Duben
ohodnotit

Jako malé děti

Little Children

Další název:
Malé děti
Rok:
2006
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
22.2.2007
„Na předměstí neutečeš před ničím a neutajíš nic...“

Obsah filmu Jako malé děti

 
Až pět let po oceňovaném debutu, komorním rodinném dramatu V ložnici (2001, FP 5/2002), natočil Todd Field svůj druhý snímek Jako malé děti. Jedná se opět o komorní příběh, tentokrát milostného vzplanutí vdané ženy a ženatého muže, zasazený do prostředí středostavovského předměstí blíže neurčeného města v Massachusetts. – Inteligentní Sarah není příliš spokojena s rodinným životem v maloměstském klimatu. Nudí se a péče o tříletou dcerku ji vyčerpává. Její manželství navíc není právě šťastné. Proto je pro ni určitým vysvobozením setkání s pohledným otcem na „mateřské dovolené“ Bradem. Jejich přátelství přeroste ve vášnivý milenecký vztah,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Todd FieldTodd Field  
hraje:
Kate WinsletKate Winslet.....Sarah Pierce [30]   
Patrick WilsonPatrick Wilson.....Brad Adamson [32]   
Sadie GoldsteinSadie Goldstein.....Lucy [4]   
Ty SimpkinsTy Simpkins.....Aaron Adamson [4]   
Jennifer ConnellyJennifer Connelly.....Kathy Adamsonová [35]   
Chadwick BrownChadwick Brown.....Tony Corrente   
Sarah BuxtonSarah Buxton.....Carla [41]   
Gregg EdelmanGregg Edelman.....Richard Pierce [47]   
Noah EmmerichNoah Emmerich.....Larry Hedges [41]   
Jackie Earle HaleyJackie Earle Haley.....Ronald James McGorvey [44]   
Chance KellyChance Kelly.....hráč [39]   
Phyllis SomervillePhyllis Somerville.....May McGorvey [62]   
Raymond J. BarryRaymond J. Barry.....Bullhorn Bob [67]   
Jane AdamsJane Adams.....Sheila [41]   
Helen CareyHelen Carey.....Jean [62]   
Trini AlvaradoTrini Alvarado.....Theresa [39]   
scénář:
Todd FieldTodd Field  
Tom PerrottaTom Perrotta  
námět:
Tom PerrottaTom Perrotta.....román Little Children (2004, Malé děti) [44]   
hudba:
Thomas NewmanThomas Newman  
kamera:
Antonio CalvacheAntonio Calvache  
střih:
Leo TrombettaLeo Trombetta  
trailer
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jako malé děti >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2021
Situace, které zažívá leckdo - nuda v   manželství a z toho plynoucí nevěra,   hraničící se sexuální posedlostí. I ostatní   postavy ve filmu mají své touhy, které by   chtěly naplnit, ale z různých důvodů nemohou   a jsou tím frustrované. Že by touha byla   ničící silou?
Nebýt božsky krásné Kate   Winsletové (nejen ve tváři), byl by film asi   těžko stravitelný.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2012
Na mě tento snímek působil tak trochu nudně,   stejně jako soužití obou partnerských párů a   monotónní hlas vypravěče. Také tělesné   sblížení K. Winsletové s P. Wilsonem   nevyznělo jako výbuch dlouho potlačované   touhy, vše se odehrávalo tak nějak mimochodem,   bez emocí a vášní. Zřejmě to byl záměr   autora, zobrazit středostavovskou manželskou   nudu a s ní spojené úniky do bizarních   úchylek (manžel Greg), představ milostných   dobrodružství a nakonec i mimomanželského   poměru, který také nakonec nezaplnil   prázdnotu, romantický útěk se nekonal a   vlastně se dost ochotně vraceli ke svým starým   a bezkrevným vztahům. Na druhé straně mě   zaujal neradostný osud pedofila Ronalda a jeho   milující matky, skvěle zahráno oběma   protagonisty, a také prozření Larryho, byť   pozdní. Přesto tento film, i přes určité   kvality, nepatří k těm, které bych si s chutí   zopakovala.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.6.2011
Little Children (2006)
Tak tenhle film mě opravdu rozebral.. žít na   předměstí tohoto typu tak to bych se asi   zabil.
Kate Winslet závratně stoupá v mén   žebříčku popularity!
Snímek se skládá z   několika jednotlivých zápletek které spolu   souvisí a tvoří celý příběh. Neskutečně   vás to vtáhne do děje.. celou dobu jsem u toho   byl jak na jehlách (najde se i pár scén   vyrážejících dech). Dostanete řádnou dávku   předsudků které mě osobně v každém filmu   nesmírně vytáčej a hned po začátku jsem   dostal neskutečnou averzi vůči těm třem   "dokonalejm" paničkám co viděj Sarah   jako takovou tu černou ovci která nechce žít   tím jejich přesně naplánovaným životem..   Sarah je zde spontální a chce se vzepřít   strastím jejího nudného všedního života.   Nakonec však díky spleti událostí náš   příběh dostává docela jiný spád než jaký   si divák myslí že bude.. nebo dokonce chce aby   byl...
(doporučuji v původním znění)
cora22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2011
Todd Field zamkol svojich "hrdinov" do   klietky. Ukázal im samotu. Vyvolal v nich   ľútosť. Prinútil ich súcitiť tam, kde by   možno niekedy opovrhovali. Ani nie priamočiaro,   ani nie rafinovane preplietol osudy postáv a ja   som počas tých dvoch hodín nenašla jediné   hluché miesto. Todd Field ma zamkol do klietky.   Ukázal mi samotu. Vyvolal vo mne ľútosť.   Prinútil ma súcitiť tam, kde by som možno   niekedy opovrhovala. Dobrá Jennifer Connelly,   výborná Kate Winslet, famózny Jackie Earle   Haley.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Pominu-li zbytečnou vsuvku městského pedofila,   která měla určitě sloužit jako silnější,   akčnější náboj filmu... jsem stejně nucena,   udělit deset hvězdiček... ono ale v závěru   shrnutí, tohoto snímku... přiznejme si - více   akce bylo v tom minimu sexuálních scén,   zachycujíc rádovánky nevěrných   maloměšťáků, zhrzených, znuděných   běžným rodinným životem než v sebeukájení   pedofila...vzrušením pro mne byly ty chvíle   sexu, kdy jsem čekala, kdo je načape, ač se to   nakonec nestalo :-D Ale odpusťme to hlavním   hrdinům... chtěli pouze oživit své životy,   uprchnout od stereotypu rodinného života a   výchovy nezbedných dětí... doplňujíc   nenápadnou hudbou,trailer se zvuky blížícího   se vlaku,to vše dokonale vypovídá o   momentálním zasnění a poblouznění mysli   každého z nás, kdo se ocitne znovu zamilován,   "nelegálně" zamilován...vsuvky   vyprávění "někoho z povzdálí" byly   na místě - člověk v minutě ví, co si herec   myslí, kým je a co cítí a zároveň se   nemusíme zdržovat o nekonečné scény, až při   kterých divák pozná, že aha - jde do obchodu   pro těhotenský test, to bude určitě těhotná,   než si jej vybere a hlavně než zaplatí u   pokladny, to máme 6 minut, pak společně s   hercem absolvujeme 5 minut filmu cesty domů,kdy   si říká, jak mohla být tak absurdní a   naletět tomu grázlovi..., na to čekáme 3   minuty než zjistí, že test je pozitivní, aby   to dalších 9 minut probírala s matkou a   kamarádkou na telefonu, aby se nakonec ve   zbylých 45 minutách hádala s partnerem, čí to   vlastně harant je...o to vše jsme neznámým   uvadečem tohoto filmu ušetřeni... PODTRŽENO A   SEČTENO=KRÁTKÝ, VÝSTIŽNÝ FILM, OBSAHUJÍC   ZÁKLADNÍ A NEJPROBÍRANĚJŠÍ PROBLÉMY,   STRASTI A SLASTI KAŽDÉHO Z NÁS=   LÁSKA-NENÁVIST-SEX-NESEX-RODINA-DĚTI-CHCI-NECHC   I-ANO-NE-NADRŽENOST-FRIGIDITA-VĚRNOST-CIZOLOŽST   VÍ-VÁŠEŇ-TOUHA-SÍLA-SLABOST-MANŽELSTVÍ-SVOB   ODA-MANŽELKA-MILENKA, NEBO OBĚ-UTEČU-NEUTEČU,   do toho milé porovnání s literaturou Paní   Bovaryové,perfektní herecké obsazení a TO, že   se takový příběh v našich životech běžně   stává...= :-* prostě třešinka na dortu
ryss
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Tragédie, musel jsem se hodně překonávat,   abych to vydržel do konce.. fakt strašně   vleklé a nudné.. Nechápu, jak mohly Winslet a   Connelly souhlasit, že v tom budou hrát!
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2009
Další z několika málo nenápadných   filmů,který mě nejen zaujal,ale i   potěšil.Kate Winslet má čich na dobré   filmy,to se musí uznat.Jako malé děti poučí i   pobaví a i po letech si vybavuji některé   pasáže z tohoto výrazného filmu.To svědší o   kvalitě.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Až na ten krapet obyčejný konec a zbytečné   množství dějových linií se jedná o velmi   dobrý lehce dramatický , ale veskrze romantický   snímek , ve kterém se režisér snaží   vyprávět obyčejné a stokrát viděné klišé   , někdy výborným a někdy naopak až   nesmyslným skákáním mezi jednotlivými liniemi   snímku. Ale na druhou stranu se mu daří diváka   vždy navnadit pohledem na jednotlivou dramaticky   se vyvíjející linii , vygradovat ji a poté se   rychlým střihem přesunout do další , ve   které se zrovna odehrává něco naprosto   normálního a neproblematického a útočit na   diváka takovými emocionálními vlnami. Musím   vyzdvihnout ústřední dvojici Kate Winslet a   Patricka Wilsona , kteří nám na plátně   předvádějí někdy až neuvěřitelně   naturalistické a živočišné herecké výkony   (až na jejich poněkud nesmyslné chování v   závěru filmu díky podivně zakončenému   scénáři) a zaslouží si za ně velkou   pochvalu. Ještě podotýkám , že název filmu   je zvolen naprosto výstižně a jednoznačně   koresponduje s tím co se v průběhu filmu   odehrává. 79%
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Nechci o tomto filmu psát, že se mi líbil, opak   je pravdou. Ovšem film má velice silný náboj a   stojí za zamyšlení. Skvělé herecké výkony a   hodně smutný, ale kvalitní příběh.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Taketo typy filmov nemusim, ale aj toto ma   dostalo. Proste nieco co som chcela vidiet len   tak, myslela som si ze je to oddychovka, ale zo   zaciatku aj bola...ale nakoniec...ani nie...je to   filmik zo zivota a som velmi rada, ze som ho   videla. Neolutujete tak isto.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41076minih41076Princezna Slonbidlo (1990) [TV inscenace] 
Princezna Slonbidlo n
minih45051minih45051Americký gangster (2007) 
The American Gangster n
minih46148minih46148Tropická bouře (2008) 
Tropic Thunder n
minih48543minih48543Předčítač (2008) 
The Reader n
minih114954minih114954Transcendence (2014) [2k digital] 
Transcendence n
minih138174minih138174Vzpomeň si (2015) 
Remember n
minih42095minih42095Dlouhá míle (1989) [TV seriál] 
Dlouhá míle n
minih67776minih67776Guma (2010) 
Rubber n
minih7828minih7828Gándhí (1982) 
Gandhi n
minih140629minih140629Tenkrát v ráji (2015) 
Tenkrát v ráji n


Hodnocení:n12345678910
Jako malé děti (2006)Jako malé děti (2006)Jako malé děti (2006)Jako malé děti (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697844
Fotografií: 763969
Plakátů: 376571
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10