Duben
ohodnotit

Teror

Trespass

Další název:
Rukojemníci (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
85 minut
„Rodina obchodníka s diamanty se ocitá v rukou teroristů přímo ve svém luxusním sídle. Musí bojovat o životy i vzájemné vztahy.“

Obsah filmu Teror

 
Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joel SchumacherJoel Schumacher  
hraje:
Nicolas CageNicolas Cage.....Kyle [47]   
Nicole KidmanNicole Kidman.....Sarah [43]   
Cam GigandetCam Gigandet.....Jonah Collins [28]   
Liana LiberatoLiana Liberato.....Avery [15]   
Terry MilamTerry Milam.....Travis   
Emily MeadeEmily Meade.....Kendra [22]   
Nico TortorellaNico Tortorella  
Zurab MatcharashviliZurab Matcharashvili.....Jake   
Brandon BelknapBrandon Belknap.....Dylan   
Tina ParkerTina Parker.....operátorka [41]   
scénář:
Karl GajdusekKarl Gajdusek  
hudba:
David BuckleyDavid Buckley  
kamera:
Andrzej BartkowiakAndrzej Bartkowiak  
střih:
Bill PankowBill Pankow  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.trespass-the-movie...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Teror >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2019
Už se stává téměř pravidlem, že film, ve   kterém hraje Cage, je laciná cetka. Partička   přihlouplých lupičů přepadne pracháče.   Není to nic originálního, ale dobrá. Ovšem   pak začne přehlídka nesmyslů. Tak třeba   nekonečné dohadování s přepadenou rodinou a   smlouvání o tom, co si hodlají ukrást. Tatka   zuby nehty brání prázdný trezor a jako   obchodník s diamanty je vlastně zadlužený   žebrák. Lupiči taky nejsou tak úplně lupiči,   ostraha se dovolá na odpojený telefon a rodinu   má nakonec zachránit dcera, která nějakej ten   dolar sjede sehnat....... Ach jo! Tohle že   natočil Joel Schumacher?
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2015
Hvězdné obsazení, skvělá Nicol jako vždy,   dobře natočené a napínavé, i když   předvídatelné. Bohužel příběh nereálný a   nelogický. Chvílema jsem se neubránila smíchu,   celá ta hysterická parta v domě- oběti i   lupiči - působila jako když právě vyvalila   vrata od blázince. Zloději byli totální   břídilové, ti by neukradli ani peněženku   slepé stařence. No...napsala bych víc co mi   ještě připadalo přitažené za vlasy, ale   nechci spojlerovat.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.7.2015
Postižený režisér
Dá se i s poměrně slušnou hereckou sestavou z   let minulých vytvořit špatný film?   Jednoznačně ano, když se na režisérské   stoličce vrtí Schumacher. Čert ví, kam se   poděl jeho um. Tentokrát natočil takového   nevěrohodného kříženečka mezi Willisovým   Rukojmím a Mother's Day. Příběh je strašný a   počínání postav krajně nevěrohodné. Dokonce   i Nicole Kidman jakoby zapomněla hrát. Nechápu   proč do toho šla, že si Cage nečte scénáře   chápu, každá role dobrá, ale ty Nicole tohle   nemáš přece zapotřebí. Taky nevím co si mám   myslet o scénaristovi, který má asi moc rád   Terminátora (hlavní postavy se jmenují Kyle a   Sarah). PS: Kdyby mi do baráku nalezli tak   neschopní zloději, vymlátil bych je i holýma   rukama.Lituji všechny kteří se toho učástnili   včetně sebe coby diváka.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2015
Co se týče akčnosti a dramatizace, nebylo to   zase až tak špatné. Chybí mi tu však větší   psychologická sonda všech aktérů příběhu. I   mnohé vedlejší dějové momenty, které přímo   ovlivní souběh všech událostí, mohli být   daleko více rozebrány, když už je o nich   řeč. Parta přepadnouc dům jsou viditelně   amatéři, jinak by se zachovali úplně jinak.   Ale tím je hlavně na vině slabý scénář, ze   kterého režisér prostě zázraky neudělá.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.3.2015
Joel Schumacher už natočil lepší snímky, umí   velmi dobré filmy, ale také i ty   průměrné.Toto je jeden z nich.Chvílemi   nereálné, nelogické, moc užvaněné. Není moc   důvodů se k filmu znovu vracet.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2014
Hvězdná trojice (J.Schumacher, N.Cage, N.Kidman)   sice z filmu trhák neudělá, ale v žádném   případw nic nezkazí. Některé prvky byly jindy   zpracovány lépe, ale tohle zpracování mne   docela zaujalo, i u nás jsou už podobní   zloději.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2012
TEROR

Krimi thriller Trespass je remakem ani ne   rok starého španělského originálu, což jsem   se dozvěděla až později. Ale mně to nijak   nevadí. Originál jsem neviděla, aspoň nejsem   zatížená nutností srovnávat obě verze.  

Joel Schumacher se rozhodl zpracovat   rozumnější scénář za současnosti. Sice je   to obyčejná tuctovka, ale aspoň tím nic   nezkazil. Schumacher byl dříve známý tím, že   dokázal na malém prostoru zužitkovat každý   centimetr a s minimálním počtem herců   vypracovat dokonalou atmosféru. Z herců a   jejich uměleckých možností dokázal vytěžit   maximum. Tady to platí jen zčásti. Sice je   poznat, že film má na svědomí někdo, kdo umí   točit filmy, ale tento se tedy příliš   nepovedl. Něco tomu prostě chybí, je to   neslané, nemastné, bez šťávy, místy působí   hodně těžkopádně a předvídatelně.   Průměrnost nezakryjí ani občasné dějové   zvraty a nepodařená, úporná snaha všech   zúčastněných dostat věci pod kontrolu. Film v   podstatě není až tak špatný, je spíš   naprosto zbytečný a hlavně přináší nic   nového, žádný nový pohled, žádnou inovaci.   Přitom nápad špatný nebyl. Zpočátku se karty   rozdají celkem solidně, i vývoj děje je   zpočátku rychlý a příběh má spád. Poté   dej začne stagnovat, příběh se vytratí,   divák se má soustředit jen na akci a teror. Ale   příběh bez děje jen marně přešlapuje na   jednom místě až se pomaličku doloudá do   zbytečně překombinovaného a těžko   uvěřitelného závěru. Škoda, myslím, že z   tohoto tématu se dalo vytěžit více   nápaditosti i akce.

Co mně nejvíc štvalo a   co hodně poškodilo kvalitu snímku, byly postavy   lupičů. Retardovaní banditi se chovají   skutečně jako naprostí debilové. Jejich   počínání je krajně nevěrohodné. Zločinci,   kteří se snaží za každou cenu získat peníze   se neustále hádají mezi sebou, sami nevědí,   co mají dělat, zbytečně všechno prodlužují,   svým obětem o sobě vyprávějí své životní   příběhy a všemožně se snaží hrát na city   chudákům přepadeným, až u nich dokonce   vzbudí snad i lítost. Nakonec jsem je málem   litovala i já. Prostě toto bylo neskutečně   hloupé. Banda magorů se sejde v jednom domě a   nakonec se podstatě vymlátí mezi sebou   navzájem. Neuvěřitelné! To všechno je   prolínáno neustálým škemráním,   výhrůžkami, pláčem, křikem a hysterií. To   tam jistě patří, ale čeho je moc, toho je   příliš. Nakonec už to obecné ječení bylo   spíš otravné. Snímek si udržoval docela   solidní napětí. Zamilovaný lupič mi byl   nakonec sympatický a jeho úloha v příběhu   dodávala nádech aspoň nějakého tajemna,   které je potřeba rozkrýt. Nabídla tak   vedlejší dějovou linii, které ale nebylo   dostatečně využito. Věděl otec rodiny, jak to   skutečně bylo nebo jej ovlivnil jen jeden   snímek bezpečnostní kamery? I tu leží   nevyužitý potenciál jak pro oživení děje,   tak pro hereckou příležitost.

Pokud jde o   herce, Nicolas Cage byl překvapivě   uvěřitelný, Nicol Kidman mu docela dobře   sekundovala. Že to jsou vážně dobří herci   dokazuje i to, že ještě po hodině stále měli   co hrát. Jenže jejich postavy bez velkého   nápadu jim nenabídly žádné velké   příležitosti.

Tak buďme milosrdní, zase   TAK špatný ten film fakt není. Některé zvraty   jsou hodně neuvěřitelné, to ano, ale i to k   podobným filmům patří. A v závěru filmu se   vyklube na svět neskutečné schumacherovské   psycho, které se alespoň trochu pokusí   vygradovat pochybný snímek. Teror není žádné   umělecké dílo, je to pouhá oddechovka a svůj   cíl splnila. Divákům poskytla především   zábavu a to se počítá.
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Nicolas Cage jakoby se ve filmu úplně ztratil.   Líbila se mi myšlenka zamilovaného psychopata,   který je schopen udělat pro svou lásku cokoli,   ale Cam Gigandet podle mého nebyl tak zajímavý   a psychopatický jako například Mark Wahlberg ve   snímku Milenec nebo vrah.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Trespass
Nemůžu říct, že bych se nějak extra bavila,   ale tak nějak jsem to očekávala, takže   příliš zklamaná nejsem. První připomínka,   Nicholas Cage v dosti netypické roli mě   příliš nezaujal, klasické role drsňáků mu   sedí mnohem víc. Co se týče příběhu, ač   pointa nebyla špatná, poněkud bych jí   pozměnila aby člověk v půlce nevěděl o co   jde. Jasně je to další thriller, který do akce   tahá celou rodinu, jak tomu bylo už mnohokrát v   mnoha filmech, nic překvapivého. Celkem škoda,   herecké obsazení bylo poměrně barvité, ale   jak už bylo zjištěno, obsazení není žádnou   zárukou.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2011
Nevim proč film tak špatně hodnotite.Mě se   libil,rodinný thriller ve stylu Firewal nebo   rukojmi a závěrečná poienta byla taky   dobrá.Za mě 7.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5688minih5688Čtvrtý protokol (1987) 
The Fourth Protocol n
minih153010minih153010Čertoviny (2017) 
Čertoviny n
minih79873minih79873Alpy (2011) 
Alpeis n
minih38898minih38898Šedá zóna (2001) 
Grey Zone n
minih154444minih154444Falešný příběh (2017) 
It Happened One Valentine's n
minih12424minih12424Miláčku, zmenšil jsem děti (1989) 
Honey, I Shrunk the kids n
minih112169minih112169Bollywoodské rytmy (2009) 
Bollywood Beats n
minih29289minih29289Poslední hlídka (2000) 
The Last Patrol n
minih5713minih5713Čtyři v kruhu (1967) 
Čtyři v kruhu n
minih2330minih2330100 dní v Palermu (1984) 
Cento giorni a Palermo n


Hodnocení:n12345678910
Teror (2011)Teror (2011)Teror (2011)Teror (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10