Jeden svět
ohodnotit

Ztracené město Z

The Lost City of Z

Další název:
Die versunkene Stadt Z; Stratené mesto Z
Rok:
2016
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2017
„Hledal mýtus... To, co objevil, se stalo legendárním.“

Obsah filmu Ztracené město Z




 
V roku 1925 sa legendárny britský bádateľ Percy Fawcett vydal do amazonskej džungle pátrať po bájnej stratenej civilizácii. Počas výpravy však záhadne zmizol. Príbeh o vášni muža, ktorý chcel odkryť dávnu minulosť. Sen objaviť starovekú amazonskú civilizáciu ho stál nepredstaviteľné útrapy, výsmech vedeckej komunity, desivé zrady a roky strávené ďaleko od rodiny. Postava bádateľa Percyho Fawcetta sa stala predlohou legendárneho filmového hrdinu Indianu Jonesa. V roku 1906 sa britský bádateľ Percy Fawcett po prvýkrát vydal do Amazónie. Počas niekoľkých ďalších expedícií pod záštitou Kráľovskej geografickej spoločnosti podplukovník Fawcett s...
 
Související odkazy
 
Recenze: Ztracené město Z

… kde „Z“ neznamená „Zombie“.  číst dál

 
 
RECENZE: Předchůdce Indiany Jonese předlouze hledá Ztracené město Z

Životopis důstojníka s objevitelskou duší patří k filmům, které jednak vydají na seriál a jednak diváka přimějí, aby si dohledal na internetu další podrobnosti o skutečném Percivalu Fawcettovi. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
James GrayJames Gray  
hraje:
Charlie HunnamCharlie Hunnam.....Percival Fawcett [35]   
Tom HollandTom Holland.....Jack Fawcett [19]   
Robert PattinsonRobert Pattinson.....Henry Costin [29]   
Sienna MillerSienna Miller.....Nina Fawcettová [34]   
Angus MacfadyenAngus Macfadyen.....James Murray [52]   
John SackvilleJohn Sackville.....Simon Beauclerk   
Daniel HuttlestoneDaniel Huttlestone.....Brian Fawcett [16]   
Bobby SmalldridgeBobby Smalldridge.....mladý Jack Fawcett   
Michael FitzeraldMichael Fitzerald.....Hunt Leader [36]   
Aleksandar JovanovicAleksandar Jovanovic.....Urquhart [44]   
Tom MulheronTom Mulheron.....Jack Fawcett   
Anthony BoyleAnthony Boyle  
Johann MyersJohann Myers.....Willis   
Michael JennMichael Jenn.....Sidney Thornton   
scénář:
James GrayJames Gray  
námět:
David GrannDavid Grann.....podle knihy "The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon"   
hudba:
Christopher SpelmanChristopher Spelman  
kamera:
Darius KhondjiDarius Khondji  
střih:
John AxelradJohn Axelrad  
Lee HaugenLee Haugen  
trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ztracené město Z >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.8.2020
Když si chlap něco usmyslí, tak jde všechno   stranou. Rodina, děti, žena, prostě musel   dokázat, že je toho..nevím čeho..hoden, když   už ten původ nebyl nic moc. Pak z toho vznikne   film přes dvě hodiny, kde je Robert Pattison k   nepoznání zarostlý, Angus "Bruce"   MacFadyen s pupkem v džungli na ránu a Tom   Holland bez spidermanských sítí se snaží otci   vyrovnat. A ženské sedí doma a čekají. Jako   jasně, rozumím, doba a postavení si to   žádalo, ale vznikl celkem nudný film, který,   kdyby byl do dvou hodin, mohl nabídnout daleko   víc.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Pro mě velké zklamání. Utahané, nemělo to   jiskru. Očekával jsem od toho mnohem víc.   Žádné napětí, a to i v úsecích, které se   odehrávaly v pralese. Byla celkem nuda.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2018
Dobrodružný příběh o době kdy nebyl Google a   vše se muselo objevit a vypátrat. Posedlost   tehdejších hledačů pokladů a dávných   civilizací byla obdivuhodná. Kdo o městě Z   nečetl může shlédnout. Uklidňující film.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Pravdivý příběh o britském průzkumníkovi   plukovníku Percivalu Fawcetovi, který zmizel   při hledání tajuplného města v Amazonii ve   dvacátých letech minulého století. Příběh   je rozvinutý do dvou a půl hodin stopáže a   vše podstatné lze v ději najít. Hlavní   postava všeho dění je mladý dělostřelecký   důstojník snažící se urovnat hraniční spor   mezi Bolívií a Brazílií, aby během toho na   svých cestách objevil znaky naznačující   možnost ztracené civilizace. Každé odvětví   děje je natočeno s naprostým respektem k   události, takže to nejen po vizuální stránce   nabírá na zajímavosti. Místy však přeci jen   některé úseky vypadají zbytečně natahovaně,   tudíž nuceně nudně, ale síla je hlavně v   dialozích než v činech a podle toho se na to   také musí vzhlížet. Konec už i tak vypadá   zvláštně, ale i zde záleží na úhlu pohledu.   Námět na zfilmování je dosti složitý, avšak   tvůrci se s tím poprali jak jen mohli. Snímek   sice nezaujme každého, ale stoji za zhlédnutí.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Kvalitní televizní film s fajn scénářem,   dobrou výpravou a více než slušným hereckým   obsazením i výkony. Bohužel je to za mě   poměrně nuda - nějak jsem s Charliem Hunnamem   nesouzněla, nevěřila jsem mu posedlost   Amazonií. V podstatě se mi zdálo, že to byl   víc sebestředný floutek, která nebral na   nikoho kolem ohledy, než někdo zapálený,   badatel... v televizi super, pro kino zklamání.
Svarcneger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2017
Prisernost...
Sdilim nazory vsech, krome jedne tady, ale vyjimka   vzdy potvrzuje pravidlo. Zaplat Pan Buh, ze Brad   ma rozum a nevz hlavni roli, tim se pripravil o   totalni propadak. Pribeh zajimavy a kdyby se   nataceni chopil nekdo s citem pro dobrodruzstvi,   tak to mohla byt podivana. Takhle to je plne kecu,   tmavych scen i ve dne, tahani voru a vubec nic   neni zajimave, akcni nebo sokujici. Dalsi zbytecne   utraceny cas vsech hercu, tymu a pak i divaka.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2017
140 minut nudy...
Neuveritelne dlha minutaz sa zaobera slavnym   cestovatelom /Percy Fawcett/,o ktorom v nasich   koncinach takmer nikto nepocul.Prave snaha o   zachytenie vsetkych kapitol jeho zivota /3   expedicie+WWI/ je kontraproduktivna.Samotnym   expediciam a dobrodruzstvu je venovanych tak 30   minut z filmu a zvysok je nudna vata a prazdne   dialogy venujuce sa feminizmu a rovnosti medzi   ludmi.To je OK a so vsetkym suhlasim,ale do tohto   filmu to nepatri.Jedinym plusom je ponaucenie o   slavnom cestovatelovi a na to staci Wikipedia a 10   minut Vasho draheho casu.
Film jednoznacne   nedoporucujem.
PS:Ako vidim v komentoch slovo   "nuda" sa opakuje velmi casto...
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.9.2017
Nudná dobrodružná podívaná,hlavní hrdina se   vrátí domů udělá dítě a odjede a potom   znovu a znovu,putování džunglí vypadalo jako   procházka,zvířata skoro žádný,kanibalové   přátelští,efekty mizerný,herecky   ucházející,celkově ztráta času podruhé už   nevyhledám.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Nudná cesta za ztraceným městem,,,
Další píčus, kterej si myslí, že nás   oblažil tím, že natočil předlouhý, nudný   film, který je sic podle skutečnosti, ale kdo z   nás ji zná a zajímá ho. Ale ok to nemusí   vadit, mohl to být řekněme 110 minutový,   dobrodružný film, celé téma si říkalo o   pořádnou jízdu plnou akce a napětí a ono to   je ukecaný, nezáživný putování za nějakým   ztraceným městem, který je vám za chvilku u   zadku a celej film taky. Příště ty Pepine,   přestaň leštit svoji ebonitovou tyč a netoč   cca 2,5 hodinovej film, když na to nemáš!!
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.7.2017
Nudné putování
Ztracená a promarněná šance.Objevitelské   výpravy do neznámých končin nabízejí vždy   silný příběh .V tomto snímku tomu však takto   není. Výprava do východní Bolivíe s přesahem   do událostí 1.světové války je pouze   nějakým leporelem příběhu důstojníka   britské armády který pod vlivem ambicí k   dosažní medaile která mu na uniformě chybí   přijme nabídku Královské zeměpisné   společnosti .Odjíždí do Bolivie i se svým   asistentem jako dvoučlenná expedice. Nudné a   nicneříkající pasáže na lodi a ve vlaku   klidně můžete přeskočit jako zbytečné   natahování stopáže.Na místě najímá jednoho   indiána , kterého jako uvědomělý humanista   vysvobodí ze spáru místního otrokáře   podnikajícího v kaučukovém byznysu,dále   přibere několik místních povalečů a razí   proti proudu(i když ve filmu je jasně vidět   plavba po proudu) za zmapováním hranice mezi   Bolivii a Brazilii.Na řece se povaluje bárka s   nápisem HAMBURG,uffff ti Němci jsou všude! Na   naše objevitele dopadne pár šípů divochů   ,jeden kořala na lodi je zasažen a padá do vody   kde mají Piraně hody.Osvobozeného indiána to   přestane bavit a tak vezme kramle ale předtím   ostatním sdělí , že v dosahu je   "ztracené město" . Po nálezu kusu   jakési keramiky tomu uvěří i naši geodeti a   tak vezmou kramle taky a pádí za velkou louži   do Albinonu. Zeměpisná společnost o tomto   objevu uspořádá seminář kde si dramaticky   vymění názory příznivci a odpůrci teorie o   dávné civilizaci pod Andami.Druhá výprava na   sebe nedá dlouho čekat a k týmu se připojí   jeho zbohatlické lordstvo které si chce užít   trochu toho "dobrodružna" Je to však   slaboch , parta jej po právu vyloučí v   očekávání , že už jej nikdy neuvidí. Opak   je však pravdou a náš major objevitel má nejen   co vyvětlovat ale je odejit do zákopů na frontu   ve Francii. Tam zazní několik patetických   frází, trochu výstřelů .Major je se ocitá ve   špitále a myšlenkami je stále ve   "ztraceném městě" které sice   neviděl ale už pojmenoval "Zet" Čas   plyne ale třetí finální výpravy se náš   objevitel dočká ve společnosti svého syna. Od   té doby o nich nikdo nikdy neslešyl a pokud   neumřeli tak tam někde štastně žijou   dál.Roztahané , rozvleklé nudné vyprávění   kdy jedinou zajímavou scénou je hádka v   zeměpisné společnosti ,akční rámec je   zastoupen několika výstřely z pušky a několik   šípů co prosviští vzduchem. Velmi slabé   zpracování jinak určitě skvělého námětu.   Snad někdy příště někdo natočí skutečně   dramatický a akčí spektákl z podobného   prostředí.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28197minih28197Z pekla (2001) 
From Hell n
minih13308minih13308Na dostřel (1993) 
Striking Distance n
minih66935minih66935Underworld: Probuzení (2012) 
Underworld: Awakening n
minih102691minih102691Hercules (2014) [2k digital] 
Hercules: The Thracian Wars n
minih24475minih24475Zde jsou lvi (1958) 
Zde jsou lvi n
minih72241minih72241Bratrstvo (2009) 
Broderskab n
minih54750minih54750Vyfič! (2009) 
Whip It! n
minih34755minih34755Jánošík. Pravdivá historie (2009) 
Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi n
minih96166minih96166Expendables: Postradatelní 3 (2014) [2k digital] 
The Expendables 3 n
minih28967minih28967Ďábelská hra (1999) 
Jawbreaker n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Ztracené město Z (2016)Ztracené město Z (2016)Ztracené město Z (2016)Ztracené město Z (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10