Jeden svět
ohodnotit

Ďáblův advokát

The Devil's Advocate

Další název:
Diablov advokát (SK)
Rok:
1997
Délka:
144 minut
Premiéra v ČR:
22.1.1998
„Keanu Reeves jako úspěchem zaslepený právník v osidlech samotného ďábla Al Pacina.“

Obsah filmu Ďáblův advokát

 
Po svém šedesátém čtvrtém vítězném stání dostává ambiciózní mladý jižanský právník Kevin Lomax (Keanu Reeves - Nebezpečná rychlost 1, Johny Mnemonic, Procházka v oblacích) a jeho žena nabídku, kterou nelze odmítnout. Charismatický šéf exkluzivní právnické firmy v New Yorku John Milton (Al Pacino - Vůně ženy, Nelítostný souboj, Richard III.) nabízí Kevinovi nové místo a mladí manželé, plní nadějí a ideálů, se stěhují. Avšak namísto závratné kariéry čeká Lomaxe pekelně nebezpečná životní cesta.... jeho šéf je totiž sám ďábel....

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ďáblův advokát >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2017
Ďáblův advokát
Dosti netradiční film ze soudního prostředí,   jehož originalita je dána zejména tím   mysteriózním nádechem a atmosférou, která   neustále graduje. Rovněž se mi líbilo, jak   děj postupně odkrývá různá tajemství a   obsahuje několik nečekaných zvratů. Al Pacino   jako ďábel byl vynikající a některé   ďábelské scény byly opravdu skvělé.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2015
S filmy ze soudnického prostředí mám dobré   zkušenosti. Tyto filmy bývají pěkné a dobře   natočené. Ďáblův advokát je snímek, kde   hrají herci, které dost uznávám. Al Pacino a   Keanu Reeves je na pohled skvělé duo, alefilm   už na tom není tak slavně. Úvod je skvělý,   stejně, jako průběh snímku, kde nám jsou   odtajňovány nečekané zvraty a různá   překvapení. bohužel, to je vše. Pak se z filmu   začne klubit béčková záležitost. Čekal jsem   více scén ze soudnických procesů, ale jejich   opravdu hodně málo a to mě hodně zklamalo.   Nevím, jestli bylo nutné udělat film napůl   sci-fi, či horor, takhle se m ito vůbec   nelíbilo. Je zde spousta béčkových prvků, po   kterých nad filmem mávnete rukou. Jedná se o   průměrný snímek, který mohl dopadnout velice   lépe, už díky hereckému obsazení.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2015
Nejďábelštější ďábel
Vynikající thriller, kde se dobře povedlo   zapracovat tajemno a nadpřirozeno do reality. K   čemu celý děj směřuje je sice jasné už z   názvu, ale solidně budovaná atmosféra spolu s   vynikajícími hereckými výkony to bohatě   vynahrazuje.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2014
To na čem tenhle film stojí, je naprosto   geniální Al Pacino v roli ďábla a jeho   dechberoucí proslovy prostě nemají chybu. Keanu   Reeves zde není vůbec špatný, ale hlavní   síla je v brilantním scénáři, Al Pacinovi a   skvělé režii, která mistrně buduje   atmosféru. Nádherné podobenství o moderní   západní civilizaci.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Vynikajúci magický thriller. Hlavne vďaka Al   Pacinovi, dokonalo uveriteľne a neskutočne   presvedčivo stvárňujúceho vládcu pekiel,   dostáva tento film skvelú diabolskú atmosféru   a démonickosť. Výborné sú herecké výkony   Keanu Reevsa a Charlize Theron. Tá stvárňuje   spočiatku osamelú a smutnú, neskôr psychicky   chorú , vidinami a halucináciami postihnutú   manželku hlavnej postavy naozaj excelentne.   Zvlášť scéna v psychiatrickej liečebni mi   vyvolávala zimomriavky. Napriek dĺžke filmu ma   dokázal film dostať a nepustiť aj vďaka   skvelému a zaujímavému príbehu. Filmy s   právnickeho prostredia nevyhľadávam, ale   napriek tomu ma The Devil´s Advocate na   prvýkrát očaril a mal som chuť si ho pozrieť   znovu nasledujúci deň.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2014
Hravý ďábel odhalil svou Zjizvenou tvář.
Aneb o slepé spravedlnosti s váhami a mečem,   které zpod taláru čouhá i kopyto a ocas.   Mám-li se trochu rouhat, tak Al Pacino coby kápo   soudních síní a vládce pekla byl naprosto   boží. Rozumoval o relativitě viny, žertoval o   hříchu, úspěšně sváděl Kevina na scestí a   v ohnivě incestním finále byl obyčejně lidsky   nasraný: „Copak jsem nedal dost?!“   Rozhořčeně rozhazoval rukama nad nevděčným   levobočkem, který se mu cuknul. Ačkoli se před   ním už vilně rozvalovala jeho nevlastní   sestra, čertovsky svůdná a pekelně nadržená   Chrisabella (tu ovulaci jsem jí věřil :-).   Ďábel zkrátka nabídnul úplně všechno, co   mohl, ale nestačilo to. To se holt už tak v   životě stává.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2013
Zprvu to vypadalo na další obyčejný   právnický film, ale vstupem   "ďábelského" Al Pacina byl najednou   dán zcela jiný směr, který mířil do   grandiózního finále, při kterém se ježila   kůže ještě druhý den. Vyprávění příběhu   jde opatrně kupředu, a jedinkrát neuhne z   cesty. Dlouhá stopáž snímku dává prostor   každé důležité scénce či epizodce řádně   vyniknout a dát tomu ten správný akcent. Keanu   Reeves ztvárnil právníka tak dokonale, že   jeden ani neví, jestli ona postava má opravdu v   sobě nějakou lidskost, nebo vidí před sebou   jen slibnou kariéru, pro kterou je ochoten   udělat zcela vše. Charlize Theron tu vydala   nadlidský výkon a nutí diváka trpět sní. A   Al Pacino? Ten v závěru předvedl   nejúžasnější ďábelský koncert, jaký kdy   byl v dějinách filmu viděn. Klobouk dolů.   Chvilku drama, chvilku horor, chvilku zase psycho.   Smícháno tak dokonale, že vznikl vynikající   snímek, který dokáže v hloubky duše zanechat   něco, co stojí za povšimnutí a za zamyšlení.   A to na začátku vypadalo jako další obyčejný   právnický film.
Predikisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2012
Absolutno
Toto je Film s velkým F.
Naprosto dokonalé ve   všem super herci super scénář.
Dávám jej   alespoň jednou do měsíce. :-)
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Jeden z mých oblíbených filmů. Viděla jsem ho   už několikrát a stejně, když začnu koukat,   přestanu vnímat okolí. Pobuřuje mě, jak   mizerům všechno projde, protože špatně   snáším nespravedlnost, ale to s kvalitou filmu   nesouvisí. Taková je bohužel realita. Po   vizuální stránce je to dokonalost. Proměna   Mary Ann je úžasná a její halucinace také.   Keanu hraje často ve filmech, kde se prolíná   realita s fikcí a moc mu to sedí. Celkově   herecké obsazení je dokonalé. Není, co   vytknout, možná jen konec mi přijde trochu moc   natažený, ale pointa je opět výborná.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2012
ĎÁBLŮV ADVOKÁT

Brilantní film. S   brilantními hereckými výkony Al Pacina i Keanu   Reevese. Mistrovský koktejl tvrdé pravdy, vizí   a neuskutečněných snů. Film je velice dobře   zvládnut i po režijní straně, přes všechno   prolínání dějů je stále přehledný a divák   se v něm neztratí. Závěrečná pointa je   bohužel více než pravdivá. Zlo je všude kolem   nás, skrývá se a číhá na naše slabosti a   chyby. Moc poučné. Film je velmi dobrý a   nezbývá než jej doporučit dál.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61931minih61931Night of the Ghouls (1959) 
Night of the Ghouls n
minih151238minih151238Sladká pomsta (1987) 
Sweet Revenge n
minih68532minih68532Lhář má čtyři tváře (2010) 
The Four Faced Liar n
minih28078minih28078V kůži Johna Malkoviche (1999) 
Being John Malkovich n
minih44405minih44405Vášeň a cit (2007) 
Becoming Jane n
minih12550minih12550Misery nechce zemřít (1990) 
Misery n
minih102929minih102929Sněhurka bratří Grimmů (2012) [Video] 
Grimm's Snow White n
minih144400minih144400Zúčtování (2016) 
The Accountant n
minih50348minih50348Přímo nad hlavou (1949) 
Twelve O'Clock High n
minih17218minih17218Touha smrti V (1993) 
Death Wish V - The Face of Death n


Hodnocení:n12345678910
Ďáblův advokát (1997)Ďáblův advokát (1997)Ďáblův advokát (1997)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10