Duben
ohodnotit

Zvrácený

Irréversible

Žánr:
Země:
Rok:
2002
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
13.11.2003
„Když to neuděláš, nejde to vrátit.“

Obsah filmu Zvrácený

 
Mladá a krásná Alex je v opuštěném podchodu znásilněna a bezcitně zbita neznámým mužem. Její impulzivní a nezávislý manžel Marcus a jejich společný a zdrženlivý přítel Pierre se pak rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou.

Zdroj: Film Europe Media Company

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Gaspar NoéGaspar Noé  
hraje:
Vincent CasselVincent Cassel.....Marcus [35]   
Monica BellucciMonica Bellucci.....Alex [37]   
Albert DupontelAlbert Dupontel.....Pierre [38]   
Jo PrestiaJo Prestia.....Roup [41]   
Philippe NahonPhilippe Nahon.....bývalý řezník Philippe [63]   
Jean-Louis CostesJean-Louis Costes.....Maso, muž ubitý v klubu [47]   
Gaspar NoéGaspar Noé.....host v Rectu [38]   
Stéphane DrouotStéphane Drouot.....Stéphane   
Michel GondouinMichel Gondouin.....Mike   
Mourad KhimaMourad Khima.....Mourad   
 Jaramillo Jaramillo.....Concha   
Isabelle GianniIsabelle Gianni.....Isabelle   
scénář:
Gaspar NoéGaspar Noé  
hudba:
Gustav MahlerGustav Mahler.....Výňatek z 9. symfonie   
Ludwig van BeethovenLudwig van Beethoven.....Výňatek ze 7. symfonie   
Thomas BangalterThomas Bangalter  
kamera:
Gaspar NoéGaspar Noé  
střih:
Gaspar NoéGaspar Noé  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.irreversiblethemov...
 
 
Distributor v ČR:
Atlantis Entertainment
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zvrácený >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.12.2019
Film je natočen jakoby pozpátku od   závěrečných titulků po začátek. První   třetinu se pokouší v divákovi vyvolat   epileptický záchvat a působí hodně zmateně.   Časem se divák dostane do role a začne chápat   o do vlastně jde. Je to zvláštní, divné a   místy nechutné a krásná Monika to celé   nezachrání.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
Velice drsný snímek s brutální scénou   znásilnění a následné pomsty. Čas všechno   zničí, říká se na začátku a na konci filmu   a je jasné proč. Příběh je nezvykle   odvyprávěn od konce a každá etapa dějství je   v jediném záběru. Přeskoky do minulosti   točící se kamerou takřka vyvolávají   závratě a soundtrack ke scéně v gay klubu   spolu vizuálním obrazem dopřává neskutečné   hnusotě. Málo kdo ví, že dokonce prvních asi   30 minut je v pozadí doprovodný zvuk o frekvenci   28Hz vyvolávající nevolnosti a již zmíněné   závratě. Zajímavý filmový počin. Umělecká   hodnota na takové úrovni však nemá v této   branži obdoby. Dialogy jsou převážně   improvizované, což ve výsledku hodně vede k   reálnosti událostí. Není to film pro   každého, ale pokud jsou diváci které jen tak   nic nerozruší a netraumatizuje, mohu jen   doporučit. Umělecký film nemající obdoby.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Ono by ani dost dobře nemělo smysl, natočit   tenhle test divácké odolnosti jinak, než   pozpátku, jelikož a protože - než by došlo k   samotnému násilí, které zde hraje vskutku   stěžejní roli, museli bychom nejprve projít   totálně otravnými bláboly, jakož i   nezáživnými úkony jednoho obyčejného páru,   chystajícího se na párty, kde to nebude o moc   zajímavější... takže hrozbu, že divák   někde před polovinou utne spojení a připraví   se tak o "to nejlepší", bych viděla   jako hodně reálnou. Ne že by ani obrácené   pořadí nedalo trpělivosti zabrat, to když   útrpně čelíte dezorientaci z rotační kamery   v doprovodu šílených zvuků, zatímco s nevolí   procházíte útulným sklepením gay baru jménem   Rectum, kde se vám při kratičkém nádechu   objektivu kunčafti nerozpakují ledacos   ukázat... ale všechno má svůj čas i cíl,   takže se postupným zklidněním přeneseme do   dalšího okruhu pekla... Jo, a tady už za   vybičovaných emocí do sebe začíná všechno   zapadat, přesto Irréversible nebude snímkem,   který si dáváte do topky, ledaže...
uodevr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Názorná ukázka toho, že schopní herci   utáhnou i pochybnej, jednoduchej scénář. V   tomhle případě opravdu hodně schopní.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 31.10.2012
Jedno je jisté-G. Noé není zcela duševně   zdráv.Nevím odkud se berou Ti nadšenci   vykřikující,že toto je to pravé   umění.Postavit osu filmu na šokujících   sexuálních a brutálních scénách není dle   mého názoru žádný kumšt.Co takhle ukázat   detailní záběr na otvor kálejícího   člověka,s tím tady ještě nikdo   nepřišel...Body za hudební doprovod,výkon   herců a mnohaminutové scény/včetně   znásilnění/,zahrané na jeden zátah.
Omnibus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Chudák Vincent Cassel, můj oblíbenec! A chudák   já... Přitom filmu předcházela taková   pověst, že jsem se pro sledování nevybavil   pytlíkem pistáciových oříšků, ale raději   kýblem na případné ublinkávání. A jak to   dopadlo? Nebudu vás zbytečně napínat, zůstal   prázdnej. Naopak jsem si časem přece jen podal   ty pistácie. Ne že by se tvůrci nesnažili mě   šokovat, snaha se jim nedá upřít. Sprostě mi   nadávali, mlátili mě s gustem hasičákem do   hlavy, zlomili mi ruku, dokonce mi v jednom   nepřetržitém desetiminutovém záběru   ojížděli prdel... A nic. Se mnou to ani nehlo.   Nemyslím si o sobě, že bych byl nějaké   cynické monstrum neschopné špetky empatie,   spíš se prostě (možná ale opravdu pouze v   mém případě) zcela minuli s nutnou podmínkou   pro empatické prožívání – a to dostat   diváka takříkajíc „na plátno“. Kdyby   všechny hlavní postavy filmu třeba rozjezdil   parniválec úplně naplacato, tak prostě jen   cvaknu ovladačem, dochroustám oříšky a pak   šup spokojeně do pelechu. A usnu jako miminko.   A navíc ten „originální“ nápad vyprávět   film pozpátku. To jim jako poradil kdo ... ?   Zkusil jsem to na synovci s Hrnečku-vař! a   vysloužil si pro letošek zákaz vykládání   pohádek. Schválně si to vyzkoušejte taky. A   nebo doporučuju podobný „inovátorský“   postup u čtení románů. Takže pěkně   začněte tím, jak Anna Karenina skočila pod   vlak a pak se přes to, jak se špatně vdala   proempati-ujte až na začátek :-)
fandaaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Opravdu hodně drsný snímek, ale narozdíl   třeba od Pulp Fiction, se mi zde brutalita   nezdála rušivě účelová. Rozevlátá kamera   mi někde trochu vadí, ale jsou i místa, kde je   úžasně účinná a dokonalá. Díky   obrácenému plynutí času jsem byl rád, že   Alex byla vlastně mrtvá jen do té doby, dokud   nebyla přepadena. Samotný moment smrti ale ve   filmu zachycen není a možná v něm chybí i   nějaký jednoznačný důkaz, že zemřela. Musel   by být zřejmě v první části filmu, ale na   takové pátrání bych musel mít opravdu sloní   žaludek. V každém případě je to film, o   kterém se dá dlouze diskutovat.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2011
Cesta za pomstou a zvráceností?...
Hodně zvláštní snímek, který mě překvapil   způsobem jak byl natočen a i tím co se v něm   odehrává. Musím se přiznat, že těkavá a   blikající nervní kamera mě občas neseděla a   celé to vizuálně působilo originálně i   rušivě. Samotný děj vyprávěný po zpátku   není také běžný, alespoň touto formou. Co se   týče zobrazeného násilí bylo pro mě na tolik   šokující a reálně natočené, že se na tento   film již asi nikdy nepodívám a né z důvodu,   že by film pro mě byl špatný. To rozhodně   není,,,,
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Ožralý kameraman si hraje na umělce takže z   filmu toho zas tak moc nemáte. Děj je v   podstatě jasný a od okamžiku v podchodu je to   už jen o řešení osobních sporů. Takže   prostě nuda, ale zajímavý nápad s dějem,   jenže to je tak vše. Scéna znásilnění mi   připadla zbytečně dlouhá. Zbytek, respektive   začátek příběhu je již nezajímavý a v   podstatě nudný. Rozebírání vztahů a názorů   mne nebere. Herci však přesvědčilia to   potěšilo. Pro nudný zbytek hodnoceno pouze jako   podprůměrný film. CI 16112010 nst
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Zklamání
Sakra to byla ale blbost,zbytečná ztráta   času.Po prvních 20 min. filmu jsem to chtěl   vypnout.Lituju toho,že jsem to   neudělal.Chvílemi byla ta kamera strašná -   tento styl natáčení není moje parketa.A ty   dialogy?No to jsem si myslel,že se mi to snad   zdá :-)Korunu tomu nasadil český dabing - ten   stál taky za dvě věci.I to znásilnění v tom   podchodu mi připadalo zbytečně zdlouhavé.
A   nechápu,který idiot dal tomuto kousku   nálepku:"Jeden ze zásadních filmů   posledních 20 let ve filmové historii".To   opravdu nechápu.
Nicméně jedno pozitivum to   přece jen má: Monica Bellucci se nemá za co   stydět :-).
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih150913minih150913Transformers: Poslední rytíř (2017) 
Transformers: The Last Knight n
minih23736minih23736Zdivočelá země (1997/1) 
n
minih40706minih40706Boháč a chudák (2005) [TV film] 
n
minih53078minih53078Šelma na svobodě (1959) 
Le fauve est lâché n
minih24756minih24756Tři kroky od těla (1934) 
n
minih49203minih49203Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 
Coraline n
minih34728minih34728Policajti na baterky (2003) 
National Security n
minih126114minih126114Rohy (2013) 
Horns n
minih54667minih54667Krása (1976) [TV inscenace] 
n
minih75059minih75059IRIS: Spiknutí zla (2010) 
Ailiseu: deo mubi n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10