Duben
ohodnotit

Let

Flight

Rok:
2012
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2013
„Pilot zachraňuje cestující na palubě porouchaného dopravního letadla...“

Obsah filmu Let

 
Kapitán dopravního letadla Whip Whitaker si užívá život plnými doušky. Holduje alkoholu, drogám i sexu. Po pár hodinách spánku ještě omámený drogami sedá do kokpitu letadla s více než stovkou lidí na palubě a vyráží směr Atlanta. Když zdárně prolétne bouřkou a silnými turbulencemi, předá stroj druhému pilotovi a jde si dát tajně panáka vodky do pomerančového džusu. Když si zdřímne přímo v pilotní kabině, vytrhne ho ze spánku neřízené strmé klesání letadla. S klidem přebírá řízení a snaží se letadlo stabilizovat, to se ale nedaří a on musí nouzově přistát. Brzy ho navštíví vyšetřovatelé nehody a sdělí mu, že zachránil spousty životů. Netrvá...
 
Související odkazy
 
Recenze: Let

V režii Roberta Zemeckise, jenž kdysi natáčel vynikající filmy.  číst dál

 
 
RECENZE: Let s Washingtonem mohl být strhující. Zůstal jen solidním

Snímek Roberta Zemeckise, za nějž je Denzel Washington v roli pilota nominován na Oscara, zabije výtečný nápad romantickou moralitou. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert ZemeckisRobert Zemeckis  
hraje:
Denzel WashingtonDenzel Washington.....Whip Whitaker [57]   
Don CheadleDon Cheadle.....Hugh Lang [47]   
Kelly ReillyKelly Reilly.....Nicole [34]   
John GoodmanJohn Goodman.....Harling Mays [59]   
Bruce GreenwoodBruce Greenwood.....Charlie Anderson [55]   
Brian GeraghtyBrian Geraghty.....Ken Evans [37]   
Tamara TunieTamara Tunie.....Margaret Thomason [53]   
Nadine VelazquezNadine Velazquez.....Katerina Marquez [33]   
Peter GeretyPeter Gerety.....Avington Carr [71]   
Garcelle BeauvaisGarcelle Beauvais.....Deana [45]   
Melissa LeoMelissa Leo.....Ellen Block [51]   
Boni YanagisawaBoni Yanagisawa.....Camelia Satou [40]   
Adam TomeiAdam Tomei.....Fran [44]   
E. Roger MitchellE. Roger Mitchell.....Craig Matson [41]   
James Badge DaleJames Badge Dale.....onkologický pacient [33]   
Tom NowickiTom Nowicki.....Len Caldwell   
scénář:
John GatinsJohn Gatins  
hudba:
Alan SilvestriAlan Silvestri  
kamera:
Don BurgessDon Burgess  
Hans BjernoHans Bjerno.....letecké záběry   
střih:
Jeremiah O'DriscollJeremiah O'Driscoll  
Arthur SchmidtArthur Schmidt.....dodatečný [74]   
Evan FinnEvan Finn.....dodatečný   
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.paramount.com/flig...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Let >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.8.2018
║Rozpočet $31miliónov║Tržby USA   $93,772,375║Tržby Celosvetovo $161,772,375▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,786,488   //počet predaných kusov 579,579║ Tržby za   predaj DVD v USA $19,135,065 //počet predaných   kusov 1,097,691║ Tak Zemeckis riadne vyšumel   akoby si myslel že sa z toho samo spraví niečo   veľkolepejšie, strašne to necháva na voľno   plynúť, nič na vrch nedá a nepomôže ani   troška sa snažiaci Washington, ktorý si tu   odbíva asi svoju najsuchšiu postavu vo svojej   kariéru, ktorú si ani neobľúbite ani   dostatočne nedokážete znenávidíte, nuž nemá   to iskru. Príbeh je ako tak zaujímaví po úsek   s katastrofou ale potom príde na tak suchý   banálny dej, ktorý fakt nemá čo hútnejšie   ponúknuť a snaha o otvorenú sondu do života   pilota alkoholika a čiastočne narkomana smerom k   divákovi ovocie neprináša, sklamanie. A opäť   sa ukázali úzkoprsí akademici od oscara film   má 2 nominácie na oscara: herec + scénar??   /40%/
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Boj dopravního pilota s démonem alkoholu a   drogami. Efektní havárie letadla a následné   vyšetřování ho zavede na rozcestí, mezi   pocitem viny a snahy o zachování vlastní   důstojnosti a hledání cesty ke své rodině. Je   to napínavý od začátku do konce.
ondrink
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2015
denzel
nedopozeral som to, bolo neskoro, ale denzel bol   super, dobre zahral alkoholika so serioznym   povolanim
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Sice hereckým výkonům se nedá nic vytknout   Denzel zahrál opilce skvěle ale není to zrovna   můj žánr a ještě když je celý film točí   kolem opilce který se celý film ožrává a je   to o ničem.
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2015
Musím souhlasit
s Prvosenkou, taky jsem byl příjemně   překvapen. Hlavní téma filmu je závislost na   alkoholu. Paradoxně opilý pilot dokázal   vyřešit problém s s neříditelným letadlem a   zachránil spoustu lidí.Ale jako v životě to   chodí i tak, že se může stát, že opilý   řidič je učastník dopravní nehody aniž by ji   způsobil ale následky si samozřejmě ponese.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2015
Démon alkohol
Začíná to dobře, nahá letuška, pařba, pilot   s opicí, ale nad věcí. Pak to trochu shodí   dolu ten hrdinský akrobatický kousek s letadlem,   ale budiž. Vyšetřování havárie a souboj s   chlastem, který dost jasně prohrává film opět   trochu zvedne. Jen ten pateticky nesmyslný konec   opět bere body.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.8.2014
Tak viděla jsem už lepší chlastačky... a že   Denzel umí zahrát i jedním okem není žádné   překvapení, uzemnil mě jen samotný let s   následným nouzovým přistáním, čehož jsem   se už dopředu paradoxně děsila - možnost, že   by se od podvozku odlepil třeba Steven Seagal   byla strašidelnější, než kdyby za kniplem   seděl commandant Lassard, leč dýchavičný   scénář brzy nepostačil tempu, které nastavil   bombastický úvod a pomocná ruka ultratrapného   Johna Goodmana byla vysloveně medvědí službou   a i zamýšlený odvaz ve formě zpěvu Micka   Jaggera do celkové kompozice těžce nezapadal...   Vše, co následovalo po havárii, byla jen   pančovaná břečka, kterou bych si vícekrát na   jazyku povalovat nenechala.
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Mohla to byť pôsobivá dráma. Kvality   režiséra mi to potvrdzovali a Denzel Washington   je skvelý herec, tak čo sa stalo? Začiatok mal   parádny rozbeh a následná scéna havárie   patrí k najlepšie spracovaným haváriam   lietadla, čo som vo filme doteraz videl. Až sa   mi zvýšil tep a behal mi mráz po chrbte.   Bohužiaľ pre mňa to bol vrchol filmu, ktorý   nebol následným dianím prekonaný. Nebyť   zvytočných dejových liniek - postava drogovo   závislej postavy, ktorú hrala Kelly Reilly-   ktorá mne osobne pripadala zbytočná a príliš   nepodstatná pre film, výsledok by bol lepší.   Mohol byť The Flight pôsobivou drámou,   vnútornou sondou do duše chronického   alkoholika, ak by sa viac zameral na hlavnú   postavu. Navyše ma to začalo asi v polovici   stopáže celkom nudiť, problémom bola asi   dĺžka filmu. Dejovo sa to nejako zaseklo a   prešlapovalo na jednom mieste. Slušný, ale   ničím výnimočný film, ktorý vidieť podruhé   rozhodne nemusím. Denzel Washington herecky dobre   stvárnil svoju postavu, ale na nomináciu na   Oskara to podľa mňa nebolo. 3*
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2014
Záčátek akce a pak jen povídání. říká se   že ožralej má vždy štěstí tentokrát to   bylo spíš neštěstí. Na konci si přizná že   je alkoholik a to je pro hlavního hrdinu jediná   výhra.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2014
Příběh o alkoholikovi, který je vynikajícím   pilotem dopravních letounů. Jedná se o   psychologickou sondu člověka žijícího tak   trochu divokým způsobem, ale na svoji   profesionalitě to není nikterak znát. Za letu   se porouchá letadlo, což vede ke katastrofě,   ale dokáže si poradit a zabránit toho   nejhoršího. Příběh pak sleduje rutinní   vyšetřování, při kterém se ukazuje, že   když má člověk kolem sebe ty správné lidi,   dá se vše ututlat a odejít bez poskvrny. Jeho   sklon k alkoholismu se začal skloňovat ve všech   pádech. Přesto vypitý alkohol během letu   směřoval k letušce, která při nouzovém   přistání zahynula. A v pilotovi se pohnulo   svědomí. Řekl bych ale, že diváka to nikterak   nepřekvapí. Velice choulostivé téma přeci   nemůže skončit jinak. Snímek není špatný.   Dech beroucí počáteční scéna s letadlem od   dramatického startu během silné bouřky až po   nouzové přistání je doslova adrenalinová   jízda. Pak se žánr změní na, takříc,   soudní drama, které jak bych řekl trochu   tlačí na pilu. I když dlouhá stopáž nato   nevypadá, je vše urychlené a nedokonalé. Ve   vyšetřování oné katastrofy bych čekal přeci   jen větší důraz na daný postup. Co způsobilo   poškození letadla, jestli se pilot držel   předpisů, dramatické slyšení a výpovědi   svědků atd. Nic takového se nekoná. A tak se   mi snímek jeví velmi plytký a značně   zjednodušený. To je ale problém scénáře. Po   režijní stránce je práce Roberta Zemeckise,   který se po delší době vrátil od animovaných   filmů k hrané tvorbě, velmi dobrá. Snažil se   vše vyzdvihnout na maximum, což se mu povedlo. A   tak se tento počin ztrácí ve výjimečnosti a   určitých klišé. Mělo to na víc.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih150262minih150262CHIPS: Bláznivá hlídka (2017) 
CHiPs n
minih48584minih48584Upírův pomocník (2009) 
Cirque Du Freak: The Vampire's Assistant n
minih54863minih54863Odstřelovač (2009) 
Sun cheung sau n
minih148826minih148826Život (2017) 
Life n
minih169670minih169670Bratrstvo nesmrtelných (2021) 
Infinite n
minih186734minih186734Ve stínu gangu (2019) 
Beyond the Law n
minih147671minih147671Pasažéři (2016) 
Passengers n
minih18669minih18669Sestra v akci 2 (1993) 
Sister Act 2: Back in the Habit n
minih24970minih24970Flubber (1997) 
Flubber n
minih144137minih144137Pandemie (2016) 
Pandemic n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)

 Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
Sully: Zázrak na řece Hudson n
Sully
Žánr: životopisný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Clint Eastwood

(jiná verze filmu)

Let (2012)Let (2012)Let (2012)Let (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10