Duben
ohodnotit

Zodiac

Další název:
Zodiak
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
158 minut
Premiéra v ČR:
7.6.2007
„Je více způsobů jak zemřít v rukou vraha ...“

Komentáře k filmu Zodiac

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 50
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2018
Příběh poukazuje na snahu   policie a novinářů odhalit   a dopadnout sériového vraha   říkající si Zodiac.   Snímek je ve svém   vyprávění, atmosférou,   mírným napětím a vůbec   celkovým zpracováním hodně   podobný snímku z roku 1976   ´Všichni prezidentovi   muži´, kde se sleduje   počínání novinářů při   jejich pátrání po všem   kolem skandálu známého jako   Watergate. ´Zodiac´ sice   vypadá průměrně a   neotřele, avšak přesto   dějová chronologie   vyvolává pocit realičnosti   a sebedůvěry. Tempo za celou   svou dlouhou stopáž nikdy   nezpomalí ani nezrychlí.   Dramatizace jde cestou   dialogů v průběhu pomalého   vyšetřování a zoufalé   honby za pravdou a to v   několika časových   odvětví. Poukazuje se tu   tedy jak na špičku   policejních procedur, tak na   investigativní žurnalistiku.   Scenáristicky je to napsáno   souvisle a tak, aby se to   vzájemně nepřekáželo či   aby jeden druhého   nezastiňoval. Režisér David   Fincher tuto vyrovnanost   pochopil a filmově se mu   podařilo toho docílit.   Temný a tajemný snímek je   tedy vcelku povedený a jako   filmová reklama na knihu   autora Roberta Graysmitha, kde   divák samozřejmě najde   více, slouží dobře.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2009
SKVĚLE UDĚLÁNÍ FILM   HODNĚ DLOUHO JSEM NEVIDĚL   TAK SENZAČNĚ UDĚLANÉ   DÍLKO DOST SLUŠNĚ OBSAZENÉ   FILM PLNÝ DĚJE OD ZAČÁTKU   DO KONCE
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Tleskám! Nestane se mi   často, aby mě tolik pohltila   "obyčejná"   kriminálka o nezvykle dlouhé   stopáži, jejíž titulky   navíc doběhnou před druhou   hodinou ranní. Filmu   nedominují jateční scény s   potoky krve - přitom mrazí   úděsnou reálností, až   fyzickou blízkostí vražd,   kdy se nevědomky otáčíte,   jen pro ujištění, že za   vámi nikdo nestojí. Obejde   se bez potemnělých filtrů -   obyčejná strohost všedního   života s každým záběrem   bolestně připomíná   inspiraci skutečným   případem, skutečnými se   jeví i samy postavy -   nepotřebují trousit   morbidní poznámky ani   sarkastické vtípky - oni   prostě jen jsou a vy jim   věříte každé mrknutí   oka. Na ukázněný výkon   Jakea Gyllenhaala místy vrhal   svůj nepřehlédnutelný   stín Downey Jr., na jehož   herectví se pějí ódy,   přiznávám, že jsem   nevěděla proč - tak teď   už to vím.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Podle mě pěkně ztvárněný   příběh podle pravdivých   událostí, který na ničem   neubírá, ani nepřidává.   Nesnaží se nalákat diváka   přehnanými akčními   scénami, jak to mají   hollywoodští filmaři   většinou ve zvyku při   ztvárnění příběhu   inspirovaného   "skutečnými   událostmi". Jde o to   ukázat, jakou fušku dá   policii pátrání po   sériovém vrahovi. Jak   zasahuje posedlost odhalit   skutečného pachatele   soukromí lidí. Mě se film   určitě líbil. Taková   literatura faktu, pokud se   vám nechce číst všechny   knihy a články, které kdy   byly na téma Zodiak vydány.   Tady máte vše   naservírováno.
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Podle mě neprávem   nedoceněný film. Nevím   sice, do jaké míry se   Fincher drží faktů, ale tak   jako tak je tohle nejlepší   krimi, kterou jsem v poslední   době viděl. Jak už to u   jeho filmů bývá, potrpí si   Fincher i tady na překvapivý   závěr. Navíc názorně   ukazuje, že i bez   hollywoodských super hvězd   se dá udělat super film.   Herecké výkony jsou   perfektní a napětí vás   před obrazovkou upoutá   celých těch 160 minut. Kdo   tedy chce vidět, jak   obtížné to ve skutečnosti   je řešit vraždy a že to   vždycky nejde jen tak samo od   sebe, jak nám to nabízejí v   těch tuctových krimi   seriálech, tomu se bude   Zodiac líbit. U mě teda   rozhodně zabodoval.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Velmi dobrý film,hodně mě   překvapilo jak blízko byli k   objevení totožnosti   Zodiaca,všechno podstatný   jsem se dozvěděl,pokud   nemáte ani páru kdo zodiac   je,tak stejně stojí za to si   to sehnat u toho se nejde   nudit.
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Nice movie
Po dlouhé době zajimavej   filmek. Napínavé od   začátku do konce, bez   mrtvých míst.Film vás   nadchne svým dějem, ne   źádnými efekty, nejde o   americkou slátaninu plnou   prázdných hvězdiček, ale   jde o vraždy podle skutečné   události. Snímek je   poměrně dlouhý,coź chápu   díky komplikovanosti situace,   je to potřeba. Doporučuje ke   shlédnutí, film, kterým nic   nezkazíte.
asxasx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Nekolik lidí to psalo, že to   bylo nudný, ale přišlo by   jim to nudný kdyby to zažili   právě oni? V reálnym   životě nejsou žádný   úžasný zvraty jaký jsou v   každym druhym Hollywoodskym   trháku. A furt mi připadá   tohle ztvárnění cennější   než kdyby si to celý   přemysleli a výsledek by byl   úplně jinej od reality.
Tu krátkou reportáž   myslim dávali ve Víkendu na   Nově a musim uznat že byla   objektivnější a bylo tam   více věcí a zajmavostí.   Tady to bylo spíše z pohledu   přihlížející osoby   nepatřící do děje. Musí   se brát ohled na to, že je   to podle pravdy!...
Ivesan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Realistické ztvárnění   toho, co se stalo... Ze všech   filmových zpracování o   tomto sériovém vrahovi   zatím nejpovedenější.
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Opravdu jde o časově   náročné kriminální drama,   které nemá dynamickou   akčnost, jak by prvoplánoví   divácio očekávali. Film je   o hledání, vůli a osobních   postojích. Jake Gyllenhaal,   Robert Downey jr., jedinečné   herecké výkony. Nutno dodat   filmově herecké výkony.   Pranýřované dopisy, jako   brzda filmu, to je sam o sobě   vzrušující moment, tím   podle mne naopak film   zrychluje a dosahuje   dramatického účinku.   Vytýkané nedostatky jako   např. pršení jako   dramatický prvek a jeho   nadměrné využití v tomto   filmu. Proč ne nadbytek   taxiků, nadbytek čehokoliv   dalšího. Déšť patří k   ději, konečně jsou taková   období. Když mne přepadnou   nějaké kritické postřehy,   tak si v duchu říkám: Byli   by schopni naši filmaři a   herci něco takového   natočit? Bohužel, často   marně holedám něco, co by   se mohlo kvalitou postavit   proti hodnocenému filmu z   našich tzv. slavných filmů.
Hortensie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2010
No, jsem pozitivně   překvapena. Režijní tvorba   Davida Finchera mě nikdy   neoslovila, vyzdvihovaný   thriller Sedm ve mně   nevzbuzoval žádné emoční   napětí, takže i k Zodiacovi   jsem přistupovala poněkud s   rezervou. Tentokrát jsem   však spokojená. Autentický   příběh, který se   skutečně stal, je s   autenticky působící   rekonstrukcí přenesen do   filmové podoby, děj je sice   místy sklouzávající do   zbytečných dialogů, ale   není to nijak markantní.   Vše je posazeno na dedukci,   logice, shraňování a   porovnávání důkazů s   tajemnou osobou v pozadí,   jejíž identita nebyla nikdy   odhalena. Film, který opravdu   zanechá v paměti diváka   stopu a splňuje svůj účel   - jelikož jde o snímek podle   skutečné události,   okamžitě jsem musela hledat   na netu informace o případu   Zodiac. Po delší době   opravdu výborný snímek.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Zodiac
Film Davida Finchera vznikl na   motivy stejnojmenné knižní   předlohy Roberta Graysmitha.   Film stejně jako kniha je   založen na skutečných   událostech z roku 1968, kdy   se objevil sériový vrah   Zodiac, který nebyl nikdy   dopaden. Ve své podstatě je   film Zodiac čistou   kriminálkou, která je   syrová, která se nebojí   přitlačit na pilu, ale to   už přece víme od dob, kdy   Fincher natočil Sedm. Jeho   rukopis je na tomhle snímku   znatelný stejně jako na   každém jeho filmu. Má to   temnou, hutnou atmosféru,   skvělé postavy, které jsou   reálné stejně jako jejich   samotné chování a herecké   výkony jsou vyšperkované. Z   tohohle filmu mrazí, ať ho   vidíte poprvé nebo   poněkolikáté. Downey Jr.   mě svým výkonem   nepřekvapil, ale hezounek   Jake Gyllenhaal mile   překvapil.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2011
moc dobry thriller podle   skutecne udalosti,misty az   desivy. je v nem jedno hluche   misto asi 30 min. jinak napeti   az dokonce a ze to bylo   doopravdy ??? strasny jaky   idioti se nekdy narodi
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2012
Luxus by David Fincher
Zodiaca jsem viděl pár   týdnů po filmu Z pekla s   Deppem. A právě Zodiac je o   dost lepší, je znát, že je   to poctivá Fincherovka a   navíc podle skutečné   události.
Thriller má   kromě výborného hereckého   obsazení ještě luxusně   vykreslenou atmosféru,   pořádně temnou a   působivou. A kulisy San   Francisca jsou příjemným   doplňkem.
Tenhle fim   mě vážně dostal a hlavně   čím víc se blíží ke   konc, tím více graduje   skvěle vykreslené   napětí.
Jen mě   mírně zklamalo, že Zodiho   odhalili, jinak bych dál   plný počet a kromě tohoto   nemám filmu absolutně co   vytknout. Všem milovníkům   napětí a temných thrillerů   jen doporučuji. 95%.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Detektivne presna rekonstrukce   jedno z neznamnejsich pripadu   v dejinach, s pusobivou   atmosferou a dobre vybranymi   herci (downey Jr. jasne vede)
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2007
Tak tenhle filmek me hodne   potesil hlavne David Fincher   kterej nema vubec spatny   filmy, Zodiaca se mu povedlo   zrezirovat na 1* od zacatku do   konce si rikate tak sakra kdy   uz na nej prijdou a chyti ho,   ale furt nic. Skratka receno   povedlo se to skvela atmosfera   60 a 70 let pravdivy pribeh,   napeti,dobre herecke obsazeni   a vic uz snad neni co dodat.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Ještě se mi nestalo, že   bych u nějaké kriminálky   byl napnutý po celý film -   který je neuvěřitelně   dlouhý - až do konce (ikdyž   vlastně konec nemá). David   Fincher natočil poctivý   kriminální film, který   nepotřebuje vraha, co se ve   svých vraždách vyžívá.   Film má také tu jedinečnou   atmosféru 70. let a za to   Fincherovi opravdu děkuji.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Uf! Ale bál jsem se, když   byli v tom sklepě!
Film, který dokáže v   člověku vyvolat emoce, v   tomto případě strach, plní   svůj účel...
xCindy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Skvělý
Napětí, mrazivá, děsivá   atmosféra a vědomí, že jde   o film podle skutečné   události Vám nedovolí se   odpoutat od plátna. I když   délka filmu by u některých   filmů byla až příliš, tak   u Zodiaca si přejete další   a další informace a žádná   z nich není ve filmu   zbytečně. Tvůrci z této   šokující události z   minulého století dostali   maximum a tak nezbývá než   doporučit.
pecorek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2007
[[[ I... I Need to know who he   is. I... I need to stand   there, I need to look him in   the eye and I need to know   that it's him. ]]]
ChewieDC
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Dvě a půl hodiny povídání   a stejně mě po skončení   filmu neskutečně mrazilo.   David Fincher je prostě bůh!
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Tak jsem taky konečně   zhlédl tento velmi   vychvalovaný kousek a musím   říct,že docela souhlasím s   tím,co se o něm povídalo.   Je to dost dobře natočené a   napínavé - líbilo se mi to.   Je vidět,že D.Fincher   rozumí svému řemeslu a tyto   filmy dělá kvalitně.
A to,že je tento kousek   natočený podle skutečných   událostí, jenom zvětšuje   požitek z filmu. Je zde dost   kvalitní herecké obsazení.   Určitě doporučuju.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2012
ZODIAK

Zodiak   je drama s detektivní   zápletkou, na jehož konci se   sice nic nevyřeší, ale já   jsem přesto sledovala celý   film s plným zaujetím. Film   byl natočen podle skutečné   události, takže vcelku   věrně popisoval jednotlivé   kroky vyšetřování.   Přesně tak podle mě ve   skutečnosti probíhá   opravdový kriminální   případ.

Přesto že herci v   podstatě dvě a půl hodiny   jen postávají před kamerou   a baví se na jediné téma   není film ani kapičku   nudný. Je dlouhý, ale ne   rozvleklý, je konverzační,   ale ne užvaněný. Nabízí   stylovou atmosféru od   60-tých do 80-tých let.   Uvidíme především poctivou   filmovou práci s úžasnou a   napínavou atmosférou, která   je mistrně vybudována. Kde   je potřeba, šlápne se na   plyn, kde je potřeba, ubere   se. Přitom Zodiakovo   řádění je nasnímáno   velmi stroze, čím nevzbuzuje   negativní pocity.
Ve   skutečnosti byl tento   případ proslulý svou   nešetřící, zlovolnou,   fascinující a   nepochopitelnou brutalitou bez   zábran.

Snímek po celou dobu   drží stálé tempo. Nabízí   propracovanou psychologii   postav, atmosféru šířící   hrůzu i po několika   desítkách let. Myslím, že   jde o dobrý film, který   stojí za to vidět.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2014
Film, který určitě zaujme,   zvlášť díky Fincherovo   zpracování. Skvělé   herecké obsazení a   ztvárnění případu Zodiac.   Film však časem trpí   délkou a protaženými   scénami, ale jinak se jedná   o skvěle natočený film.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2008
Skvělý krimi thriller do   detailu popisující dlouhé   pátrání po vrahovi, který   v sedmdesátých letech   terorizoval San Francisco a   nebyl nikdy nalezen (i když   na konci filmu náznaky byly).   Filmu vévodí vynikající   herci a skvěle zobrazená   dobová atmosféra a i když   je film opravdu dlouhý   neodejdete od něj dokud ho   nedokoukáte. Fincher válí.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2008
Výborně zpracované téma   doposud neobjasněného   případu sériového vraha.   Film má místy trošku   nudnější děj, ale celkové   pojetí se Fincherovi opravdu   povedlo.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2017
Zodiac se vlekl víc než bylo   nutné, a když se   vyšetřování zaseklo na   falešné stopě, málem jsem   s tím "sekla".   Celé to zachránil okamžik,   ve kterém se na scénu opět   vrátil Jake Gyllenhaal, ale   zklamání z konce příběhu,   který se opravdu stal, toho   se nezbavím.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2010
Koncem šedesátých let se v   okolí San Francisca objevil   vrah, říkající si Zodiac.   Vybírá si náhodné oběti a   pomocí dopisů zasílaných   do redakcí novin se vysmívá   bezradným policistům. Roky   plynou a vyšetřovatelé   mají stále menší šanci,   že onoho zločince vůbec   někdy dopadnou. V té době   se do svého pátrání   pouští Robert Graysmith z   redakce San Francisco   Chronicle, který začíná   být tímto případem   skutečně posedlý a je   schopen udělat vše, aby   zjistil jaká je Zodiacova   identita.
Tohle není   rozhodně typická   „fincherovina“. Snímek   sice opět čerpá z povedené   atmosféry, která se však   objevuje docela nenápadně a   velmi pomalu. U některých   scén je takřka dokonalá   (př. návštěva u Boba   Vaughna nebo setkání   tváří v tvář s Allenem),   jindy jen stěží   postřehnutelná, ale to   myslím tomuto snímku docela   sluší.I když o mrazivosti   takového Sedm si může   nechat jenom zdát. Čehož   hlavní příčinou je asi   lehce dokumentární   zpracování, které je však   velmi zajímavé a   originální. I když mi   trvalo asi půl hodiny, než   jsem si na tenhle styl   vypravování zvykl, tak poté   mě to docela vtáhlo,   obzvláště při Robertově   pátrání v poslední   hodině. Jsem také rád za   nepříliš naturalistické   konce Zodiacových obětí (s   jednou výjimkou), rovněž za   nejasný, ovšem o to   povedenější konec a též   za velmi dovedný výběr   herců – Robert Downey Jr.   už je stálice (tady hraje   tak trochu sám sebe – ta   flaška mu prostě sluší:-),   Jake Gylenhall pomalu se   stávající fanatikem je   rovněž velmi uvěřitelný.   Ovšem největší   překvapení pro mě byl Mark   Ruffalo, jenž jako detektiv   Dave Toschi obstál skutečně   výborně. Myslím že ani   stopáž, ač dělá 150 minut   není nějak přehnaná -   přesto že se snímek obejde   bez nějaký pořádný akce,   vystačí si s mnoha dialogy,   opakováním už známých   faktů či nějakými omyly   ve vyšetřování a ke   spokojenosti to úplně   stačí.
killy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Je to velice dobrý   kriminální film, s dobrým   dějem a se skvělým   hereckým obsazením. Na můj   vkus je film trochu více   ukecaný, ale jinak je   zajímavý až do konce.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2007
Hmm, no, bezprostředně po   zhlédnutí nevím, co říct.   Takřka dokumentární   snímek, objektivně   (pravděpodobně) pojatý,   který představuje spíš   temnou kriminálku, jež se   odehrává v dusivé   atmosféře sedmdesátých   let, která je poháněna   záhadnou hudbou. Kromě   vydatné délky a několika s   tím souvisejících hluchých   míst mi nevadilo vlastně   nic, dočkal jsem se   drásavého napětí a   dramatu, velmi zajímavých   postav a vyvíjející se   situace. Ale dost už, je to   trochu jiné než Fincherovy   minulé snímky, které byly   určeny především masám a   obsahovaly více akce či   mrtvol, ale je možná ještě   zajímavější s ohledem   právě na dokumentaristiku a   kriminální zápletku   založenou na skutečnosti.
P.S.: Vražedná scéna na   břehu jezera je   neuvěřitelná   „psychárna“, a co je   ještě zvláštnější,   odehrává se za bílého dne!   Nechápu, jak to režisér   dokázal, ale naprosto mě   dostal.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Na první shlédnutí mě   tento snímek (ač Finchera   zrovna moc nemusím) jako   celek zapůsobil velmi kladně   , ale trochu jsem se ztrácel   ve všech těch jménech či   událostech a tudíž bude   třeba opakované projekce ,   po které napíšu více.   Ovšem jedná se o   nadprůměrnou filmařinu ,   která je podpořena   výbornými hereckými výkony   představitelů hlavních   rolí a občas i humorným   vložkami , které by mnohem   více slušela kratší   stopáž a větší pozornost   Zodiacovi. 80%
sobmaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2007
Musím říct, že když jsem   si přečetl, že film bude   mít 160minut, čekal jsem   hluchá a nudná místa a toho   jsem se také dočkal,   začátek mě bavil, střed   filmu mne ale moc nenadchl,   občas strácel v ději, ale   konec už byl zase hodně   dobrý, napínavý, takový   zvratový. Ale celkově jsem   rád, že jsem na Zodiaca šel   do kina, ono to vlastně   nebylo tak špatné.
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Budu se opakovat, ale znovu   říkám, že David Fincher je   přímo narodil pro   natáčení dramat a   thrillerů...co se týče   Zodiaca, tak v porovnání s   jinými Fincherovými díly   trochu pokulhává, ale i tak   je z každého záběru   patrné, že Fincher ví co   dělá a ví, jak to dělat...   Jediné, co možná i   Zodiacovi škodí, že to   není přesně to pravé   ořechové, je zbytečné   dlouhá stopáž...ale zase na   druhou stranu - s materiálem,   se kterým pracoval a to jest   záhada kolem Zodiaca, nemohl   vsadit na kratší film a   vygradovat děj, protože jak   je všeobecně známo,   skutečný Zodiac se nikdy   nenašel, takže vyhrotit děj   jako u Sedm, zde   nešlo....Přesto je Zodiac   film hodný za shlédnutí a   kdo miluje Fincherovu tvorbu,   tak si film užije...
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2010
Atmosférické konverzační krimi
Fincher je skutečný génius.   Dvou a půlhodinová krimi   konverzačka, bez akce, s   výbornými dialogy a   hereckými výkony   (uvěřitelný Gyllenhaal,   typicky svůj Downey,   zajimavý Rufallo). Hlavní   znak Fincherovek je dusná   atmosféra. Ta je i zde, ale   řekněme, v menších   dávkách, ale když   "přijde", tak   hlasitost bušení Vašeho   srdce snadnou lehkostí   vyrovná hlasitost filmu.   Problém mám akorát s   námětem, celkově celá   zápletka si mě patřičně   nezískala, proto další   kladný bod pro pana   režiséra, jak bravurně si   téma zpracoval.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Hromadná vražda
Film se snaží rekonstruovat   vyšetřování hromadných   vražd, které nebyly před 50   lety nikdy objasněny a   snaží se naznačit, jak tomu   mohlo být.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Film,ktory znovu otvara   nevyrieseny pripad masoveho   vraha znameho pod menom   Zodiac.Zo zaciatku ma film   spad,ale postupne upada do   priemeru a clovek sa straca v   hromade mien,novych a novych   dokazov.Solidne vykreslena   psychologia hlavnych   hrdinov-snaha o vyriesenie   pripadu sa stava   posadnutostou.Koniec je nudny   a film je zbytocne dlhy.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Dlouhá stopáž nevadí.   Každopádně je to asi   téměř dokumentárně   zpracované pátrání po   masovém vrahovi. Řemeslně   je to odvedená velmi   kvalitní filmařina.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Dávám sedm puntíků,
ale mohlo by jich být mnohem   víc.
Tenhle film je   totiž fakt pecka. A co mi   vadí?
Co třeba to,   že je to pravdivý příběh   o vyšetřování vražd,   jejichž pachatel nebyl nikdy   dopaden !!!
Něco jako   kdybyste koukali na Columba a   on by na konci řekl, sbohem   pane Smith. Případ je   uzavřen, pachatel   neznámý...
Nebo. Tak   nám to tentokrát nevyšlo   milý Watsone. A já bych se   býval vsadil, že toho   pachatele dopadneme....
Snad jen Jessica   Fletcherová by to   zvládla.
Přesně tak,   nikdo nechce koukat na   detektivku, která nemá   konec. Proto i když dávám   celkem vysoké hodnocení,   můj dojem je rozpačitý a   upřímně, já bych to   netočil... Přijde mi to   zbytečné.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Fincherúv pokus o natočení   další temné kriminálky ve   stylu geniálního Sedm,   který podle mě nevyšel.   Polodokumentární styl   vyprávění se zvrhnl ve sled   událostí, které tak nějak   nedrží pohromadě. Film   působí nedomyšlěně a,   píše se mi to těžko,   protože Fincher je můj   oblíbenec, dvakrát do   stejné řeky prostě   nevstoupíš. Navíc stopáž   je úmorná.
Doudis19
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Působivě natočená   detektivka vznikla na motivy   případu sériového vraha,   který si říkal Zodiac a v   70. letech děsil Kalifornii.   Posílal do novin popisy   svých činů, a tak není   divu, že se do pátrání po   něm pustili kromě policie i   dva novináři. Vyprávění   je to napínavé, plyně však   až moc pomalu, tříhodinová   délka zřejmě leckoho   odrazí a přitom na ten   ohromně skličující závěr   by se ono dlouhé čekání   vyplatilo.
ihladik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Skutečný příběh
Pokud by někdo měl zájem si   přečíst dostupné spisy ke   skutečnému případu vraha   Zodiaca, tady je odkaz na   stránky FBI s tímto   případem:   http://foia.fbi.gov/foiaindex/   zodiac.htm
Celkem   zajímavé...
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2013
Obyčejná průměrná   konverzační kriminálka o   neobyčejném vrahovi na   který si po letech ani   nevzpomenu.Začátek navnadí   a pak už se "jede"   nezáživný polodokument s   výbornými dobovými   reáliemi a aby to bylo trochu   potemnělé,tak s   všudepřítomným   deštěm.Raději si pustím   třicetiminutový pravdivý   dokument,který je   zajímavější,dá mně od   všeho víc (bohužel),než   160 minutové tlachání a   rozjímání nad důkazy,aby v   konečném důsledku se   závěrečnými titulky se mi   vše vykouřilo z hlavy.
Tímto filmem začal   Fincher vytvářet zbytečné   filmy (pro mě).Škoda.Dříve   jsem ho měl rád,protože   měl svůj originální   rukopis jako nikdo jiný.Bylo   poznat-tohle je Fincher!
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Kvalitně zpracovaný film na   téma Zodiac.Snad bych mu jen   vytkla přílišnou délku a   místy poměrně nudný   děj.Jakoby by příběh   přešlapoval na místě a   nevěděl,jak pokračovat   dál.Zajímavý filmový   počin.
wolvie95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Asi som po bravúrnom Seven   očakával podobne brilantne   vybrúsený a vygradovaný   snímok, a práve Zodiac ma   najviac sklamal tým, že ma   počas celej stopáže   nedokázal udržat v plnej   pozornosti a neustálom   napätí. Chvíľami na mňa   to neustále preskakovanie   deja pôsobilo spoločne s   množstvami informácií v   dialógoch unavujúco.   Spočiatku ma úvod navnadil,   začiatok sľuboval veľa, ale   časom sa film stal   "len" precíznym   prevedením skutočného   prípadu, ktorý ale dopláca   na príliš veľké množstvo   dejových skokov,   poskytovaných faktov a   informácií. Tých dejových   skokov je tu jednoducho až   príliš veľa. Aby to   nevyznelo len negatívne,   Fincher nenatočil z môjho   pohľadu prepadák,   režisérsky aj technicky je   Zodiac samozrejme bez výhrad.   Retro atmosféra sa podarila   vynikajúco vyobraziť, tiež   herecké obsadenie filmu je   bez výnimky skvelé, Ruffalo,   Downey Jr. i Gyllenhall   predvádzajú výborné   herecké výkony. A čo sa   týka tej depresívnej hustej   atmosféry, prítomná tu je,   najmä skvelý mrazivý   začiatok nečakane prekvapil   svojou surovosťou. Problémom   je len, že film stratí dych   a chytí ho tesne pred   poslednou 40- minútovkou, v   ktorej sa dej začne konečne   stupňovať, ako som si   predstavoval, a práve vďaka   tejto časti sa Zodiac   vyšplhal aspoň na solídny   priemer. 3* Slabších 60%
certvi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2008
Vidím, že vám to asi tak   nepříjde, ale mě tenhle   film docela zkolamal... Já   jsem četla knížku od   Graysmitha a s tímhle se to   vůbec nedá srovnat. Jediné,   co pro mě bylo útěchou,   byla snad hudba.
Možná si budete myslet,   že jsem divná, ale kdo tu   knížku četl, pochopí
Becko.O
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Kvalitních krimi thrillerů,   jako je Sedm, vzniká fakt   pomálu, tak jsem doufal, že   by se moh Zodiac aspoň   přiblížit. Bohužel se tak   nestalo. Už v první   polovině filmu jsem byl   přehlcenej informacema,   který si snad ani žádnej   divák nemoh uspořádat tak,   aby dávaly smysl. Postava   Roberta Downeyho Jr. mi   přišla úplně zbytečná,   celej film až moc dlouhej...   Ta utahanost mě chvílema   fakt nudila, tak jsem byl rád   za každou scénu, kdy se   věci hnuly trochu dopředu.   Každopádně i když se   hnuly, tak to působilo tak   nějak nemastně, neslaně.   Ne, že by Gyllenhaal zahrál   špatně, on se snažil a asi   to zahrál přesně tak, jak   to měl ve scénáři.   Ačkoliv mám Fincherovy filmy   rád, tak tady to prostě   neukočíroval. Zodiac je   zajímavý téma, ale na   tomhle filmu byly   nejzajímavější asi ty   dovětky jak že to všechno   dopadlo a jestli se to ještě   vyšetřuje... Až ty mě   donutily si o tom případu i   něco najít, což by se bez   nich samotnýmu filmu asi   nepodařilo. Ale nutno říct,   že k těm dovětkům je to   solidní předvoj...
Snape
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.8.2009
Solidně obsazené retro,   které mě málem unudilo k   smrti. Čekal jsem aspoň   nějaký zvrat, ale dopadlo to   naprosto nijak (doslova) - a   tím nejbanálnějším   způsobem. A ten vrah byl fakt   trapně komickej, jsem   lekavej, ale bát se huhlače   v kapuci? :)
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.9.2015
Nuda obalená v krimi
Je mi líto, ale tohle mi moc   nesedlo. Jediné klady, které   jsem zde našel byla   vizuální a hudební   stránka. Jinak všechno   ostatní průměrné až   podprůměrné. A ke všemu ta   ubíjející délka, skoro   žádné zvraty ani akce.   Prostě na víc než 3   hvězdičky to nevytáhnu. Je   mi líto. A takhle vysoké   hodnocení popravdě moc   nechápu - to jen kvůli   Fincherovi?
pusinkadenniska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.2.2010
moc zdlouhavý a divnej konec.   nic extra
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Poněkud rozvleklé a tím   pádem i dost nudné.   Zpočátku jsem to ještě   držel, pak jsem začal dělat   něco jiného, pak jsem to   přetočil ke konci. Prostě   celý film se čtou dopisy a   běhá po kancelářích.   Občas ještě zpočátku   vražda. Pro mne hluboce   podprůměr. 201310000/0

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114797minih114797Životní šance (2013) 
One Chance n
minih91488minih91488Nový začátek (2010) [TV film] 
Fairfield Road n
minih36664minih36664Porota (2003) 
Runaway Jury n
minih29827minih29827Martha, Frank, Daniel a Laurence (1998) 
Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence n
minih28967minih28967Ďábelská hra (1999) 
Jawbreaker n
minih21070minih21070Titanic (1997) 
Titanic n
minih38717minih38717Napoleon (2002) [TV minisérie] 
Napoleon n
minih38420minih38420Batman začíná (2005) 
Batman Begins n
minih7870minih7870Geronimo (1993) 
Geronimo: An American Legend n
minih142211minih142211Huo bao da quan zi (1992) 
Huo bao da quan zi n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zodiak (2005)

 Zodiak (2005)
Zodiak n
The Zodiac
Žánr: thriller / krimi / drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Alexander Bulkley

(jiná verze filmu)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10