Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Zaslaná pošta

 
Britská dobrodružná fantasy komedie je adaptací románu spisovatele Terryho Pratchetta, jehož hrdinou je vynalézavý podvodník Vlahoš von Rosret. Na každého však jednou dojde a Vlahoš, pokud chce přežít, musí splnit velice nesnadný úkol...

Britská dobrodružná fantasy komedie je adaptací románu spisovatele Terryho Pratchetta Zaslaná pošta (v originálním názvu Going Postal), jehož hrdinou je notorický podvodník a padělatel Vlahoš von Rosret (Richard Coyle). Všechno mu vychází a svými vynalézavými zločiny získal už obrovské množství peněz. Jenže na každého jednou dojde....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jon JonesJon Jones  
hraje:
Richard CoyleRichard Coyle.....Vlahoš von Rosret [38]   
Claire FoyClaire Foy.....Adoráta Srdénková [25]   
David SuchetDavid Suchet.....pan Pozlátko [63]   
Andrew SachsAndrew Sachs.....pan Grašle [79]   
Charles DanceCharles Dance.....Lord Vetinari [63]   
Timothy WestTimothy West.....arcikancléř [75]   
Steve PembertonSteve Pemberton.....asistent Vetinariho [42]   
Paul BarberPaul Barber  
John HenshawJohn Henshaw  
Tamsin GreigTamsin Greig.....novinářka [43]   
Madhav SharmaMadhav Sharma.....fotograf   
Jimmy YuillJimmy Yuill  
Ian BonarIan Bonar.....poštovní zřízenac   
Marnix Van Den BroekeMarnix Van Den Broeke.....pan Pumpa [34]   
Adrian SchillerAdrian Schiller  
Daniel CerqueiraDaniel Cerqueira  
scénář:
Bev DoyleBev Doyle  
Richard KurtiRichard Kurti  
námět:
Terry PratchettTerry Pratchett.....román 'Going Postal' – 2004 (česky 'Zaslaná pošta', 2005) [61]   
hudba:
John LunnJohn Lunn  
kamera:
Gavin FinneyGavin Finney  
Marci RagályiMarci Ragályi  
střih:
Alex MackieAlex Mackie  
trailer
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zaslaná pošta >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Wez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2019
Už dlouho se mi nestalo,abych sledoval film,ke   kterému bych neměl jedinou výtku-Zaslaná   pošta je bezesporu jedním z nich!!Knižní   předlohu neznám,ale toto dílo považuji za   opravdu excelentní!!Mě se na něm líbilo   prostě všechno-kamera,režie,exteriéry a   interiéry,ale hlavně děj,který i přes 3   hodiny absolutně nenudil!!No a o hercích ani   nemluvě-ti jsou prostě skvěle vybraní a   parádně hrají suprové postavy-ať už   Vlahoš,Lord Vetinari nebo slečna   Srdénková(málem jsem se zamiloval :-)) nebo   excelentní padouch Pozlátko(jinak D.S. z Hercule   Poirota),k tomu tuna dobrých hlášek a   parádního humoru(ale nikoliv žádnej trapnej   nebo fekální,jak je dnes zvykem)a výborný   český dabing-já na tomto filmu zkrátka   žádné mínus nevidím a kdyby využili   stejných herců,stejného režiséra a drželi se   tohoto duchu,vydržel bych ne tři hodiny,ale   klidně i 20ti dílný seriál!!Opravdu   excelentní a naprosto pohodové dílečko,které   můžu všem s čistým svědomím   doporučit(jestli se jim to bude líbit stejně   jako mě,to ovšem zaručit nemohu)-jasných   10/10
P.S.Zaslaná pošta je sice   vynikající,ale to už se nedá říct o   ostatních předělávkách Prattchetových   knih,na které mě tento film opravdu velice   navnadil:Otec prasátek & Barva magie-to jsou   takové nudné sračky,že jsem až žasl,že vše   napsal jeden autor-inu režie a herci asi opravdu   dělají hodně,ale tyto dvě předělávky se mi   nelíbili ani dějově-totální ztráta času!!!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2019
Velké, ale skutečně velké překvapení -   ovšem milé :-).
Vůbec jsem nevěděl, že   tento film existuje. Dostal jsem se k němu   víceméně náhodou. A nelituju toho.
Přiznám   se také, že asi tak prvních dvacet minut, jsem   si v duchu říkal - na co to Ty starej blbče   čumíš. Pak se to ovšem pomalu začalo měnit a   já ten film začal brát. Děj začínal být   zajímavější, C. Foy jako Adoráta (   mimochodem, ta mě hodně potěšila ) hezčí a   D.Suchet drsnější :-) - ten mě skutečně   překvapil.
Celkové hodnocení - výborný   nápad na film a velmi dobré zpracování.
Jen   je mně líto, že jsem nečetl knižní   předlohu.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2017
Fantasy s velkou fantazií a svérázným humorem   (podobným Tajemnému hradu v Karpatech) líčí   napravení podvodníka tvrdou rukou zákona a   jemným dotykem lásky. Až na to, že to nebyl   film úplně podle mého gusta, tomu nelze nic moc   vytknout.
lucy.v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2014
začalo to dobře, zakoukala jsem se, smysl to   dávalo, když už jsem čekala největší akci a   rozuzlení, konec? Nechápu. Proč? Mohl to být   skvělý film, ale tohle mě fakt naštvalo.   Zlatý Lynch, sice člověk většinu nepochopí,   ale má to jakž takž ukončený děj, tohle ne.   Fakt zklamání pro mě :-(
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2014
Zaslaná pošta
Na cestu kolem světa jsem si zabalil půlku   krosny knih. Což mi mé cestování dost   protáhlo, obzvláště pak Zaslaná pošta, jenž   mě uvěznila na jednom místě dokud nebyla celá   přečtená, následně shlédnutá.
Patřím k   fanouškům Terryho Prattcheta a Going Postal   bohužel patří k jedněm z těch slabších   děl. I když slabší v podání Prattcheta   pořád znamená nadprůměr. Knih už je přes   třicet (třicet čtyři, tuším, ale možná   přibyla už nějaká nová), filmy zatím jen   tři, měli by se polepšit a přidat do kroku,   protože Prattchet je zastáncem euthanazie a   kvůli své nemoci o plánované sebevraždě   vážně uvažuje. A on prostě musí být při   natáčení, aby dohlédl na to, že vše jde   podle plánu a aby si střihl nějakou tu menší   roličku jak je zvykem.
Jinak pár zajímavostí.   Kniha Zaslaná pošta má průsvitné písmeno L,   pod kterým prosvítá R (domyslete si sami). To   je narážka na anglický název Going Postal,   jenž znamená jak doručovanou poštu, tak výraz   pro nesmírné rozčilení. A Zelená příšera,   organizace bojující proti Velké lince je zase   narážkou na pana Foglara...
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Knižní předlohu jsem sice nečetl (ale někdy v   budoucnu bych tak rád učinil), ale film   hodnotím velice kladně. Líbí se mi na něm to,   že se odehrává ve vlastním fiktivním světě,   je tam trocha fantasy, trocha humoru (a   povedného, je to ten humor, který vyplývá ze   situace nebo z dobré hlášky některé z postav   a ne z toho, že ze sebe postavy dělají idioty)   a celé to má takovou sympatickou atmosféru,   která mě pohltila natolik, že ty tři hodiny   uplynuly jako voda. Hlavní postava je sice tak   trochu "záporák", ale časem vidíme   jak si své činy uvědomuje v širším kontextu,   což zapříčiní hlavně jedna postava, která   se mi na tomhle filmu líbí nejvíc -   sarkastická a krásná Adoráta, která je   opravdu skvěle zahraná a snad ani nejde se do   ní nezamilovat ^^ Snad jen škoda, že je to jen   TV film, klidně bych na to zašel do kina.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Môžete mi hovoriť ako chcete. - A čo takto obed
Prvé filmové stretnutie s Pratchettom. Neskôr   som videl i Farbu kúziel, ale Zaslaná pošta mi   príde lepšia. Už som i čítal dačo, ale vždy   tam bol legendárny SMRT, Vetroplaš, Truhlica.   Tuna nie, skôr noví hrdinovia a troška iné   zápletky. Celé mi to príde ako také   paródovanie (tými signalizačnými   majakmi/svetlometmi) mailov, netu, telefónov a   akoby troška pozdvihnutie starých hodnôt a   zvykov (starej dobrej pošty, vône listu a   papiera). Samozrejme s miernym a svojským humorom   Terryho Pratchetta. Film je fantasktný príbeh z   Plochozeme o celkom šikovnom zlodejíčkovi,   ktorého však raz chytia a musí svoju vinu   odpracovať, ako poštár a pozdvihnúť tak   troška zašlú slávu pošty a poštového   doručovania. Nechýba ani nejaké to morálne   ponaučenie, decentná láska a zlá sila, ktorá   chce tomuto všetkému zabrániť. Má to peknú   atmosféru a celé je to tak pekne barvité,   bohato vystavané. Na televízny film, klobúk   dole. Jediné, čo môžem vytknúť je akési   spomalenie v druhej polovici. No a ešte niečo k   postavám. Nemožno uprieť určitú charizmu   Lordovi Vetinarovi, von Rosret pekne zahraný,   slečna Srdénková zlatučká, pán Pozlátko   slušný zloduch (áno, áno David Suchet alias   Hercule Poirot). No strašne mi bol sympatický   pán Pumpa, podstatou obetavý golem spraviť pre   človeka všetko dobré, no ale všetkých a   všetko zaklincovala geniálna Sergeant Angua, len   škoda,že ju nedali viac do popredia. Inak   vlkodlak a najlešpí policajt. "Kto mohol   tušiť, že najlepší strážnik v meste je   vlkodlak?" pýta sa von Rosret pri zatýkaní
meduska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.8.2011
Já rozhodně nesdílím takové nadšení jako   jiní tu. Příběh je svým dějem relativně   zajímavý, ale příliš roztahaný a zdlouhavý.   Některá hluchá místa byla k uzívání.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2011
Další krásná adaptace neskutečně úžasného   prostředí Zeměplochy :-)
Ikdyž Golemové   nejsou podle mých představ jdou snesitelní a   pochopitelného vzhledu :-)
Dohled autora je zde   lehce patrný, ikdyž věřím, že kdyby dostal   prostor tu a tam by něco změnil ke své   spokojenosti :-)
Herecké výkony výborné,   hudba nevtíravá a příjemná příběh .. nu   ten nemá cenu hodnotit, neb Zeměplocha se   vymyká všem žebříčkům .... Nelze než   doporučit i nefanouškům TP :-)
renefer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Nejsem příznivce tohoto stylu fantazy, ale   některé hlášky byly dobré a film měl   zajímavou atmosféru.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18512minih18512Scalawag (1973) 
Scalawag n
minih43871minih43871Strašidlo cantervillské (1989) [TV inscenace] 
Strašidlo cantervillské n
minih6476minih6476Dlouhý polibek na dobrou noc (1996) 
The Long Kiss Goodnight n
minih78190minih78190Hladina adrenalinu (2008) 
Deep Winter n
minih10098minih10098Kdo nastaví kůži (1981) 
Pour la peau d'un flic n
minih92269minih92269Můj budoucí přítel (2011) [TV film] 
My Future Boyfriend n
minih26770minih26770Majster kat (1966) 
Majster kat n
minih23050minih23050Výkupné (1996) 
Ransom n
minih92706minih92706Očista (2012) 
Puhdistus n
minih17200minih17200První rytíř (1995) 
First Knight n


Hodnocení:n12345678910
Zaslaná pošta (2010) [TV film]Zaslaná pošta (2010) [TV film]Zaslaná pošta (2010) [TV film]Zaslaná pošta (2010) [TV film]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10