Duben
ohodnotit

Králova řeč

The King's Speech

Další název:
Kráľova reč (SK); The King's Speech - Die Rede des Königs
Rok:
2010
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
10.3.2011
„Vystrašená země potřebuje pravého vůdce. Vystrašený člověk potřebuje pravého přítele.“

Obsah filmu Králova řeč

 
Princ Albert, přezdívaný Bertie, je po kontroverzní abdikaci staršího bratra Eduarda jmenován panovníkem Anglie – králem Jiřím VI. Druhá světová válka je na spadnutí a země potřebuje silného vůdce, avšak introvertní a nečekanými povinnostmi zavalený Bertie, jenž navíc trpí vadou řeči, je veřejnosti spíš pro smích. Jeho žena Alžběta domluví novopečenému králi schůzku s výstředním řečovým terapeutem Lionelem Loguem, díky němuž se nejen zbaví koktavosti a přednese inspirativní řeč svému lidu, ale také v něm najde blízkého přítele. V oscarovém snímku protknutém britským humorem exceluje ústřední herecká trojice ve složení Colin Firth, Geoffrey...
 
Související odkazy
 
Recenze: Králova řeč

Pro ty, kteří stále váhají, jestli mají na tento oscarový film vyrazit. číst dál

 
 
RECENZE: Stačí pár minut a víme. Oscara má dostat Králova řeč

Je báječné, když člověk vidí film, o němž si může říct: líp už to snad nejde. Favorit oscarové soutěže, komorní historický snímek Králova řeč, přesně tenhle pocit umí vyvolat. Mezi ostatními nominovanými filmy září jako kometa a jestli ji akademici přehlédnou, vládne v Hollywoodu opravdu velké temno.

číst dál

Hodnocení: 100 %

 
 
Králova řeč: Byl jednou jeden koktající král

Nejinspirativnější příběhy jsou ty o nalezení odvahy, o překonání sebe sama. Zejména když jsou založeny na skutečných událostech. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.kingsspeech.com/
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Králova řeč >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2016
Je snáď manžel nevoľník? - Niečo v tom zmysle
Jediné z filmu, čo si človek odnesie, je   potvrdenie génia Beethovena, jeho 7. symfónia   fungovala úžasne, tá dramatičnosť je   fenomenálna. Inak je to neuveriteľne precenený   film a hlavne nudný. Všetko, až na politiku,   niektoré novinky v technike a nakoniec ešte   všadeprítomný pocit z budúceho temna, je veru   slabšie. Ako hovorím, ako lingvistický   pseudodokument to bolo číre utrpenie. Avšak sú   tu určité geniálne záblesky a inšpirujúce   momenty, momenty aj na zamyslenie a hlavne, ktoré   mrazia. Biskup: "Ó áno, rozhlas. Je to   skutočná pandorina skrinka." Protiletecké   balóny nad Londýnom. Keď po premietaní filmu o   korunovácii nasleduje prejav Hitlera k masám a   malá Alžbeta sa pýta, že čo to hovorí, a   kráľ odpovedá, že nevie, ale hovorí to asi   moc dobre. Z tej nenávisti, tých hnedých más a   jasnej deklarácie, že Slovanstvo bude vyhubené,   bolo jasné, že svet čaká katastrofa
Jimbeam007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2014
Prakticky bezchybný film!
Výborný film s perfektními hereckými   výkony!Další kousek z britská historie má   své filmové zpodobnění a jak už to zpravidla   bývá,opět je to skvost!
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Po smrti svého otce a abdikaci bratra musí   Jiří VI. převzít roli krále a čelit   nacistickému nebezpečí. Trpí však problémy s   řečí a napravit ji není pro něj jednoduché.   Čtyři Oskary vystihují jak herecké výkony,   tak i režii a scénář a jestli úvod filmu mne   příliš nepřesvědčil, tak konec filmu byl   opravdu oskarový.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2013
Vynikající snímek, který mě naprosto vtáhl   do děje. Pře relativně jednoduché téma a   předvídatelný děj dokázal film,scénář a   herecké výkony naprosto zaujmout. Dvě hodinky   příjemného filmového zázižtku - doporučuji
lucy.v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Kdyby tam nehrál Colin Firth, asi by mě   nenapadlo, se na tento film podívat. Luxusní   herecký výkon, celkově, i když to vypadalo na   nudné téma, velmi poutavé a emotivní.
Nevím,   nakolik to bylo přesné, co se týká historie a   životopisu anglického krále, ale dostalo mě   to. Super film a můžu jen a jen doporučit!!!!
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Zdánlivě ne příliš zajímavé téma (pokud   tedy nehltáte vše kolem britské královské   rodiny) na takový poprask ve filmovém světě,   nicméně bezchybný scénář ve spojení s   famózními hereckými výkony nedává vzniku   rozmělnění děje v dialozích a citlivá režie   nemá zapotřebí omračovat snovými obrazy nebo   bombastickou výpravou. Vše je v podstatě na   hercích - o talentu Colina Firtha jsem nikdy   nepochybovala, ovšem, co předvedl zde,   překonává všechny jeho dosavadní výkony, G.   Rush tradičně skvělý a H. B. Carter u mě   znovuzískala respekt, který si vysloužila   Marlou z Klubu rváčů a pozvolna ztrácela   rolemi svého partnera, Tima Burtona . Její   královnu matku jako bych znala v lepších   letech, dokonale "babkovské" držení   těla, hlavy i způsob, jakým otevírala dveře -   dokonalé. A že se by se zde odehrával příběh   zdegenerovaných potomků královské rodiny, to   si nemyslím, koktání, jako důsledek   přecvičování na praváka, citová deprivace a   nohy do x trápí spoustu mnohem méně   urozených.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Škola života v kostce pro jeho výsost a   současně i ukázka mistrnných hereckých   výkonů pod náročným režijním vedením. Jde   také o udivující schopnost všech, kdož tento   film realizovali,že se divákovi daří   dosouhnout hmatatelného pocitu životní   atmosféry té doby.
Matematicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Skutečné drama dějinné i osobní, které mě v   obou těchto rovinách oslovilo. Jednak jsem se   touto opravdu příjemnou formou dozvěděla něco   víc z dějin Velké Británie i celé Evropy,   jednak tu bylo neméně zajímavé drama   člověka. Je zde zcela nečekaně hlavní   postavou gentleman (v tom nejlepším slova   smyslu) a ne ten, kdo slepě následuje své   vášně. Stejně tak se mi také líbilo   zobrazení rodin krále i terapeuta, které jsou   (přes všechny problémy) jakousi samozřejmou   oporou. Nejvíc mě ale asi omráčila králova   pokora, s kterou byl schopen ke svému   "problému" přistoupit a překonat ho,   před tou smekám. Takové hrdiny v tom   nejlepším slova smyslu - a takové přátele,   neboť co jiného byl vztah mezi králem a jeho   terapeutem - potřebujeme všichni stále mít   před očima a na blízku. Nechci přestat   věřit, že čest a slušnost (tak, jak byly v   tom nejlepším světle představeny v tomto filmu   v osobě Jiřího VI.) se mohou uplatnit i   dnes.
Díky za tento filmový klenot, velice   dobře zpracovaný (při tom nikterak   "náročný"), který je nosný   především výběrem a zpracováním příběhu.   Nabízí nám mnoho příležitostí k zamyšlení   nad během dějin, nad našimi rodinami,   přáteli, ale vposledku vždy a především nad   sebou samými.
Zajímavé komentáře: tschiggi,   jajsempravabobika, marfussa, ancaz, RM
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Herecký výkon Colina Firtha je skutečně   ohromující. Film jako takový mě až tak   neuchvátil. Pomalé tempo, přemíra konverzací   a hlavně úmorný děj, který je celý   postavený na stále se opakujících hádkách a   bojůvkách mezi monarchou a jeho terapeutem.   Nevím, proč vyhrávají takové filmy, ale už   se to stává pravidlem. Nečekejte strhující   příběh. Je konzervativní, únavný a   sterotypní od začátku až do konce.
tschiggi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Colin Firth je můj oblíbený herec a tato role   mu vysloveně sedla. Kdo neví zatím vše o   historii britské královské rodiny, může se   díky tomuto filmu něčemu přiučit. Líbilo se   mi taky jak budoucí král a jeho manželka   tvořili dokonalý pár, který se navzájem ctí   a je si oporou.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58659minih58659Ostrov pokladů (2007) [TV film] 
Die Schatzinsel n
minih41402minih41402Ohnivé nebe (2005) [TV film] 
Solar Strike n
minih46449minih46449Dáda disco hitparáda (2006) [DVD] 
n
minih22237minih22237Velikonoční dovolená (1971) 
Velikonoční dovolená n
minih45875minih45875Juno (2007) 
Juno n
minih22725minih22725Volba zbraní (1981) 
Le Choix des armes n
minih42101minih42101Jindřich VIII (2003) [TV film] 
Henry VIII n
minih16079minih16079Podraz (1973) 
The Sting n
minih145085minih145085Bezva ženská na krku (2016) 
Bezva ženská na krku n
minih12897minih12897Most (1959) 
Die Brücke n


Hodnocení:n12345678910
Králova řeč (2010)Králova řeč (2010)Králova řeč (2010)Králova řeč (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann