Duben
ohodnotit

Ženy sobě

Bridesmaids

Další název:
Družičky (SK); Dámska jazda (SK); Brautalarm
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
7.7.2011
„O nejlepší přítelkyni nevěsty, jenž se také stala hlavní družičkou“

Obsah filmu Ženy sobě

 
Rozlučka se svobodou se může nepěkně zvrhnout. Neplatí to jen pro pány, jak nás o tom názorně přesvědčila komedie Pařba ve Vegas, podobným předsvatebním martýriem můžou projít i ženy. Zvlášť když je největší kamarádka nevěsty magnet na katastrofy, který dokáže i tak prostou věc, jakou je výběr svatebních šatů, proměnit v horor. O tom všem je komedie Ženy sobě, v níž exceluje jedna z nejpopulárnějších a nejzábavnějších komiček současnosti Kristen Wiig (Zbouchnutá, Kopačky).

Smolařka Annie (Wiig) je všechno, jen ne úspěšná. Pochybné milence opouští nedůstojně (většinou přes plot), v práci ji terorizují zákazníci (a ona je, takže nad ní...
 
Související odkaz
 
Ženy sobě: I komedie pro holky mohou mít koule

Správná dáma neříhá, nemluví sprostě, neopíjí se a netropí scény? Zapomeňte na konvence etikety, dnešní emancipovaná žena se může ztrapnit stejně okázale jako muži. Minimálně ve filmu. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Paul FeigPaul Feig  
hraje:
Kristen WiigKristen Wiig.....Annie [37]   
Rose ByrneRose Byrne.....Helen [31]   
Maya RudolphMaya Rudolph.....Lillian [38]   
Kali HawkKali Hawk.....Kahlua [24]   
Melissa McCarthyMelissa McCarthy.....Megan [40]   
Matt LucasMatt Lucas.....Gil [37]   
Chris O'DowdChris O'Dowd.....Nathan Rhodes [31]   
Ellie KemperEllie Kemper.....Becca [30]   
Jill ClayburghJill Clayburgh.....Anniina matka [66]   
Johnny Yong BoschJohnny Yong Bosch.....Paul [35]   
Andy BuckleyAndy Buckley.....Perry Harris [46]   
Tucker AlbrizziTucker Albrizzi.....dítě na bruslích   
Wendi McLendon-CoveyWendi McLendon-Covey.....Rita [41]   
Rebel WilsonRebel Wilson.....Brynn [25]   
Michael HitchcockMichael Hitchcock.....Don Cholodecki [52]   
Tim HeideckerTim Heidecker.....Dougie [35]   
scénář:
Kristen WiigKristen Wiig  
Annie MumoloAnnie Mumolo  
hudba:
Carole Bayer SagerCarole Bayer Sager....."That's What Friends Are For" [64]   
Jonathan KarpJonathan Karp.....supervize   
Michael AndrewsMichael Andrews  
kamera:
Robert D. YeomanRobert D. Yeoman  
střih:
Michael L. SaleMichael L. Sale  
William KerrWilliam Kerr  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.bridesmaidsmovie.c...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ženy sobě >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Merkava
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2015
Totální ztráta času kafráním o pitomostech,   bezduché dialogy, žádný děj. Vydržel jsem   to 15 minut a potom napsal tuto recenci.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2014
Sled téměř neuvěřitelných příhod   balancujících občas na hraně záchodového   humoru, ale celkově působí film pohodově a   příjemně. Já osobně jsem se docela bavil.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2014
Jako chlap nemohu znát ženské pocity, ale jak   dokážou řádit a připravovat se na svatbu své   kamarádky nám ukazuje tento snímek. A od   chlapů, o kterých se říká, že to jsou   prasata, nemají vůbec daleko. Výborná komedie   o tom, jak se ženské dokážou odvázat. A já   se bavil. V jisté smyslu je to vulgární, ale   kde jinde uvidíte ženu vykonávat velkou   potřebu uprostřed rušné silnice a to ještě   ve svatebních šatech. Snědla špatné jídlo a   prostě to nevydržela. Lidské. Ale o fekální   humor rozhodně nejde. Tuto hranici se to snaží   nepřekročit a vskutku zdařile. Tato komedie s   kapkou romantismu nemusí každému sednout, ale   určité se dá považovat za povedenou.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Jako chlap jsem k téhle "ženské"   komedii přistupoval s mírnou skepsí, ale   pravdou je, že jsem se bavil prakticky od první   minuty. A vydrželo to po celé dvě hodiny. S   humorem je to těžké, ne každému vše sedne,   ale mě tohle sedlo výborně - vtipné, svěží   a chytré. Kdoví, jestli bych těch hvězd nedal   ještě o jednu či dvě víc, kdybych byl   ženská.
olgab
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Už dlouho jsem neviděla větší pitomost.Vůbec   nechápu,jak se tento film mohl dostat do   jakékoli nominace na Zlatý globus.Myslím,že   rádoby srovnání s Pařbou ve Vegas je urážkou   pro "pánskou jízdu".Vlastně ani   nevím,jestli jsem nedala příliš vysoké   hodnocení.
brizaa
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.9.2011
Nechápu
Nechápu přídomek "Pařba ve Vegas v   ženském podání",nechápu slovní spojení   jako ulítlá komedie,drsné vtipy a vtipné   scény v souvislosti s tímto filmem.Ale   moment,pořád je tu ještě ta možnost,že jsem   viděl něco jiného.Podíváme se tedy na   obsazení,galerii,trailer...ne,bohužel,je to   vážně ono,Kdyby se tenhle film transformoval do   lidské bytosti,Stevie Griffin by ho bezpochyby   označil jako "tupé   hovado"
Ano,srovnávat s Pařbou   jde,jelikož ústřední motiv,svatba,je   stejný,nicméně je to asi tak trefné,jako   srovnávat Fabii s Murcielagem,protože je to   přece jeden koncern.Celý film,mimochodem smysl   dvouhodinové metráže mi zůstává skryt,jsem   čekal,kdy vypukne ta řachanda,o níž jsem četl   v nadšených komentářích.Ve chvíli,kdy   začaly běžet titulky jsem pochopil,že se   nedočkám a zůstane u pár mírných   pousmání.Ale moment,máme tu mít nějakou   scénu v titulcích a v Pařbě byla přece   fotokoláž na konci to nej.Takže počkat,ano,už   nám to začíná...hm a opět nic.
Výsledný   verdikt je zhruba ten,že pokud se chcete pobavit   a trváte na tom,že musí jít o dámské   téma,stáhněte si prostě kterýkoliv díl Sexu   ve městě a hotovo(kristova noho,nikdy bych se   nenadál toho,že budu dávat Sex ve městě jako   tip pro pobavení)
Případně můžete ty dvě   hodiny strávit daleko příjemnějšími   činnostmi typu propichování bradavek rezatým   hřebíkem,či poslech kompletní diskografie Evy   a Vaška.
Dvě hvězdy pouze za dva z mých   britských oblíbenců.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Bridesmaids
Bridesmaids je přesně ten film, který se   snaží vyrovnat Pařbě ve Vegas, ale v ženském   podání a já si dovoluji tvrdit, že se to   daří. Ač film měl pomalejší rozjezd a na   romantickou komedii byl až zbytečně dlouhý ve   finále mi to ani nevadí, protože jsem se   perfektně pobavila. Je tam několik povedených   scén, u kterých se člověk opravdu zasměje a   tím pádem si tenhle snímek vysluhuje hodně   vysoké místo na žebříčku praštěných   komedií.
prediger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
ulítlá komedie, která nezklame a pobaví.   Rozhodně to není snímek, na který by se mělo   chodit do kina. To neplatí o ženách. Pokud   máte dámskou jízdu, tak tento film velice   doporučuji jako závěr skvělého večera.   Mimochodem ještě teď, když si vzpomenu na   průjmovou scénu, tak se směju :-))
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Ženská komedie,která se nebojí   ničeho.Emancipovaná dámská odpověď na   chlapskou Pařbu ve Vegas.Sympaticky nedokonalé   zralé dámy (konečně i ve filmu tlusté a   nestudentky),které se nebojí natvrdo ukázat,kdy   se chlapsky baví.Perfektně a hlavně   nekřečovitě plynoucí humor nejtvrdšího   zrna.Je skvělé,že autor se toho nebál.Tohle je   chytrá rovnováha na poli   unylých,naivních,dokola se opakujících   romantických komedií,které jsou až   nechutně"růžové" a trapné,protože   nejsou z tohoto opravdového života,ale odněkud   ze skleníku.Hmmm,na svatební šaty budu možná   už jen pohlížet,zda nebyly už použity na   silnici:))
Škoda tak dlouhého rozjezdu a   typicky radostně zpívaného   "popcornového" amerického konce,jinak   moc dobré.
Ela
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Tedy asi mi něco uniklo, ale měla jsem dojem,   že komedie plné "vtipů"   zahrnujících zvracení, různé druhy   vyměšování a odporné tlusťošky už máme za   sebou. Zjevně ne. A já žasnu a nad téměř   80%, kterými se tato nevkusná slátanina   honosí, mi zůstává rozum stát.To vám to   nepřijde nechutné a trapné? Netvrdím, že film   nemá světlé okamžiky (vděčí za ně hlavně   Chrisi O´Dowdovi v roli sympatického policajta),   nicméně pokleslost zbytku je naprosto   přebíjí.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih96899minih96899Jack Ryan: V utajení (2014) 
Jack Ryan: Shadow Recruit n
minih14882minih14882Ochránce spravedlnosti (1985) 
The Protector n
minih39552minih39552Generál Eisenhower: Velitel invaze (2004) [TV film] 
Ike: Countdown to D-Day n
minih115334minih115334Nesmrtelný (2015) 
Self/Less n
minih20202minih20202Šílený Max (1979) 
Mad Max n
minih154248minih154248Gringo: Zelená pilule (2018) 
Gringo n
minih68521minih68521Max Havoc: Ohnivý kruh (2006) 
Max Havoc: Ring of Fire n
minih7865minih7865Gepard (1963) 
Il Gattopardo n
minih30878minih30878Robinson Crusoe (1972) 
Žizn´ i udivitel´nyje priključenija Robinzona Kruzo n
minih66848minih66848Ženy sobě (2011) 
Bridesmaids n


Hodnocení:n12345678910
Ženy sobě (2011)Ženy sobě (2011)Ženy sobě (2011)Ženy sobě (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani