Duben
ohodnotit

Obsah filmu True blood - Pravá krev

 
Seriál True Blood ukazuje svět, v němž jsou upíři již skoro normální součástí života lidí a dokonce bojují v politice za svá práva. Hlavní hrdinka Sookie má dar - slyší myšlenky všech lidí - kterého by se však ve většině případů ráda zbavila.
Jednoho dne vypukne v jejich malém městě pozdvižení. Do baru, kde Sookie pracuje, přijde upír Bill. Sookie je z něj unešená, neboť neslyší jeho myšlenky. S Billem si nemusí dávat pozor, nemusí se hlídat, muže s ním být svá. Avšak je to upír, a v dosud klidném městečku se začíná vraždit...

Autor: efCZa
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Netflix
 
 
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu True blood - Pravá krev >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2019
Po Upířích denících jsem byla ráda, že jsem   našla další upíří seriál. Bylo to v   pohodě. Často to bylo nudné, odbočovalo se od   linie, byly tam celkem absurdní věci a nemám   ráda hlavní herečku. Ale jinak se to povedlo.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Jednak bych chtěl říct, že tenhle seriál je   naprosto skvělej. Hodnotím po první řadě a je   mi jasný, že tam přijde asi i nějaká ta vata   časem, ale nemyslím si, že by to mohlo moje   rozhodnutí deseti hvězd změnit. Za další bych   rád souhlasil s několik akomentáři, teré jsem   si tu přečetl. Ano, je dobře že Bill není   nějakej sílenej upírskej klaďas. Už z   podstaty by to asi ani nešlo. A ano, pro nás   chlapi tam asi není kdoví jaká kost, na kterou   by byla radost se dívat. Sookie určitě není   špatná, vlastně se mi i docela líbí.   Chvílemi je sice pěkně naivní, ale to já   taky, takže mi to nevadí. Co se mi ale líbí   nejvíc je jistá originalita tohoto seriálu. Aby   upíři měli svůj vlastní dodatek k ústavě,   to se může stát jen v Americe a stejně tak jen   v Americe se může stát, že jednak lidi sice   práva upírů v podstatě podporují, ale   samozřejmě to neznamená, že by s nimi chtěli   žít v jednom městě, natož pak třeba jedné   ulici nebo domě. Klasická americká dvojakost.   Prostě paráda.

Dodatek po shlédnutí všech   řad krom sedmé:
Musím říct, že se mi v   tomhle seriálu líbí nejednoznačnost postav.   Nejen upírů, ale hlavně lidí. Takovej Jason,   ten prostě vůbec neví, co chcek co má dělat,   nebo jakej má bejt. Sookie se mi moc líbila,l   protože byla pořád taková správně naivní a   tím nemyslím hloupá, jen naivní. V každym   viděla dobro, ale v té šesté řadě to hodně   přehnala a dotáhla to do Twilightovského   klišé, což mě strašně naštvalo. Snad si to   u mě holka napraví. Bill a Eric jsou prostě   naprosto hustý a v páté řadě je z nich po   většinu série skvělá dvojka - čistě v   platonickém slova smyslu, aby někoho hned   nenapadaly blbosti, i když v tomhle seriálu by   bylo možné všechno:D Nejvíc mě asi   překvapila Jessica. Sice hodně bojuje sama se   sebou a v šesté řadě se jí teda povede něco   naprosto příšerného i na její vkus, ale   přesto se vyrovná Sookině postavě a díky tomu   konci šesté řady ji i předčí, alespoň pro   mě.

Dodatek po sedmé řadě:
Jako mazec.   Sookie už ten dojem ze šesté řady moc   nenapravila. Neměla teda ani moc šanci. A někde   jsem četl, že sedmá řada byla natočena   hlavně proto, aby uspokojila fanoušky. Tak mě   teda neuspokojila. Všichni si našli někoho, s   kým žili, překvapivě skoro každej nějakýho   upíra a co chudinka Sookie? No měla prostě asi   jinej osud. Jessica byla pro mě nejvíc. I   přesto, že rozcupovala tři malý víly, nebo   snad proto? :D
Každopádně perfektní fantasy   drama, které se asi hned tak neuvidí.
Signora-LuLu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2013
Ehm, já nemůžu hodnotit objektivně, protože   čím víc dílů jsem viděla, tím víc jsem se   nechala očarovat Erikem <3 :D Ale jinak mě   seriál bavil a hrozně se těším na 7.   sérii...
ras84
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2013
True Blood: Pravá krv (2008)
po twilighte som si myslel, že upíry na plátne   nemajú kam klesnúť. potom ma prinútili vidieť   tento seriál a horko som zaplakal. ak je toto   nový smer televíznych seriálov (a súdiac   podľa ďalšej série spartaka je), tak si budem   musieť bodovanie rozšíriť o záporné   čísla.

+ primárne určené pre teen publikum   (to mierne ospravedlňuje mínusy)
+ záporáci,   ktorí majú často viac charizmy, ako celá banda   klaďasov dokopy
+ prvá séria mala aspoň   logiku a ctila určité nastavené hranice (byť   mi z nich bolo bľuvno)
+/- seriál o upíroch
-   rozborené snáď všetky pravidlá sveta upírov,   ktoré boli definované (porazili dokonca aj ten   twilight)
- dej
- sex (tuším sa musela   vyzliecť aj kameramanka, ak to nejaká   točila)
- sex (hlavná ženská predstaviteľka   pretiahne v tretej sérii aj samú seba, lebo z   okolia jej nikto nedotknutý neostane)
- dej
-   sex (za všetkým, čo postavy robia je výsledne   len sex)
- snaha o akúsi morálnosť (alebo čo   to bol ten problém s diskrimináciou upírov)
-   sex (brat hlavnej hrdinky nepretiahol len hlavnú   hrdinku. asi preto, že je jeho sestra. ale   neviem, pár častí som nevidel, tak možno...)
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2012
Jeden ze seriálů,který hodnotím   nejednoznačně.Některé série mě nebavili   vůbec (2.série),některé hodně(3.série).Pro   mě je True Blood zvláštní také tím,že   záporáci bývají velmi charismatičtí a je   radost je sledovat.Naopak klaďasové se mi vůbec   nelíbí (hlavně Tara).Škoda také,že True   Blood je hodně koncipované na teenagerské   publikum a tak hrdinství takové Sookie bývá   pro mě trošku utrpením.Líbí se mi Bill,jako   nejednoznačná postava.To dává seriálu   určitý švih.
A to nejdůležitější   nakonec.Dámy mají svého Erica,ale co   my,pánové?Když se objeví nějaká sexy   slečna,tak nám umře!To je nespravedlivé!:))
hedvika89
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Upíří Angelika
Přesně tak. Asi začnu psát nějaký upíří   román, který pořád nedělá z hlavních   hrdinek femme fatale a z hodných upírů   zamlklé, přesto citlivé, romantické a čestné   borce. Nevím, jestli byl první tenhle román,   nebo Twilight, ale jedno nebo druhé se vzájemně   vykrádá. Věřím tomu, že upíří téma   nabízí víc, než jen tuto možnost. Jediné, v   čem je tohle jiné,oproti Twilightu, je neustále   servírovaný sex. Nevím jak vy, ale mě to   připadá jako hrozně laciný způsob, jak   šokovat. Možná před x desítkami let by to   mělo efekt, ale řekněte sami, šokuje vás to   ještě? Nebo baví vás to tam? Vyplňuje úplně   zbytečně dlouhý časový úsek, každý díl by   klidně mohl mít 20 minut. Dobrá, věřím, že   jsou lidi, co mají rádi soft porno, ale mě to   pěkně nudí. Ba dokonce to vypadá, že se   bojí ten sex ukázat i jinak, podle všeho jsou   všichni sadomasochisti, ženské musí řvát a   chlapi musí mít trapné kecy. Tohle sex klišé   plus naivní hlavní hrdinka, "skvělý"   kavalír upír, jemuž Angelika nemůže číst   myšlenky... trapas.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Co dodat, prostě další povedený seriál o   uoírech, něco tak dobrého tu už dlouho   chybělo. Prostě hororvý seriál, jak má být   se sympatickými hrdiny a velmi dobrým obsazením   hlavních rolí. Už se stalo zvykem, že seriály   HBO jsou jedny z nejlepších.
True Blood je   úžasný mix hororu, fantasy, dramatu, erotiky a   také vtipu. Je to ale hlavně o strašidelnosti.   Nejlepší seriál o upírech všech dob. Mám   rád záhady, horory a všechny ty podivné věci   a tak mě i tento seriál, podobně jako The Event   velmi potěšil. Upíři mezi obyčejnými lidmi -   super námět. Někdy bych si chtěl přečíst i   knihy a porovnat, ale seriál je za 100%.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2011
tenhle seriál mne okoupzlil!! je to něco pro   mě, už nejen kvůli stephenu moxerovi, kterej je   fakt kus, ale po zhlédnutí prvních 10 dílů je   to ještě lepší než upíří deníky!
Eidos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2011
"Když to nekdo umí, tak to umí." Len   touto vetou sa to dá vystihnúť. HBO je   skutočne macher na tvorenie seriálov. I keď   upíri sú klišé tejte doby (otrasný   Twilight!), tento seriál je výnimka. Návykové.
SenzaJenka
Hodnocení:
Přidáno: 10.5.2011
Kniha je lepší
Je mi jasné, že pokud někdo dělá   dvanáctidílný seriál z knihy o necelých 300   stranách, nutně si musí něco dovymyslet,   ovšem zcela změnit charakter některých postav   i hlavní dějovou linii považuji za prasárnu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih141087minih141087Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (2017) 
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi n
minih75299minih75299Seznam nežádoucích (2011) 
The Hit List n
minih26535minih26535Zamilovaný Shakespeare (1998) 
Shakespeare in Love n
minih97031minih97031Arrow (2012) [TV seriál] 
Arrow n
minih41893minih41893Babel (2006) 
Babel n
minih39469minih39469Hra na schovávanou (2005) 
Hide and Seek n
minih29709minih29709Dr. Dolittle 2 (2001) 
Dr. Dolittle 2 n
minih41807minih41807Hledáme Ydol (2006) 
American Dreamz n
minih82925minih82925Jak se kreslí pták ohnivák (2011) 
The Making of Longbird n
minih9441minih9441Je třeba zabít Sekala (1998) 
Je třeba zabít Sekala n


Hodnocení:n12345678910
True blood - Pravá krev (2007) [TV seriál]True blood - Pravá krev (2007) [TV seriál]True blood - Pravá krev (2007) [TV seriál]True blood - Pravá krev (2007) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10