Duben
ohodnotit

V moci ďábla

The Exorcism of Emily Rose

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2005
„Strhující souboj mladé dívky se samotným ďáblem“

Obsah filmu V moci ďábla

 
Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott DerricksonScott Derrickson  
hraje:
Laura LinneyLaura Linney.....Erin Burner [41]   
Tom WilkinsonTom Wilkinson.....otec Moore [56]   
Campbell ScottCampbell Scott.....Ethan Thomas [43]   
Jennifer CarpenterJennifer Carpenter.....Emily Rose [25]   
Colm FeoreColm Feore.....Karl Gunderson [46]   
Joshua CloseJoshua Close.....Jason [23]   
JR BourneJR Bourne.....Ray [35]   
Mary Beth HurtMary Beth Hurt.....soudkyně Brewsterová [56]   
Marilyn NorryMarilyn Norry.....Roseová [47]   
Andrew WheelerAndrew Wheeler.....Rose   
Henry CzernyHenry Czerny.....dr. Briggs [46]   
Shohreh AghdashlooShohreh Aghdashloo.....dr. Adaniová [52]   
Katie KeatingKatie Keating.....Alice Roseová [14]   
Kenneth WelshKenneth Welsh.....Dr. Mueller [63]   
Duncan FrazerDuncan Frazer.....Dr. Cartwright   
Michael JonssonMichael Jonsson  
scénář:
Scott DerricksonScott Derrickson  
Paul Harris BoardmanPaul Harris Boardman  
hudba:
Christopher YoungChristopher Young  
Sergej RachmaninovSergej Rachmaninov.....Preludium, op. 3, č. 2.   
kamera:
Tom SternTom Stern  
střih:
Jeff BetancourtJeff Betancourt  
trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V moci ďábla >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Vymítání ďábla samo o sobě bylo zfilmované   mnohokrát a i když máte moderní počítačové   triky k dispozici, vždy to působí trochu   úsměvně. Šílená oběť se různě kroutí v   křečích a do toho hulákají verše kněz a   pomocníci. Tady se asi nic jiného vymyslet   nedá, ale to, že nejde o vymítání, ale o   soudní proces o vině či nevině faráře, kam   až při vymítání zašel posouvá snímek do   úplně jiné úrovně. Dostává nálepku z   lékařského-vědeckého pohledu a věci mezi   nebem a zemí zatřesou i skalním ateistou. To,   že to bylo natočeno na motivy skutečně   žijící oběti přidává samozřejmě na   popularitě.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.8.2015
V moci exorcismu
Pomerne bizarni smesice zanru, z nichz ani jeden   bohuzel plne nefunguje. Horrorove prvky jsou,   predevsim v prvnich sedesati minutach, vyborne a   atmosfera nekterych scen opravdu silna. Ve chvili,   kdy zacne byt vetsi duraz kladeny na dej   odehravajici se u soudu, ztraci film na sile a   postupne vysumi. Nic proti napadu takhle to   natocit, ta kombinace soudniho dramatu a horroru   zni zajimave, ale kdyz se behem preliceni po celou   dobu nestane nic zajimaveho (nenadala odhaleni,   necekani svedkove) je to proste zklamani. Linie s   doktorem, ktery byl primo u vymitani je pak uz   vylozene trapna a az nehezky predvidatelna.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Zbytečně rozvleklé, zbytečně moc canců. Děj   pomalý a statický. Film si hrál na objektivitu,   ale ta se později zcela vytratila. Za pár   sekund, kdy mne film bavil, nemohu dát ani prd.   Mimochodem mne případ Anjeliky jako takový   zaujal a dost jsem o něm četl. Ale zde se   hodnotí film a tak jej hodnotím. V USA nesmí   obviněný vypovídat?? Já jen, že ji neustále   prosí aby to mohl udělat. 2012071411744/12145
Naki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Sladký průměr. Laura Linney se v soudní síni   cítí jako doma a scény, které jsme při   soudním líčení viděli byly k popukání. Je   to taková všeho chuť, opět jako u filmu   Constantine musím říct, že to mělo silné i   slabé pasáže. Rozhodně si pod tím   nepředstavím typický horor. Lekačky vcelku   povedené, ale to, proč se na horor těšíme   nám rozhodně film nepřinese. Jak bylo řečeno,   film se opírá o skutečnou událost a režie   nám ji nabídla a proto nám závěr nepřijde   nijak dramatický a napjatý.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Tento film se mi líbil. Není brutální a   člověka pěkně vyděsí ty scény, kdy   vymítají ďábla z té holky. Moc pěkně a   děsivě natočené.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Já na ty horory s tématem "ďábel"   moc nejsem,ale na základě hodnocení jsem si jej   pustil.A musím tedy říci,skvělá   podívaná.Už jsem četl opravdový příběh   dívky,které se to stalo,tady je to sice malinko   přikreslené,ale naštěstí se neodchýlili ke   slátanině.Nutno říct,že herecké výkony tedy   velký palec nahoru.Rád bych to určitě viděl   ještě jednou.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Veda vs. viera
Tak tento film ma celkom dostal. Priznám sa   myslel som, že to bude ďalšia sprostá   šialenosť (ako minule Posledné vymetanie   diabla), no na moje počudovanie to bolo celkom   dobré. Dokonca ani to nie je ani protikatolícke   ako to býva v poslednej dobe módou. Umrelo   dievča. Obvinia kňaza, ktorý ju podrobil   exorcizmu, že ju vlastne nechal zomrieť.   Sledujeme súd a počas neho výjavy z minulosti.   Film nedáva odpovede, skôr len otázky. Bola to   epilepsia, psychóza, duševná choroba, alebo   skutočne démoni? Dievča videlo bludy, malo   halucinácie, alebo ju skutočne prenasledovali   démoni? Nevieme. Ale film nám ani nedáva   odpoveď, tá je na nás. I samotná obhajkyňa   mení počiatočný postoj. Oceňujem postavu   kňaza, vyrovnanú a presvedčenú o správnosti   svojho konania. Samotné scény vymetania či   prenasledovania démonmi, to bolo dosť desivé,   atmosféra bola riadne dusná. Rozhodne   zaujímavý snímok
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Farář Moore je obžalován ze zabití   devatenáctiletý Emily Rose. Obhajuje ho   právnička Erin Burner a stejně jako ona a   soudkyně se i my, diváci, postupně dovídáme,   proč. Dívka prý byla posedlá samotným   ďáblem a při pokusu o vymítání po pár dnech   zemřela. Jenže obžaloba tvrdí něco jinýho -   Emily podle ní trpěla schizofrenií, epilepsií   a kdoví čím ještě. Faráře obžalovali   proto, že jí neposkytl lékařskou péči,   kterou prý evidetně potřebovala. Kde je tedy   opravdu pravda? Na to si asi každej musí   odpovědět sám.
Musim říct, že tohle je   jeden z nejlepších hororů, který sem kdy   viděla. Děsivý scény a hlavně   "lekací" momenty mě fakt dostaly. Sama   bysem se na to teda koukat nechtěla. Oproti   Vymítači ďábla, kterej byl sice dobrej, ale   podle mě né zrovna děsivej, má u mě tenhle   film dost navrch. Upřednostňuju totiž přesně   tenhle druh - spoustu "lekacích" scén,   kdy sebou doslova trhnu. Podle toho poznám, že   na mě film působí a tim pádem je to i dobrej   horor. Jako další plus beru to, že tu sou   vlastně jakoby dvě strany - lidi věřící, že   Emily byla opravdu posedlá, a pak ti druzí -   odmítající jakýkoliv nadpřirozený síly,   kteří vám budou pořád cpát, že to byla   duševní choroba. Mě osobně příde docela   stupidní přirovnávat Emilin stav třeba k   epilepsii, vždyť to, co se jí dělo, má s   touhle nemocí pramálo společnýho. To, že je   to podle skutečný události, mě děsilo tim   víc. Je jasný, že do filmu bylo určitě něco   přidaný, ale stejně je to mazec. Doslova by to   popsat ale podle mě nemohla ani Emily, protože   se to asi slovama popsat nedá. Já bejt v její   kůži, tak bysem se asi zabila. Na prvnim místě   musim pochválit Jennifer Carpenter v roli   posedlý Emily, která byla neskutečně   uvěřitelná. Výbornej film, určitě se k němu   ještě někdy vrátim.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2011
Spojení vymítačského hororu a soudního   dramatu je neotřelý nápad, zpracování je na   slušné úrovni, střetávání vědeckého a   křesťanského pohledu na svět v dialozích je   leckdy zajímavé. Jenže protože tenhle   komentář píšu pár týdnů po shlédnutí a   přitom zjišťuju, že obrázky z filmu mi v   hlavě vybledly nezvykle rychle a moc si toho už   nevybavuju, musím se klonit spíš k   průměrnějším číslům. Asi jsem se u toho   ani nenudil, ale stopa nezůstala. Solidní film   bez ocasu.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Film mě zaujal, viděl jsem ho dvakrát, protože   podobná témata mě zajímají. Myslím, že   první Vymítač a i další dvě pokračování   byly natočeny lépe, byly originálnější. Na   druhou stranu tento příběh je snad natočen   podle skutečné události a to zase filmu   dodává jinou kvalitu.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85717minih85717Forbidden (2002) 
Forbidden n
minih39694minih39694Nakládačka (2004) 
You Got Served n
minih15866minih15866Písně ze staré Prahy (1993) 
n
minih22977minih22977Všemu navzdory (1984) 
Against All Odds n
minih18097minih18097Roztržitý (1970) 
Le Distrait n
minih47192minih47192Strach Fay Grimové (2006) 
Fay Grim n
minih44253minih44253Poslední tank (1969) 
La Battaglia dell'ultimo panzer n
minih149581minih149581Turbotarantule 2: Druhá láva (2016) [TV film] 
2 Lava 2 Lantula! n
minih145216minih145216Střed mého světa (2016) 
Die Mitte der Welt n
minih174742minih174742Víc než zákon (2014) 
Survivor n


Hodnocení:n12345678910
V moci ďábla (2005)V moci ďábla (2005)V moci ďábla (2005)V moci ďábla (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10