Duben
ohodnotit

Andělé a démoni

Angels & Demons

Další název:
Anjeli a démoni (SK); Illuminati
Rok:
2009
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
14.5.2009
„Přišli se pomstít.“

Obsah filmu Andělé a démoni

 
Když Robert Langdon objeví důkazy o znovuobnovení starověkého tajného bratrstva známého jako Ilumináti – nejmocnější tajné organizace v historii – také čelí smrtelnému nebezpečí, které ohrožuje nejnenáviděnějšího nepřítele této tajné organizace: katolickou církev. Když se Langdon dozví, že hodiny na nezastavitelné časované bombě, kterou představují Ilumináti, pořád tikají, odlétá do Říma, kde spojí své síly s Vittorií Vetra, krásnou a záhadnou italskou vědkyní. Langdon a Vetra se vydávají na nepřetržitou cestu a dobrodružstvím nabitou honičku odehrávající se mezi zapečetěnými kryptami, nebezpečnými katakombami, opuštěnými katedrálami a...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Andělé a démoni - užvaněná schůze s pěknými rekvizitami

Profesor Langdon, jenž rozluštil Šifru mistra Leonarda, v druhém filmu Andělé a démoni zachraňuje Vatikán. Církev se zlobí, divák zívá. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ron HowardRon Howard  
hraje:
Tom HanksTom Hanks.....Robert Langdon [52]   
Ewan McGregorEwan McGregor.....camerlengo Patrick McKenna [38]   
Cosimo FuscoCosimo Fusco.....otec Simeon [46]   
Ayelet ZurerAyelet Zurer.....Vittoria Vetra [39]   
Stellan SkarsgårdStellan Skarsgård.....Richter [57]   
David PasquesiDavid Pasquesi.....Claudio Vincenzi [48]   
Pierfrancesco FavinoPierfrancesco Favino.....komandér Olivetti [39]   
Elya BaskinElya Baskin.....kardinál Petrov [58]   
Gino ConfortiGino Conforti.....kardinál [77]   
Victor AlfieriVictor Alfieri.....por. Valenti [37]   
Armin Mueller-StahlArmin Mueller-Stahl.....kardinál Straus [78]   
Thure LindhardtThure Lindhardt.....Chartrand [34]   
Curt LowensCurt Lowens.....kardinál Ebner [83]   
James TumminiaJames Tumminia.....Vatikánský kněz   
Nikolaj Lie KaasNikolaj Lie Kaas.....vrah [35]   
Bob YerkesBob Yerkes.....kardinál Guidera [77]   
scénář:
Akiva GoldsmanAkiva Goldsman  
David KoeppDavid Koepp  
námět:
Dan BrownDan Brown.....stejnojmenný román (2000, česky naposledy Argo, Praha 2008) [44]   
hudba:
Hans ZimmerHans Zimmer  
Bob BadamiBob Badami.....supervize [57]   
kamera:
Salvatore TotinoSalvatore Totino  
střih:
Mike HillMike Hill  
Daniel P. HanleyDaniel P. Hanley  
Robert KomatsuRobert Komatsu  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Andělé a démoni >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2020
Volné pokračování filmu "DA VINCI   CODE" se mi zdá být o poznání slabší.   Tom Hanks coby Robert Langdon je (jako obvykle)   velice dobrý a přesvědčivý hodně se mi   líbili po herecké stránce také Armin   Mueller-Stahl a Stellan Skarsgard. Obsah sám je   už ale na mě moc velký guláš. Božská   částice, tajná společenstva, totální   devatace Vatikánské knihovny (archivu)   masakrování kardinálů a já nevím co ještě   včetně vrtulníkové scény mezi davy   věřících očekávajících volbu nového   papeže. Jako kdyby všichni za každou cenu   chtěli trumfnout předcházející film a nikomu   nedošlo že je někdy méně ve výsledku více.   Mně navíc čistě subjektivně vadilo že Hankse   nedabuje již zesnulý Vlad. Dlouhý ale Aleš   Procházka (jinak velmi dobrý dabér). Takže   suma sumárum mi z toho vychází tenhle velkofilm   jako obyčejná lehce nadorůměrná podívaná   ničím nepřevyšující řadu jiných filmů   tohoto druhu.
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2020
Thriller
Tom Hanks resi svou dalsi zahadu se svou puvabnou   kolegyni.Zde jako zahadalog Robert Langdon se   snazi prijit one zahade na kloub.Tento   "temny" thriller je vcelku dobry,ale   snad je az moc dlouhy...Jinak je plny akce,napeti   a viry,ktera nas provazi snad po cely tento film.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet $150miliónov║Tržby USA   $133,375,846║Tržby Celosvetovo $485,930,816▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,932,009   //počet predaných kusov 687,241║ Tržby za   predaj DVD v USA $35,325,563 //počet predaných   kusov 1,823,474 ║ Neosvedčené tvorcovské   zoskupenie zlyhalo aj po druhý krát...   Howardová a Hanksová cesta do zatratenia! k tomu   im rázne dopomohla aj scenáristická dvojica   Goldman a Koepp, toto nešťastné zoskupenie   spravilo z celkom dobrej knižnej predlohy Anjeli   a démoni(80%, hlavne záver knihy je silné   vyvrcholenie) do slova nevýrazní vícuc, kde len   veľmi málo momentiek poteší a veľa vecí   nechá človeka chladným. Jednoducho príbeh v   podanej forme nedokáže diváka vtiahnuť do deja   tak aby dostatočne prežíval vypäté situácie.   Príbeh je spracovaní čo najjednoduchšie oproti   knihe a aj tak nedokáže svojím prelínaním   ponúknuť nejakí zaujímavý sled udalostí, čo   by mali výpovednú hodnotu a rovnako tak hĺbku.   Napríklad také porovnanie s úrovňou filmu   Honba za pokladom: Kniha tajomstiev nebude   ďaleko. Po kedysi výbornom hercovi ako bol Hanks   už nie je ani závan, to čo predvádza je len   nezáživná prechádzka po pľaci, Ewan McGregor   a Ayelet Zurer majú len minimum priestoru na to   aby vôbec niečo predviedli, Skarsgard je ako   veliteľ ostrahy neviditeľní, najväčší   sympaťák sa stane na koniec vo filme   "zabiják" Hassasín v podaní Nikolaja   Lie Kaasa, .... nuž keď to zhrniem tak   neprišiel žiadny pokrok oproti priemernému Da   Vinciho Kódu. Tých vecí čo potešia je   strašne málo, asi najviac tu zarezonuje hudba od   Hansa Zimmera, aj keď nejakým tým hudobným   motívom z filmov ako Kingdom of Heaven či TDK sa   nevyhol. Potešil aj výbuch antihmoty čo bolo po   technickej stránke slušne zvládnuté a to bolo   v konečnom výsledku asi najhodnejšie na celom   závere kde mal dej FANTASTICKY vygradovať, z   gradácie samozrejme neostalo nič ako po   odpálenej antihmote. /videl v kine: 45%/   __Poznámka: Pre tých čo čítali knihu Anjeli a   démoni bude tento film asi dosť veľkým   sklamaným, takže pripravte sa na to, aby ujma   nebola moc veľká.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2017
Další nahlédnutí do tajů církve tentokrát   přímo ve Vatikánu.Toto volné pokračování   šifry není tak dotažené a tajemné a konec je   totálně hloupý až bych řekl že ten výbuch z   hora schodil celý film o pár hvězd dolů.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.7.2015
Tragédi a lemplové
Instantní rychlokurz symbologie aneb expertem   snadno a rychle, kdy sám slovutný profesor   Langdon je v lekcích o hodinu napřed a orientaci   v prostoru, tak může zvládat téměř kdokoliv   stačí jen sledovat šipky a drobečky, které   cestou upustili Jeníček s Mařenkou. Slibně se   rozvíjející začátek zaplněný nepřeberným   množstvím makrozáběrů, kdečeho a podbarvený   chytlavou hudbou Hanse Zimmera, však hodně   rychle zabředává do řídké kaše ukuchtěné   z těch nejlevnějších ingrediencí, které byly   dostupné na trhu. Na začátku se sem tam   objevuje snaha vyprávět ale v momentě, kdy se   začne utíkat jde vše do kopru. Cesta z bodu A   do bodu B zpět do bodu A přes bod C ve výsledku   působí dost kostrbatě. Navíc jsou Andělé a   démoni ochuzeni o výpravnější lokace z Šifry   a Iena McKallena. Takhle se tváří jako hybrid   mezi Sběrateli kostí a Purpurovými řekami.   Předlohu jsem nikdy nečel ale kam se bude děj   ubírat mi bylo jasné už v okamžiku, kdy se na   plátně objevil hlavní padouch jehož   odtajnění na konci mělo být vrcholem filmu.   Scénáristické berličky a nelogičnosti tu   tvoří převážnou většinu děje a   zapříčiňují infotainmentový efekt, díky   němuž se k Andělům rozhodně v budoucnu rád   vrátím, i když je to takové ošklivé   mňoukající koťátko. Dan Brown asi vážně   nemá rád Vatikán a už vůbec ne umění jako   takové...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2015
Dalším snímkem na motivy románu   světoznámého spisovatele Dana Browna se vrací   Tom Hanks coby Robert Langdon, tentokráte   zachraňující přímo Vatikán. Zemřel papež a   Ilumináti, coby odvěký nepřátelé Vatikánu,   toho využijí a začnou řádit jak smyslů   zbavených. Kromě křesťanských motivů je zde   tentokrát použita i nejmodernější věda.   Dějově se snímek řadí před předchozí   počin ´Šifra Mistra Leonarda´, takže se   vlastně jedná o jeho prequel. Kromě daleko   většího napětí a akčnosti se tu opět   vyskytují různé záhady, výklady umění a   historie. Taktéž je tu i daleko více   speciálních efektů a těžko říci, jestli je   to kuprospěchu věci. Každopádně už tak   neohromí jako ona Šifra, ale za nějak špatný   se považovat také nedá. Jen se už tváří   obyčejněji a tak nějak přímočařeji. Coby   detektivní příběh však obstojí a byť   většina ateistů lecčemu neporozumí, dá se   toto filmové zpracování považovat za   obstojné.
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Angels & Demons aneb slabší Da Vinci
Celkom som sa tešil na volné pokračovanie   Šifry majstra Leonarda.Bohužial tento diel sa   sústredí viac menej iba na akčné časti a   príbeh alebo ak chcete tajomno sa vytratilo.Túto   menšiu chybu mi ale vynahradil zaujímavý záver   a Ewan McGregor.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Papež
Po smrti papeže hrozí odpůrci církve   zničením Vatikánu antihmotou. Robert Langdon   má vyřešit ,kde je látka ukryta. Další z   adaptací D.Browna.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.9.2013
Katoličtí fanatici v hloupém a nudném filmu.   Zaujal mne pouze tematicky, ale jinak jsem se   nudil. Neustále opakované dějové kličky, dost   hluchých míst, snad jen závěr se dá, ale i   ten je zbytečně roztahaný. Filmu by prospěla   kratší stopáž. Budiž dáno něco málo za   závěr. 2011072612518/13308
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Andělé a démoni
jsou akční pohádka pro dospělé,ale   překvapivě se mi docela líbila.A to moc Toma   nemusím a zvlášť v tomto nepříliš   povedeném dabingu.Mile jsem byl překvapený   koncem,který jsem nečekal,což je u těchto   filmů překvapivé.Jinak dobře   natočené,doporučuji ke shlédnutí.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih61635minih61635Děti kukuřice (2009) [TV film] 
Children of the Corn n
minih37362minih37362Cizinec (2003/2) 
The Foreigner n
minih86308minih86308Dobrý voják Švejk (1954) 
Dobrý voják Švejk n
minih13878minih13878Nejlepší ženská mého života (1968) 
Nejlepší ženská mého života n
minih18584minih18584Sedm statečných (1960) 
The Magnificent Seven n
minih94125minih94125It Came from Beneath the Sea (1955) 
It Came from Beneath the Sea n
minih82380minih82380O chytrém šachovi (1983) [TV inscenace] 
O chytrém šachovi n
minih73993minih73993Posvícení (1954) [TV inscenace] 
Posvícení n
minih16281minih16281Policajt nebo rošťák (1979) 
Flic ou voyou n
minih36835minih36835Mrtvá hlídka (2002) 
Deathwatch n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Inferno (2016)

 Inferno (2016)
Inferno n
 
Žánr: mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko / Turecko / Maďarsko
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Šifra mistra Leonarda (2006)

 Šifra mistra Leonarda (2006)
Šifra mistra Leonarda n
The Da Vinci Code
Žánr: drama / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Malta / Francie / Velká Británie
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Andělé a démoni (2009)Andělé a démoni (2009)Andělé a démoni (2009)Andělé a démoni (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10