Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Žluté nebe
Dobrodružný příběh o skupině psanců se odehrává v opuštěném městě uprostřed pouště, kde žije jen starý zlatokop s vnučkou. Sem se na pokraji svých sil dostane skupina psanců, prchající nehostinnou divočinou po přepadu banky. Přítomnost osamělé dívky alespoň některé z nich nutí přehodnotit své dosavadní postoje a dovede je až k zamyšlení na tím, proč vlastně žijí.


Autor: Veronika42

Popis / Obsah / Info k filmu Žluté nebe
20 Century Fox se spolu s režiserem Williamem A. Wellmanem podařil natočít skvělý westernový příběh Yellow Sky.

Krátce po ukončení americké občanské války stíhá skupina armády unie bandu, která se specializuje na vykrádání bank. Při jedné loupeži, která se jim nezdaří, musí prchat před pronásledováním, a může je zachránit jen nebezpečná oblast cesty po bývalém solném jezeru. Ku podivu se jim nakonec podaří tuto děsnou cestu jakoby zázrakem zdolat. Přijíždějí do opuštěného městečka, kde naprosto vyčerpaně padají. K jejich překvapení stojí před nimi překvapivě mladý muž, který na ně míří puškou. Po uhašení žízně si uvědomí James "Stretch" Dawson – Gregory Peck, že slyšel že v opuštěném městečku žije dívka se svým dědečkem, a podle nalezených nástrojů banda zjistí, že se dvojice věnuje hledání zlata. Členové bandy se těší na zlatý úlovek o který starého pána a jeho vnučku připraví, ale proti tomu se postaví právě James.
Oproti tomu Dude – Richar Widmark je naprosto bezkrupulozní a zapomíná, že jej i jeho společníky právě tito dva lidé zachránili před smrtí. K tomu vzniká další spor, který se týká pohledné Constance – Anne Baxter, které dědeček říká Mike - mezi muži. Zahledí se do ní i James.

Film od prvního okamžiku vystihuje perfektně psychologickou definici každé zúčasněné osoby. Příběh graduje díky tomu, jak se každý projevuje a jak cítí, a mezi tím pocity vyplývají na povrch zmíněných akterů i ambice a potlačovaná sexualita, která bojuje s posledními pocity slušnosti a toho, co je správné.
V tomto filmu se jedná také o určitý druh morálky, a zachování byť i primitivní úcty dodržování přikázání Bible a náboženského cítění, ve kterém se svým způsobem odráží často těžký a dramatický dopad americké občanské války, která se týkala všech účastníků............

MartaH.CB


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Žluté nebe
Western zkušeného režisérského rutinéra Williama A. Wellmana (1896 - 1975) se odehrává v roce 1867 po skončení americké občanské války. Skupina banditů vyloupí banku v malém středozápadním městečku a prchá před armádou, která je pronásleduje. Pronásledování trvá až do doby, než se desperádi dostanou do nehostiné pustiny, a armáda se stáhne, protože nevidí šanci na přežití. Zločinci pokračují v jízdě, až se dostanou do opuštěného hornického městěčka s názvem "Žluté nebe". To je na první pohled opuštěné, ale vůdce bandy James Dawson (Gregory Peck) objeví v jednom domě dívku Constance Mae (Ann Baxterová) a jejího dědečka. Nikdo jiný ve městě nežije. Dívka jim ukáže cestu k prameni vody, ale další vyjednávání o další zásoby jídla nevede k žádnému konci. Dawson nařídí ostatním mužům, ať se ke dvojici nepřibližují, ale sám zákaz poruší a Mae obtěžuje. Ta po něm vystřelí a s dědou se zabarikáduje v opuštěném domě. Bandité se domnívají, že ve městečku je ukryté zlato, a tak ráno na úkryt zaútočí. Dům je prázdný a teď je i Dawson přesvědčen, že zlato opravdu dvojice ukrývá. Vypukne přestřelka, při které je starý muž zraněný a dívka je nucena se vzdát. Začne vyjednávat o svůj život s tím, že banditům ukáže, kde je zlato v dole zavaleno. Děda požaduje polovinu nálezu. Mohou ale zločincům věřit?


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:00 - 16:45

5 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

35 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10