Duben
ohodnotit

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Další název:
Toastie (vymyšlený pracovní název)
Rok:
2008
Délka:
144 minut
Premiéra v ČR:
19.6.2008
„Všechno, co jste dosud znali, se navždy změnilo.“

Obsah filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian

 
Sourozenci Pevensieovi – Peter, Zuzana, Edmund a Lucie – jsou povolaní z válkou sužované Anglie, aby pomohli vrátit svobodu mírumilovným obyvatelům bájné Narnie a nastolit na trůn legitimního dědice trůnu, mladého prince Kaspiana. Země se totiž od doby, kdy ji děti opustily, radikálně změnila. Vládne tam zlý král Miraz, před jehož zlobou se ukrývají bájná narnijská stvoření i mluvící zvířata. Mladé hrdiny čeká dlouhá a nelítostná bitva, ve které musejí osvědčit nejen odvahu, ale i soudržnost...

Zdroj: FTV Prima

 
Související odkaz
 
RECENZE: Druhý film z Narnie je přehlídkou marnosti a nudy

Ne že by nebylo co chválit. Povedl se hlavní zloduch, samozvaný král Miraz Sergia Castellitta, jenž v prvním - a i posledním - záblesku humoru dokonce nasadí ironii. "Tohle bývala soukromá ložnice," pronese uštěpačně, když mu rebelové vtrhnou málem do postele. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Andrew AdamsonAndrew Adamson  
hraje:
Ben BarnesBen Barnes.....princ Kaspian [26]   
Warwick DavisWarwick Davis.....Nikabrik [38]   
Peter DinklagePeter Dinklage.....Trumpkin [38]   
Skandar KeynesSkandar Keynes.....Edmund Pevensie [16]   
William MoseleyWilliam Moseley.....Peter Pevensie [20]   
Georgie HenleyGeorgie Henley.....Lucy Pevensieová [12]   
Anna PopplewellAnna Popplewell.....Zuzana Pevensie [19]   
Sergio CastellittoSergio Castellitto.....Miraz [54]   
Alicia BorracheroAlicia Borrachero.....Prunaprismia [40]   
Shane RangiShane Rangi.....Asterius [39]   
Pierfrancesco FavinoPierfrancesco Favino.....generál Podlštejn [38]   
Vincent GrassVincent Grass.....Dr. Cornelius [59]   
Predrag BjelacPredrag Bjelac.....Lord Donnon [45]   
Damián AlcázarDamián Alcázar.....lord z Lichometníku [55]   
Simón AndreuSimón Andreu.....Lord Scythley [67]   
Tilda SwintonTilda Swinton.....Bílá čarodějnice [47]   
scénář:
Andrew AdamsonAndrew Adamson  
Christopher MarkusChristopher Markus  
Stephen McFeelyStephen McFeely  
námět:
C.S. LewisC.S. Lewis.....stejnojmenná kniha (1951, česky Fragment, Praha 2008)   
hudba:
Harry Gregson-WilliamsHarry Gregson-Williams  
Stephen BartonStephen Barton.....dodatečná [25]   
Halli CautheryHalli Cauthery.....dodatečná [32]   
kamera:
Karl Walter LindenlaubKarl Walter Lindenlaub  
střih:
Sim Evan-JonesSim Evan-Jones  
Josh CampbellJosh Campbell  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2021
Celkem
slušné pokračování jedničky. Jen mi   připadalo, že už to tolik není pro děti   (souboje, zabíjení, mrtvoly...). Natočeno   solidně, herecké výkony se trochu zlepšily.   Prostě slušná fantasy pro větší děti.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2020
Narnia:Kapitola 2...
Pokračovanie Narnia ságy si drží svoju   úroveň.Detskí herci nám pomaly dospievajú,   ale svojej úlohy sa zhostili dobre.Posila Ben   Barnes si v príbehu nedokáže nájsť svoje   pevné miesto a trochu ma sklamal.Kvalita efektov   sa od prvého dielu zlepšila.Snímok je zameraný   na detské publikum, ale niektoré bojové scény   sú pomerne ostré, podobne ako v prvom   diele.
Film doporučujem a je vhodný pre   rodinnú zábavu.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2018
║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA   $141,621,490 ║Tržby Celosvetovo $419,649,086▐   Tržby za predaj DVD v USA $100,640,794 //počet   predaných kusov 5,562,857║ Po nie moc výraznom   prvom filme o Narnii, prišlo ešte o dosť   nevýraznejšie pokračovanie, ktoré na svojej   vyše dvojhodinovej ploche nič zvláštne   nepredvedie a len ponúka už mnoho krát   otrepané scény, hlavne že natočené za   neskutočné veľké peniaze. Okrem nezáživného   príbehu, kde je všetko naokolo pasívne nudné,   sú aj taký záporáci len takými úbohými   štatistami premávajúcimi sa po pľace, takže z   hereckého osadenstva žiadna výnimka a všetci   si len odbijú svoje repliky bez toho aby tam   vložili niečo zaujímavé, niečo čím by svoju   postavu obohatili a prijmeli uveriť jej   počínanie v tomto príbehu. Napríklad   vedľajšie postavy od malých myší až po   trpaslíkov sú maximálne otravné a taký princ   Caspian je len premávajúci sa cukruš po pľaci,   nič viac, jeho postava je rovnako prázdna ako   ostatné. Z nudnej atmosféry filmu to vytiahnu   len občasné záblesky lepších sekvencií   pretavené v niektoré vydarené   súboje(samozrejme nič prevratné nejde ale   aspoň trošku potešia oči) a k tomu sa zo   šedého priemeru vymyká hlavne výborná hudba   od Harry Gregson-Williamsa a popri tom vycibrená   vizuálna stránka filmu zasadená v tom   nešťastnom scenáristickom vákuu. Po trikovej   stránke ide o dnes už klasický štandart aspoň   z tej trikovo lepšej polovice filmu, nuž   dočkáme sa samozrejme aj občas tej odbitej   animácie, hlavne pri náletoch na hrad či ponad   bojujúcu armádu rytierov na koňoch, tam to   vyzerá všelijako len nie dobre. /40%/
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2018
Na začátek: neviděla jsem první díl. A   kdybych nevěděla o čem to asi tak je, trvalo by   mi hodnou část filmu se zorientovat. První   čeho jsem si všimla byly rozdíly mezi   dětskými herci a dospělými. Nejen, že mi ta   malá holka byla protivná, ona byla viditelně   našrocená. Zachraňoval to Peter a Kaspian. Taky   mi přišlo zvláštní, že každý hned - ty jsi   král králů? - a hned všichni všem věřili.   Roztomilé. A jak tam na konci v podstatě   nemilosrdně zabíjí, to je taky zvláštní,   hlavně ten Poseidón, jehož ničení všichni s   vítězstvím v očích pozorují. Film ale u mě   získal body na výpravě, efektech, zvířatech a   hlavně myšákovi v botách.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2017
Jednička aspoň měla jakýsi děj. Dvojka už ho   ani nepředstírá. V podstatě jde jen o   seznámení s plejádou dalších mluvících   zvířátek a jiných potvor. A o   souboje...válčení...bitvy...válčení...pořá   d dokola. Nic, co bych si pamatoval nějak dlouho.   Nezaujalo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2014
V Narnii se zase něco děje. Druhé   dobrodružství děckých hrdinů je zde. Celkově   vyznívá daleko lépe, až na jednu drobnost.   Téměř dva a půlhodinová stopáž je pro   děckého diváka už opravdu moc. Nechápu, co to   tvůrce napadlo. Ono vydržet u toho až do konce   chce vskutku velké úsilí. Je tu opět spousta   natahovaných scén, které značně nudí a nutí   zívat. Když už se to trochu konečně rozjede,   objeví se zase brzda a opět se to táhne.   Neškodilo by tempo o něco zrychlit, aby to mělo   energii a patřičný švih. Jinak už snímek   nemá takové kouzlo jako ten předchozí. Divák   ví co očekávat a s čím v ději počítat,   takže se velké překvapení nekoná. Své kouzlo   však má a tak kdo má velkou výdrž, ono   pohádkové fantasy si (snad) užije.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2013
144 minut přečkaných jen s velkým   sebezapřením... Film působí strašně mělce,   herci dosti nedůvěryhodně... Jediná scéna,   která způsobila mrazení, bylo zničení mostu   říčním bohem... ale i tam se vkrádají   pochybnosti spojené s vykrádačkou LOTRa. Humor   tu je, ale nezachrání vše.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Narnia: Princ Kaspian (2008)
druhý diel sa viac-menej vyrovnáva svojmu   staršiemu bratovi "Lev, šatník a   čarodejnica". má tie isté nedostatky, aj   klady tak filmovo, ako aj v knižnej predlohe.   osobne na mňa už ale kúzlo narnie nezapôsobilo   tak ako v prvej časti, takže mierne horšie   hodnotenie.

+ myšiak Rípčíp ako humorná   vložka funguje skvelo
+ herecké obsadenie
+   dobrá výprava
+ hudba
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Kniha je opět úžasná, Kaspian je jeden z   nejlepších dílů, což se ovšem nedá říct o   filmu.
Film je opět věrným zpracováním   původního příběhu, ale má tu i dost svých   vlastních vložek, což filmu opět moc   nepomáhá. A opět tu máme až příliš   natahované bitvy, kterých je bohužel víc, než   minule. Mohli je OPĚT natočit   kratší.
Nejlepší postavou je myšák   Rípčíp. A nejen knihy a filmu..
Herecké   výkony jsou opět ucházející a kouzlo Narnie   znovu působí.
Ono by se to jedničce nakonec   vyrovnalo, ale tady je to natahování ještě   zbytečnější. Úchvatná podívaná pro   všechny je to opět, ale má dost hluchých   míst.
65%.
maciii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Jsem trochu na rozpacích, jak film hodnotit...   pokud bych se na něj dívala jako na fantasy pro   dospělé, ruší mě najivní a přímočarý   příběh o záchraně kouzelné Narnie před   zlým králem. Na druhou stranu si nejsem jistá,   zda, ačkoliv tam krev skoro neukápne, není film   pro děti trošku drsný a krutý, nemluvě o   mocenském pletichaření na královském dvoře.   Knihu jsem nečetla, takže ani srovnávat   nemůžu...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6378minih6378Dívka na koštěti (1971) 
Dívka na koštěti n
minih56455minih56455Pomsta netvora (1955) 
Revenge of the Creature n
minih141220minih141220Říkali mi Džigu (2015) 
Lo chiamavano Jeeg Robot n
minih53733minih53733Agent z vesmíru (2007) 
Alien Agent n
minih74287minih74287Punk's Not Dead (2010) [DCP] 
Pankot ne e mrtov n
minih10415minih10415Kolonie Lanfieri (1969) 
Kolonie Lanfieri n
minih3670minih3670Batman (1966) 
Batman n
minih29023minih29023Návrat domů (1978) 
Coming Home n
minih14709minih14709Oceloví žraloci (1996) 
Steel Sharks n
minih41982minih41982Srub u jezera 2 (2001) [TV film] 
Return to Cabin by the Lake n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)

 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka n
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)

 Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň n
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson

(pokračování)

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)

 The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair n
 
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

www.cinemablend.comLetopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008)www.cinemablend.com
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10