Duben
ohodnotit

Zítra vstanu a opařím se čajem

Žánr:
Rok:
1977
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1977
„O bláznivých cestách časem, dvojnících a nekonečné touze po moci.“

Komentáře k filmu Zítra vstanu a opařím se čajem

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2019
Tohle e podle mého názoru   bezesporu nejlepší film   režiséra Jindřicha Poláka.   Filmové zpracování povídky   klasika české sci-fi   literatury Josefa Nesvadby má   všechno co má dobrá komedie   mít. Dobrý scénář,   precizně vedenou kameru i   hodně nadprůměrné herecké   obsazení. V hlavních rolích   Kostka, Sovák, Brodský a   Menšík ale třeba i v   malých epizodkách takové   osobnosti jako Svatopluk   Beneš, Petr Nárožný, Ota   Sklenčka a řada dalších   jsou zárukou dobré   podívané.
Zcela   mimořádnou záležitostí je   pak postava Adolfa Hitlera.   Když pomineme vynikající   výkon Františka Viceny
v této roli, jeho   namaskování je naprosto   úžasné!!! Nebýt
úvodních titulků nikdy   bych nevěřil že Hitlera   hraje právě Vicena. Vedle   Fritze Dietze v eposu   Osvobození je to vůbec   nejlepší filmový Hitler   jakého jsem viděl!! Jedinou   hvězdu od maxima srážím za   hudbu k tomuto filmu. Ne že   by byla špatná ale Karel   Svoboda použil mírně   řečeno "velmi   podobnou" hudbu v   podstatě totožném aranžmá   jako už rok předtím ve   filmové detektivce "NOC   KLAVÍRISTY" což tak   renomovaný umělec určitě   neměl zapotřebí.
Jako celek pro mne jeden z   nejlepších českých filmů   70. let a jedna z nejlepších   českých filmových komedií.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.2.2012
Nevím; chápu, co jako má   bejt vtipný, ale prostě mi   to k smíchu nepřijde. Už   jen to udušení rohlíkem - v   "komedii" - prostě   bída. Tenhle film jsem asi   hrubě nepochopil.
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Práce s časovou smyčkou   svádí k překombinovanosti a   zvláště v novějších   filmech se člověk často   ztrácí v ději. Tady to ale   funguje výborně, dějová   linka je bez problémů   sledovatelná - proč to šlo   v 70. letech a nejde to dnes?   Neotřepané téma, výborné   triky a v neposlední řadě   standardně skvělé herecké   výkony. Jako vždy úžasná   Marie Rosůlková, která z   epizodní role dokáže   vytěžit maximum (její   překvapení, když se omylem   ocitne ve Vůdcově hlavním   stanu: "Jéé, podívej,   to je Hitler!", nemá   chybu). Ale asi mám osobní   problém s Petrem Kostkou.   Nepochybuji o jeho hereckých   kvalitách, ale na můj vkus   hraje vždy se stejnou rutinou   a předvídatelností.   Přestože mi úplně nesedí,   nedokážu říct, jestli by   dvojroli sourozenců   Burešových někdo zahrál   lépe.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2014
Sovák, Menšík, Brodský, to   je záruka kvality filmu, děj   je tedy pěkně přitažený   za vlasy, ale legrace si   užijeme vrchovatě. Naši   potomci, budou jednou cestovat   v čase, což jim závidím. V   našem případě naše trojka   přicestuje ve špatnou dobu k   vůdci Hitlerovi, aby mu   řekli, že válka dopadne pro   Německo katastrofálně, ten   jim dá usekat hlavy, vždyť   je to blbost, Německo   vítězí na všech frontách.   A příběh začíná znovu   každé ráno,jeden z bratrů   Burešových se opaří čajem   a druhý se udusí rohlíkem.   Blbina, ale je to radost na to   koukat...
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2021
Co je české, to je hezké -   přesně jako tato non plus   ultra bláznivá komedie s   notnou dávkou černého   humoru. Tak znamenité   podání skvělého námětu a   vynikající herecké   obsazení by jí mohli   závidět i filmoví mágové   v Hollywoodu. Jooo...a co   teprve ty titulky s Hitlerem v   podání F. Viceny!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2016
řekla bych hle: pár herců,   lokací a možná i nevelký   rozpočet a co jde vytvořit.   Skvělá komedie, co má   švih, vtip a nornou dávku   absurdního humoru. Ne že   bych se za břicho popadala,   ale to prostě inteligentní   vtipný film, kde hrají   výborní herci a rozvíjejí   v podstatě naprosto   jednoduchou myšlenku cesty v   čase, napravení minuých   omylů atd..
Angelika2808
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Chudák Jan, udusil se rohlíkem...
Výborná sci-fi retro   komedie, kterých v 70. a 80.   letech vzniklo hned několik.   K tomu vynikající obsazení-   herecký bard J. Sovák v roli   ironického i lehce   rozverného nacisty,   báječný V. Menšík jako   protřelý podvodník (dokonce   i chladnokrevný vrah),   ušlápnutý "mozek   projektu" V. Brodský-   vidět tyto persony českého   filmu v trojrolích a jim   zdatně sekundujícího o   generaci mladšího P. Kostku-   paráda i po tolika letech.   Skvělá byla také dvojice   postarších amerických   manželů "Širlej a   Patri" v podání   noblesní M. Rosůlkové a   flegmatického O. Šimánka,   bohužel to také byla   téměř poslední role   (třebaže menší a dost   fádní) předčasně   zemřelé herečky Zuzany   Ondrouchové (Karlova   snoubenka Eva)... Jako už   několikrát si povzdechnu-   zlatá filmová 70. léta- v   současnosti se už takové   filmy netočí, bohužel.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2015
Na naše luhy a háje slušná   sci-fi, když Startrek byl   ještě hodně daleko od nás.   Inteligentní nápad i   zápletka, slušné herecké   výkony, vzhledem ke jménům   snad nešlo ani nic jiného   očekávat. Scény z minulosti   nadstandardní, co bych však   vypustila, tak linii   komediantské rodiny Karlovy   snoubenky. A na tak malém   prostoru skvělé výkony   paní Rosůlkové a pana   "Taua"   Šimánka..."Podívej,   Patricku, Hitler!"
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2006
Krásná, zábavná,   oddychová a fantastická   komedie. Potěšitelné je,   že jediné letiště   umožňující cestování v   čase se nacházelo právě v   Praze. :-)
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.8.2010
Zítra vstanu a opařím se čajem
Tenhle film považuju za   další nevydařený český   film. Ničím mě to   nezaujalo, celé se to táhne   a je to naprosto o ničem.   Petr Kostka si zahrál v   mnohem lepších českých   filmech.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Vyborne natocena sci-fi   komedie.
Na svou dobu   jsou tu skvele triky.
Herecke obsazeni   luxusni.Dobre udelane   dvojrole,tady se tvuci teda   fakt vyradili,bylo jich tu   hned nekolik.

Nejvic se mi libil   V.Mensik.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
česká komedie opět   nezklamala a herci jako vždy   podali výborné výkony,   bavo.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2012
Pozor, horúce! A takmer neskôr Waterloo
Rozdelil by som to na dve   časti. Tá (teda v ich čase)   súčasnosť a ani samotný   film mi nejak extra neprišli.   Taký priemer, chvíľami   pomotané, chvíľami   zvláštne, chvíľami   uletené, chvíľami   nepredvídateľné, chvíľami   pomalšie. Avšak to všetko   je vynahradené tým   šialeným ródeom (mojou   myslenou druhou časťou) a to   sú scény v minulosti u   Hitlera. Niečo tak šialené   a uletené len tak nevidieť.   To bola brutálne bombová   (takmer doslova) groteska a   fakt sa vydarila. Normálne i   samotní pohlavári sa dosť   podobali a dosť to bolo verne   natočené, veruže si dali na   tom záležať. Sa aj divím,   že niečo také dovolili v   tom roku natočiť, predsa len   kontroverzný námet, no ale   zas ide o komédiu (a veruže   bláznivú)
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Klasická česká komedie   70.let, výborně obsazená   (Menšík, Brodský, Sovák)   opět mohu vidět opakovaně,   kouzelné hlášky.   Cestování v čase dovedené   k dokonalosti a škoda, že se   nepromítala jinde než v   Československu (nebo snad   ano?).
New
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2016
Výpočet roku děje
Sovák: "Dnes je mi 86.  
Tenkrát mi bylo   34."
Sovák chce   letět do roku 1944.
Takže hlavní děj se   odehrává v roce 1996!
No nějak jsme ty lety do   budoucnosti ještě nestihli   vymyslet!
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Dobrá česká fantasy komedie   patří mezi kvalitní filmy   tohoto žánru 60. - 80. let   minulého století. Trikové   scény jsou dobře zpracovány   a dodávají filmu ten   správný fantasy ráz.   Trojice povedených nacistů v   podání jedněch
z   nejlepších komiků své doby   je nepřekonatelná.
lion71
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2017
Když pominu..
skvělou hvězdnou sestavu,   musím zmínit pro mne snad   nejlepší filmové   ztvárnění Hitlera co jsem   kdy viděl, v podání   Františka Viceny. Pro mně   byl naprosto dokonalý jak   vizuálně tak mimicky i   hlasově. A to je v   uvozovkách jen komedie.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Jan Bureš dělá ve   zvláštní společnosti   jménem Universum   (Univerzum?), která se   zabývá lety do minulosti.   Toho osudného rána se jeho   dvojče Karel, pilot této   společnosti udusí rohlíkem   a Jan se rozhodne vydávat za   něj. Ve společnosti už na   Karla čekají klienti, nejsou   to ovšem obyčejní klienti   ale tři náckové   udržující se díky   pilulkám proti stárnutí   stále při životě a jsou s   pravým Karlem domluveni, že   je zaveze do roku 1944 a oni   pomocí vodíkové bomby   pomůžou Hitlerovi vyhrát   válku. Jan o tom nemá   tušení a tak celá akce   nedopadne zrovna nejlépe. Jan   se vrátí z minulosti ten   samý den, ale ráno a   rozhodne se tedy dosud   žijícího Karla   zachránit…
Výborná   scifi komedie s celou   plejádou českých hereckých   hvězd je ohromná zábava a   přestože se dvojníci   hlavních postav množí   geometrickou řadou, není   žádný problém se v tom   orientovat a soustředit se   jenom na povedené situace.   Trojka nacistů Jiří Sovák   – Vladimír Menšík a   Vlastimil Brodský je prostě   bezchybná. Obzvláště   Sovák při setkání se svým   vlastním já z   jednačtyřicátého. A oni   vůbec scény s Hitlerem,   Himmlerem či Goebelesem   prostě nemaji chybu:-)Stejně   jako Menšík když zabijí   sám sebe:-) Výbornej je   taktéž Petr Kostka v hlavní   roli, obzvláště když se   snaží vysvětlit že „Já   jsem taky Jan, ale ze   včerejška…“ A taky   ústřední hudební motiv je   super. A vůbec, tenhle film   je prostě dokonalá zábava   se skvělou myšlenkou a   povedenym happyendem.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2010
"Teď musím oddělat   sám sebe." "Vy   máte ale povahu."   Tradice českých crazy   komedií s co   nejzamotanějším dějem a   prvky parodie a sci-fi má v   tomhle filmu ne sice   nejlepšího, ale pořád   zdatného reprezentanta. S   takovým hereckým ansámblem   a invencí Miloše Macourka   ani není divu.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Velmi rád čtu sci fi   povídky Josefa Nesvadby a   Zítra vstanu a opařím se   čajem je nejen zdařilá   adaptace na motivy jeho   povídky, ale navíc disponuje   velkou dávkou inteligentního   humoru. Petr Kostka i v tomhle   odlehčeném žánru dokazuje,   že je výborný herec.
Rene1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2007
Je to komedie vcelku   zdařilá, ještě i po letech   si člověk vzpomene na   leckteré vtipy z ní:   "Teda člověče, vy jste   k době teda ale   tvrdej!""No copak   bysme mohli žít dva z   jednoho platu?" Ale jinak   je přeci jen o krapet   slabší než nejlepší   bláznivé komedie tohoto   žánru, když to srovnám   např. S pane, vy jste vdova.   Komedie ty nám vždycka šly.   A bláznivé komedie,   sloužící jako relax pro   "pracující"   otrávené normalizačním   režimem, to bylo to jediné,   co se smělo na slušné   úrovni dělat v oné době.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Skvělý film s výborným   filmovým scénářem. Ve   filmu jsou k vidění snad   všichni dobří čeští   herci té doby.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Jedna z nejlepších českých   komedií. Kvalitní scénář   dovedený do dokonalého   filmu. Nutno vidět. Stojí to   za to:-)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2016
Na premiéře jsem byl tímto   sci-fi nadšený...jenže to   jsem byl kluk. Dnes, s   odstupem doby, jsou některé   scény hodně slabé (třeba   "telefonování"   přes nulu vysílačkou), ale   jde to. Leckteré dnešní   filmy z americké produkce   strčí do kapsy.
nick4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2007
skvělá fantastická komedie   o tom jak lze využít a   zneužít stroj času.Sovák a   Menšík v uniformách SS to   hovoří za vše.Využití   časových smyček a   opakovaného vracení v čase   nejlépe propracováno v   historii českého   filmu.Znělku universum je   také velmi dobrá. KLASIKA.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2020
Udušení rohlíkem se stává   hlavním hejbnou silou tohoto   filmu. Sci-fi v podání   českých tvůrců pobaví .
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2010
České sci-fi o cestování v   čase, žádné zbytečné   efekty, zato velmi povedený   děj. Náckové jsou skoro   jako skuteční, hlavně   Himmler, Goebbels a Hitler.   Jednoznačně lepší, než   mnoho amerických filmů na   podobné téma (cestování v   čase).
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2011
Nápad, který může potrefit   jen české filmaře, a to   tak, že dobře. Doba vzniku   neubírá nic na kvalitě. A   herci odvedli suprovou práci.
soptik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.7.2005
Komedie, která mě ani trochu   nezkamala, jako ostatně vše   od pana režiséra Poláka.
antoninsestak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Vtipná a chytrá sci-fi   komedie. Scéna, v níž   Hitler vidí svůj vlastní   konec, nemá chybu, stejně   tak M.Rosůlková a   O.Šimánek v roli amerických   turistů.
chipushit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2007
Vynikající sci-fi komedie.   Komedií o záměně   identických dvojčat bylo   natočeno spousta. Tato má   navíc silný protiválečný   náboj. Bývalí nacisté,   kteří ukradnou vodíkovou   pumu, aby se přenosem do   minulosti pokusili pomoci   vyhrát Hitlerovi válku, jsou   odsouzeni k nezdaru právě   záměnou bratří. Vtipné   hlášky např. "Co jsme   to zase vyvinuli..."   patří k nesmrtelným.
JirkaMik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2010

Vtipná crazy komedie,   člověk se u ní dobře   pobaví. Škoda, že se u nás   již takové filmy netočí.   Vše od Macourka, případně   ještě s Vorlíčkem bylo   zárukou dobré zábavy.
afo
Hodnocení:
Přidáno: 17.3.2011
Toľko hviezdnych hercov   pokope, to nemohlo dopadnúť   inak len úspešne. Na tomto   filme som sa vždy dobre   pobavil.Výkon pána Sováka   nemal chybu. Milujem   scénku,kde náckovia   zastavujú auto admirála   Wolfa a Klaus Abard mu káže   vystúpiť si z vozidla a aj   šoférovi.Rychlééé!!!   No,no! Proste špica ! A ten   sústredený výkon Krausa v   podaní hviezdneho pána   Menšíka ako strieka ten   "paralyzér" do   kabíny a strnulo sa usmieva,   paráda ! Pochmúrna   pochodová hudba do toho,   fantastické. A ten Hitlerov   kabinet, ako naozajstný.   Zavřít, zastřelit,   degradovat, a tak dále, před   popravou mučit,mučit,mučit   !!! Perfektné hlášky   Hitlera. Rád si to vždy   pozriem aj v X-tej repríze.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20356minih20356Štvanec (1947) 
Odd Man Out n
minih14578minih14578O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987) 
O princezně Jasněnce a létajícím ševci n
minih23050minih23050Výkupné (1996) 
Ransom n
minih18821minih18821Sicilský klan (1969) 
Le Clan des Siciliens n
minih117637minih117637Sprosťárny (2013) 
Bad Words n
minih12647minih12647Mladý mistr (1980) 
Shi di chu ma n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih2559minih2559Advokátka Věra (1937) 
Advokátka Věra n
minih13222minih13222Muž, který rozdával smích (1970) 
n
minih13192minih13192Muž z Hongkongu (1965) 
Les Tribulations d'un chinois en Chine n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Křižák v džínách (2006)

 Křižák v džínách (2006)
Křižák v džínách n
Kruistocht in spijkerbroek
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / válečný
Země: Nizozemsko / Belgie / Lucembursko / Spolková republika Německo
Režie: Ben Sombogaart

(spin-off)

Kouzelný výtah (1999)

 Kouzelný výtah (1999)
Kouzelný výtah n
Time at the Top
Žánr: rodinný / fantasy
Země: Kanada
Režie: Jimmy Kaufman

(spin-off)

Návštěvníci (1993)

 Návštěvníci (1993)
Návštěvníci n
Les visiteurs
Žánr: komedie / fantasy
Země: Francie
Režie: Jean-Marie Poiré

(spin-off)

Návrat do budoucnosti 3 (1990)

 Návrat do budoucnosti 3 (1990)
Návrat do budoucnosti 3 n
Back to the Future Part III
Žánr: komedie / western / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návrat do budoucnosti 2 (1989)

 Návrat do budoucnosti 2 (1989)
Návrat do budoucnosti 2 n
Back to the Future Part II
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návrat do budoucnosti (1985)

 Návrat do budoucnosti (1985)
Návrat do budoucnosti n
Back to the Future
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návštěvníci (1983) [TV seriál]

 Návštěvníci (1983) [TV seriál]
Návštěvníci n
 
Žánr: sci-fi / komedie / rodinný / fantasy
Země: Československo / NSR
Režie: Jindřich Polák

(spin-off)

Neuvěřitelný příběh (1981) [TV film]

 Neuvěřitelný příběh (1981) [TV film]
Neuvěřitelný příběh n
 
Žánr: dětský / dobrodružný
Země: Československo
Režie: Věra Jordánová

(spin-off)

Něco je ve vzduchu (1980)

 Něco je ve vzduchu (1980)
Něco je ve vzduchu n
 
Žánr: sci-fi / komedie / drama
Země: Československo
Režie: Ludvík Ráža

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

14:15 - 14:45

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:45 - 14:30

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190565
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376592
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10