Duben

Eva Kalavská-Faltusová

Povolání:
Rodné jméno:
Eva Kalavská
Národnost:
Věk:
48
Narození:
7.4. 1976, Liptovský Mikuláš
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila jsem se 7. dubna 1976 na Slovensku. Studiu kompozice jsem se věnovala od roku 1996, nejdřív na ZUŠ poté jsem pokračovala ve studiu na Pražské konzervatoři u Otomara Kvěcha. V roce 1997 jsem získala první cenu v Národní skladatelské soutěži pro mladé skladatele v Opavě za svoji klavírní Sonatinu. Počas studií na konzervatoři byla provedena řada mých kompozic, skladby zazněli na koncertech sdružení Přítomnost a na a na festivalu Dny soudobé hudby. V roce 2003 jsem obdržela stipendium Českého hudebního fondu. V březnu roku 2004 jsem se stala členkou sdružení Přítomnost pro soudobou hudbu Ve skladatelské soutěži Generace, v roce 2003 jsem získala čestné uznání v I. kategorii skladatelské soutěže Generace v Ostravě za svoji Sonátu pro flétnu a klavír "Exultation". Moje absolventská skladba Suita pro klavír a symfonický orchestr - Ludus Naturae byla provedena 14.5 2004 v Sále Martinů na HAMU a byla nahrána a vysílána Českým rozhlasem.

Dne 6.11.2008 zazněla na Dnech soudobé hudby v Sále Martinů v Lichtenštejnským paláci moje skladba Kámen a mlčení pro flétnu, hoboj, fagot akordeon, marimbu a vibrafon kterou nahrál Český rozhlas 3 - Vltava (skladba postoupila do užšího výběru skladatelské soutěže Meetingpoint Music Messiaen 2008 ve Francii).

Dne 10.11.2011 na hudebním festivalu "Dny soudobé hudby" zazněla moje skladba Sub volvo v podání Kinsky trio Prague. Skladba pro symfonický orchestr a smíšený sbor Verbum patris hodie ale také mé originální úpravy koled byli každoročně prezentovány na Vánočním koncertě Okamžitého filmového orchestru Varhana Orchestroviče Bauera v kostele U Salvátora v Praze.

V roce 2017 vydalo nakladatelství Musica Gioia v klavírním albu "Barvy duhy" tři mé klavírní skladby - Půlnoční tanec, Etude presto silenzio a skladbu Barvy duhy.

V roce 2020 vydalo nakladatelství Musica Gioia mojí skladbu Cantus cordis pro čtyřruční klavír v klavírním albu "Od filmu ke koncertu".

Každoročně zaznívají na festivalu "Klavírní moderna dětem" některé z mých klavírních skladeb pro děti.

Životopis (biografie) / Informace:
Absolventka Pražské konzervatoře - obor skladba. Držitelka několika ocenění ve skladatelských soutěžích.
Tvorba orchestrální hudby, komorní hudby a tvorba elektronické hudby různých žánrů na PC.
Členka sdružení pro soudobou hudbu "Přítomnost"

Další info a ukázky z tvorby - mp3 a partitury naleznete na

www.calave.com

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eva Kalavská-Faltusová

Kalavská-Faltusová Eva

Naposled navštívené:
Eva Kalavská-Faltusová

Kalavská-Faltusová Eva