Duben
ohodnotit

Rudý Baron

Der Rote Baron

Další název:
The Red Baron; Červený barón (SK)
Rok:
2008
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
21.8.2008
„Epizoda ze života populární letecké legendy. Jeho největším vítězstvím byla láska“

Obsah filmu Rudý Baron

 
Idealizovaný pohled na život jednoho z nejslavnějších pilotů 1. světové války, německého stíhacího esa barona Manfreda von Richthofena. Odehrává se v letech 1916 až 1918 a sleduje jeho rytířský a sportovní přístup k leteckým soubojům i postupnou změnu jeho postojů k válce, ovlivněnou ošetřovatelkou Käte Otersdorfovou a milostným vztahem, který je nakrátko spojil. Manfred létá s přáteli Wernerem Vossem, Sternbergem a Lehmannem, s nimiž ho pojí despekt k vojenskému drilu a rytířský způsob soubojů. Mimo jiné uctí památku sestřeleného britského pilota a po vítězném souboji ho zachrání. Předá ho půvabné ošetřovatelce Käte, která se Manfredovi na...
 
Související odkaz
 
RECENZE Rudý baron: Vinklář, Vlasák, Frej a letadýlka v čítankové nudě

Pod názvem Rudý baron, jak se přezdívalo proslulému německému stíhači z 1. světové války Manfredu von Richthofenovi, natočil v roce 1971 film režisér Roger Corman. A při něm mohlo zůstat. Nová, německo-britská verze natáčená i v Česku, která míří do našich kin, totiž vyhodila 18 milionů eur za nudu. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránky:
www.bioscop.cz

www.redbaron-themovie....
 
 
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, německá, francouzská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rudý Baron >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Očividně film téměř realistický a podle   skutečných osob - teda aspoň některých.   Nečekaně zajímavé pojetí.
Perfektní to bylo   s těmi záběry letadel a jejich   úkolů.
Herecke obsazení ucházející na   německou produkci. Ovšem Til Schweiger - to je   kapacita. Ten s tím jeho ksichtem může hrát   kohokoliv.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.1.2017
Pár dobrých leteckých soubojů jinak nic   moc,bylo vidět že je to natočené v dnešní   modernější době,mimo starých letadel mi   nepřipomínalo nic z první světové jak   oblečení tak prostředí,herecké výkony   slabota.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.9.2015
Není to propadák, není to ani vyloženě nuda.   Jenom výběr hlavního hrdiny, místy   nedodělané a nic neříkající scény film   hrzoně shazují k zemi, stejně, jako kulka,   která která ukončila život Richtohaffena a   jeho letadlo se zřítilo. Ve filmu hrají i   čeští herci. Nejvíce mě potěšil Ladislav   Frej v roli císaře Wiléma druhého. Matthias   Schweighofer je herecká katastrofa tohoto   snímku. Kdyby ve filmu hrálo více takových,   jako Joseph Fiennes, Lena Headey či Ladislav   Frej, zážitek by byl lepší. Nejvíce bodů si   snímek získal na celkem vydařených efektech,   které na německou produkci vůbec nevypadaly   špatně. Záčátek filmu má dobrý potenciál,   ten však časem zničen kvůli nudným a nic   neříkajícícm dialogům a hlavně neherecký m   ksichtem Schweighofera.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Vizuálně – hudební pecka. Za to i za to plus.   Ovšem jinak jde o obyčejný příběh jednoho   pilota se spoustou hluchých míst, a pokud vás   nebaví vzdušné souboje /moc jich tam   není/budete se nudit stejně jako já.   201310170/0
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2012
Tento film mne docela překvapil, pokud jde o   bojové scény a dobové reálie. Odborníci na 1.   sv. válku, zejména dopravní vojenskou techniku   z té doby, mají zřejmě větší pochybnosti.   Některé herecké výkony,včetně herce v   hlavní roli, byly spíše průměrné.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2011
Plně souhlasím s hodnocením "kolegy"   repešínského.
Osobně miluji dobu těchhle   nádherných strojů-jedno,dvoj a trojplošníků.   A za pár krásných soubojů "rytířů   nebes bych byl ochoten odpustit i horší   tlachání,než jsou dialogy tohoto filmu.
A   věřte mi ,že souboje v Rudém baronovi jsou   opravdu brilantní. (nebo mně se aspoň   líbí).
Pro české fajnšmekry je nutné   dodat,že film je přímo prošpikován českými   reáliemi a vycpán českými herci a   neherci.
Takž ten kdo má Richarda Krajča   "tak strašně rád" ,jako já ,tak si   může jeho sestřelení vychutnat hned na   začátku filmu. Jen víc takových scén :-)))
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2011
škoda přeškoda ve většině jalových   dialogů, stejně tak jako jisté místy   klišovitosti, slabé dynamiky a rytmu   podobajícího se několikráte spadlému řetezu,   protože jinak evropský koprodukční velkofilm   rudý baron oplývá nádhernými obrázky,   skutečnými reáliemi, zajímavým námětem i   překvapujícími hereckými výkony. rudému   baronovi nechybí ani konečné poselství a   protiválečný přesah, čímž se film může   zařadit sice mezi nejlepší díla, ale pro   výše uvedené zápory a i jistou plochost ve   stylu vyprávění, jen mezi nejlepší díla   střední třídy žebříčku dějin světové   kinematografie.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2010
Hrdinové umírají mladí, ať kladní nebo   záporní. Manfred von Richthofen zemřel v   pětadvaceti letech. Film je oslavou německého   militarismu. I když postava letce je mi velice   sympatická. Určitě lepší než další   glorifikovaný letec, zase z druhé strany duhy,   Meresjev. Za zmínku stojí i účast českých   herců: Vinklář, Nebřenský, Frej.
Plivník
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.5.2010
Nemastný, neslaný film, který chce být o všem   až je nakonec o ničem. Přiznám se, že   letecké souboje neocením, jsou na mě příliš   trikové a „umělé“. Zajímavé to začíná   být až ke konci, kdy je hrdina dle scénáře   konfrontován s realitou zákopové války na   západní frontě. Z tohoto pohledu je snímek   taková neškodná limonádka – pár záběrů   na bahýnko, houfnice a několik skácevších se   vojáků. Ocenila bych něco mnohem drsnějšího   (a nemuselo by to být nutně např. využívání   mrtvol ke zpevnění zákopů místo pytlů s   pískem), protože obraz 1. sv. v. je u nás   hodně zavátý prachem a zkreslený jinak   skvělým Švejkem. Scénář se pokouší o   jakousi psychologii hlavní postavy, ale přitom   je to předvídatelné a klišovité, stejně tak   jako lovestory s ošetřovatelkou (protože v   každém válečném filmu musí být lovestory,   že?) a zhroucení nad mrtvým kamarádem.   Výtvarná stylizace kopíruje americké filmy,   hudba je nevýrazná a schematická (na ní mě   zaujala jen téměř doslovná citace ústřední   melodie z Posledního mohykána, což mě   nejdřív rozčílilo, ale pak když hlavní   hrdina mluví o tom, že mu přezdívali Sokolí   oko, jsem ochotná věřit, že to byl záměr).   Jen málokdy se podaří propojit akčnost a   hloubku příběhu a tenhle snímek jen dokazuje,   že většina scénáristů prostě neumí dělat   2 věci najednou.
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Pokud tento film měla být psychologická sonda   do duše esa stíhacích pilotů,pak scénárista   neměl vkládat do úst hrdiny samá klišé o   válce.Pokud to měla být lovestory,chyběla   hloubka vztahu a citu,a pokud to měl být film o   stihacích pilotech,potom tři vzdušné souboje   za dvě hodiny trvání filmu je sakra málo.Je to   taková směsice ode všeho trochu která ale   neuspokojí nikoho a kdy je divák záměrně   ochuzován o části děje.Hrdina s rojem startuje   do bitvy a střih hrdina drží kamarádovu   čepici pro štěstí a oznamuje divákovi,že   kamarád byl sestřelen.Proto doporučuji prvních   deset minut filmu a potom střih na konec,kde je   záběr na hrdinův hrob kde štká jeho osiřelá   milá a ušetříte spoustu času.......
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48095minih48095Zamilovaní sousedé (2006) [TV film] 
Falling in Love with the Girl Next Door n
minih101644minih101644Vichr (2013) 
Ostwind n
minih53622minih53622Operace Cobra (1995) 
Operation Cobra n
minih54311minih54311Plavci na suchu (1975) [TV pořad] 
n
minih79750minih79750Stín svědomí (2006) 
Steel City n
minih42472minih42472Přitažlivost (2004) 
Heart of Stone n
minih8724minih8724Hrdina má strach (1965) 
Hrdina má strach n
minih18584minih18584Sedm statečných (1960) 
The Magnificent Seven n
minih22130minih22130Vážení přátelé, ano (1989) 
Vážení přátelé, ano n
minih12018minih12018Marečku, podejte mi pero! (1976) 
Marečku, podejte mi pero! n


Hodnocení:n12345678910
Zmenšenina Fokkeru na premiéře filmu.Rudý Baron (2008)Rudý Baron (2008)Rudý Baron (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10