Les Gauloises blondes (1988)

Les Gauloises blondes
60 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 86 min.
Příběh se odehrává v roce 188 n.l., kdy celou Galií pochodují římské legie. V malé vesnici Lutecii pokojně plyne život, jakoby se nic nedělo. Vynálezce Cuchulain staví špičatou věž a vymýšlí podvazkový pás; starosta Biturix se obává o své další znovuzvolení svými voliči, proto jeho žena spí se všemi muži ve vesnici, každý hlas je dobrý.

K Lutecii se blíží oddíl Římanů pod vedením setníka Cunnilinga, který chce vesnici obsadit a obyvatele zotročit. Galové se radí, jak nejlépe čelit přesile a rozhodnou se použít tradiční taktiku. Překvapení Římané sledují, jak se brána v opevnění otevírá a zpoza velkých štítů na ně zaútočí horda nahých dívek. S takovým nepřítelem se ještě nesetkali a nebojovali.  Autor: curil

režie:
Jean Jabely
 
 
hraje:
Pierre Tornade (Biturix), Gérard Hernandez (Cunilingus), Sylvaine Charlet (Bituite), Roger Carel (Cuchulain), André Gaillard (Cadbard, druid), Jean Rougerie (Malus), Jackie Sardou (čarodějnice), Michel Duchezeau (Brennus), Margot Aoustin (Lousie), Laurence Dourlens (Ulate), Michel Saga (Haldur), Christian Pellissier (Butafil), Gilles Biot (Blachurpe), Dan Hautbois (Bonus)
 
 
scénář:
Jean Jabely
 
 
kamera:
Pierre Fattori
 
 
hudba:
Claude Engel
 
 
střih:
Marie-Christine Lewin
 
 
zvuk:
Jean-Louis Garnier
 
 
vedoucí produkce:
Eric Dionysius
 
 
text písně:
Jean Jabely
 
 
masky:
Christiane Sauvage
 
 
asistent kamery:
Jean-Philippe Bouyer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.