Jeden svět
ohodnotit

Královna Alžběta: Zlatý věk

Elizabeth: The Golden Age

Další název:
Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek;
Rok:
2007
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
22.11.2007
„Postavila se nejmocnější říši světa. Panovnice, jež stavěla svou zemi nade vše.“

Obsah filmu Královna Alžběta: Zlatý věk

 
Postavila se nejmocnější říši světa. Unikla pokusu o atentát. Kvůli vyššímu zájmu obětovala svou lásku a nechala popravit svou sestřenici. Jmenovala se Alžběta a především díky ní se Británie může pyšnit přívlastkem Velká. Historické drama Královna Alžběta: Zlatý věk je pokračováním úspěšného snímku Královna Alžběta, nominovaného na sedm Oscarů, který jako první upozornil na nesporný talent herečky Cate Blanchett.

Zatímco první film pojednával o nástupu mladičké Alžběty na anglický trůn, Zlatý věk líčí vrcholné období její vlády v druhé polovině šestnáctého století. Protestantská...
 
Související odkazy
 
Recenze: Královna Alžběta - Zlatý věk

Je to téměř deset let, co do kin vtrhla Královna Alžběta s Cate Blanchett v hlavní roli a ukořistila množství nominací a cen. Úspěch historického dramatu... číst dál

 
 
RECENZE Královna Alžběta: Zlatý věk : Jak Alžběta milovala Sandokana

Historické drama Královna Alžběta: Zlatý věk navazuje na snímek z roku 1998 Královna Alžběta, jenž vyhrál Oscara za masky. číst dál

Hodnocení: 40 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, španělská, švédská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Královna Alžběta: Zlatý věk >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2016
V tomto zpracování historického dramatu ze   života neobyčejné ženy nenajdeme podrobné   souvislosti, proto může být film pro někoho   méně čitelný. Moje divácké ego tím ale   nijak neutrpělo - spíš naopak. Atmosféra   středověké Anglie působí ve spojení s   perfektní hudbou velice emotivně a navíc role   Alžběty v podání Cate Blanchett je sugestivní   a přesvědčivá a stejně vnímám i herecký   výkon Clive Owena. Film, na který se vždycky   ráda podívám a který ve mně zanechává   dlouhodobý příjemný pocit.
argenson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Člověk by měl asi vědět víc, než že byla   nějaká Alžběta a Marie Stuartovna, aby   pochytal všechny souvislosti a nuance, ale i tak   je to docela srozumitelně podaná mozaika té   doby. Kromě výborné Cate Blanchett moje   sympatie posbíral nadmíru charismatický Clive   Owen v roli Waltera Raleigha. Výtku ale mám.   Když to celé směřuje k zásadním momentům   Alžbětiny vlády, což byla poprava Marie   Stuartovny a slavné vítězství nad Španělskem   v roce 1588, chtělo by to větší gradaci,   emoce, patos. Takhle je to ve výsledku docela   průměrné historické drama a je to škoda.
Kusuar34
Hodnocení:
Přidáno: 28.12.2014
Příspěvek
Vynikající film, který vystihl atmosféru doby.   Jen bych chtěl připomenout jisté nedostatky.   Anglie nebyla v té době jako   protestantskábzemě sama, bylo tu již   Švýcarsko, Nizozemí, Švédsko, některé   německé státy, protestantské Čechy, část   Uher. Ale jako protestantská velmoc byla, do   nástupu Švédsta, sama. Je třeba připomenout,   že při španělské invazi pomohlo dost   počasí, ale pak nenásledovalo jen období   prosperity a míru. Anglie neponechala nic   náhodě a začala budovat silné loďstvo s   moderními děly, se kterým svedla řadu   vítězných námořních bitev se španělskou   galérou a postupně tak získávala převahu na   moři a stávala se novou velmocí.
mykescH
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Výpravný film na téma které mám tak rád.   Úžasné bitevní scény, politické i osobní   intriky... film mne donutil vyhledat skutečné   osudy postav a opět jsem se přesvědčil že   film a realit jsou velké rozdíly...
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Druhá Královna Alžběta se vrátila po   dlouhých 9 letech, aby znovu dokázala, jak   vládne celé Anglii a lid jí miluje. A to taky   dělala, byť se proti ní obraceli různí   panovníci v čele se španělským králem   Filipem II. a část jejího lidu jí stále   nehodlala uznat, neboť považovali za svou   panovnici Marii Stuartovnu, přímou následnici   trůnu po Jindřichovi VIII. a Kateřině   Aragonské, kterou ale Jindřich za svou dceru   uznat nechtěl. A tak se Alžběta, která   přežila pokus o atentát, postavila všemu   čelem. A vše začlo popravou Marie.
beretap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
Žena. Bojovnice. Královna.

Postavila se   nejmocnější armádě světa.Unikla pokusu o   atentát. Kvůli vyššímu zájmu obětovala svou   lásku a nechala popravit svou příbuznou.   Jmenovala se Alžběta a především díky ní se   Británie může chlubit přívlastkem Velká.   Historické drama Královna Alžběta: Zlatý věk   je pokračováním devět let starého snímku   Královna Alžběta, nominovaného na sedm   Oscarů, který jako první upozornil na nesporný   talent herečky Cate Blanchett.

Zatímco první   díl pojednával o nástupu mladičké Alžběty   na anglický trůn, Zlatý věk líčí vrcholné   období její vlády v druhé polovině   šestnáctého století. Protestantská královna   je trnem v oku převážně katolické Evropě v   čele se španělským králem Filipem II., toho   času nejmocnějším světovým panovníkem.   Bezpečně se navíc nemůže cítit ani v   domovské Anglii, kde jí klidu nedopřávají   intrikující katolíci, mocně podporovaní   skotskou královnou Marií Stuartovnou (Samantha   Morton). Aby toho nebylo málo, její rádcové v   čele se Sirem Francisem Walsinghamem (Geoffrey   Rush) jí neustále připomínají otázku jejího   nástupnictví, kterou by jako nezadaná   "Panenská" královna měla nutně   řešit.

Škoda, že všechny urozené   potenciální uchazeče o její ruku strčí   hravě do kapsy okouzlující mořeplavec Walter   Raleigh (Clive Owen), s nímž je ale jakýkoli   oficiální vztah naprosto nemyslitelný.   Stahující se mračna nad královninou hlavou   vyústí v sérii událostí, na jejichž konci se   bude muset postavit do čela svých vojsk, aby   bojovala o bytí a nebytí svobodné Anglie proti   mnohem silnějšímu nepříteli v jedné z   nejslavnějších námořních bitev naší   historie.

Úspěch Zlatého věku velkou měrou   závisel na představitelce hlavní role. Nejenže   na sebe musela Cate Blanchett navlékat spoustu   neforemných kostýmů (včetně těžkého   brnění), ale navíc v nich musela předvést   celou škálu poloh, pyšnou suverénní   vládkyní počínaje a zhrzenou pomstychtivou   slaboškou konče.

Paradoxní je, že se Cate   zpočátku nechtěla k roli, která nastartovala   její kariéru, vůbec vracet. "Nechtěla   jsem podruhé vstoupit do téže řeky, jenže   mezitím jsem se toho naučila o herectví dost na   to, abych pochopila, že hrát tutéž postavu   nemusí nutně znamenat hrát ji stejně,"   říká herečka. I když film stojí na   hereckých výkonech (a může se pochlubit dvěma   držiteli Oscara a dvěma herci na tuto cenu   nominovanými), nelze opomenout ani vizuální   stránku, která vrcholí ohromující námořní   bitvou se španělskou Armadou.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Film sa mi páčil. Bol veľmi sugestívny,   dojímavý, vystihol psychiku tejto zložitej   ženy. Podľa môjho názoru tu Kate Winsletová   predviedla ešte lepší výkon než v prvom   diele. Zaujímavý bol tu i jej dvorný astrolog.  
Ten herec, čo hral spanielskeho kráľa, mi   prípomínal jedného venezuelského herca z   telenovely Divoška Anaztázia / hral tam Maca /.   Ale nie je to on.
Veľmi vtipne mi pripadal   záber fajčiaca kráľovná Alžbeta, už si tak   predstaviť len jej ocinka / Henricha VIII./ ako   fajčí.
Alžbetka by bola nepochybne omnoho   lepšou kráľovnou, keby jej otecko nezanechal   takú problematickú ríšu. Musela riešiť   následky krív, ktoré na sebe vzájomne   popáchali katolíci a anglickánci. Ona osobne   vraj voči katolíkom nič nemala, len potrestala   tých, ktorí vraj konali zradne proti nej.
A aj   škotská kráľovná Mary, tá historická, nie   filmová bola omnoho láskavejšia a lepšia, než   vo filme. Nikdy sa nepokúšala zavraždiť svoju   sesternicu. Len plánovala inváziu spolu so   svojím bratrancom, španielskym kráľom Filipom   do Anglicka. Alžbeta ju zajala na svojom území   a popravila ju podľa zákona. Hoc i kráľovná,   ale robila jej problémy.
Potom tam bol jeden   záber, ako Alžbeta sa obliekla do brnenia s   rozpustenými vlasmi. Pôsobila na mňa ako   JOhanka z Arku.
Mne sa osobne viac páčil film,   Kráľova Priazeň.
Sicilian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Rozhodně o něco slabší než první díl a   trochu velkolepěji se to taky dalo určitě   pojmout nicméně Blanchett zklame zřídka kdy a   Owen se také rozhodně zahanbit nenechal. Pěkná   podívaná
kmara
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Skvělé výkony..Historická přesnost, tedy v   detailech..Především zpodobnění jedné z   teorií, jak se asi mohlo udát..Filmově   zdařilé..Excelentní Cate B...
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Stejně jako v předchozím díle se i zde   dočkáme velkolepé výpravy a kvalitních   hereckých výkonů. Oproti předchozímu filmu je   však pokračování ještě rozmáchlejší   avšak neznamená to, že bychom se dočkali   nějakých velkých bitev. Opět se zde většina   sporů řeší slovně. Film to rozhodně není   špatný a hrecký ansábl se nám rozrostl o   pěkných pár kousků z něhož nejvíce   vyčnívá skvělý Clive Owen coby mořeplavec s   nímž královna prožije krátkou a zakázanou   lásku. Cate Blanchett se opět do své role   vžila a uvěřiíte jí každé slovo. Výprava   je jak už jsm psal výše velkolepá stejně jako   výborné kostýmy ale ani toto všechno nestačí   k tomu aby vznikl výborný film. I když toto   pokračování většina považuje za slabší mě   moc nezaujal ani první a díl a tento mi přijde   kvalitativně stejný. Kouká se na to pěkně ale   nedonutí to udržet divakovu pozornost až do   konce.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49872minih49872Poslední dopis (1973) [TV inscenace] 
Poslední dopis n
minih17511minih17511Přítelkyně pana ministra (1940) 
Přítelkyně pana ministra n
minih17305minih17305Přežít (1993) 
Alive n
minih18255minih18255Rychlejší než smrt (1995) 
The Quick and the Dead n
minih49475minih49475Paličova dcera (1977) [TV inscenace] 
Paličova dcera n
minih124265minih124265Vo modrým ptáčku (1968) [TV film] 
Vo modrým ptáčku n
minih48096minih48096Vysněný dům pana Blandingse (1948) 
Mr. Blandings Builds His Dream House n
minih19258minih19258Smyk (1960) 
n
minih47102minih47102Neuvěřitelný Hulk (2008) 
The Incredible Hulk n
minih25851minih25851Der Lebensborn - Pramen života (2000) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Královna Alžběta (1998)

 Královna Alžběta (1998)
Královna Alžběta n
Elizabeth
Žánr: historický / životopisný / drama / romantický
Země: Velká Británie
Režie: Shekhar Kapur

(pokračování)

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10