Zhoubná vášeň (1992)

Zhoubná vášeň (Unlawful Entry)
73.1 %
 
 

Unlawful Entry

    Žánr: thriller
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 19.11.1992        
    Délka: 107 min.
„Krimi thriller o manželském páru ohrožovaném psychopatickým policistou.“
Karen a Michael se stanou obětí nebezpečného policajta. Ten se rozhodl manželský pár terorizovat a dokonce i vraždit,jen aby Karen získal pro sebe.

Všechno to začalo zcela nečekaně. Michael a Karen Carr, kteří se nedávno nastěhovali do domu na předměstí, jednoho večera vyruší zloděje. Ten Karen napadne, a ohrožuje ji nožem. Když se mu podaří utéct,vyděšení manželé volají na policii.Jedním z policistů, kteří na jejich volání přijedou, je mladý Pete Davis. Ten jim doporučí poplašné zařízení, a protože se mu Karen líbí, přijímá pozvání na večeři. Oplátkou nabídne Michaelovi, aby se s ním jel podívat na noční praci policistů. Během ní Pet zaveze Michaela za vytipovaným zlodějem, který se k nim vloupal. Zatímco Michael ho nedokáže, ztlouct za napadení manželky i když se předtím dost vytahoval, Petovi to nedělá naprosto žádný problém. Mírně zneklidněný Michael se kvůli Peteovi pohádá se svou ženou, která ho obhajuje. Když se Pete vnutí i na party pořádanou pro finančníka Lurieho, pak do školy kde Karen učí, a nakonec i do jejich ložnice, začne Michael tušit velké problémy. Stěžuje si na něj u jeho nadřízeného, ovšem bez úspěchu. Když zjistí, že mu Davis úmyslně kazí obchody, rozhodne se ho na radu svého společníka podplatit. Pete ho však inzultuje. Jeho podivná posedlost nabývá stále větších rozměrů. Bez problému zabije svého parťáka Roye, který se postaví na stranu Michaela a Karen. Pomocí nastrčených drog se Davisovi podaří dostat Michaela do vězení, takže má ke Karen volnou cestu. Michael je naštěstí brzy na kauci propuštěn. Rychle pospíchá domů……kde se Karen brání zuřivým útokům psychopata, který ji chce znásilnit………
V hlavních rolích: Madelline Stowe, Kurt Russell, Roaul Liotta a další. Režie J. Kaplan – film USA  Autor: clara.bow

režie:
Jonathan Kaplan
 
 
hraje:
Kurt Russell (Michael Carr), Ray Liotta (Pete Davis), Madeleine Stowe (Karen), Roger E. Mosley (Roy Cole), Ken Lerner (Roger Graham), Deborah Offner (Penny), Carmen Argenziano (Lurie), Andy Romano (Hayes), Johnny Ray McGhee (Ernie Pike), Dino Anello (Leon), Sonny Carl Davis (Jack), Harry Northup (seržant McMurtry), Sherni Rose (dívka v Jeepu), Alicia Ramires (role neurčena), Ángel Salazar (Rosa), Ed Beechner (policajt na motorce), Michael Milgrom (vězeň)
 
 
námět:
George D. Putnam, John Katchmer, Lewis Colick
 
 
scénář:
Lewis Colick
 
 
kamera:
Jamie Anderson
 
 
hudba:
James Horner
 
 
výprava-architekt:
Lawrence G. Paull
 
 
kostýmy:
April Ferry
 
 
střih:
Curtiss Clayton
 
 
zvuk:
Sandy Berman
 
 
vedoucí produkce:
Gene Levy
 
 
produkce:
Charles Gordon
 
 
titulky-česká verze:
Robert Bartoš
 
 
masky:
Kathryn Fenton
 
 
kaskadér:
Victoria Vanderkloot
 
 
rekvizity:
Michael Milgrom
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.