Duben
ohodnotit

Vzpomínky

Deja Vu

Další název:
Déjà Vu
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
28.12.2006
„Co když je to něco víc než jen váš pocit?“

Obsah filmu Vzpomínky

 
V New Orleans na trajektu plném lidí vybuchne bomba nastražená v jednom z převážených vozů. Zemře více než pět set lidí. Agent ATF Doug Carlin najde u řeky části rozbušky a stopy výbušnin na blízkém mostě, a zcela tak vyvrátí diskutovanou možnost nehody. Na jednom videozáznamu objeví muže na motorce, který se těsně před výbuchem na chvíli na mostě zastavil.
Dougovi zavolá šerif jednoho z okrsků, aby mu oznámil nález popáleného ženského těla, jakých teď podle Douga budou nalézat spoustu. Problém je v tom, že nález těla byl na policii ohlášen ještě před výbuchem lodi. Doug ve spolupráci s patologem zjistí, že žena měla zalepená ústa páskou...
 
Související odkaz
 
DVD: Déjà Vu

Znáte ten pocit, že to co jste právě prožili se už jednou stalo? Taková ta letmá myšlenka na to, že tímhle už jste si zaručeně prošli. Pokud byste chtěli... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
dejavu.movies.go.com/
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vzpomínky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2020
Film spojující kriminálku, thriller a Sci-Fi.   Dobře postavený příběh s gradujícím   napětím, Oceňuji smysl pro detail kamery.   Některé nelogičnosti či kiksi omlouvám, jsou   k dobru filmu (např. v jedné fázi detektiv Doug   žádá o vrácení záběru zpět a je mu   řečeno, že to nelze. O pár chvil později,   když pátrá po tašce atentátníka, to však   jde bez problémů). Obsazení filmu je výborné.   Rád se k němu vracím. A jedna z obětí, či   hrdinka filmu – Claire Kucheverová (Paula   Patton) je skutečně krásná žena, jak   několikrát ve filmu zazní. A Denzela   Washingtona mám opravdu rád.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2020
Tony Scott točil dobré filmy. Déjà Vu je   originální, má to náboj a solidní zápletku.   Dobrá podívaná, bavil jsem se.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2020
Zajímavá a docela originální sci-fi detektivka   jak se dalo ostatně při spojení renomovaného   režiséra Tony Scotta a hollywoodské hvězdy   Denzela Washingtona očekávat. Líbilo se mi   vedení kamery a kamerové triky a Denzel   Washington byl jako tradičně výborný. Jen se   trochu obávám, že divák vybavený menší   mírou představivosti a s menším potenciálem   intelektu se musel v ději místy ztrácet. Ty i   mnohé další ale Tony Scott dostatečně   odškodnil brilantně natočenými akčními   scénami i nevtíravou sekundární romantickou   linií.
Ve své kategorii jistě nadprůměrný   film, který se dá bez váhání doporučit   ačkoliv Tony Scott i Denzel Washington mají na   svém kontě bezesporu i lepší filmy.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2017
Námět je vcelku zajímavý. Speciální   úkolová jednotka je vybavena nejmodernější   technologií, která kupodivu umožňuje   nahlížet do minulosti a tak spatřit co čemu   předcházelo a jak to bylo provedeno. Nahlédnout   mohou čtyři dny zpět a nelze se v záznamu   vracet. Jak to vlastně funguje vysvětleno není.   Škoda, neboť, jak zjistí agent ATF Doug Carlin   v podání Denzela Washingtona, má to jednu   určitou a zásadní chybičku, která je nejen   překvapením, ale i technickou záhadou.   Každopádně automobilová honička za použití   této technologie je tím nejlepším na celém   snímku. Asi těžko si někdo umí představit   pronásledování auta v minulosti a přitom v   současné době. Einstein by se divil.   Každopádně snímek o teroristickém činu na   přepravní lodi má spád, napětí, popkornovou   zábavnost a patřičnou akčnost. A aby se děj   přeci jen krapet obměkčil, máme tu i lehčí   romantickou linku. Co jiného čekat od Tonyho   Scotta na režijní stoličce. A Denzel Washington   už je jen třešničkou na dortu.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2017
Denzel Washington-klasika, ktora nesklame...
Zaujimavy thriller,v ktorom exceluju vynikajuci   herci Denzel Washington a James Caviezel.Sice   sci-fi prvok a scenar su derave ako usta starej   indianky,vzhladom k hercom,ktorych mam velmi rad  
spolu s Valom Kilmerom /dalsi milacik/ mi to   nevadilo a film som si dokazal vychutnat a   doporucujem ho.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Už se stalo
Tahle sci-fi kriminálka mě nijak zvlášť   neoslovila. Přitom herci nejsou špatní a Tony   napínavé i akční scény režírovat umí.   Největším selháním filmu je tentokrát   scénář. Příběhů na téma "hrátky s   časem" tu už bylo nespočet a tenhle   nepřináší vůbec nic nového. Naopak kupí   jednu logickou mezeru za druhou a dialogy jsou   přímo ukázkově klišovité. Škoda, s   tvůrčím i hereckým ansámblem se dalo   očekávat mnohem víc.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2015
DEJA VU

Starší krimi s prvky sci-fi. Denzel   Washington pátrá po teroristovi, který má na   svědomí stovky lidských životů. Díky   nezvyklému zařízení se snaží zvrátit a   změnit minulost tak, aby k činu nakonec   nedošlo.

Nic nevadí, že hlavní myšlenka   je jen nereálné - co kdyby. Ale bylo by to   prima. Nechytat zločince až když něco   udělají, ale chytit je už předem, než to   stihnou udělat. No jo, ale za co by je pak   soudili? Když vlastně nic zlého neudělali? To   abych si dávala pozor na pusu. Kolikrát člověk   řekne něco jako „já tě přetrhnu jako   hada“, co když to někdo vezme vážně a   zatknou mně za plánovanou vraždu…brr.

V   poněkud komplikovaném ději se zpočátku   průměrný divák obtížněji orientuje, ale   pokud jej příběh nakonec pohltí (jako mně)   tak je to brnkačka. Neobvyklý námět spolu s   působivým provedením a dobrým hereckým   obsazením uspokojil mé touhy po zábavném   zážitku. Svět je v dobrých rukou, můžeme   klidně spát… ©
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Výborný film jako dělaný pro Denzela, který   zde zahrál perfektní roli... Super myšlenka,   děj i vyvrcholení. Díky momentu překvapení,   ale stačí vidět jednou.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Někdy mě tak napadá, kam na ty nápady ti   tvůrci chodí - možná je taky dobře, že to   radši nevím :-). Ovšem tento se jim povedl. To   cestování časem.....hm :-)
A Ti z vás, co mě   tady znají, tak jistě dobře vědí, že kdyby   tady nehrál D.W., tak by moje hodnocení bylo   jistě vyšší. Bohužel pro bodované filmy s   ním, jsem se zášti k němu pořád ještě   nezbavil - přesto se na jeho filmy nezaujatě   podívám.
Ovšem Adam Goldberg se mi tady hodně   líbil v menší roli a to ho nepovažuju za   nějak extra dobrého herce - potěšil.
Jaruna.cimrman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2014
Film jsem viděla několikrát a vždy je to pro   mě silný zážitek. Možná je trochu zdlouhavý   a rozvláčný, ale asi to nešlo jinak, aby   nevznikly nějaké nevysvětlené momenty. I tak   je děj filmu někdy trochu zamotaný, složitý,   takže neuškodí ho vidět i podruhé. To se mi   to teprve začalo pěkně do sebe skládat, jako   puzzle. Jinak Denzel Washington je jediný   opálený herec, který se mi líbí. Mám ráda   všechny filmy, ve kterých hraje. Je také   zvláštní, že na roli zloducha si vždycky   vyberou herce Jamese Caviezela. Já jsem ho snad   viděla jen jednou hrát kladnou postavu. Ovšem   stejně role zlosyna mu sedí mnohem víc.
Abych   to shrnula: námět filmu špičkový, to je   téma, které přímo vyhledávám. Obsazení   herců výborné i ten neřád je sympaťák.   Napětí také nechybělo, rozhodně jsem se   nenudila. Naštěstí nebyl otevřený konec, to   jsem se trochu obávala (poprvé), to totiž   přímo nesnáším. Mám sice dobrou   představivost, ale já potřebuji mít   stoprocentní jistotu, jak to vlastně skončilo,   i kdyby třeba špatně. V tomto případě konec   dobrý, všecko dobré, a já mám dušičku v   péří. To se říká u nás na Moravě. Kdo to   ještě neviděl, doporučuji zkouknout.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36879minih36879Vrah přichází v noci (2001) 
Non ho sonno n
minih62734minih62734Start (1979) [TV minisérie] 
Start n
minih24814minih24814Všichni musí být v pyžamu (1985) 
Všichni musí být v pyžamu n
minih21456minih21456Třináctý revír (1946) 
Třináctý revír n
minih43507minih43507Amityville: Dům hrůzy (1983) 
Amityville 3-D n
minih37476minih3747650x a stále poprvé (2004) 
50 First Dates n
minih56896minih56896Král Krysa (1979) [TV inscenace] 
n
minih43207minih43207Mraky nad L.A. (2006) 
Right at Your Door n
minih43306minih43306Dobrá rada pana Bartoše (1965) [TV hra] 
Dobrá rada pana Bartoše n
minih17834minih17834Richard III. (1995) 
Richard III n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Vzpomínky (2006)Vzpomínky (2006)Vzpomínky (2006)Vzpomínky (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10