Duben
ohodnotit

Strážce zákona

MR 73

Další název:
MR73; Mr 73; The Last Deadly Mission / Strážca zákona (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2008
Délka:
125 minut
„Marseillský policista dostal příležitost napravit to, co zkazil. Má ochránit ženu před vrahem, který zabil její rodiče.“

Obsah filmu Strážce zákona

 
Marseillský policista dostal příležitost napravit to, co zkazil. Má ochránit ženu před vrahem, který zabil její rodiče. Thriller podle skutečné události je zahalen do temného roucha kruté beznaděje a bezpráví. Kriminální policista Louis Schneider alkoholem řeší těžkou havárii své ženy. V opilosti unese autobus, je zatčen a je mu odebráno vyšetřování čtyř brutálních vražd bohatých žen. Zbaven policejní hodnosti, nezbývá mu nic jiného, než vzniklé problémy řešit po svém…

ZDROJ: Voyo Cinema

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Strážce zákona >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

RwlBem
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2020
Zprvu
to nevypadalo špatně. Typ tísnivé atmosféry,   kterou film budoval pomocí hlavní postavy, sice   není úplně můj šálek kávy, ale dalo se to   sledovat. Ale z nějakého zvláštního důvodu   místo toho, aby dramatičnost gradovala, se mi s   postupně stagnujícím dějem naopak vytrácela.   A od ukázky, jak zneškodnit dva policisty s   namířenými brokovnicemi pomocí plechového   kýblu, to už šlo všechno z kopce, až do   závěru, který mi přišel velmi nepovedený.   Slepení případu dvou pachatelů dohromady jsem   nepochopil, a úvodní scéna s autobusem mi zase   přišla zbytečná. Asi dobrý úmysl, ale   výsledek nepřesvědčivý.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2020
Krutosti lidstva v psychologické pojetí, jaký   tu snad ještě nebyl. Máme tu další snímek o   odcizení a hledání vykoupení sebe sama.   Komisař Louis Schneider, nasáklý duševní   bolestí v podobě alkoholu, navíc ovládnutý   paranoiou a narcismem, je v jádru věci dobrý   polda, ale už je unaven světem plného   selhání, korupce a mizení důkazů. Bůh je   synem feny a jednoho dne ho zabiju, zde mimo jiné   zazní a tak máme okamžitě od prvních minut   představu, s kým máme tu čest. Tento svět je   krutý. Všichni jsou odcizeni od sebe a   společnosti a přitom se tváří, jak to   všechno perfektně funguje. Scény unesení   autobusu na začátku příběhu je symbolikou   všeho podstatného v rámci podivností   reálného života. Hledá se násilník a vrah,   ale vyšetřující policajt musí neustále   bojovat za své dovednosti jak na místě činu,   tak dokonce i v márnici. K čemu to potom   vlastně všechno je? Po mnoha letech policejní   práce a zkušeností tohle prostě dovede do   stavu šílenství. Příběh je temný ve své   zoufalosti nad násilnými činy lapající po   dechu depresivní atmosférou. Pokud se divák   plně ponoří do psychologie Schneidera, plně   pochopí samotný závěr snímku jeho konání.   Máme tu vizuální váhu, na které je na jedné   straně život a na druhé smrt. Co převažuje?   Je pocit vykoupení jen falešný lyricismus?
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Případ pro Bohnice
Kořalečník "strážce zákona" bojuje   s bezprávím tím, že unese autobus...Kdo se   těší na další Válku policajtů, může to   zapíchnout už v první čtvrthodince. Koho   zajímá vyšetřování případu, ten zase   může film vypnout 20 minut před koncem. To je   sice sympatické ale ani na víc to nestačí .
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2015
Krimi/thriller, který je podle skutečnosti o to   více člověka zamrazí, ale záleží jak moc   věrohodný je. Jinak průměrný pomalu plynoucí   temný film o policajtoj, který pije a dělá   problémy, ale zároveň mu jde o vyšetření   pěti brutálních vražd. Rozvíjí se zde i   další dějové linie jako policejní korupce,   nebo propuštění brutálního zločince atd.   Silný a smutný je závěr...60%.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2014
Rozklad osobnosti v přímém přenosu.
Jenže ne zpovzdálí, ale zevniř. Divák je   vtažen přímo do žaludku a jater policajta   zničeného rodinnou tragédií a následným   chlastem. Odtamtud, z vnitřností rozežraných   beznadějí a alkoholem, sledujeme svět plný   hnusu a špíny lidských myslí. Svět, který   ztratil barvy a vše je jen šedé a   bezútěšné. Dokonce ani ty zvratky nejsou   výrazně oranžové, jen divně šedozelené a   krvavé šmouhy na zohavených ženských tělech   nejsou jasně rudé, ale špinavě hnědé až   černé, jak u rozkládající se mršiny   tlející na skládce odpadků, jako na kusu   páchnoucího masa ušpiněného popelem a   hnijící zeleninou. Vítejte ve světě policajta   kriminálky Louise Schneidera. Ve světě, ve   kterém spravedlnost je slepá a bezzubá stařena   (svázaná do kozelce a umlácená masovým   vrahem, jehož totožnost nesmí být zveřejněna   kvůli „vyššímu zájmu“ a zachování   čistého štítu policie). Ve světě, kde   zachránit sám před sebou zbytky své duše   znamená vzít MR 73, to jediné, co zbylo po   kamarádovi a vydat se do kláštera, ne za Bohem   a jeho nespolehlivými mlýny, ale uklidit ze   světa jeden lidský odpad. A pak uklidit i po   svém zmršeném životě. Velmi působivý,   ovšem neskutečně depresivní film.  

Mimochodem, natočeno podle skutečného   případu. S jednou naprosto šílenou scénou.   Doživotní vězeň Charles Subra stojí před   propouštěcí komisí a jsou mu čteny   předchozí tresty: loupež – 2 roky, pokus o   vraždu – 4 roky (?!), znásilnění nezletilé   – 7 roků (propuštěn po 5!), dvojnásobná   vražda – doživotí. A pak má ten člověk   (já bych ho tak nenazýval) dojemný proslov o   tom, jak ve vězení šel do sebe a našel Boha a   jak po propuštění chce pomáhat lidem. To   sedlo. Matka Tereza by slzu zamáčkla. Můj   názor? Jakkoli nejsem pro trest smrti, tak   naprosto nesouhlasím s tím, aby se vrah (a teď   nemyslím toho Subru, který mimochodem hned   týden nato oběsil spoluvězně, ale jakýkoli   vrah) mohl ještě někdy v životě dostat na   svobodu. Za vraždu automaticky doživotí, bez   jakékoli šance na propuštění. A žádné   zasrané humanistické řečičky o resocializaci   a „nápravě“ odsouzeného mě nezajímají,   to je přece zcela irelevantní!!! To jako, když   se zločinec „napraví“ (čti bude tak velmi   laskav, že už dál vraždit nebude), tak jím   zavražděná oběť zase obživne a bude si taky   moci užívat života, stejně jako si bude   užívat života na svobodě ten vrah?
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2011
Vyjímečný fil, zabývající se neppotismem v   bezpečnostních složkách, profesně   pokřiveným stylem policejní práce. Nízkými   pohnutkami policistů v systému, který čest   považuje na nadbytečný balast. O zranitelnosti   člověka, a to i za okiolnosti, je-li i   policistou. Je tam prakticky všechno, včetně   pochybností, které má člověk o ochráncích   pořádku vždy a všude.Daniel Auteuil ve své   snad nejlepší životní roli. Auteuil   ztělesňuje v tomto filmu bolest, odvahu a   sebeobětování.
Dogfish
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Francouzská klasika. Opět dobře natočená   kriminálka s tím, že mrtvá těla je třeba   ukázat detailně a pokud možno u toho pustit   nějakou hlášku. Hlavní hrdina, který žije   jen z alkoholu a cigareta s totálně posraným   životem chce chytit seriového vraha i po tom co   byl suspendován. Závěr filmu je výborně   vygradován tím, že takhle mají končít   šmejdi.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Snímek je až příliš rozvleklý , zbytečně   moc se zabýva alkoholovými démony hlavního   hrdiny a jako hlavní negativum se mi jeví zbrkle   odkryté karty celého příběhu. Daniel Auteuil   opět předvedl svoje velké herectví a je škoda   , že se k němu nepřidaly také další aspekty   potřebné k prvotřídnímu filmovému zážitku   , ze kterých vybírám hlavně špatný scénář   a celkovou utahanost příběhu. V mých očích   jen lehce nadprůměrná záležitost , která   měla našlápnuto k vyšším metám.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Po "Válce policajtů" se bývalý   policista a takový francouzský "Michael   Mann" opět vydává do vod, které zná   nejlépe. Na první pohled by se mohlo zdát, že   se bude jednat o standardní kriminálku, kde   neohrožený policista pátra po maniakálním   vrahovi ale už začátek filmu naznačuje, že to   tak nebude. A musím uznat, že to je škoda.   Právě "pátrací" část je na filmu   to nejlepší ale režisér do toho ještě   rozehrává (podle mě trochu zbytečný)   příběh propuštěného vraha a dcery jeho   obětí. Daniel Auteuil patří mezi nejlepší   francouzské herce současnosti a jeho roli   policisty (který přišel o dceru a jeho   nejlepší společník je alkohol) mu uvěříte.   Film má i velice dobrou temnou atmosféru, kterou   nejspíše odkoukal od Fincherovi   "Sedmičky", jelikož je celý zahalem   do šera a deště. Největší problém snímku   je v malé gradaci a v tom, že hlavní případ   filmu je vyřešen příliš brzo a na můj vkus   poněkud zbrkle. A ikdyž se režisér ohání   nálepkou "natočeno podle skutečných   událostí" konec filmu tomu moc   nenasvědčuje. Slušná kriminálka, která ve   mně bohužel moc nezanechala.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53330minih53330Hlava ruce srdce (2010) 
Hlava ruce srdce n
minih148239minih148239Poslední tvář (2016) 
The Last Face n
minih70696minih70696W Django! (1971) 
W Django! n
minih72580minih72580Silent Night, Deadly Night Part 2 (1987) 
Silent Night, Deadly Night Part 2 n
minih27634minih27634Mission: Impossible II (2000) 
Mission: Impossible II n
minih40525minih40525Kapitán Alatriste (2006) 
Alatriste n
minih10317minih10317Kmotr II (1974) 
The Godfather: Part II n
minih12733minih12733Modrá ocel (1989) 
Blue Steel n
minih98902minih98902Buranský masakr (2011) 
Inbred n
minih79614minih79614Drsný holky (2006) 
Råzone n


Hodnocení:n12345678910
Strážce zákona (2008)Strážce zákona (2008)Strážce zákona (2008)Strážce zákona (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10