Duben
ohodnotit

Mezi vlky

The Grey

Další název:
Medzi vlkmi, Šedá
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
8.3.2012
„Dnes přežiješ nebo zemřeš.“

Obsah filmu Mezi vlky

 
John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že...
 
Související odkazy
 
Recenze: Mezi vlky

Liam Neeson versus banda agresivních vlků … číst dál

 
 
RECENZE: Kdyby se Mezi vlky nemotaly dcerušky, byl by to fajn thriller

Tenhle existenciální thriller s hororovými prvky vypadá dlouho nadějně. Osm mužů vyvázne z letecké katastrofy a bojuje o přežití v aljašských horách. Dokud se sníh barví do ruda, je všechno v pořádku. Pak se ale začnou ve filmu Mezi vlky zjevovat tatínkovy holčičky. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joe CarnahanJoe Carnahan  
hraje:
Liam NeesonLiam Neeson.....John Ottway [58]   
Dermot MulroneyDermot Mulroney.....Talget [47]   
James Badge DaleJames Badge Dale.....Lewenden [32]   
Frank GrilloFrank Grillo.....John Diaz [47]   
Nonso AnozieNonso Anozie.....Burke [31]   
Dallas RobertsDallas Roberts.....Henrick [40]   
Larissa StadnichukLarissa Stadnichuk  
Ben BrayBen Bray.....Hernandez   
Anne OpenshawAnne Openshaw.....žena Ottwaye   
Joe AndersonJoe Anderson.....Flannery [29]   
Jacob BlairJacob Blair  
Lani GeleraLani Gelera  
scénář:
Joe CarnahanJoe Carnahan  
Ian Mackenzie JeffersIan Mackenzie Jeffers  
námět:
Ian Mackenzie JeffersIan Mackenzie Jeffers.....krátký příběh "Ghost Walker" (Přízračný chodec)   
hudba:
Marc StreitenfeldMarc Streitenfeld  
kamera:
Masanobu TakayanagiMasanobu Takayanagi  
střih:
Roger BartonRoger Barton  
Jason HellmannJason Hellmann  
Joseph Jett SallyJoseph Jett Sally  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mezi vlky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

whack
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2018
Hoci vlky by sa mstiť mali za čo (a táto pointa   sa mi páči), ide o bohapusté démonizovanie   týchto krásnych zvierat, ktoré sú stáročia   hubené po celej Zemi kvôli absurdným   stredovekým poverám, v ktorých sú zobrazované   ako nebezpečné krvilačné beštie. V   skutočnosti od vpádu Kolumba do súčasnosti   bolo v USA zdokumentovaných iba približne 5   nevyprovokovaných smrteľných útokov vlkov na   človeka, pričom za túto dobu klesla populácia   vlkov v USA z 250 000 na 25 000. Vlk nepozná   nenávisť, tá je výlučne znakom Človeka.   Takéto filmy považujem za niečo, čomu sa   hovorí brainwash.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2016
The Grey
Obrovsky potencial v podobe vyborneho nametu,   atraktivneho prostredia a hereckeho esa /L.Neeson/   zostal trestuhodne nevyuzity.K zemi ho strhava   deravy scenar, ktory je plny nelogicnosti a   vykreslenie vlkov ako krvilacnych a pomstychtivych   zivocichov je strasna hovadina.Takisto   retrospektivy a spomienky hrdinov dostavaju prilis   mnoho miesta a odvadzaju pozornost od napinaveho   deja.Naopak krasna priroda mohla dostat omnoho   vacsi priestor.Herecke vykony kolisave.Rezia   priemerna.
Film doporucujem, ale este raz lutujem   nevyuziteho potencialu...
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2016
Průměrný a né moc věrohodný dobrodružný   thriller o partě chlápků co přežijí pád   letadla v nějaké zmrzlé řiti a je jim zima,   mají hlad a honí je banda hladovejch,   krvelačnejch vlků. Nebýt tam Liama Nýsona jdu   s hodnocením o něco níže.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.12.2015
Tak při skákání na strom jsem se fakt bavil.   Myslel jsem, že to autoři nějak vtipně   odbourají, ale to co následovalo, byla fakt   pecka. Rambo křížený s blechou může jít do   kopru. No, nebyla to jediná blbina, kterou byl   divák nakrmen. Přesto nelze dát filmu   jednoznačně negativní náboj. Pár dobrých   okamžiků zde je, ale je jich tak málo, že to   na vyšší hodnocení není. O nádherné   přírodě nemá smysl psát. Děj je primitivní,   kecy u ohně střídá akce s vlky, takže je o   „zábavu“ postaráno. Film má sice delší   stopáž, ale díky rychloposuvu jsem jej dal za   necelou hodinu. Takže jsem suma sumárum chtěl   dát aspoň něco, ale za tem doslova „z…ý“   konec nedám ani to. 2015122710940/11732
movie-freak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Dobrý námět, krásné prostředí. Liam Neeson   výborný. Ovšem udělat z vlků takový bestie,   nějak mi to ubralo na zážitku. Očekával jsem   více.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2014
Liam Neeson dobrej, námět taky, ale uhozený   příběh, nesmyslný kecy o chování vlků a   ztvárnění samotných vlků bylo hodně trapný,   ani nevím jestli to bylo digitálně nebo   nějaký figurky, 35% víc si to nezaslouží
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2013
Ponurý příběh, který se snaží navodit   drsné prostředí mrazivé zasněžené Aljašky,   kde největším nebezpečím je bezmocnost a   hladový vlci. Spadne tam letadlo s několika   ropnými vrtaři. Kdo přežije, má před sebou   bitvu, o které se mu nikdy ani nezdálo. Že tam   čas ubíhá velmi pomalu vyobrazují dlouhé   pasáže, kdy se nic neděje a chlapy jen   tlachají. Když už se divák pomalu začíná   nudit, objeví se vlci kteří zahrozí, občas i   zaútočí a zase zmizí. Tyto scény jsou naopak   velmi krátké. Někdy je slyšet i vytí z   dálek. Obraz je klidný umocňující atmosféru,   ale když přijde akční sekvence, kamera rázem   ožije a je tak divoká, že se téměř ztrácí   přehlednost o tom, co že se to vlastně právě   děje. S pixelovým vlkem si moc tvůrci   nevyhráli. Jen stojí, vrčí, cení zuby a   slintá. Poněkud málo. Napětí se občas   objeví, ale hned je opět sraženo k zemi.   Scénář je velice slabý a tak to celé vypadá,   jakoby se režisér snažil zachránit co se dalo.   A vyšel z toho snímek, který svým pojetím moc   nadšení nevyvolá.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Nezbývá se než se přidat k ostatním -   zajímavý námět, skvělý herec, celkem   slušný scénář, ale strašný příběh,   přehnané až hloupé scény a často nelogické   zvraty... Potenciál nejenže nevyužit, ale   dokonce zcela zakopán
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Že by kýč? Osud si na Ottway tak trochu   smlsnul... Nevím jestli to byl záměr nebo   úplná náhoda, poněvadž vždy poslední pohled   zemřelého byl věnován právě Ottway. Kdybych   v tom všem našel alespoň nějakou podstatu,   proč... tak bych to nijak zvlášť nerozebíral.   Ty trhavé záběry mě v těchto filmech velmi   mrzí, člověk neprožívá tolik ty emoce a   soustředí se pouze na akci, která mu je   předložena a zapomíná se na důležité   scény, které mohou člověka dohnat k slzám.   Scenérie byla působivá, ale na můj vkus velmi   chudá. Námět s vlky a správně zvolený herec   mnohým nestačí.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Medzi vlkmi (2011)
už som sa naučil čakať od filmov málo a čím   väčšia reklama, tým menej čakám. takže som   ostal uchránený od obrovského sklamania a film   hodnotím len ako stratu času.
ako survival   horor nedajbože thriller to vôbec nefunguje, ako   exkurzia do mysle a duše zlomeného človeka jak   by smet nie... vlastne jediné, čo vo filme   stojí za zmienku je výkon Liama Neesona. všetko   ostatné je na úrovni nekvalitného B-čka,   ktoré sa silou mocou snaží hrať na špičkový   titul.
+ Liam Neeson
+ básnička o 4   riadkoch
+/- vlci = na jednej strane slušne   namodelovaní, na druhej je ich použitie vo filme   strašné (majú vyvolať strach, pritom som len   krútil hlavou, ako boli tupí a neschopní)
-   celý film stojí a padá na výkonoch jedného   herca, bez snahy o niečo viac
- nevyužitý   potenciál /buďto urobím thriller ako sa patrí,   alebo komornú drámu jedného muža/
- plochosť   charakterov (nevadilo by to, ak by sa film   nesnažil tieto charaktery vykresliť a miestami   až ospravedlniť)
- citové vsuvky, ktoré majú   vykresliť pohnútky hlavného zúfalca (viem, čo   mali dosiahnuť, ale u mňa sa to nepodarilo)
-   útesová scéna, ktorá je... fúúú, toto by   som nezožral ani willisovi v smrtonosnej pasci
-   vlastne celé poňatie filmu, ktorý ani sám   nevie, čím chce byť. thriller, survival horor,   komorné putovanie zatratenca?
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36894minih36894Tažní ptáci (1983) [TV inscenace] 
Tažní ptáci n
minih7500minih7500F.P.1 neodpovídá (1932) 
F.P.1 antwortet nicht n
minih148489minih148489Adopce smrti (2011) [TV film] 
Possessing Piper Rose n
minih39520minih39520Zvláštní případ (1971) [TV inscenace] 
Zvláštní případ n
minih32051minih32051Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder (2001) 
Jay and Silent Bob Strike Back n
minih39636minih39636Casanova (2005) 
Casanova n
minih35972minih35972Zachýsek, zvaný Rumělka (1990) [TV inscenace] 
Zachýsek, zvaný Rumělka n
minih47592minih47592Nitro (2007) 
Nitro n
minih27776minih27776Gangy New Yorku (2002) 
Gangs of New York n
minih58213minih58213O Šedivákovi (1995) [TV hra] 
O Šedivákovi n


Hodnocení:n12345678910
Mezi vlky (2011)Mezi vlky (2011)Mezi vlky (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10