Duben
ohodnotit

Mission: Impossible

Rok:
1996
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
12.9.1996
„Setkání agentů CIA a KGB na Karlově mostě.“

Obsah filmu Mission: Impossible

 
Speciální špionážní tým pod vedením Jima Philpse odletí do Prahy, kde sovětský agent Golicin chystá krádež seznamu tajných agentů z americké ambasády. Mají ho zadržet i s jeho zákazníkem. Celý tým se ale stane obětí atentátu, přežije pouze mladý agent Ethan Hunt. Ten se v kavárně sejde se šéfem CIA Kittridgem a dozví se, že akce byla jen návnadou pro Phelpsovu skupinu, v níž byl zrádce, prodávající tajné informace. A protože Ethan přežil, je podezřelý ze zrady a vraždy svých kolegů. Podaří se mu prchnout a je odhodlán odhalit zrádce na vlastní pěst. Záhy pozná, že nepřežil pouze on. Objeví se totiž jeho kolegyně Claire a přes Ethanovu...
 
Související odkaz
 
Když se nemožné stane skutečností

První ze série „Misí“ Ethana Hunta je devadesátkovou akční klasikou s Tomem Cruisem v hlavní roli. Zároveň ale i jedním z nejlepších dílů celé ságy. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Brian De PalmaBrian De Palma  
hraje:
Tom CruiseTom Cruise.....Ethan Hunt [33]   
Jon VoightJon Voight.....Jim Phelps [57]   
Emmanuelle BéartEmmanuelle Béart.....Claire [30]   
Henry CzernyHenry Czerny.....Kittridge [37]   
Jean RenoJean Reno.....Krieger [47]   
Ving RhamesVing Rhames.....Luther [36]   
Kristin Scott-ThomasKristin Scott-Thomas.....Sarah Daviesová [35]   
Vanessa RedgraveVanessa Redgrave.....Max [59]   
Emilio EstevezEmilio Estevez.....Jack [33]   
Ingeborga DapkūnaitėIngeborga Dapkūnaitė.....Hanna [33]   
Marek VašutMarek Vašut.....IMF agent [35]   
Karel DobrýKarel Dobrý.....Matthias [26]   
Jiřina TřebickáJiřina Třebická.....žena [65]   
John McLaughlinJohn McLaughlin.....televizní reportér [54]   
Rolf SaxonRolf Saxon.....William Donloe [40]   
Rudolf PechanRudolf Pechan.....major Brandl [60]   
scénář:
David KoeppDavid Koepp  
Robert TowneRobert Towne  
námět:
David KoeppDavid Koepp  
Steven ZaillianSteven Zaillian  
Bruce GellerBruce Geller.....stejnojmenný TV seriál   
hudba:
Lalo SchifrinLalo Schifrin.....hlavní téma [63]   
Dolores O'RiordanDolores O'Riordan....."Dreams" [24]   
Danny ElfmanDanny Elfman  
kamera:
Stephen H. BurumStephen H. Burum  
střih:
Paul HirschPaul Hirsch  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm-Alfa
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Mission: Impossible >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2021
Nemůžu si pomoct ale mě tenhle   akčně-špionážní epos o Ethanu Huntovi   příliš neoslovil. Režisér Brian De Palma v   tomto úvodu celé série sice dostál své   reputaci a film je určitě po stránce   filmařského řemesla na úrovni (na polovinu   90.let) a navíc si obstaral i opravdu kvalitní a   hodně mezinárodní obsazení ale jako kdyby to   postrádalo "duši" a bylo to celé   právě jenom o tom řemesle. Z mého pohledu je   tak nejzajímavější vidět mezi hvězdami   kalibru Cruise, Voighta, Rena, Esteveze, V.   Redgrave či Kristin Scott-Thomas míhat se   české herce a herečky. Ale víc než jako   lehoulinký nadprůměr tenhle film ocenit   nedokážu.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Chaoticky zostrihaná a dejovo neprehľadná   spleť intríg a elektrickej, nadživotnej a   technicky brilantnej akcie. Spústa originálnych   scénok, často citovaných v neskorších   filmoch. Štýlové špionážne orgie. Potešenie   pre oči a uši, zbytočne prekombinovaný twister   pre hlavu.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet $80miliónov║Tržby USA   $180,981,856║Tržby Celosvetovo $457,696,359║   Až na pár slušných momentiek ničím   zaujímavá tláchačka, kde nejde skoro o nič.   Scenáristicky vývar od Davida Koeppa a režijná   rutina od Briana De Palmu. /45%/
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Film mě příliš neoslovil jak po dějové tak   po vizuální stránce. Děj byl celkem nudný a   roztáhnutý k nudnosti. Nastalo pár slušných   zvratů, ale ke konci byl předvídatelný. Ta   tajná operace vypadala, jako by pro ně byla   hračka, stejně jako všechno ostatní. K   nějákému výraznějšímu střetu na konci ani   nedošlo, jak bývá obvyklé. Možná to měla   být ta zvlášní nehoda s vrtulníkem, která   byla naschvákl tak protažená, aby působila   akčním dojmem. Body dávám hlavně za Prahu. I   když v anglickém originále se žádná   čeština ani na ulicích neobjevuje. Tom Cruise   tu vypadal lehce přitrouble, ale slušelo mu to.
Geralt07
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2014
Někteří američtí filmaři mají vzácný dar   - jinak dobře udělaný film na závěr pohnojit   nějakou naprosto nereálnou hovadinou. V   případě Mission Impossible je to závěrečná   část s vlakem TGV jedoucím po trati bez   elektrifikace a navíc s vrtulníkem zapřaženým   na laně, nakonec ještě v tunelu.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2014
T.Cruise v jedné z kultovních špionážních   misí, kupodivu v Praze, asi i díky tomu, že se   otevřely možnosti natáčení ve východním   bloku. Dobré, až špičkové trikové scény. Je   zajímavé vidět hlavní hrdiny v českých   reáliích, stejně jako další podobné hrdiny   třeba v Karlových Varech. Oceňuji vychytávky i   to, že film je sice akční, ale ne jako   některé jiné filmy tak krvavé a nesmyslné   jako jiné filmy podobného stylu.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
MISSION IMPOSSIBLE

Špioni - povolání   extrémně nebezpečné, týmová práce je   potřebná a důvěra k ostatním členům skupiny   nezbytná. A co když se najednou „něco   zvrtne“! Tady nejde o pouhý pocit samoty, tu   jde o život.

Agent, Ethan Hunt, jen bezmocně   přihlížel likvidaci své skupiny po akci v   naší matičce Praze. Nechápe, co se vlastně   stalo, najednou zůstal sám, sám s obviněním,   že to byl on, kdo odstranil své kolegy. Jediná   přeživší kolegyně mu nemůže pomoci, nikdo   by jí nevěřil. Nezbývá, než dokázat svou   nevinu, i když jeho šance je téměř nulová.   Horko těžko získá další „nežádoucí“   spojence a na vlastní pěst pokračuje v   nebezpečné akci, která vyvrcholí do   nečekaného závěru.

Klasická akční   podívaná své doby. Dobrodružství je pravda   trochu zamotané, ale stejně lákavé. Technické   hračičky jako ze sci-fi vzbuzují pozornost a   zvědavost. Příběh je sice přehnaný, ale   právě ty nezvyklé schopnosti dodávají   agentům punc výjimečnosti, který jsme na nich   tak rádi obdivovali.

S nostalgií a ráda   vzpomínám na seriál Nulová šance. Tento film   jej hodně připomíná. Navíc ani po letech mi   nepřipadá nijak významně zastaralý. Stále se   mi líbí a občas si u něj ráda zavzpomínám.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Spiknutí a sabotáž v samotné CIA a úkol pro   Ethana Hunta přijít na to, kdo a co za tím   stojí, jinak bude odsouzen on. Úspěšný TV   seriál se dočkal celovečerního filmu, který   mu už úvodní scénou vzdává hold. Sehrané   divadélko na zatčeného, jen aby z něj dostali   patřičné informace, bylo jeho hlavní devízou.   Na režisérskou stoličku se posadil Brian De   Palma a zhostil se toho přesně tak, jak jsme u   něho zvyklí. Dramatický thriller s velmi malým   podílem akčních scén rozehrává napínavou   podívanou, která bohužel není jen tak pro   všechny. Ano, snímek je stavěný především   na příběhu a tak se tu nějakých   dechberoucích honiček a adrenalinových   přestřelek divák nedočká. A vtom je,   trošičku i kámen úrazu. Svým pojetím se sice   přibližuje k seriálu, ale děj je tak   složitý, že ho pochopí jen opravdu pozorný   divák. Pro našince jsou potěšující scenérie   naší matičky Prahy. Výbuch automobilu na   Kampě je jen vrcholem všeho dění. Snímek   svojí kvalitou sice nijak neohromuje, ale po   technické stránce je vcelku povedený. Jen ten   děj kdyby byl krapet srozumitelnější.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Trocha sklamanie,trocha radosti.
v jednom bode ma to sklamalo a to bola akcia   ktorej je tam malo.v druhom prekvapilo   herci.pribeh a tiez hlavna dvojica cruise a   voihgt.takze mam z toho velmi zmiesane pocity ale   nie su az take negativne ako som predpokladal.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Po akční a trikové stránce to sice je   výborné, byť např. scéna v tunelu je podle   mě dost nadsazená, ale agentské filmy plné   intrik a komplotů, kde vše je jinak, než jak to   vypadalo, nejsou můj šálek. Výborná úvodní   hudba, pro mě lepší než vlastní film.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51410minih51410Ošklivka Betty (1999) [TV seriál] 
Yo soy Betty, la fea n
minih9299minih9299Jak svět přichází o básníky (1982) 
Jak svět přichází o básníky n
minih47672minih47672Tajemná stěna (1967) 
Tainstvennaja stena n
minih6971minih6971Dům na Ořechovce (1959) 
n
minih19284minih19284Sněženky a machři (1982) 
Sněženky a machři n
minih96166minih96166Expendables: Postradatelní 3 (2014) [2k digital] 
The Expendables 3 n
minih95412minih95412Kung Fu máma (2011) 
Nina Undercover - Agentin mit Kids n
minih51084minih51084Vaříme s Billem (2006) [TV pořad] 
Bill's Food n
minih43208minih43208Holky v balíku (2006) 
Material Girls n
minih3832minih3832Beverly Hills 90210 (1990) [TV seriál] 
Beverly Hills 90210 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

 Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
Mission: Impossible Odplata - První část n
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

 Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

 Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
Mission: Impossible - Národ grázlů n
Mission: Impossible - Rogue Nation
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong / Čína
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

 Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Mission: Impossible - Ghost Protocol n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké / Spojené arabské emiráty / Česká republika
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Mission: Impossible III (2006)

 Mission: Impossible III (2006)
Mission: Impossible III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mission: Impossible II (2000)

 Mission: Impossible II (2000)
Mission: Impossible II n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Woo

(pokračování)

Mission: Impossible (1996)Mission: Impossible (1996)Mission: Impossible (1996)Mission: Impossible (1996)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani