Zpátky na zem (2001)

Zpátky na zem (Down to Earth)
60.4 %
 
 

Down to Earth

Další název: Späť na zem (SK); Einmal Himmel und zurück

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 84 min.
„Co si počne mladý černý komik v těle tlustého bílého mrzouta?“
Nebe je to poslední, na co myslí mladý černoch Lance Barton. Živí se jako kurýr, snaží se prorazit jako komik a sní o úspěšném vystoupení ve finále přehlídky amatérů v divadle Apollo. Potíž je v tom, že není vtipný. Osud ano. Ačkoli má Lance v knize života nalinkováno ještě padesát let, příliš horlivý anděl pan Keyes ho předčasně vytáhne z autonehody a spěchá s ním do nebe. Mnohem rozumnější pan King musí problém vyřešit. Souhlasí, že Lance ještě do nebe nepatří a měl by se vrátit na zem, jenže už se nemůže vrátit do svého těla a jediné, které je právě k dispozici, patří starému tlustému bělochovi, bezcitnému multimilionáři Charlesi Wellingtonovi, kterého právě zavraždila manželka s milencem, komorníkem Sklarem. Lance neochotně souhlasí, že tělo využije, dokud nebude k dispozici vhodnější. V novém těle se rozhodně nenudí. Trénuje na vystoupení, čímž šokuje komorníka i služebnictvo, a snaží se najít ženu, do níž se na první pohled zamiloval, když ji zahlédl na ulici těsně před nehodou. Zjistí, že se jmenuje Sontee, je zdravotnice a s mužem, jehož tělo teď Lance užívá, vede neústupnou právní bitvu kvůli jeho plánu zrušit brooklynskou nemocnici. Zanedlouho však Wellingtona zastřelí jeho obchodní partner a Lance musí putovat do dalšího těla. Tentokrát se na Zem vrátí jako slavný komik Joe Guy, který zemřel při dopravní nehodě. Vše by bylo dokonalé, kdyby andělé King a Keyes nepřišli s dalším zádrhelem. Po vystoupení v Apollu si Lance nebude pamatovat ani je ani své putování těly a bohužel ani Sontee.

Zdroj: Nova

režie:
Chris Weitz, Paul Weitz
 
 
hraje:
Chris Rock (Lance Barton), Regina King (Sontee Jenkinsová), Chazz Palminteri (King), Eugene Levy (Keyes), Frankie Faison (Whitney Daniels), Mark Addy (Cisco), Greg Germann (Sklar), Jennifer Coolidge (paní Wellingtonová), Wanda Sykes (Wanda), John Cho (Phil Quon), Mario Joyner (Apollo M.C.), Martha Chaves (Rosa), Herb Lovelle (popelář), Kedar Brown (Heckler), Adam Dannheisser (vrátný), Scott Wickware (vyhazovač), Jack Newman (Bob Krantz), William Lynn (starší muž), David Huband (mistr Sezge), Laz Alonso (hlasatel BET), Arnold Pinnock (Joe), Colin Fox (ředitel), Jernard Burks (muž na invalidním vozíku), Reginald Footman (Dreadlockův kamarád), Paul Hecht (ředitel), Jack Jessop (ředitel), Mustafa Shakir (vrátný), Telma Hopkins (žena v publiku)
 
 
námět:
Elaine May (scénář k "Heaven Can Wait"), Warren Beatty (scénář k "Heaven Can Wait")
 
 
scénář:
Chris Rock, Lance Crouther, Ali LeRoi, Louis C.K.
 
 
kamera:
Richard Crudo
 
 
hudba:
Eminem, Jamshied Sharifi, Chad Hugo (soundtrack: "Shake Ya Ass")
 
 
výprava-architekt:
Paul Peters
 
 
střih:
Priscilla Nedd-Friendly
 
 
zvuk:
Justine Angus, Tammy Fearing, Christopher Flick, Dana LeBlanc Frankley, Douglas Ganton, Gary S. Gerlich, William Hooper, Gregory King, Andy Koyama, Susan Kurtz, Richard Legrand, Bill Meadows, Vince Nicastro, James Sabat, Peter Schneider, Randy Singer, Frank Smathers, Rich Weingart, Kerry Dean Williams, James Wright
 
 
zvláštní efekty:
Peter Kunz
 
 
koordinátor kaskadérů:
Roy T. Anderson, Elaine Ford
 
 
vizuální efekty:
Mario Antognetti, Randall Balsmeyer, John Gajdecki, Martin Wilk
 
 
masky:
Marie Nardella, Leslie Ann Sebert, Allan Cooke
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Barry Berg, Chris Rock
 
 
producent:
Sean Daniel, James Jacks, Michael Rotenberg
 
 
digitální efekty:
Daniel Leung, Robert Waterworth
 
 
kaskadér:
Amanda Foster, Jalil Jay Lynch, Paul Marini
 
 
casting:
Joseph Middleton
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.