Jeden svět
ohodnotit

Mission: Impossible II

Další název:
M:I-2
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
31.8.2000
„Další nesplnitelná mise Ethana Hunta se točí kolem smrtícího viru a akcií farmaceutické firmy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mission: Impossible II
Během letu do Atlanty je ukradena ruskému biologovi aktovka. Podařilo se to jen díky tomu, že vůdce bandy měl dokonalou masku agenta CIA Ethana Hunta, kterému vědec důvěřoval. Pak zloději vyskočí s padáky a letadlo narazí do skalní stěny. Novým úkolem nalézt ukradenou biologickou zbraň, virus Chiméra, je pověřen zvláštní agent Hunt. Ten v Seville přistihne při krádeži vzácného šperku profesionální zlodějku Nyah Hallovou a zachrání ji před zatčením. Je to bývalá milenka agenta Ambrose, který se dal na cestu zločinu a Chiméru zřejmě ukradl. Hunt přesvědčí dívku, aby mu pomohla virus najít, a donutí ji, aby Ambrosovi ukradla paměťovou kartu. Hunt mezitím unese McCloye, šéfa farmaceutické společnosti, a úskokem z něj vyláká přiznání. Ambrose neukradl virus, ale protilátku, s jejíž pomocí vydírá McCloye, který měl v plánu virus rozšířit a na prodeji protilátky vydělat. Huntovi se v laboratoři podaří virus zničit, zůstane však poslední dávka, o kterou se mezi ním a Ambrosem rozpoutá boj. Nakonec se jí však zmocní Nyah, která situaci vyřeší tím, že si ji vpíchne do těla. Hunt slíbí, že ji zachrání, a vydává se na ostrov, kde Ambrose ukrývá protilátku.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mission: Impossible II
Zvláštní agent Ethan Hunt je pověřen novým úkolem. Právě vyvinutý preparát, který může vážně ohrozit lidstvo, se ocitl v nepravých rukou Huntova někdejšího kolegy Seana. Ten se dal na cestu zločinu a terorismu a patří k nejobávanějším. Počítačového génia Luthera Ethan ke spolupráci přemlouvat nemusí, stál mu vždycky po boku, ale potřebuje na svoji stranu získat půvabnou Nyah, povoláním mimořádně zručnou zlodějku. Ještě nedávno byla Seanovou milenkou a má tedy šanci znovu získat jeho důvěru. Tentokrát ovšem s nasazením života a za cenu milostného vztahu k Ethanovi. Sean je skutečně tvrdý a neústupný protivník.

Tom Cruise, jako producent a hlavní představitel, již podruhé inicioval vznik napínavého akčního filmu, volně navazujícího na úspěšný televizní seriál Mission Impossible. Znovu se mu podařilo stát u zrodu diváckého hitu. Na rozdíl od předchozího snímku, situovaného do Prahy, dal tentokrát přednost Španělsku a Australii a ke spolupráci přizval režiséra Johna Woo, který je v Hollywoodu právem považován za specialistu na akční žánr. Byla to nepochybně šťastná volba, protože M:I-2 měla v Americe skutečně raketový start a bude nepochybně i u nás patřit k divácky nejatraktivnějším titulům letošního roku.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mission: Impossible II
Jeden nezpochybnitelný fakt si ujasněme předem: druhá Mission: Impossible je rozhodně lepší film, než byla její zmatená a neosobní předchůdkyně. Přitom obavy jsme si mohli dělat z lecčehos, nejvíc asi ze scénáře přepisovaného ještě čtrnáct dní před premiérou ve střižně a z angažování Johna Woo. Jeho režijní styl je sice jedinečný, avšak nedalo se předvídat, co mistr krvavého baletu provede s tímto materiálem, který už má „historicky" definovaný jistý styl.
Nelze než konstatovat, že obavy to byly oprávněné. Scénář není žádné brilantně vypointované či nepředvídatelných zvratů plné dílko a navíc se v jeho první polovině musíte prokousat zhruba půlhodinovou nudou. Na druhou stranu je to právě jeho jednoduchost a přímočarost, která mu nedovolí obsahovat díry nehorázně velké a ty menší činí přehlédnutelnými. Kromě toho dodal Robert Towne příběhu nezanedbatelnou porci bondovského kouzla, jehož kombinace s akčními výplody Johna Woo povětšinou funguje.
Také vizualita některých neakčních scén je jednoduše úchvatná, příkladem může být horolezecká sekvence před titulky nebo flamenco na večírku ve Španělsku. Zároveň nás hongkongský akční mág obdařil slušným množstvím své absurdně naivní poetiky, která někdy skvěle zabírá, jindy si po kratším zaváhání řeknete „no dobře", ale je i nemálo okamžiků, nad nimiž vám zůstává rozum stát, a jednoduše se jim
nahlas vysmějete. Při zpomaleném záběru, v němž po mohutném výbuchu prolétá picassovská holubice míru hořící obrubní právě vyražených dveří, jsem se smíchy nepomočil jen díky mimořádným kvalitám příslušného svěrače.
V hlavní roli agenta organizace IMF (Impossible Missions Force, nikoliv tedy International Monetary Fund) Ethana Hunta si lze dnes jen těžko představit někoho jiného než Toma Cruise. Jeho vizáž, gesta a mluva protivníkovi na rovinu říkají „sorry, nemáš šanci", a když ho vidíte v záběru, kde kráčí proti kameře v kompletně černém ohozu, kožené bundě a slunečních brýlích, je vaše životní předsevzetí být sám sebou v mžiku rozdrceno na prach frustrovanou potřebou identifikace s hrdinou a v mozku vám rezonuje: „Chci být Ethan Hunt!" Škoda jen, že jeho image je poněkud degradována některými z Wooových bizarních výmyslů, například scénou, v níž Cruise ve vysoké rychlosti několik vteřin „lyžuje" po podrážkách vedle svého motocyklu drže se jeho řídítek.
Postava hlavního padoucha, bývalého agenta IMF Seana Ambrose, je sice megalomanská, cynická, sadistická a všemožně jinak charakterově záporná, jenže Dougray Scott svoji úlohu příliš nezvládla v porovnání
s Carlyleovým Renardem z poslední o bondovky se vám nevryje do paměti ís ani zanedbatelně. Výraznou stopu - naopak zanechá Thandie Newton v roli zlodějky klenotů, která je náhodou bývalou Ambroseovou přítelkyní, pročež ji Hunt využije nejen k jeho lokalizaci. Svou dekorativní
funkci plní tato roztomilá snědá kočička na sto procent a v jednom okamžiku dokonce její postava bere vývoj příběhu plně do vlastních rukou. Scéna, v níž se ve vaně blíže seznámí s Huntem, je pak výtryskem esenciálního erotična, a to i přesto, že je prosta jakéhokoliv za zmínku stojícího obnažení.
M:I-2 určitě zklamala má očekávání (ano, přiznávám, byla velmi velká), obsahuje však vynikající momenty, na něž je opravdu radost se dívat a které nade vší pochybnost prokazují, že Woo je mistr svého oboru. Zároveň mě tento film přivedl ke třem přáním: chtěl bych vidět bondovku ve Wooově režii, stejně tak bych chtěl vidět jeho remake Saurova Flamenca, ale dobří holubi ať už se v žádném případě nevracejí!
Lubomír Zrnečko Total Film 2000/7/82

Autor/Zdroj: Zrnečko Lubomír/Total Film


Kamera krouží nad skalisky v poušti, až se zachytí na malé postavičce odvážně šplhající na to ze všech nejméně dostupné. Pomyslíte si, že jste zřejmě omylem došli na Cliffhangera Il. Ale ne, všechno je v pořádku, to jenom agent Ethan Hunt si právě užívá svoji zaslouženou dovolenou a jakoby mimoděk předvádí fyzickou kondici svého hvězdného inpersonátora Toma Cruise. Možná že vás v tu chvíli napadne, proč u všech všudy tak napjatě očekávaný film začíná celkem nic neříkající horolezeckou scénou, ale protože se už těšíte, co bude následovat, snadno tu kacířskou myšlenku zaplašíte. Chyba! Pokud si totiž na tuto otázku odpovíte hned na začátku, ušetříte si dál spoustu zklamání při zjištění, že celá M:I-2 je složena ze samých takových indiferentních scén a že jejich smysl je pohříchu stejný jako u toho skaliska - totiž narcistně ukazovat hlavního představitele a producenta v jedné osobě ze všech možných a nemožných úhlů, při všech možných a nemožných akcích.
Lze jen spekulovat, jak moc za to může sám Cruise v producentském křesle, ale zcela jistě jsou na vině konstruktéři scénáře, evidentně nejslabší části celého projektu. Omšelý motiv souboje s teroristy, kteří hodlají nakazit svět smrtelným virem, aby mohli zbohatnout na protiléku, je bez jakékoliv invence naroubován na příběhové schéma okopírované z klasických bondovek. Nechybí ostentativní bondovský luxus, naprosto zločinný padouch chtějící zničit svět, námluvy pojednané jako sebevědomá honička v extrémně luxusních vozech nebo nezbytná 'bondgirl`, v tomto případě mezinárodní zlodějka Nyah Nordolf-Hallová. To, co naopak chybí úplně, je obvyklý sex-appeal, který bondovkám dodává jejich lehká inteligentní ironie a vědomí souvislostí. Dalo by se říci, že zatímco James Bond o sobě v podstatě ví, že je legendární postavou, a to mu dovoluje jednat s patřičným nadhledem, Ethan Hunt bere sám sebe smrtelně vážně. Fantastické technické hračičky, které byly kdysi v seriálu a nakonec i v prvním díle akceptovatelné jako součást hry mezi autory a publikem, se tu dostávají do střetu s celkovou tendencí projektu M:1-2 prezentovat se jako pokud možno seriózní záležitost. Nejrůznější atrakce, jako například proslulé vyměnitelné tváře, náhle překvapivě začínají působit rušivě. Jistě, po filmu, který má v názvu slovo 'Impossible`, nemůže nikdo požadovat jakýkoli realismus. Tentokrát však chybí především elementární vnitřní logika i v rámci očekávané 'nemožnosti`. Komplikovanost způsobů, jakými se agenti IMF probíjejí k hlavnímu padouchovi, ani tak nezpochybňuje 'reailističnost` technických prostředků jako spíš zdravý rozum agentů, jež s oblibou používají atomový buldozer k otevření vrátek v plaňkovém plotě. Jediným důvodem existence dalších a dalších více či méně oslími můstky pospojovaných akcí je přitom zas a znovu jenom opakovaná prezentace Toma Cruise. Vymýšlení nových zákrut na jinak až příliš jednoduché cestě nakonec zřejmě vyčerpalo scenáristy natolik, že jim už nějak nezbyla skoro žádná energie na zbývající postavy.
Klíčová postava Huntova protivníka, zběhlého agenta IMF v podání Seana Ambrose, působí jen velmi matným dojmem, daleko za svými možnostmi je Anthony Hopkins v malé roli šéfa agentury a zcela trestuhodně je zanedbána Huntova spoluhrdinkaThandie Newtonová.
S rozpočtem hodně přes sto milionů dolarů samozřejmě M:1-2 přináší hodně potravy pro oči i uši, spoustu osobních soubojů, přestřelek, efektních výbuchů, honiček a zkrátka všeho, co má správný akční film skýtat, vše inscenováno s patřičnou velkorysostí a v omračujícím tempu. John Woo však tentokrát raději těží z variací svých dávno vyzkoušených schémat, než aby se pouštěl do invenčnější práce. Ta se objevuje jen zřídka, v drobných ilustračních scénách na okraji příběhu, jako je třeba pohybově a střihově dokonale zpracovaná scéna flamenca předcházející setkání Hunta a Nyah.
Všudypřítomné soustředění se na Toma Cruise nakonec také ovlivňuje dojem, jaký si z filmu ten který divák odnese. Jeho fanoušci tu dostanou svého miláčka ve více než vrchovaté porci a také ti, pro něž je Cruise alespoň akceptovatelným hercem, odejdou z kina asi víceméně spokojeni. Nevyhranění příznivci akčních filmů to už budou mít trochu těžší, ale poctivé řemeslo si ve filmu také najdou. Nejhůře na tom budou vzyvatelé Johna Woo jako velkého mistra pohybu, střihu a skrytých moralit. Ti se budou muset smířit s tím, že nejzřetelnější je Wooův autorský rukopis ve scénách, kde Tom Cruise nevystupuje - a těch je v M:1-2 pomálu. Snad jim bude odměnou alespoň výjev, v němž se Cruise tváří sveřepě, protože zrovna hraje padoucha s nasazenou tváří Ethana Hunta. Ujišťuji, že je to pohled pro bohy.
ONDŘEJ ZACH Premiere 2000/9/32

Autor/Zdroj: Zach Ondřej/Premiere


Popis / Obsah / Info k filmu Mission: Impossible II
Nejdřív si musíme udělat jasno v jedné věci: většině z vás už to dávno došlo, ale pro tápající menšinu -M:I-2 je českým distributorem zvolený krycí název pokračování hitu Mission: lmpossible. Ethan Hunt se od doby, kdy jsme se s ním na plátně setkali poprvé, změnil v nadživotního supermana a svůj akční vrchol z jedničky, plachtění na střeše rychlovlaku, překonává už v úvodní scéně, ve které jej vidíme, kterak v rámci dovolené pro zábavu leze po skalách ve výšce, kde by i Cliffhanger strachy vyletěl z kůže. Je to pěkně natočená, dechberoucí scéna, která nemá v podstatě žádný smysl, kromě toho, aby ukázala, jaký je Tom Cruise „macho" - stejně jako zbývajících sto dvacet minut M:I-2...
Ethanovi samozřejmě není dopřáno jaksepatří si dovolenou užít. Jeho zaměstnavatelé, tajná společnost IMF (což znamená „Impossible Mission Force" - jistě, zní to trošku směšně, ale rozhodně sebevědoměji než URNA), jej pověří urgentním posláním, pokud jej přijme, má být zkontaktovat zlodějku Nyah Nordolf-Hallovou (Thandie Newtonová) a přesvědčit ji ke spolupráci na přistřihávání kridýlek nebezpečného agenta IMF Seana Ambroseho (Dougray Scott), který (jak víme z předtitulkové sekvence) získal smrtelně nebezpečný virus Chiméra a plánuje jej využít náležitě záporácky odporným způsobem.
Hunt úkol přijme (co jste čekali) a kontaktuje Nyah velmi (VELMI) důkladně. Jejich vzájemná přitažlivost prakticky okamžitě přeroste v citově hlubší spřízněnost, načež nadřízený Swanbeck (Anthony Hopkins) zlomí Ethanovi srdce odhalením, že Nyah nemá být jen informátorkou, ale že jejím posláním je znovu se sblížit se svým bývalým milencem Ambrosem a dolovat z něj informace všemi dostupnými prostředky. Začíná se rýsovat řízný milostný trojúhelník, jehož těžištěm je zmiňovaný virus, a Ethanovým cílem je samozřejmě co možná nejrychlejší zrušení odvěsny „Ambrose", vedoucí k získání přepony „Nyah" - a bude to pořádně explozívní geometrická akce!
První Mission: lmpossible byla velikým hitem a očekávání, spojená s druhým dílem, byla náležitě veliká. Vědělo se, že scénář napsal oscarový Robert Towne (Čínská čtvrť), že se režie chopil muž s pověstí nejlepšího akčního mistra současnosti John Woo a že do hlavní role se vrátila nejzářivější hvězda světa Tom Cruise. Tenhle film prostě MUSEL být užasný! Tak proč není?
Předně je tu scénář, který je notně vetchý a byl dopisovaný v průběhu natáčení. Selhává prakticky na všech frontách. Romance není dostatečně žhavá (i přesto, že „chemie" mezi Cruisem a Newtonovou funguje výtečně), úhly milostného trojúhelníku nejsou dostatečně ostré, záporák není dost démonický a všechno to předstírá psychologickou rovinu, na kterou to nemá. Děj je zkrátka prostinkou jednohubkou, která dělá ramena, jako kdyby byla šfavnatým steakem, což se nesluší.
Pak je tu ten problém, že film byl od začátku natáčený tak, aby měl přístupnost PG-13 („do třinácti let přístupno jen v doprovodu rodičů"), tudíž nemohl být příliš násilný - což se se způsobem, jakým John Woo natáčí akci, poněkud tluče. Jeho krvavé balety, zbavené krve a kvůli onomu nepříliš vydařenému scénáři i smyslu, jsou redukovány na pouhé pozlátko a Woo je jen pouhým dodavatelem pěkných obrázků, což mu vůbec nesvědčí. Občas tak má člověk pocit, že sleduje parodii na film Johna Wooa (především jeho milovaní holubi tentokrát dostali na frak...).
M.'/-2 ze všeho nejvíc připomíná klasicky narýsovanou bondovku, plnou špionážních fíglů se zcela zřetelným jádrem „neohrožený superhrdina versus padouch, který chce hnusně ublížit svým bližním". Na rozdíl od oněch klasických bondovek je tu ale ještě vedlejší linie s hrdinou, který se zamiloval do dívky-pomocnice. Mělo to děj okořenit a dát mu nový rozměr, jenže v kontrastu s prázdným obsahem jej to jen brzdí a rozmělňuje. Možná to zní cynicky, ale kdyby se více střílelo a méně truchlilo a filozofovalo, bavili bychom se lépe.
Díky bohu leccos zachraňují herci. Tom Cruise je docela slušný drsňák, Thandie Newtonová (Milovaná) je mužskému oku mimořádně lahodící dívka a Anthony Hopkins dokáže v jediném záběru vyjádřit víc než průměrný herec během čtvrthodiny psychologického nimrání. Cruise-producent dobře věděl proč ho najal. Pravda, hlavním důvodem bylo, že si pak producenti mohli nasekat čtyři z Hopkinsových pěti a půl věty do reklam, ale také teď recenzenti nemohou psát, že v M:I-2 není žádný slušný herec...
No, vlastně je tu přinejmenším ještě Rade Šerbedžija - který poté, co se při natáčení Eves Wide Shut spřátelil s Tomem Cruisem (což v Hollywoodu opravdu není k zahození), dostal čestnou a náležitě vděčnou miniroličku. Je tu i (kromě Cruise) jediný veterán z jedničky, Ving Rhames. Bohužel - jestliže v prvním díle byl , „jen" nevyužitý, tentokrát je redukován na klasického „negra", což není nic rasistického, ale terminus technicus pro hrdinova černého poskoka, který nemá jiné uplatnění než posedávat v závětří u počítače, případně se v zásadní chvíli objevit a „nečekaně" odstřelit dotěrného záporáka „nižší třídy". Čímž se dostáváme k otázce hlavního padoucha. Hitchcockovské tvrzení, že film je tak dobrý, jak dobrý je padouch, se potvrzuje znovu a znovu - i v M: I-2. Skot Dougray Scott (Věčný příběh) je bezvýrazný až hanba a ani náhodou není Cruiseovi důstojným protihráčem. Škoda slov.
M:l-2 není úplně špatný akční film. Ten by John Woo nedokázal natočit, ani kdyby se hodně snažil. Ale přece jen to je veliké zklamání z toho, že z očekávané hutné porce akční zábavy se vyklubala nedovařená omeleta poměrně mdlé chuti. Nejsou v ní žádné tak vydařené kousky, jako byl průlom do centrály CIA v jedničce, a i té akce je v prvních dvou třetinách filmu poskrovnu. A co mě osobně štvalo snad nejvíc, je to, že ono báječné ústřední hudební téma Lala Schifrina bylo zremixováno do jakési pseudocountryové podoby. Tak to už si páni producenti dovolili moc!
Ondřej Vosmík, Cinema 2000/8

Autor/Zdroj: Vosmik Ondřej/Cinema


Pokračováni kasovního trháku Mission: Impossible natočil jeden z nejuznávanějších odborníků na akční filny, režisér John Woo. Snímek M:I-2 (český distribuční název přebírá zkratka, pod níž je film rovněž prezentován) zavádí zvláštního agenta CIA Etlana Hunta do španělské Sevilly a vzápětí do Austrálie. Agent, mající kromě bojových dovedností také schopnost dokonale se maskovat za jiné lidi, musí vyřešit problémy kolem nově vyvinutého smrtelného viru Chiméra, jehož rozšíření má podle plánu „padlého agenta" Seana Ambrose zvýšit poptávku po protilátce. Ambrose se protilátky (nazvané Belerofon podle hrdiny, jenž v řeckých bájích obludu jménem Chiméra zabil) zmocnil krádeží a vydírá majitele farmaceutické firmy McCloye. Chce od něj získat většinový podíl ve firmě, jejíž akcie podle předpokladu prudce stoupnou po masové infikaci obyvatelstva Chimérou. Zločinnou akci Hunt překazí s pomocí krásné profesionální zlodějky Nyah Hallové, která byla před časem Ambroseovou milenkou. - John Woo zůstal věrný svému mimořádně efektnímu stylu, v němž mají místo především bombasticky aranžované honičky a souboje. Opulentní vizuální hody jsou hojně opatřeny „estetizujícími" zpomalenými záběry akci. Nechybí ani parafráze slavné scény s vniknutím do střežené místnosti na laně (viz sekvence v budově CIA v Langley v předchozím díle). Samotný příběh, jakkoli komplikovaný, tu ovšem není podstatný a nutno říct, že Tom Cruise jako Ethan Hunt ani krásná Thandie Newtonová jako jeho spolupracovnice a jako objekt jeho milostného vzplanutí nepropůjčili svým postavám víc než fyzickou zdatnost a přitažlivý vzhled.
Zdeno Kubina Filmový přehled 2000/8/15

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

 Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
Mission: Impossible Odplata - První část n
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

 Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

 Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
Mission: Impossible - Národ grázlů n
Mission: Impossible - Rogue Nation
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong / Čína
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

 Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Mission: Impossible - Ghost Protocol n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké / Spojené arabské emiráty / Česká republika
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Mission: Impossible III (2006)

 Mission: Impossible III (2006)
Mission: Impossible III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mission: Impossible (1996)

 Mission: Impossible (1996)
Mission: Impossible n
 
Žánr: thriller / špionážní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian De Palma

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

34 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

64 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10