Zari

Ornella Muti

Povolání:
Rodné jméno:
Francesca Romana Rivelli
Národnost:
Věk:
69
Narození:
9.3. 1955, Řím, Itálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Italská herečka Ornella Muti (* 9. 3. 1955) se narodila v Římě jako Francesca Romana Rivelli. Otec byl dobře situovaným lékařem, který pocházel z Neapole a maminka, původem z Estonska, byla herečkou. Po ní má nejspíše herecké nadání. Do světa showbyznysu se dostala už jako malá. Pózovala jako modelka do ilustrovaných románů. Od malička toužila být tanečnicí, ale otec jejím snahám a zálibám bránil. Změna nastala až po jeho smrti. Ve filmu debutovala již ve čtrnácti letech. Práci ji dal režisér Damiano Damiani a obsadil ji do filmu Nejkrásnější manželka. Měla zde hrát unesenou a znásilněnou dívku, kterou chce její nastávající přimět k sňatku. Film byl natočen podle skutečných událostí. Jelikož v této době ještě chodila do školy, dostala od produkce omluvenku, že je nemocna. Zajímavé je, že si filmového manžela, kterého hrál Alessio Orano, o pár let později, v roce 1975 skutečně vzala. Mezitím však spolu natočili ještě pár filmů.
Půvabné Ornelly Mutiové si všímali i jiní režiséři. Byla obsazována do rolí neodolatelně svůdných žen a dívek. Na první pohled působily křehce a nevinně, ale nakonec si dokáží jít za svým. Přišly i náročnější role (Swannova láska, Poslední žena).

V roce 1988 byla Ornella nominována na evropskou filmovou cenu Felix, a to za roli ve filmu Soukromý zákoník.

Pokud jde o její soukromý život, tak manželství uzavřené v roce 1975 skončilo v roce 1981 rozvodem. To už však měla sedmiletou dceru Naike. Kdo byl jejím otcem Ornella nikdy neprozradila. Snad to byl nějaký španělský producent. V roce 1988 se provdala za burzovního makléře Federika Facchinettiho. Spolu měli dvě děti – Carolinu a Andreu. I toto manželství se rozpadlo. Manžel padělal její podpisy na směnkách, což pro Ornellu znamenalo zklamání a byla připravena o luxusní vilu v Římě. Od roku 1999 žije s plastickým chirurgem Stefanem Piccolem. Tento partner je o osm let mladší, než Ornella. Od roku 1996 je Ornella babičkou – její prvorozená dcera přivedla na svět dceru Akash.

Autor: hvezdyn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

11:05 - 12:00

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Yellowstonský park - tikající ...

11:25 - 12:20

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Tipy ptáka Loskutáka

11:30 - 11:45

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

10:10 - 12:05

84 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ornella Muti

Muti Ornella

Milenec Lady Chatterleyové (Lady Chatterley)

Milenec Lady Chatterleyové
Lady Chatterley

Naposled navštívené:
Ornella Muti

Muti Ornella

Milenec Lady Chatterleyové (Lady Chatterley)

Milenec Lady Chatterleyové
Lady Chatterley