku 1972, v Lewishamu, část Londýna, Anglie. Dostal jméno po písničce od skupiny Beatles Hey Jude. Svoje herecké vlohy získal po rodičích, kteří byli učitelé, a na divadle začal vystupovat již ve třinácti letech a posléze započal se studiem herectví. Školu v sedmnácti letech ukončil předčasně, ale již na divadle zůstal. V divadelní hře Indiskrétnosti, se excelentně zhostil své role a dokázal odložit všechen svůj textil, docela až do "ponožek" a dívky v prvních řadách mohly omdlévat blahem. Za zvládnutí těžké role byl nominován na divadelní cenu Tony.

Za roli v thrilleru Talentovaný pan Ripley (1999) byl nominován dokonce na Oskara a to se mu přihodilo i v dalším filmu, v dramatu Návrat do Cold Mountain (2003).

Na počátku své herecké kariéry vystupoval jako dokonalý muž, věrný manžel a vzorný táta od dětí. Při natáčení svého prvního filmu Shopping se seznámil s herečkou Sadie Frost, s kterou má tři děti - syny Rafferty (14), Rudy (8) a dceru Iris (10), ale již jako manželský pár nežijí.

Ještě za společného života, spolu založili vlastní produkční společnost , která po šesti letech a natočení šesti filmů zkrachovala a zanikla. Po rozvodu Jude jako svobodný začal řádit, holky před ním nebyly v bezpečí ani na stromě, ale nakonec proč utíkat před krasavcem, jako je Jude. Při natáčení komedie Zlatíčko, herec zatížený na herečky, se dal dohromady s přítulnou a okouzlující Siennou Miller a začaly o jejich soužití psát bulvární časopisy - o jejich rozchodech, udobření, přijdou zásnuby a nakonec dojde k rozchodu.

Daří se mu s modelkou Samanthou Burke přivést na svět dceru Sophii. Dnes je pro změnu vídán ve společnosti s modelkou Lily Cole, která je o šestnáct let mladší. Říká se o něm, že prochází krizí pánů středního věku. A nebo Jude v sobě objevil lva salónů, a tento fešák má šarm a mimořádné charisma, jde ze skandálu do skandálu a chce si život užívat plnými doušky, když to neměl v mládí, nyní si to chce vynahradit a dohnat…

K hereckým rolím mu přibyla další důležitá funkce a to je produkce.

Herec dále hrál ve filmech: Nepřítel před branami (2000), Sherlock Holmes (1991, 2009, 2011), Letec (2004), Slídil (2007), Anna Karenina (2012)

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Jude se narodil v Londýně, v jeho jižní části 29. prosince roku 1972. Oba dva rodiče pracovali jako učitelé a on se se dostal ke hraní ve svým 13ti letech. Začal vystupovat v National Youth Music Theatre. Například si zahrál v "Joseph and the Technicolor Dreamcoat". školu ale v 17ti letech opustil a začal se věnovat herectví. Nejprve to byla opera "Families" a poté následovaly "Pygmalion" a "The Fastest Clock in the Universe". To bylo ale už v roce 1992, kdy měl za sebou svůj debut.

Ten si totiž, před kamerou, odehrál v roce 1989 ve filmu "The Tailor of Gloucester", který byl natočen pro televizi. Rok na to získal roli v seriálu "Families", který se točil až do roku 1993. A poté, Jude, natočil opět film pro televizi s názvem "The Marshal". Stále z něho nebyl hvězda, natož hvězda první velikosti. Ale úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.

První zlom v jeho kariéře přišel v roce 1997 s dramatickým filmem "Gattaca", kde si zahrál po boku Ethana Hawke a Uma Thurmanové. O dva roky později si tento úspěch a slávu zopakoval s filmem "Talentovaný pan Ripley" (The Talented Mr. Ripley), kde si pro změnu zahrál s Mattem Damonem a Gwyneth Paltrow. Za tento film byl nominován na Oskara pro nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli.

Z Judeho se stala hvězda a reřiséři jej začali obsazovat do dalších rolí. V roce 2001 si zahrál ruského odstřelovače Vasilije Zajceva, který bojuje proti německému rozvědčíkovi majoru Königovi (Ed Harris) ve filmu "Nepřítel před branami" (Enemy at the Gates). Ve stejný rok si ještě zahrál ve filmu "A.I. - Umělá inteligence" (Artificial Intelligence: AI). A rok na to získal roli po boku Toma Hankse v kriminálním filmu "Road to Perdition".

V roce 2003 jej můžeme vidět ještě ve filmu "Cold Mountain" a v dramaticko-romantickém filmu "Tulip Fever". Na rok 2004 plánuje pro Nás film "The World of Tomorrow", kde si zahraje např. Gwyneth Paltrow a Angelina Jolie. A dále film "I Heart Huckabee's". Pro rok 2005 připravuje dokonce film "Untitled Alfie Remake". Za film "Cold Mountain" si Jude Law odnesl honorář 10 mil. dolarů.

Jude je celým svým jménem David Jude Law a je vegetarián. Není zatím moc přelétavý a o tom Nás může přesvědčit i fakt, že je od září 1997 ženatý s herečkou a producentkou Sadie Frost, která produkuje film "The World of Tomorrow". Podle neoficiálních informací ale podali manželé žádost o rozvod. Mají spolu celkem tři děti. Syna, který se narodil rok před svatbou, jménem Rafferty. A dvě dcery: Iris (narozena 25. prosince 2000) a Rudy (narozena v roce 2002).

Autor: Redakce

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190579
Osobností: 697888
Fotografií: 764077
Plakátů: 376718
Obsahů a biografií: 178306
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10

Ukradené auto (1999) [TV epizoda...

Ukradené auto
Otec Ericoj veme klíčky od   auta kvůli škrábanci a že   není zodpovědný a tak Kelso   sežene jiné auto, ale to je   údajně kradené, tak celá   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jude Law

Law Jude

Naposled navštívené:
Jude Law

Law Jude