Jeden svět
ohodnotit

Mrtvý sníh

Død snø

Další název:
Dead Snow / Rød snø
Země:
Rok:
2009
Délka:
91 minut
„Nepokoušejte se okrást nacistické nemrtvé aneb kdo uteče, nevyhraje.“

Obsah filmu Mrtvý sníh

 
Veselá parta studentů medicíny má vše, co je potřeba ke skvěle prožitým jarním prázdninám: horskou chatu, lyže, sněžný skútr, sáně a bohatou zásobu piva. Nikoho z nich by ani v nejčernějším snu nenapadlo, co všechno je na horách může potkat. Varování nezvaného nočního hosta, který jim vypráví příběh o nacistické jednotce zmrzlé za druhé světové války kdesi v okolí, neberou vážně a v klidu si dál užívají zimních radovánek. Oddíl nacistických nemrtvých pod velením nelítostného plukovníka Herzoga má s nimi ale jiné plány.

Hororová gore zombie komedie Mrtvý sníh režiséra Tommyho Wirkoly, jenž se podílel i na scénáři, se hrdě hlásí ke svým...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tommy WirkolaTommy Wirkola  
hraje:
Charlotte FrognerCharlotte Frogner.....Hanna   
Ørjan GamstØrjan Gamst.....Herzog   
Stig Frode HenriksenStig Frode Henriksen.....Roy [33]   
Vegar HoelVegar Hoel.....Martin [35]   
Jeppe Beck LaursenJeppe Beck Laursen.....Erlend [36]   
Evy Kasseth RøstenEvy Kasseth Røsten.....Liv [30]   
Jenny SkavlanJenny Skavlan.....Chris [22]   
Bjørn SundquistBjørn Sundquist.....poutník [60]   
Ane Dahl TorpAne Dahl Torp.....Sara [33]   
Lasse ValdalLasse Valdal.....Vegard   
scénář:
Stig Frode HenriksenStig Frode Henriksen  
Tommy WirkolaTommy Wirkola  
hudba:
Christin WibeChristin Wibe  
kamera:
Matthew WestonMatthew Weston  
střih:
Martin StoltzMartin Stoltz  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
norská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mrtvý sníh >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

peginka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.9.2019
Neurazí, ale ani moc nepobaví. Je fakt, že na   konci jsme se už smáli, ale jinak...   předvídatelné. Nicméně - stojí za to film   vidět, perfektní masky, a ty litry krve!!!   (hahaha) Ale jo... dá se to.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2019
Studenti medicíny vyjedou do hor lyžovat a   ocitnou se před hrozbou vskutku nevídanou. Ze   zasněžených zákoutí na ně bezmyšlenkovitě   zaútočí nacističtí zombie. Ano, zombie v   uniformách německých nacistických vojáků. A   bezmyšlenkovitě na to kouká i divák a říká   si: “ Co to sakra zase je?” Zhola nic. Jen   norský snímek dělající si legraci z   teenagerovských slasherů. Nakonec, už na   začátku příběhu se jedna z postav zmiňuje o   těchto hororech, ve kterých vždy skupinka   mladých dojede někam, kde není mobilní signál   a kde se následně začnou dít věci. Věci   vskutku smrtelné. Hororový znalec striktně   pozná motivy použité ze snímků ´Pátek   13.´, ´Brindead - Živí mrtví´, a nebo ´Evil   Death´. Tvůrci tak v podstatě  tyto filmy   citují a doufají, že to diváka pobaví.   Jenomže bez znalostí oněch zmíněných filmů   to bohužel prostě nefunguje jak by mělo, což   je škoda. Nápad je to totiž dobrý. Gore scény   jsou samozřejmostí, ale nejedná se o nějaké   novodobé CGI efekty. Prostě stará dobrá   vizuální práce, což je sice znát, ale na   takový film je to víc než vhodné. Jedná se   tedy o zombie film neberouc se v žádném   případě vážně, s příjemnými postavami,   unikátními zombie. Atmosférou se však kupodivu   drží zlatého středu, takže může u diváků   dojít ke sporu, jestli měl být koncept   realizován více do komedie či více do   děsivého slasheru. Ale o to asi tvůrcům šlo.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2019
║Rozpočet $800,000║Tržby USA   $46,742║Tržby Celosvetovo $2,194,020▐ veru   Tommy Wirkola je taký Nórsky Peter Jackson,   natočil krvavý úlet s niekoľkými dobrými   nápadmi, teda šťavnaté sústo /60%/
jardiv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.11.2017
Zkřížení
Vloudil se k nám s příchodem okluzní fronty ze   severu zajímavý norský kříženec klasické   teenagerovské vyvražďovačky s příběhem o   zombících. Na počasí to vliv asi nemělo, co   ale na diváky?
No, nechápu proč někdo u   takovýchto filmů hodnotí třeba herecké   výkony. V tomhle případě přece nešlo   tvůrcům o nominace na Oskary, ale o to abychom   se my, konzumenti spotřební zábavy pobavili! A   jak se jim to povedlo? Hm, taknějak napůl.   Začátek se moc neliší třeba od Pátku 13,   Vřískotu a jejich derivátů. Bejt rejžou,   vrazil bych tam naopak hned v prvních minutách   něco pořádně šokujícího, abych   zhýčkalého diváka navnadil – mám totiž   obavu, že dost z vás po půlhodince znuděného   koukání stoplo přehrávač. A to si film   určitě nezaslouží.
Už jenom proto, že se tu   hýří zvrhlými nápady, jak co   nejoriginálněji zbavit života nejen   vřískající omladinu, ale taky ty nebohé   zombíky! Ti naštěstí znovu a znovu vstávají   jako noví bojovníci.
Rozjezd tomu však vůbec   nenapovídá: prostě se seznamujeme s partou   mladých studentů medicíny, co si vyrazila na   prázdninový výlet do hor. Na místě se jim   potom dostává varování od starousedlíka, z   čehož si samosebou nic nedělají. Alespoň do   chvíle, než...
Než začne ta pravá, krvavá   jízda. A to mi věřte, ne nadarmo má na sobě   jeden z protagonistů tričko s plakátem filmu   Braindead...
P.S.: Co myslíte, když upíra   nezastaví vztažený kříž, bude na   nacistického zombie platit vztažený srp   zkřížený s kladivem?
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Ze začátku nic moc ,podobné jako spousta   vyvražďovaček ,parta mlaďochů se vydá na   horskou chatu užít si volna,ještě první   oběť nic moc ale pak to začne být ulítlé   nejdřív sex v kadibudce a pak se toho esesáci   dají,ten tlusťoch byl dobrej triko Braindead a   zombie esesák mu roztrhnul hlavu na   půl.Některé scény docela vtipný.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2016
Tohle je gore podle mého gusta. Takže je jen   škoda litovat nudného úvodu, vyprávění a   poté chvilky hluchoty. Ovšem pak to už opravdu   stojí za to. Nevadí ani občasné chybičky.
Xpojntman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.9.2015
Dead Snow málodchaplný horor od 30letého   Tommyho Wirkola, jež je teprve na svém   začátku. Musím napsat, že jsem k němu   přišla jako slepý k houslím. Než jsem   zjistil, že to je zas komediální hororový   žánr nevědoucí do čeho lezu. Tak mě napadala   myšlenka z kterého castingu vybrali tak   dementní herecký komparz, naštěstí mi svitlo.   Originalitu to nezapře. Ale osobně se přiznám,   že přestože horory jsou tak trochu můj   oblíbený žánr, co se týká zombiků už jich   mám plné zuby. navíc je to napůl   bolševistická propaganda.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.8.2015
Zombie nacisti
Mrtvý sníh disponuje nudnou expozicí a   zpočátku působí jako seriózní horor/slasher,   přičemž v tomto ohledu moc nefunguje, neboť   není schopen diváka pořádně napnout, natož   vyděsit. S přívalem vražd se zábavnost filmu   trochu zvyšuje, z hororu se najednou stává jeho   parodie a přestože některé z mordů jsou   celkem nápadité, klasikám typu Braindead nebo   Evil Dead se Mrtvý sníh ani náhodou nevyrovná.   Trvá mu příliš dlouho, než se rozjede a když   se tak už stane, není to až takový nářez,   jaký jsem si od námětu se zombie-nacisty   sliboval. 30%
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2014
Død snø
Měli jsme tu zombie v mnoha podobách, ale   myslím, že jako nacisty ještě ne. Mrtvý sníh   se v mnoha ohledech jeví jako totální   propadák, ale přesto opak je pravdou, milovníci   The Walking Dead si možná nepřijdou na své,   ale rozhodně se neurazí. Klasická zápletka -   banda tentokrát budoucích doktorů se vydává   do horské chaty, kde si namísto sexu a chlastu   užijí společnosti nácků. Originalita a   svěžest tomuhle filmu nechybí přesto to   chtělo vylepšit daleko víc, létající   vnitřnosti zapadající do sněhu jsou sice fajn,   ale od severského filmu jsem čekala daleko víc.   Režisér je zřejmě velký fanoušek Raimiho,   Lesního ducha, což mu nemůžu mít za zlé, ale   chtělo to trochu přitlačit na pilu. Co mě   naopak velmi překvapilo byla skvělá hudba a   párkrát jsem se i pobavila, což by měl být   asi hlavní předpoklad komedie.
Velké   zklamání se sice nekonalo, ale nadšené   jásání také ne, třeba příště, tedy v   druhém díle.
thejduk
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.7.2014
Skupina studentů a skupina zombie-nacistů, to je   dost nevyrovnaný boj, ve kterém je povoleno   všechno, ale to spíše beru jako parodii než   skutečný horor, Plno hororových klišé,   chybí jakákoliv nápad, i ponurost typická   pro horory severského typu. S Hitlerem jako   velitelem jedntky by to byla docela pecka - to   myslím samozřejmě ironicky.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44733minih44733Vetřelci vs Predátor 2 (2007) 
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem n
minih10916minih10916Křehké vztahy (1979) 
Křehké vztahy n
minih20232minih20232Škola základ života (1938) 
Škola základ života n
minih41381minih41381Sex ve městě (2008) 
Sex and the City n
minih119548minih119548Zmizelá (2014) [2k digital] 
Gone Girl n
minih115366minih115366Země zítřka (2015) [DCP] 
Tomorrowland: A World Beyond n
minih7644minih7644Filosofská historie (1937) 
n
minih43383minih43383Démoni (1985) 
Dèmoni n
minih46996minih46996Bunkr smrti (2008) 
Outpost n
minih51059minih51059Podezřelá (1998) 
I Know What You Did n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014)

 Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014)
Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý n
Død Snø 2
Žánr: komedie / horor
Země: Norsko / Island
Režie: Tommy Wirkola

(pokračování)

Mrtvý sníh (2009)Mrtvý sníh (2009)Mrtvý sníh (2009)Mrtvý sníh (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10