Duben
ohodnotit

Transformers: Pomsta poražených

Transformers: Revenge of the Fallen

Další název:
Transformers: Pomsta porazených (SK); Transformers - Die Rache
Rok:
2009
Délka:
150 minut
Premiéra v ČR:
25.6.2009
„Čas odplaty nadešel.“

Obsah filmu Transformers: Pomsta poražených

 
Děj se odehrává dva roky po prvním setkání Sama Witwickyho s roboty přicházejícími z planety Cybertron. Je už dospělý, opouští rodný domov a jde studovat na univerzitu. Náladu mu kazí snad jen fakt, že vztah s Michaelou se promění v chození na dálku, protože ona na univerzitní studia nemá peníze. Odloučení naštěstí netrvá dlouho. Sam objeví úlomek artefaktu, o který spolu Autoboti a Deceptikoni tolik bojovali v prvním dílu, a získá z něj drahocenné informace. Pravda o pradávných kořenech Transformerů přiměje Sama smířit se s osudem, opustit akademickou půdu a přidat se k Optimovi Primovi a Bumblebeemu, který se dokáže přetransformovat v...
 
Související odkazy
 
Recenze: Transformers: Pomsta poražených – aneb jak se poraženým stal divák

V roce 2007 překonal Michael Bay veškerá očekávání, když po propadáku Ostrov natočil největší hit své kariéry na motivy populárních hraček. Pokračování... číst dál

 
 
RECENZE: Druzí Transformers jsou zábavný, ale moc dlouhý film

Dejte režisérovi Michaelu Bayovi do ruky kameru a kus plastické trhaviny. Ukažte mu, kde nejmalebněji zapadá slunce, která herečka má nejkrásnější pozadí a nejplnější rty, on vám z toho natočí film. Důkazem budiž pokračování hitu Transformers. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Transformers: Pomsta poražených >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2023
Stejné jako u jedničky. I kdyby to byla uplná   hovadina nebo něco takovýho, tak se je tu   jeden faktor, který to vše zlepšuje.   Jmenuje se Megan Fox, ale Transformers mají   víc plusů stejně jako první díl.
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2018
Bayova absencia citu pre mieru a dobrý vkus v   kúzelnom, uhladenom svete prvých Transformers?!   Transformeri zažívajú rovnaký posun ako Bad   Boys. Spielberg sa vytratil, Bay sa utrhol z   reťaze. Jednotka bola skvelou vďaka niekoľkým   príjemným, s mierou namixovaným aspektom –   vizuálna oslava krásy Megan Fox, jej iskrivé   zbližovanie sa s hanblivým Shiom, postupné   oboznámenie sa s prďáckymi robotmi, z ktorých   každý mal v scenári svoje miesto, vzbudzoval   úžas a sympatie. Film sa nikam neponáhľal,   vychutnával si každú svoju scénku a jediné,   čo ho trochu oslabilo bola neprehľadnosť   finálnej akcie. V dvojke sa už Megan so Shiom (v   rovnako neprehľadných akciách) iba vyhýbajú   explóziám a na rad prišiel humor typu malý   robotík sa psíčkovo honí na Meganinej kozačke   (!) Robotmi sa doslova plýtva, potenciál ich   individualizmu je pochovaný, niektorí sú   dokonca otravní (“dvojičky” sprevádzajúce   hrdinov). A keď aj nejaký robot konečne   nadchne, je razom z trónu zosadený jeho   "vtipnými" veľkými oceľovými   varlatami, spod ktorých Turturro vysielačkou   privoláva námornú pechotu (!!) Toto proste nie   je smer, ktorým som chcel vidieť sa Transformers   uberať. O celkovej roztrieštenosti scenára, v   ktorom je dej iba tenúčkou nitkou pre neustále   akčné orgie, ktoré už po dvoch hodinách   proste NEMÔŽU uspokojovať, nehovoriac...   Michael, ty si musel mať ťažké detstvo. A   evidentne si vôbec nepochopil, prečo bol prvý   film tak príjemným prekvapením.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA   $402,111,870║Tržby Celosvetovo $836,519,699▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314   //počet predaných kusov 2,421,259 ║ Tržby za   predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných   kusov 10,021,520║ Akčná Jazda ako Hrom! Áno   Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v   podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme   videli v prvom filme úplne na novo. V podstate   spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom   lesku, kde je všetko v rámci popcornovej   zábavky vyladené na maximum, akcia srší v   plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa   nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné   obrátky(dokonca aj Turturro tu bol   znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste   nehrozia), k tomu príde výdatná dávka   spomalených záberov, či už pri bombastických   súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch   "či už stojacej alebo utekajúcej"   Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj   keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá)   či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas,   k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie   motívy od Steva Jablonsky,... no proste   blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star   Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na   tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil   okrem príbehu možné maximum, treba sa už   trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to   nebude mať už žiadny význam, tak ako celá   príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku.   Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip.   /videl v kine: 95%/
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2018
Moc se to neliší od prvního dílu - výbuchy,   stres, pot, hodně křiku, Shia jen běhá a   Meghan se snaží ho dohnat. Kolem toho jim běhá   spoustu robotů, asi jsem jediná, kdo rozeznává   deceptikony podle šedé barvy. Jinak děj je v   podstatě stejný, akorát mi přišel trochu   vyvinutější. Akční scény a efekty - tak na   nich vlastně celý film stojí, takže musí být   tak dobré jaké jsou. A vtipy? I humor se od   předchozího dílu trochu vyvinul, takže   alespoň nebyla nuda.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Dokud je v Transformerech Megan Fox, tak aspoň se   dá koukat na hezkou holku a občas je zajímavý   trik. Když jí pak vystřídala ta plastiková   Barbína šli Transformeři úplně do kopru.   Někdy si říkám, že s těmi náklady na film   amíci kecaj. Všechno tu je vytvořené   počítači, žádní slavní herci...dal bych za   to tak dvacet mega a ne dvěstě :-)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Povstanie Fala
Oproti jednotke je to veru slabšie. Ak sú na   scéne roboti a mlátia sa, alebo robia tie   skvelé premeny, je to paráda a keby bol film iba   o tom, bol by úžasný. Ale keď na scéne sú   naši hlavní hrdinova, ich kamoši, rodičia, ich   psi, či bývalý vyhodený agent, je to utrpenie.   Či už neustále behanie hore dole, čakanie na   slovo milujem či stupidné dialógy. Hodnotenie   teda priemer
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2013
Pokračovat v tak vysoce nastavené laťce, jako   byl předchozí snímek je ohromná výzva a   především odvaha. Jak to udělat, aby to   nespadlo do trapnosti a sebevykrádání. Divák   bude opět očekávat megalomanskou akci,   fantastické obrazové záběry, hlášky a   odlehčený humor. A hlavně, dobrý scénář.   Michael Bay si toho všeho byl vědom a pokusil se   o to. No a snaha skončila někde na půl cesty.   Vše se opakuje, ale tentokrát laťka nebyla ani   dosáhnuta. Vše očekávané se dostaví a tak   už ani nepřekvapí. Akční scény jsou opět po   technické stránce velmi dobře zvládnuté.   Finálový souboj na pyramidách v Gáze tají   dech. Ale ne moc dlouho. Bitva je realisticky   delší, ale myslím, že zbytečně moc. Po   chvíli to začíná být zmatečné a nudné.   Příjemní jsou robotí důchodci. Dobrý nápad.   Shia LaBeouf a Megan Fox jsou obrovští tahouni   snímku, kteří ze sebe vytahují co se dá. A   opět na výbornou. Ano, i tentokrát se jedná o   dobře zvládnutý film, který sice krapet v   kvalitě klesl, ale stále patří mezi povedené   počiny tohoto druhu.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2013
Druhý díl o něco víc akčnější ale pořád   je to akční pohádka s dobrými efekty.Film je   místy vtipnější a místy i trapnější.Docela   dobré akční scény.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Michael Bay opět nezklamal a natočil druhý díl   Transformers, tentokrát byl film ještě daleko   rozsáhlejší a chutnější než prve krát.   Efekty, které jsem viděl, vskutku lahoda pro   oči. :) Je to film, do kterého jsem se dokázal   vžít naplno. Když si vzpomenu, že jsem se na   něj díval v jednu ráno, ani na chvilku jsem   neusnul.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Scénáristé jsou někdy machři. Tady to platí,   protože příběh docela dobře navazuje. A   aspoň zase známe nový důvod, kdo a proč   stvořil pyramidy :-).
Co se týče efektů a   triků - to nemá cenu komentovat. Líbili se mi   ty boje robotů proti robotům. Ovšem přiznám   se, že ti vojáci v podání lidí tady působili   poněkud trapně, ale budiž.
Herecké obsazení   v poho. Ale nejvíc se mi stejně zase líbil John   Turturro v roli bývalého agenta Simmonse -   zachránce planety :-).
Každopádně je jisté,   že film tvůrcům vydělal a ještě jistě   vydělá hodně peněz a pánové Bay a Spileberg   si můžou v klidu mnout ruce.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih106682minih106682To je šoubyznys (1995) [TV seriál] 
n
minih149644minih149644Vichr 3 (2017) 
Ostwind 3: Aufbruch nach Ora n
minih132101minih132101Spectral (2016) 
Spectral n
minih7113minih7113Dvaasedmdesátka (1948) 
Dvaasedmdesátka n
minih55945minih55945Nekromancie (2009) 
Necromentia n
minih14267minih14267Niagara (1953) 
Niagara n
minih86436minih8643696 hodin: Odplata (2012) 
Taken 2 n
minih28572minih28572Pan účetní jde do důchodu (1988) 
Fantozzi va in pensione n
minih6927minih6927Duel (1972) [TV film] 
Duel n
minih6814minih6814Doznání (1970) 
L'aveu n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Transformers: Probuzení monster (2023)

 Transformers: Probuzení monster (2023)
Transformers: Probuzení monster n
Transformers: Rise of the Beasts
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Steven Caple

(pokračování)

Bumblebee (2018)

 Bumblebee (2018)
Bumblebee n
Bumblebee: The Movie
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Travis Knight

(pokračování)

Transformers: Poslední rytíř (2017)

 Transformers: Poslední rytíř (2017)
Transformers: Poslední rytíř n
Transformers: The Last Knight
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Čína / Kanada / Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers: Zánik (2014) [2k digital]

 Transformers: Zánik (2014) [2k digital]
Transformers: Zánik n
Transformers: Age of Extinction
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers 3 (2011)

 Transformers 3 (2011)
Transformers 3 n
Transformers: Dark of the Moon
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers (2007)

 Transformers (2007)
Transformers n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Bay

(pokračování)

Transformers: Pomsta poražených (2009)Megan FoxTransformers: Pomsta poražených (2009)Transformers: Pomsta poražených (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190532
Osobností: 697811
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178259

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10