Duben
ohodnotit

Percy Jackson: Zloděj blesku

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Další název:
Percy Jackson and the Lightning Thief; Percy Jackson: Zlodej blesku (SK)
Rok:
2010
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
11.2.2010
„Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina.“

Obsah filmu Percy Jackson: Zloděj blesku

 
Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a vstoupit do Percyho života. Percy se totiž dozví, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji.

Nad celým světem...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Chris ColumbusChris Columbus  
hraje:
Kevin McKiddKevin McKidd.....Poseidon [36]   
Uma ThurmanUma Thurman.....Medúza [39]   
Logan LermanLogan Lerman.....Percy Jackson [18]   
Rosario DawsonRosario Dawson.....Persefoné [30]   
Pierce BrosnanPierce Brosnan.....prof. Brunner/Cheirón [56]   
Sean BeanSean Bean.....Zeus [50]   
Catherine KeenerCatherine Keener.....Sally Jackson [51]   
Steve CooganSteve Coogan.....Hades [44]   
Alexandra DaddarioAlexandra Daddario.....Annabeth Chase [24]   
Joe PantolianoJoe Pantoliano.....Gabe Ugliano [58]   
Melina KanakaredesMelina Kanakaredes.....Aténa [42]   
Chelan SimmonsChelan Simmons.....Silena Beauregard [27]   
Jake AbelJake Abel.....Luke [22]   
Brandon T. JacksonBrandon T. Jackson.....Grover Underwood [26]   
Serinda SwanSerinda Swan.....Afrodité [25]   
Erica CerraErica Cerra.....Hera [30]   
scénář:
Craig TitleyCraig Titley  
námět:
Rick RiordanRick Riordan.....stejnojmenná kniha (2005, česky nakladatelství Fragment, Praha 2009) [45]   
hudba:
Christophe BeckChristophe Beck  
kamera:
Stephen GoldblattStephen Goldblatt  
střih:
Peter HonessPeter Honess  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Percy Jackson: Zloděj blesku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

JonnaDU87
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.12.2018
Co to má jako být?
Na tento film jsem se velmi těšila, protože   knihy Ricka Riordana zbožňuju. No, sprcha to   byla hodně studená.
Začátek byl docela   dobrý, sice že i tam se objevovaly zjevné   odchylky od knihy, ale to ještě šlo.   Opravdovým problémem začal být až děj   odehrávající se v táboře. Pomineme-li že   tábor nemá být v lese ale u lesa, že sruby   nemají být všude možně ale v určitém   útvaru, pořád je tu věc, kterou mi hlava   nebere: ačkoli má Poseidón potomky výslovně   zakázané a přestože jednoho má a každý to   ví a všem je to jedno.
Film ignoruje hlavní   rysy postav, jako je například jejich věk, nebo   barva vlasů. To, že Grovera hraje herec tmavé   pleti, to mi ani nevadí. Holt je to korektní a   to samo o sobě charakter postavy neshazuje. O to   se totiž postaraly jeho výstupy, při kterých   působil až neskutečně hloupě. Annabeth,   blonďatá dcera Athény, je bruneta a chová se   nesmyslně povýšeně. Luke už od začátku   působí nejednoznačně, slizce, no prostě bych   mu nedůvěřovala ani za zlaté prase. Percy je   sobecký floutek, který pro záchranu své mámy   udělá všechno, což by bylo šlechetné pouze v   případě, že by nehrozila celoplanetární   katastrofa v podobě války bohů.
Hlava mi   nebere, proč Grovera v rámci korektnosti hraje   černoch, když na konci filmu je právě tato   postava ponechána v podsvětí, což mi rozhodně   korektní nepřijde. Je smutné, jak byla   pokřivena postava knižního Percyho, který by   svého nejlepšího kamaráda v podsvětí nikdy   nenechal a radši obětoval vlastní matku.   Filmový Percy na mě působí uměle. Co nemá   pod nosem, k tomu se nedostane.
Příběh   samotný mě nenudil jen proto, že jsem soptila   vzteky nad tím, jak příšerně se film   odchýlil od předlohy. Nestvůry se objevovaly   víceméně jak je napadlo a jen proto, aby se tam   vůbec něco dělo. Propracované části knihy   úplně zmizely a nahradily je nevěrohodné   rozhovory. Většina rozpočtu na efekty   očividně padla na podsvětí, které vypadalo   opravdu dobře, až na malý detail, že Hádova   říše byla popisována jako jednotvárná šedá   krajina.
Autorovi scénáře by podle mého   názoru neuškodilo se trochu porýpat v   mytologii. Znát pár nestvůr nestačí. Ráda   bych poukázala na výskyt Persefony, což je   jasný důkaz, že autor si ani nezapnul google,   natož aby si něco skutečně ověřil. Persefona   má trávit půl roku v podsvětí a půl na zemi.   Léto nahoře. Zimu dole. V době letního   slunovratu už má být dávno z podsvětí   pryč.

Kdyby se změnil název filmu a jména   postav, asi bych se rozčílila, že je to   vykrádačka mojí srdcovky, ale ani ve snu by mě   nenapadlo, že právě ona byla předlohou. Tělo   příběhu bylo vykuchána až na samotnou kostru,   která byla následně osekána do takové míry,   že ještě jeden zásek a zhroutila by se   úplně.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2018
║Rozpočet $95miliónov║Tržby USA   $88,768,303║Tržby Celosvetovo $226,497,209▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,713,593   //počet predaných kusov 371,952║ Tržby za   predaj DVD v USA $38,552,781 //počet predaných   kusov 2,174,037 ║ Ďalšia zbytočná naivná   fantasy tláchačka, po strašne drahých odvaroch   ako Zlatý kompas, Narnia 2, prišiel troška   lacnejší ale rovnako bezvýznamný film, škoda,   Chris Columbus nám neponúkne ani len slušnú   "solídnu" rutinérsku réžiu, on nám   proste natočil film ako debutant, bez kúska   dejovej svižnosti, to čaro čo ho zdobilo u   prvých dvoch Potterov tu ani z ďaleka nie je, za   čo môže možno aj knižná predloha pokiaľ je   rovnako tak nudná ako dej vo filme. A to ma film   ešte šťastie že Logan Lerman bol vo svojej   úlohe Percy Jacksona celkom sympatický, ostatné   postavy aj tých zvučných mien sú len do počtu   a aspoň že Rosario Dawson výzorom poteší   oči, trikovo horko ťažko priemer, zábavy si tu   človek užije minimum, a film by sa skôr hodil   na nudné sobotné večery na Disney Channely a   nie do kina, tam takýchto vývarov je v poslednej   dobe moc. /videl v kine: 40%/
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2018
Filmy, které pracují s mytologií, ať už   řeckou, římskou, nordickou nebo jakoukoli   jinou, patří většinou mezi mé oblíbené. Tak   jsem si tenhle film nemohla nechat ujít.   Příběh je vymyšlen dobře a j epropracovaný.   Vím, že je podle knižní předlohy, ale tu jsem   nikdy nečetla, tak nevím, jak moc se liší.   Každopádně děj má hlavu a patu, je sice   převršen akčními scénami, ale to k tomuhle   žánru tak nějak patří. Herci mi jsou   sympatičtí a některé bych v jejich roli ani   nepoznala. Třeba Pierce Brosnana jako Cheirona.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2017
Filmová pohádka , která si vzala na pomoc   antické božstvo - proč ne, když je to   zábavné, se spousrou triků a neschází   napětí? Že to nemá nic společného s realitou   až tak nevadilo.Škoda, že Medúza Thurman tam   byla tak krátce stejně jako Zeus Bean.
Swarzneger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.12.2015
Selsky rozum
Silenost po vsech strankach, dalsi ze stovky   dukazu, jak tvurcum dochazi napady resp. dosly a   tak se uchyluji k braku. Kdyby Zeus jeste zil, tak   cely stab usmazi uderem blesku.
cerfik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.6.2014
Tohle Chris Columbus, režisér obou Sám doma a 2   dílů Harryho Pottera, nemohl snad myslet   vážně. Totální teeneger slátanina kdy se   Olympem stává Empire State Building a USA je   staré Řecko. Jestli nevěříte kam až je   dnešní hollywood schopen zajít, tak si to   pusťte, ale riskujete újmu na zdraví.   Přikláním se k názvu "holywoodská   kurva" pro tento typ filmů, výstižné   pojmenování.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Efekty ,akce žádné dlouhé povídání. Děj i   přes sci-fi srozumitelný pro každého. Jen toho   lítání mohlo být méně.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Tyhle "teen fantasy" s těma se roztrhl   poslední roky pytel.Hary potři,Hungr   gamesové,Narnie,Hobiti,Stmívačky atd.atd.ale   čím víc se utvrzuji v tom,že to není můj   šálek kávy.Triky a akce velmi solidní,zbytek   pro mně zde Nuda.
Erkul
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Doufám, že tento film, pokud by byl uložen v   nějaké časové kapsli a následně vyslán do   vesmírných dálav, neopusti nikdy naší   Galaxii. Vlastně, nebyl tak špatný s ohledem na   přehršel filmových triků a možná se nejen   americká, ale i jiná mládež světa začne   "zajímat" o antická božstva.
Petantino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Řecká mytologie přenesená do současnosti je   nápad hodný pozornosti, ale jeho zpracování se   zdaleka nepovedlo tak, jak bych si ho   představoval. Samotný dyslektický polobůh   Percy mne totiž nijak zvlášť nebavil a tak   jsem si spíše užíval malé role slavných   herců, kteří si na nich krásně smlsli. Jinak   nic nového na Olympu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29705minih29705Banditi (2001) 
Bandits n
minih123502minih123502Star Trek: Do neznáma (2016) 
Star Trek Beyond n
minih20322minih20322Šťastnou cestu (1943) 
Šťastnou cestu n
minih10638minih10638Kouzelný meč (1998) 
Quest for Camelot n
minih9933minih9933Captain Horatio Hornblower R.N. (1951) 
Captain Horatio Hornblower R.N. n
minih47153minih47153Zapomenutý ostrov (2008) 
Nim's Island n
minih61587minih61587Lehkovážný okamžik (1949) 
The Reckless Moment n
minih164552minih164552Černobyl (2019) [TV minisérie] 
Chernobyl n
minih69402minih69402Země slepých (2006) 
Land of the Blind n
minih7252minih7252Eine Kleine Jazzmusik (1996) 
n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013)

 Percy Jackson: Moře nestvůr (2013)
Percy Jackson: Moře nestvůr n
Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / mytologie
Země: Spojené státy americké
Režie: Thor Freudenthal

(pokračování)

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190477
Osobností: 697719
Fotografií: 763643
Plakátů: 376277
Obsahů a biografií: 178171

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10