Zlatá klec (1950)

Zlatá klec (Cage of Gold)
90 %
 
 

Cage of Gold

    Žánr: drama / krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 85 min.
Judith Moray se po skončení války shledá se svým přítelem Billem Glennanem, který se vrátil jako hrdina RAF. Když Bill po svatbě zjistí, že nezíská slibované věno, Judith opustí. Zanedlouho žena zjistí, že je těhotná. O pár let později se Judith dozví, že Bill zahynul při leteckém neštěstí. Vezme si doktora Alana Kearna a společně vychovávají syna.

Glennan ale žije, jen své doklady prodal pašerákovi, který se stal obětí havárie. Bill v Paříži dál pašuje klenoty, peníze, cigarety do všech koutů světa. Když je mu policie na stopě, vrátí se do Anglie. Bill vyhledá Judith a poté, co zjistí, že je vdaná, začne jí vydírat a hrozit skandálem.  Autor: curil

režie:
Basil Dearden
 
 
hraje:
Jean Simmons (Judith Moray), David Farrar (Bill Glennan), James Donald (doktor Alan Keam), Herbert Lom (Lahman), Madeleine Lebeau (Marie Jouvet), Maria Mauban (Antoinette Duport), Bernard Lee (inspektor Grey), Grégoire Aslan (Duport), Gladys Henson (Nanny), Harcourt Williams (doktor Keam starší), Léo Ferré (Victor), Martin Boddey (policejní seržant Adams)
 
 
text písně:
Raymond Vincy ("J'ai Tant Rêvé")
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.