Duben
ohodnotit

Škola ro(c)ku

The School of Rock

Další název:
Škola rocku (SK)
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
26.2.2004
„Učení je až na druhém místě.“

Obsah filmu Škola ro(c)ku

 
Obtloustlý a zarostlý outsider Dewey Finn je kytarista a zpěvák, který právě neprožívá nejlepší období. Dostal padáka z amatérské rockové skupiny, chystající se prorazit na velkém soutěžním koncertu Klání kapel. Učitel Ned Schneebly, u kterého bydlí, mu dá na naléhání své přítelkyně Patty ultimátum. Buď urychleně zaplatí nájem, nebo se musí odstěhovat. Aby získal peníze, rozhodne se využít příležitosti, když ředitelka luxusní soukromé školy Rosalie Mullinsová nabídne Nedovi místo suplujícího učitele. Rozhodne se za kamaráda vydávat a druhý den vyrazí do práce. Když zjistí, že někteří jeho žáci umějí hrát na různé nástroje, pokusí se z nich...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Richard LinklaterRichard Linklater  
hraje:
Mike WhiteMike White.....Ned Schneebly [32]   
Jack BlackJack Black.....Dewey Finn [33]   
Joan CusackJoan Cusack.....Rosalie Mullinsová [40]   
Sarah SilvermanSarah Silverman.....Patty Di Marcoová [32]   
Joey GaydosJoey Gaydos.....Zack [11]   
Maryam HassanMaryam Hassan.....Tomika [10]   
Rebecca BrownRebecca Brown.....Katie [10]   
Robert TsaiRobert Tsai.....Lawrence [12]   
Miranda CosgroveMiranda Cosgrove.....Summer Hathawayová [9]   
Caitlin HaleCaitlin Hale.....Marta [11]   
Aleisha AllenAleisha Allen.....Alicia [11]   
Brian FaldutoBrian Falduto.....Billy   
Zachary InfanteZachary Infante.....Gordon   
James HoseyJames Hosey.....Marco   
Cole HawkinsCole Hawkins.....Leonard [11]   
Veronica AfflerbachVeronica Afflerbach.....Eleni [10]   
scénář:
Mike WhiteMike White  
hudba:
Craig WedrenCraig Wedren  
Randall PosterRandall Poster.....supervize   
Brian JohnsonBrian Johnson....."Back In Black", "For Those About To Rock (We Salute You)"   
kamera:
Rogier StoffersRogier Stoffers  
střih:
Sandra AdairSandra Adair  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.schoolofrockmovie....
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Škola ro(c)ku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2020
Jack Black snad v životě nehrál v ničem   normálním. Nebo teda spíš nikdy nehrál. Herec   je mizerný. Je překvapivé, že ho to uživí.   Holt jednodušší americké publikum podobné   týpky miluje.
Karius
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2020
Já se náramně bavil. Jack Black je takovej   trotl, že mu člověk opravdu věří, že je   trotl i ve skutečnosti. Nicméně určitě   nebude, prostě je to výbornej herec a   minimálně zde, mu to herectví musí uvěřit i   ten největší kritik. On se do těch svých   rolí umí tak vžít, nechápu. Děti a   závěrečný vystoupení mi vehnalo slzy do   očí. Minimálně 70% si to zaslouží určitě.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.8.2017
Jack Black...to už mluví samo za sebe. Mizerná   komedie bez špetky vtipu, plná přehrávání a   předvídatelná od okamžiku, kdy nastoupí jako   suplent do školy. Člověk se diví, že tak   mizerný herec natočil tolik filmů.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.9.2013
Muzika docela dobrá,ale jinak film spíše   podprůměr nebo pro děti,příběh trochu na   hlavu učitel který učí školáky jenom muzice   a nikomu to nevadí.Jako komedie nic moc nebylo   čemu se smát.
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Škola ro(c)ku
"Kdo mi řekne o čem je Rock ?",   Hlavně držet při sobě". Moje srdeční   záležitost aneb Blackův ro(c)kový nářez. Dá   se říci, že díky Škole ro(c)ku se stal Jack   Black mým nejoblíbenějším hercem. Co se   týče filmu samotného, nemám slov. Jak už jsem   psal, je to pořádný ro(c)kový nářez se   vším všudy. Mladí talentovaní   "herci", jakožto žáci prestižní   základní školy, kteří to se svými zvukovými   hračičkami dokáží pořádně rozjet, byli na   svůj věk úžasní. Citově zabarvený humor byl   hlavní atraktivitou této hudební komedie. Když   došlo k závěru filmu na scénu, kde kapela   Deweyho Fina (Jacka Blacka), představila svůj   dynamický a emotivní song Shool of Rock (Zachs   song), naběhla mi husí kůže po celém těle, z   úžasné emotivně prožité písně, kterou jsem   hltal do posledního gesta. Líbilo se mi také,   že to neskočilo takovým klasickým americkým   happy-endem. Od první chvíle chvíle kdy se   řekly slova "Souboj kapel", hned   každému divákovi došlo, že o vítězi je   předem rozhodnuto, ale pravda byla jiná. Škola   rocku jako kapela souboj kapel nevyhrála, ale   poté pronesl mladý bubeník větu "Hlavně   klídek, v rocku nejde jenom o jedničky, Sex   Pistols nikdy nic nevyhráli !. Dav si poté   přál ještě přídavek od poražené kapely.   Jejich přání bylo vyslyšeno a uskutečněno   písničkou It's a Long Way to the Top v   originále AC/DC.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Pri rocku nesmie chýbať nadšenie
Mr. Black je kapitola sama o sebe. Hrozne sa   tvári, strašne skáče či gúľa sa, no a robí   otrasné grimasy a svojské ťahy. No i tak je   nám sympatický a komédie s ním sú ok. A   práve Škola ro(c)ku sa dosť podarila. Zápletka   je jednoduchá. Dewey Finn je zapálený rockový   fanúšik, ale akurát ho vyhodili z kapely a aby   mal z čoho platiť účty, prijíma miesto   učiteľa, ktoré mal dostať jeho   spolubývajúci, on sa však v telefóne zaň   vydával. No je tam plno nelogickostí a niečo   podobné prejde iba vo filme, ale o to tu nejak   ani nejde, tu ide hlavne o zábavu a pobavenie sa.   Že z neho bude nekonvenčný učiteľ, to je   jasné. Z detí, teda jeho zverencov spraví   kapelu a všetko okolo toho, aby vyhral hudobnú   súťaž. Deti i on sú nadšené. Stlmí   kolektív a pozdvihne im ducha. No a potom hybaj   na súťaž. Pozitívne nabitá komédia, pri   ktorej sa uvoľníte a pobavíte. Vrelo   odporúčam
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2012
"Kdo neumí učit, ať učí tělák."
Jack Black je sice vzhledově odporný, ale jeho   herecké umění je něco jako umění Toma   Hankse. Pěkná muzika hlavně hned na začátku   filmu, srandy také jdou, ikdyž si myslím, že   je jich málo. Ale jinak dobrý nápad a   zpracování o dětské kapele.
jarapara
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Neuvěřitelné pohybové kreace Jacka Blacka   připomínající tělo zmítající se při   dotyku elektrického proudu 320 Voltů..., to je   to co stojí za zmínku. Jinak průměrný film.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2011
Jde se rockovat!
S Jack Blackem je to jedna báseň. Viděl jsem   tenhle film už nesčetněkrát a pořád mě   baví jako kdybych ho viděl poprvé. Správně   ulítlý pan Š. s bandou nadějných mladých   muzikantů. K tomu ještě skvělý výběr   rockové hudby a rázem je o zábavu postaráno.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Dewey Fin je rocker tělem i duší. Rock je pro   něj všechno. Zpívá ve svý kapele, ale   přestože se týhle svý vášni věnuje naplno,   úspěch nepřichází. Tudíž jeho   spolubydlící, suplent Ned čeká na prachy za   činži už docela dlouho, odhadem několik let.   Všechno se ovšem změní, když se do toho   vloží Nedova přítelkyně – buď Dewey   sežene peníze, nebo se vystěhuje. Dewey se   proto rozhodne přihlásit se do Souboje kapel. V   případě vítězství dostanou smlouvu na desku.   Ovšem než kolegům stačí svůj podnětný   nápad vyložit, je z kapely vyhozen...   Jiskřička naděje se objeví, když zavolá   ředitelka prestižní základní školy s   nabídkou práce suplenta. Samozřejmě pro Neda.   Ten však momentálně práci má, takže se Dewey   vydává za něj a nastoupí do svého prvního   seriózního zaměstnání. Problém je v tom, že   o učení neví vůbec nic. Ovšem o rocku   všechno – takže proč nevyužít nudný   školní orchestr a pomocí rocku z něj vymlátit   to nejlepší? Proč se nezůčastnit Souboje   kapel se svou Školou rocku?
Jack Black ve svý   asi nejlepší roli. Je vidět že on tou hudbou   opravdu žije a tak je opravdu přesvědčivej.   Zde asi ani příliš hrát nemusel. Chová se   sice mírně přehnaně a občas působí jako   těžce postiženej rockovej psychopat, ovšem je   to náramně zábavný. Jeho kreace a pitvoření   nás sice provází celým filmem, ovšem to není   to hlavní – hlavní je ta hudba. Ten rock.   Takže výbornej soundtrack je tímto zaručen.   Začátky jsou vždycky těžký…Ale hlavně   když je to taková prdel:-)Jinak se to všechno   samozřejmě veze v zajetých kolejích podobně   žánrových filmů typu Sestra v akci nebo Bravo   girls. Ovšem v tomhle podání je to opravdu   jízda od začátku do konce a já nemám   tvůrcům co vyčíst.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42454minih42454Dempsey a Makepeaceová (1985) [TV seriál] 
Dempsey and Makepeace n
minih165651minih165651Strážci majáku (2018) 
Keepers n
minih27469minih27469Instinkt (1999) 
Instinct n
minih60532minih60532Vražedný virus (1998) [TV film] 
Carriers n
minih12013minih12013Maratónec (1976) 
Marathon Man n
minih13262minih13262My Fair Lady (1964) 
My Fair Lady n
minih15748minih15748Pětka s hvězdičkou (1985) 
Pětka s hvězdičkou n
minih82858minih82858Gladiátoři z pekla (2011) 
Kingdom of Gladiators n
minih47488minih47488Astro Boy (2009) 
Astro Boy n
minih21819minih21819Útěk z L.A. (1996) 
Escape from L.A. n


Hodnocení:n12345678910
Škola ro(c)ku (2003)Škola ro(c)ku (2003)Škola ro(c)ku (2003)Škola ro(c)ku (2003)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10