Zari

Jitka Čadek Čvančarová

Povolání:
Známá jako:
Jitka Čvančarová
Národnost:
Věk:
46
Narození:
23.3. 1978, Mělník, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Jitka Čvančarová se narodila 23. 3. 1978 v Mělníku. Vystudovala mělnickou střední stavební školu a poté se přihlásila na vysokou školu, z trochu jiného soudku. Byla jí brněnská JAMU (obor: muzikálové herectví), kterou roku 2000 úspěšně absolvovala.

Od 1. května roku 2000 do 31. 7. 2008 pak byla členkou Městského divadla Brno. V tomto divadle odehrála takové role, jako je Líza Ďulíková z muzikálu My Fair Lady, Luisa ve hře Slaměný klobouk, Rosalina v inscenaci Marná lásky snaha nebo Sandra v muzikálu Svět plný andělů. Právě za tuto roli byla poprvé nominována na velmi prestižní hereckou cenu Thálie. Podruhé pak v roce 2008 za roli Sukie, kterou vytvořila v muzikálu Čarodějky z Eastwicku.

Dále jsme ji mohli vidět v divadlech: G-studiu (př. role: Sestra Marie Lea ve hře Jeptišky), Divadlo Bolka Polívky (př. role: Irena ve hře Garderobiér), Divadlo Bez zábradlí (př. role: Juliška ve hře Cikáni jdou do nebe v alternaci se Zuzanou Ďurdinovou), Divadlo Pod Palmovkou (př. role: Nataša ve hře ještě jednou profesore, Eva ve hře Gazdina roba, Marie Stuartovna ve hře Ať žije královna), Divadlo v Celetné - Spolek Kašpar (př. role: Roxana ve hře Cyrano), Letní shakespearovské slavnosti (př. role: Adriana ve hře Komedie Omylů), Divadlo Broadway v Praze (př. role: Květuška ve hře Adéla ještě nevečeřela), Divadlo Kalich (př. role: mladá žena, tanečnice a herečka ve hře Mínus dva).

V televizi jsme ji mohli vidět například v seriálu Četnické humoresky (Hanička), pohádkách O princezně se zlatým lukem (Štěpánka) a Kočičí princezna (Anička), v seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě 2 (zdravotní sestra Markéta Vorlová) a seriálu Dokonalý svět. Moderovala také Autosalon na TV Prima.

Objevila se i v několika filmech, a to například ve filmech Bestiář (Sabina), Svatba na bitevním poli (hospodská Jarunka) nebo Kdopak by se vlka bál? v roli maminky.

Jitka je také patronkou sdružení DebRA ČR, které jako jediné u nás poskytuje pomoc lidem s epidermolysis bullosa congenita (EB) a jejich rodinám.

Autor: rarak94

Životopis (biografie) / Informace:
Jitka Čvančarová na nedávném křtu představila nový ročník charitativního kalendáře 12 plus 12, který pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel. Focení, kterého se ujala Lucie Robinson, se letos odehrávalo mezi skleněnými střepy. Ty se staly symbolem křehkosti i zranitelnosti stovek lidí, kteří tímto závažným onemocněním u nás trpí.Titulní stranu kalendáře 12 plus 12 tvoří fotografie Jitky Čvančarové v sukni z explodujícího červeného skla. „Fotografie, které pro šestý ročník projektu vznikly, jsou díky Lucii krásné a znepokojivé zároveň,“ říká patronka charitativní organizace Debra, která kalendář vydává, Jitka Čvančarová a dodává: „Na jedné straně si samozřejmě přejeme, aby kalendář svého majitele co nejvíce těšil. Na straně druhé je pro nás ale i nástrojem komunikace a osvěty. Pro naše pacienty je totiž nesmírně důležité, aby lidé věděli, co nemoc motýlích křídel je a čím procházejí, protože informovaná a ohleduplná společnost je to, co jim umožní žít jejich bolestivý život daleko svobodněji a šťastněji.“

Právě sklo, které se v různých formách objevuje na všech fotografiích kalendáře, se tak stalo symbolem extrémně zranitelné kůže lidí s nemocí motýlích křídel.



„Sama jsem velmi kontaktní člověk a vůbec si nedokážu představit, jak těžký musí být život lidí s EB. O to víc mě fascinuje, když je vidím usmívat se. Zároveň bych chtěla vyzdvihnout hrdinství jejich rodičů a nejbližších, ani oni to rozhodně nemají jednoduché a zaslouží si zlatou medaili,“ říká další z tváří kalendáře, violoncellistka Terezie Kovalová.



Vedle ní se v kalendáři objeví například Anna Geislerová, pro niž speciálně pro focení vytvořil šaty se skleněnými střepy světoznámý designer Jakub Polanka, nebo Dan Bárta. „Debra je vlastně prodlouženou a pravou rukou specializovaného EB centra při Fakultní Nemocnici v Brně a tam, kde EB centrum léčí tělo, pomáhá Debra s duší,“ pojmenovává Dan Bárta jeden z důvodů, proč se již po několikáté připojil ke kampani Debry 12 plus 12.
DebRA

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Písničky z obrazovky

10:15 - 10:35

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Tutanchamonova kletba

10:25 - 11:20

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

60 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:25 - 11:25

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jitka Čadek Čvančarová

Čadek Čvančarová Jitka

Van Helsing

Van Helsing
Van Helsing

Svobodná vůle (Der freie Wille)

Svobodná vůle
Der freie Wille

Naposled navštívené:
Jitka Čadek Čvančarová

Čadek Čvančarová Jitka

Van Helsing

Van Helsing
Van Helsing

Svobodná vůle (Der freie Wille)

Svobodná vůle
Der freie Wille