Zari
ohodnotit

Značka: Na dožití [TV inscenace]

Rok:
1989
Délka:
59 minut
„Chvílemi smutná komedie o rodině, která koupila vilu i s cizím dědečkem.“

Obsah filmu Značka: Na dožití

 
V jedné vile bydlí velká rodina - manželé Květa a Evžen se synem, snachou, jejich dětmi a dcerou Zdenou. A jedním úvazkem na dožití v podkrovním pokojíku - starým dědečkem, nikoli vlastním. Děda už by mohl být v ústavu, protože i doktor musel usoudit, že není při smyslech: slaví Vánoce v létě, svými rozmary celou rodinu šikanuje, jenže ho nakonec všem bylo líto a zůstal v domě. Dům je relativně velký, ale pro tak širokou rodinu je i tahle vila prostě malá. Zvlášť, když se Zdena rozhodne vdát a porodí potomka...

Tragikomický příběh rodiny, která koupila vilu i s cizím dědečkem, natočil režisér Hynek Bočan v roce 1989 a roli dědy -...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize
 
 
Typ:
[TV inscenace]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Značka: Na dožití >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2021
Je hodně poznat, že v roce 1989 už cenzura   nefungovala jak by měla a tak mohl Rudla   Hrušínský utrousit poznámku, že "Rusáci   musí vždycky vyhrát." Ono by se v tom   našlo víc narážek, ale Hynek Bočan film pojal   jako komediální drama s koncem, který jsem   rozhodně nečekal. Rudla každopádně kraluje,   přestože jeho role není velká. Tady je vidět   ten rozdíl mezi ním a jeho synem Janem, který   tam hraje postavu Honzy a je v podstatě furt   stejnej v každé roli. Tento film je odkazem své   doby a hlavně má v sobě poselství o životě,   je v něm cítit humor se smutkem zároveň.   Život v plné parádě a Hynek Bočan stále   ještě v tvůrčím období.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.2.2018
Až na tu závěrečnou hádku to vcelku ušlo.   Herci se snažili, ale z toho už více asi   vyrazit nešlo. Při některých scénách jsem se   královsky bavil.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2009
hořká komedie se silným sociálním podtextem   natočená h. bočanem pod názvem značka: na   dožití těží z reálné socialistické   skutečnosti nedostatku bytů v době končího   komusnimu. silné herecké obsazení dává   příběhu k námětové stránce další rozměr   a v sehranosti jednotlivých postav ční   nejsilnější dojem z filmu značka: na dožití.   kuriozní na snímku je i jeho poněkud   nadčasové poslání, s nímž autoři v době   vzniku určitě nepočítali; včetně atmosféry   duchu tehdejší doby. ačkoliv máme dnes bytů   poměrně dostatečné množství, jsou cenově   pro většinu lidí zcela nepřijatelné a tak   otázka bydlení v mnohých rodinách zůstává   neměnná i se stejnými problémy jako před   těmi dvaceti lety. natolik ke kladům původního   televizního filmu, které ale nedokáží   vyrovnat omezené technické možnosti svého   výrobního procesu, čímž hlavně davové   scény vyznívají asynchronně a uměle, jak je   tomu v sekvencích svatby nebo scén z nádraží.   I přes tyto nedostatky lze snímek Značka: Na   dožití zařadit mezi nejlepší díla ve   střední kinematografické třídě.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Značka: Na dožití (1989) [TV inscenace]Značka: Na dožití (1989) [TV inscenace]Značka: Na dožití (1989) [TV inscenace]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karl Hyde

Hyde Karl

Naposled navštívené:
Karl Hyde

Hyde Karl