Duben
ohodnotit

Zloděj životů

Taking Lives

Rok:
2004
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
15.4.2004
„Zabije tě, aby se mohl stát tebou …“

Komentáře k filmu Zloděj životů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.2.2014
No v celkovém výsledku nic   moc. Pár dobrých scén a to   je vše. Jinak obyčejný   krimi film, trochu kořeněný   několika zajímavými   okamžiky a asi i Angelinou   Jolie. Dal bych lepší   hodnocení, ale konec mi   přišel dost naivní.   201310180/0
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2006
pro mě to byl výborný film,   i když jsem asi po 20ti   minutách došla na to, oč   vlastně jde a opravdu úplně   všechny zvraty jsem odhadla   předem....prostě se ke   zvratu míří tak okatě, že   si člověk pak málem   nevšímne, že nastal....ale   stejně, kde uvidite Angelinu   a Ethana(jako vždy skvělé)   pohromadě?a že jim to spolu   herecky sedí...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Už se smiřuji s tím, že se   u amerických tvůrců snad   nikdy nesetám s klasickým   detektivním filmem. Tedy   takovým, kdy dojde ke   zločinu, detektivové ten   zločin vysšetřuijí a na   konci příběhu je odhalen   pachatel. Čas od času se na   náš trh tedy dostávají   tzv. krimi filmy. No krimi. I   ty by měly mít svá   pravidla. U Američanů je   krimifilm ten, kde mezi ebou   buď válčí gangy a nebo se   obchoduje s drogami. Šmitec.   Jo, a pak je třetí sorta,   kdy jde o vyšetřování   činů nějakého šílence.   Jenže identitu toho šílence   znáte odpočátku.
Sem by šel zařadit tento   snímek v koprodukci s   Kanadou. V Kanadě se   převážná část děje   také odehrává. Trochu je tu   originální myšlenky a   zápletky, ale jinak vše jde   téměř dopředu odhadnou.   Vyšší ohodnocení je pro   Angelinu Jolii. Ale ta je   spíše hezká, než dobrá   herečka.
Film Zloděj   životů se zařadí mezi ty,   když jeho název by za   měsíc řeknete, tak vůbec   nebudu mít páru o tom, o   čem to bylo a kdo v tom   hrál.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2009
Taking Lives
Zloděj životů je v mnohých   případech velkým   překvapením, film, který   udrží vaší pozornost do   samého konce, je to slušně   zamotané a vy se snažíte   rozlousknout onu záhadu   stejně jako hlavní hrdinka   agentka Scott v podání   nádherné Angeliny Jolie, na   kterou se kouká moc dobře a   co víc, zaujme i svým   hereckým uměním.   Rovnocenným partnerem jí je   Ethan Hawke, který jí v   mnohých ohledech předčí (a   to už je co říct, když   tohle řeknu).
D.J.   Caruso není pro nic za nic   můj nejoblíbenější   režisér, přesně kvůli   jeho stylu ho miluju,   většina filmů, které jsem   od něj měla možnost vidět   dosahuje vysokých kvalit a   většina z nich patří k   mým oblíbeným filmům,   ostatně to samé se dá   říct o tomto skvělém   psychologickém thrilleru,   který toho může nabídnout   mnohem víc než jen   slaboduchou zápletku a   skvělé herce, příběh je   do puntíku vymyšlený,   všechno funguje tak jak má   a na tom má samozřejmě   podíl i hudba.
Co   ještě říct, Zloděj   životů je pro mě jedním z   nejlepších thrillerů jaké   jsem kdy viděla.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2013
Napínavý krimi thriller o   hledání sériového vraha   agentkou FBI, která případ   řeší pomocí vypracování   jeho psychologického profilu.   A protože se jedná o krimi,   sledujeme i počínání onoho   zločince. Snímek se drží   tématu a nikam neodbíhá.   Vše se odehrává podle   zavedeného schématu až do   závěrečného střetnutí.   Napínavá atmosféra je   občas zmírněna, což není   na škodu. Netlačí se tak na   pilu a je to mnohem   snesitelnější. Akční   sekvence mají švih. Angelina   Jolie dala do své role opět   všechno, takže její výkon   je zcela nezpochybnitelný,   což je zárukou kvality.   Téma již není nijak   originální, ale to   neznamená, že to musí být   automaticky špatný snímek.   Naopak. Jedná se o povedenou   krimi, která svým napětím   potěší každého   příznivce dobré   kriminálky.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Velmi dobře natočený krimi   film na zajímavé téma.
Zabiju Tě a žiju dál   Tvým životem - výborný   nápad.
Herecké   obsazení bylo také vybráno   dost vhodně.
E.Hawke   si tu střihl pěknou   "svini".
A   Angelina Jolie má pořád   pěkné prsa :-).
Začátek filmu se   podařil. Hlavně ta scéna,   jak toho kluka hodí před to   projíždějící auto.
Na to jsem hleděl, jak   tele na nové vráta a to už   je u mně co říct. Ten, kdo   tuto scénu vymyslel, tak má   u mně panáka :-).
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.6.2008
Nic překvapivého
jen další thriller   snažící se znechutit   zvráceností dalšího   dementního vraha, děsit   celkem předvídatelnými   lekačkami a nadchnout   kdovíjak "důmyslně   vymyšleným"   závěrem.... no bylo to   trochu přitažené za vlasy,   ale pořád se na to dalo   dívat se zájmem.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Výborná krimi, se skvělými   herci , s velice zajímavým   závěrem, dobrých   kriminálek je jako šafránu   a tato se řadí mezi ně
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Pěkná krimi co má děj a   spád, i když začátek   trochu matoucí, ke konci zase   víte jak to dopadne. Ale nic   to nemění na tom, že film   pobaví.
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Naprosto příšerný a   absolutně nelogický   thriller, který nezachrání   ani sexuální scéna s   Angelinou Jolie.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Když jsem to viděl prvně,   tak bych snad ani neváhal   dát 9 či dokonce 10 bodů.   Dneska, když to vidim už   potřetí, je atmosféra   pochopitelně pokažená tím,   že veškeré zápletky už   znam. Jako kriminální   thriller je to ale opravdu   velmi zdařilý filmek. Pro   mě osobně jako skalního   100% fandu seriálu 24 hodin   byl stejně nejlepším ve   filmu Kiefer Sutherland,   kterého i tady daboval Ivan   Trojan, ač na seriál   "24" koukam   zásadně s titulkama. No,   celkem vzato, film Zloděj   životů je pro diváka   sledujícího ho poprvé fakt   mazec, podruhý už to až tak   ono neni. Film tudíž za 6, s   Kieferem dohromady za 7 bodů.   :-)
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Priemerny thriller so   zaujimavym napadom a hviezdnym   hereckym obsadenim.Potencial   filmu vsak zostal   nevyuzity.Film nema spad,je   rozvlacny a chvilami   nudny.A.Jolie podala   podpriemerny vykon-nechapem   jej obsadzovanie do tohto typu   filmov/dalej napr.Zberatel   kosti/.Je to vec vkusu,ale ako   drsna agentka mi vobec   nesedi.Jedinou ozdobou filmu   je jej postelova scena s   E.Hawkom :)))
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Slušný thriller, dobrý   příběh, zápletka a   Angelina Jolie byla ještě   pěkná kočka. Na druhou   stranu vrah neměl nějaké   velké charisma a i ten vztah   neměl žádnou jiskru.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Filmová kritika sice tenhle   film docela strhla kvůli   údajně nemastnému výkonu   Angeliny Jolie, ale já měl   spíše opačný pocit.   Krimikthriller jako vyšitý.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Zajímavý námět, ale   naprosto špatné provedení.   Stále máte pocit, že   koukáte na něco opravdu   hodně přihlouplého a   snažení herců tak   přichází zcela vniveč. A   když se konečně film   dokodrcá do finále tak jen   zakroutíte hlavou a řeknete   tak tohle snad proboha ne, to   nemohli myslet opravdu   vážně.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2016
Taking Lives
Zlodej životov je temntou   kriminálkou (Niečo na   štýľ Kiss the Girls) s   príjemnými ale bohužial s   minimálnou viditeľnosťou   vrážd (Hlavne preto prológ   filmu pòsobí oproti zvyšku   veľmi sviežo) a pár   kvalitnými lakačkami (Hlavnr   sénka s postelou). Nejde o   celkovo nejaký extra dobrý   film (Mňa ale málokedy   temné detektívky extrémne   nadchnú) ale kvalitný herci   a dobrá chémia medzi plus   bonusík v podobe dobrého   záveru tobia tùto   detektívku vo svojom žánri   niečím viac.

PS : Kiefer Suthetland je   vo filme čisto len na   spestrenie plagátu a má asi   taký význam ako kvantová   fyzika pre psa.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Snad nejlepší   psychothriller, co jsem kdy   viděl...
Zajímavé   vyvrcholení i hlavní   myšlenka, skvělý obsazení   - prostě povedenej film...
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Docela zamotaný film.   Nemůžu říct, že by mě   nebavil ani že by mne zaujal.   Je to něco mezi tím.   Začátek mne ohromil, ale   konec mi přišel hodně   divný. Z dobrého filmu se   spadlo na totální dno. Na   poprvé to šlo, pokud si film   pustíte znovu, slabé.
AcidBurn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2006
Tenhle film je typickým   příkladem toho, jak se dá   docela zajímavý a   originální nápad zabít   zpracováním. Po   nadprůměrném začátku jako   by tvůrcům došel dech a už   se jen snažili doklepat do   konce, a to jakýmkoli   způsobem. Psychosondu do   podvědomí psychopata   nečekejte - čekali byste   marně. Tento film je   průměrem ve své kategorii a   nezachrání ho ani Angelina   Jolie. Mohl být daleko   hlubší - ale jen klouže po   povrchu a efektech. Fanoušci   Angeliny přidají dva body   navíc...
anetaaneta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2010
Tenhle film je podle mě jeden   z lepších thrillerů.   Režisérovi se povedl naopak   od jeho novějšího filmu Oko   draavce, který mě vyloženě   zklamal.
mancika.n
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Perfektné herecké obsadenie   Angelina Jolie ako agentka FBI   spolu s Ethanem Hawkem, ktorý   hrá vraha čo kradne identitu   . Nechýbalo napätie, takto   má vyzerať dobrý Thriller .
Mr.Kluzo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Kriminální thriller s dobrou   zápletkou a skvělou Agelinou   Jolií Voight, která je   bezvadná herečka a to ne jen   v postelových scénách.   Svědčí o tom několik   Globů a Oscar za její   některé herecké výkony.   Děj má podle mě spád a   nenudil jsem se ani chvíli.   Jen ten předvídatelný   závěr si mohli odpustit, ale   to je "devíza" cca   95% Hollywoodských filmů.
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2005
Zase jednou slušná   detektivka. Je to docela   nápadité a nutí to diváka   dělat závěry. Jedinou vadou   je, že mi v některých   chvílích připadala trochu   nelogická.
alberteinstein
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Vyborná atmosféra, dobrí   herci, vynikajúci Ethan   Hawke. Bavil som sa ako   sviňa, dokonca aj tretí   krát.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13394minih13394Na titulní straně (1974) 
The Front Page n
minih68600minih68600Básník, služka a král (1977) [TV inscenace] 
Básník, služka a král n
minih22449minih22449Vesničko má, středisková (1985) 
Vesničko má, středisková n
minih71298minih71298Muži v naději (2011) 
Muži v naději n
minih9335minih9335Jako za starých časů (1980) 
Seems Like Old Times n
minih24466minih24466Zářijové noci (1957) 
Zářijové noci n
minih92213minih92213Antiviral (2012) 
Antiviral n
minih94661minih94661Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 
This Is The End n
minih70370minih70370Krátká noc skleněných panenek (1971) 
La corta notte delle bambole di vetro n
minih41104minih41104Pozor na Kozoroha (1994) [TV inscenace] 
Pozor na Kozoroha n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:20 - 18:10

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

5 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10