La vie à deux (1958)

La vie à deux
58.6 %
 
 

Další název: Život ve dvou (informativní překlad); Life as a Couple

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 100 min.
POZOR SPOILER!

Pan spisovatel Pierre Carreau promlouvá ke svým známým a dalším o své závěti. Není zrovna chudý, a tak je o dědictví zájem. On tedy prohlásí svými dědici čtyři muže, ale peníze dostanou jen tehdy, budou-li jiné tři páry dokonale šťastné.
Dohlížet na to bude pan Maître Stéphane (L. De Funes). Ten všem čtyřem pánům sděluje fakta o prvním „soutěžním“ páru. V něm se zeť snaží zbavit tchyně. Tento pár tedy odpadá a zbývají tři. A ty je třeba zkontrolovat. Jsou tedy vysláni dva zvědové, Pommier a Santis, což se nelíbí těm, co mají dědit v případě, že se páry nebudou milovat. Ti dva jsou Sauvage nakladatel a Arthur Vattier, ředitel divadla, kde se hrály Pierrovy hry. Všichni čtyři se pak setkají v Nice, kde ony mladé páry žijí. Sauvage a Vattier se lstí zbaví těch dvou čmuchalů a zůstávájí sami. Sejdou se s prvním párem, ministrem de Montignac a slečnou Odette de Starenbergovou.
Do jejich rodiny přichází nový komorník Désiré a vysvětluje paní Odette de Starenbergové proč byl propuštěn z předešlého místa. Uprosí ji, aby jej vzala na zkoušku a ona souhlasí.
Pak zpívá v hotelu a po ní přichází kouzelník Teddy Brooks (Jean Marais). A ten je pozván Odettou na večírek.
Jenže ten se nekoná, protože se Odette a ten její rafli a ona ho vyhodila z jeho domu. Takže zůstává s kouzelníkem sama. A stráví spolu celou noc. On jí druhý den ráno přiznává, že má v každém městě jinou a odchází, když se ještě srazí s Montignacem.
V hotelu jsou také manželé Lebautovi a hrají karty. Ji si zavolá Raval a dvoří se. Nakonec dojde na fackování.
Nato přijde manžel a probírají to.
Do hotelu přijíždí pan Maître Stéphane a referuje o dalším páru. Tím jsou manželé Caboufigueovi. Pan Marcel se zrovna chystá do Španělska. Dochází k hádce kvůli jeho odjezdu. Pak jde jeho žena navštívit jiného muže. Manžel se vrací domů a po devíti měsících se narodí dítě. On je celkem rád, ale pak jej čeká velké překvapení. A on to rychle řeší.
Pan Stéphane tedy sděluje mužům, že dědictví je jejich, ale ještě prý nedostal pokyny. A zdravotní stav Pierreho se prudce horší.
Jeho doktor však vykoná ještě jednu návštěvu a za umírajícím přichází žena.
Zdá se, že si ti dva mají co říci...  Autor: Pitryx

režie:
Clement Duhour
 
 
hraje:
Jean Marais (Teddy Brooks), Danielle Darrieux (Monique), Gérard Philipe (Desire), Pierre Brasseur (Pierre Careau), Fernandel (Marcel Caboufige), Louis de Funès (Stephane), Robert Lamoureux (Thierry), Jean Richard (Andre), Lilli Palmer (Odette de Starenberg), Edwige Feuillère (Françoise), Sophie Desmarets (Marguerite Caboufige), Marie Daëms (Madeleine), Pauline Carton (paní Vattierová), Jean Tissier (Arthur), Pierre Mondy (pan Lebeaut), Jane Marken (paní Forneau), Mathilde Casadesus (kuchařka), Max Montavon (tajemník Lecomte), Maria Mauban (jeptiška), Jacques Dumesnil (Henri), Jacques Morel (Claude), Robert Manuel (Georges), Ivan Desny (Michel Sellier), Madeleine Lebeau (Peggy), Jacques Jouanneau (Michel), Christian Duvaleix (Jean), Clement Duhour (Georges), Pierre Larquey (Anselme), Palmyre Levasseur (služka), France Roche (hraběnka Diepchinska), Raoul Marco, Lucien Callamand, Lucien Raimbourg, Jean Degrave, Yvonne Hébert, Sylvie Rameau (paní Sauvage), Anne Carrère (hraběnka), Maurice Brutus
 
 
scénář:
Sacha Guitry
 
 
kamera:
Robert Lefebvre
 
 
hudba:
Hubert Rostaing
 
 
střih:
Paulette Robert
 
 
zvuk:
Joseph de Bretagne
 
 
fotograf:
Jean Klissak
 
 
výprava:
Raymond Gabutti
 
 
producent:
Clement Duhour
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.