Ztracené duše (1993) [TV film]

Ztracené duše (They)
60 %
 
 

They

Další název: Děti mlhy; They Watch; Children of the Mist; The Lost Souls

    Žánr: psychologický / drama
    Země: Spojené státy americké / Francie
    Délka: 95 min.
Psychologické drama režiséra Johna Kortyho je natočeno na motiv povídky Rudyarda Kiplinga napsané po tragické smrti jeho dcery.

Architekt Sam (Patrick Bergin) se stará více o svůj byznys a zanedbává svoji ženu a své dvě malé děti. Při jednom návratu domů je svědkem autonehody svojí ženy Chris, při které zahyne jeho jedenáctiletá dcera Nikky. Začíná mít pocity viny, že svou dceru vlastně pořádně neznal a neměl na ni čas. Sam objeví ve svém kufru kresbu domu s podpisem Nikky, o které Chris tvrdí, že mu ji do kufru nedala. Když začne mít vidiny a dcerka se mu zjevuje, vydá se najít skutečný dům. V něm žije slepá žena Florence (Vanessa Redgraveová), která má nadpřirozené schopnosti a je propojena se světem duchů. Jako pětiletá dívka měla těžký úraz, po němž byla dlouho v kómatu. Po probuzení zůstala slepá, ale se zvláštními schopnostmi předpovídat události. Nyní se stává prostředníkem pro obnovení ztraceného vztahu mezi otcem a jeho mrtvou dcerou.  Autor: curil

režie:
John Korty
 
 
hraje:
Patrick Bergin (Mark Samuels), Vanessa Redgrave (Florence Latimerová), Valerie Mahaffey (Chris Samuelsová), Nancy Moore Atchison (Nikki), Rutanya Alda (Sue Madehurstová), Brandlyn Whitaker (Kaitlin), Ken Strong (Len Ott), Bill Benser (Madden), Benji Wilhoite (Arthur Madehurst), Christina Keefe (Shannon Nashová), Jean Louisa Bradford (taneční instruktorka), Genevieve Baens (Jill), Kristina Colavita (dívka-sova), Julia Murry (ošetřovatelka), Charles McLawhorn (klient)
 
 
scénář:
Edithe Swensen
 
 
kamera:
Hiro Narita
 
 
hudba:
Gerald Gouriet
 
 
produkce:
Bridget Terry
 
 
titulky-česká verze:
Karolína Průšová
 
 
koproducent:
Art Seidel
 
 
masky:
Kelly Jefferson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.