Duben
ohodnotit

Zorro mstitel

The Mark of Zorro

Další název:
Ve znamení Zorra
Rok:
1940
Délka:
94 minut

Komentáře k filmu Zorro mstitel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Mamoulianův slavný remake   stejnojmenného filmového   zpracování Zorra Freda   Niblose z roku 192O. Typické   prvky filmu "pláště a   dýky" jsou v   režisérově interpretaci   odsunuty do pozadí vztahem   mezi Diegem a Lolitou. Tyrone   Power, který není tak   výrazným dobrodruhem jako   kdysi Errol Flynn, hraje   šarmantního elegána.
Kalifornie 182O: Mladý   Diego se vrací z Evropy.   Španělský guvernér v jeho   rodném Los Angeles terorizuje   místní obyvatelstvo. Diego   začne vést dvojí život,   vystupuje jako ne příliš   statečný občánek, aby mohl   nepoznán jako maskovaný   mstitel bojovat proti   španělským žoldákům.
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2006
ZORRO
Jako filmový fanda mohu tento   film doporučit, je přesně   takový, jaký mají diváci   obdivující tento žánr :   dostatečně romantický,   dobrodružný, obsazený v   tehdejší době filmovými   star - Lindou Darnell a   Tyronem Powerem,a v roli   padoušského kapitána   Estébana neméně výborný   šermíř Basil Rathbone.   První, ještě němé   filmovém provedení ZORRA   bylo v podání herce D.   Fairbankse) a bylo   podivuhodné. Tyrone Power v   roli ZORRA je okouzlující ve   své hrané blazeovanosti,   znuděném výrazu   lhostejnosti, kterou je   nucený předstírat po   příjezdu domů. Na místo   jeho spravedlivého otce   (starosty) nastoupil pravý   tyran, kterého se bojí nejen   prostí lidé, ale i místní   šlechta. Má ale krásnou   mladinkou neteř, která se   Diegovi na první pohled   velice zalíbí. Don   Alechandro Vega očekává   svého syna v domnění, že   jim pomůže proti útisku a   nadvládě. Ale Diego se   tváří blazeovaně a   změkčile.To vše ale dělá   jen proto, aby nevzbudil   podezření. U španělského   královského dvora byl velmi   oblíbený, a navíc   nejlepší důstojník.Začne   potají, na vlastní pěst   bojovat proti útlaku. Pod   maskou Zorra pomáhat   především chudým a   zuboženým, a záhy jsou na   něj vypsány velké odměny.   Zpracování tohoto filmu se   dějově nejvíc přibližuje   knižní předloze.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10