Duben
ohodnotit

30 minut po půlnoci

Zero Dark Thirty

Další název:
30 minút po polnoci
Rok:
2012
Délka:
157 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2013
„Největší hon na člověka v dějinách.“

Obsah filmu 30 minut po půlnoci

 
Celých deset let se elitní tým vojenských a speciálních agentů, kteří pracovali v utajení po celém světě, věnoval jedinému cíli - najít a zneškodnit Usámu bin Ládina. Tento film dal znovu dohromady Oscarový tým – režisérku a producentku Kathryn Bigelowovou se scénáristou a producentem Markem Boalem (Smrt čeká všude), kteří stáli u zrodu příběhu největšího honu v historii lidstva na nejbezpečnějšího muže světa.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 10.08.2014 HBO

 
Související odkazy
 
Recenze: 30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)

Největší hon na člověka v dějinách. No, možná spíše nejdelší, protože Usáma Bin Ládin... číst dál

 
 
RECENZE: Dostali bin Ládina. Dobrá práce. Na Oscara však asi nestačí

Film 30 minut po půlnoci k nám dorazil s čerstvou cenou amerických autorů za původní scénář roku. A také s pověstí díla, jež "kazí obraz Států". číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
30 minut po půlnoci: Chyť mě, když to dokážeš!

Hon na Bin Ládina, mučení, nekompromisní hlavní hrdinka, nominace na Oscara nebo nařčení z vykrádání utajených spisů. Prostě nejlepší drama současnosti. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Kathryn BigelowKathryn Bigelow  
hraje:
Jessica ChastainJessica Chastain.....Maya [35]   
Jason ClarkeJason Clarke.....Dan [42]   
Joel EdgertonJoel Edgerton.....Patrick [37]   
Mark StrongMark Strong.....George [48]   
Jennifer EhleJennifer Ehle.....Jessica [42]   
Kyle ChandlerKyle Chandler.....Joseph Bradley [46]   
Édgar RamírezÉdgar Ramírez.....Larry [35]   
James GandolfiniJames Gandolfini.....riaditeľ C.I.A [50]   
Chris PrattChris Pratt.....Justin [32]   
Reda KatebReda Kateb.....Ammar [34]   
Taylor KinneyTaylor Kinney.....Jared [30]   
Fares FaresFares Fares.....Hakim [38]   
Mark DuplassMark Duplass.....Steve [35]   
Stephen DillaneStephen Dillane.....poradce národní bezpečnosti [55]   
Harold PerrineauHarold Perrineau.....Jack [48]   
Fredric LehneFredric Lehne.....Wolf [53]   
scénář:
Mark BoalMark Boal  
hudba:
Alexandre DesplatAlexandre Desplat  
John BissellJohn Bissell.....supervize   
kamera:
Greig FraserGreig Fraser  
David B. NowellDavid B. Nowell.....letecké záběry   
střih:
William GoldenbergWilliam Goldenberg  
Dylan TichenorDylan Tichenor  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.zerodarkthirty-mov...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu 30 minut po půlnoci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Další kousek od Bigelow, která natočila   oceňovaný a pro mě nepovedený Smrt čeká   všude i dnes už kultovní Bod zlomu. Tentokrát   o honbě na Bin Ládina bez Bin Ládina, o změně   charakteru hlavní hrdinky (výborná Jessica   Chastain) z mírně naivní na velmi urputnou   agentku, která nakonec tu informaci o pobytu   hlavního arcilotra získá. Všichni víme jak to   dopadne a přesto mě bavilo film sledovat.   Výslechové metody podané brutálně, úspěchy   naopak celkem bez patosu a finální akce   působila rozhodně uvěřitelně. Rozhodně   lepší pohled na "boj s terorismem"   než Eastwoodův Americký sniper.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2015
Hon
Veľmi rozporuplný film, na ktorý sa dá   pozerať aj ako na propatriotistickú   demonštráciu sily, že vás všetkých   pochytáme za akúkoľvek cenu, čiže aj cez   mŕtvoly, brutálne metódy či mučenie,   špehovanie, uplácanie. Ale dá sa na to pozerať   aj ako na odkrytie pochybných praktík pri   lapaní teroristov, neľudského zachádzania s   väzňami bez náznaku akejkoľvek spravodlivosti   (držanie bez obvinenia a podobne). Ťažko   povedať ako to autori mysleli. Remeselne je to   dobré spravené, až na nesympatických hercov na   čele s hlavnou "hrdinkou", z ktorej sa   ako normálnej študentky stáva posadnutý   šialenec. Navyše aspoň začiatok dosť nuda a   celkovo subjektívne sa mi to príliš   nepozdávalo, ale zas posledná akcia mala čo to   do seba, plus vrchol filmu a neuveriteľná   naivita jej kolegyne a následný odpal namiesto   cenných informácií. Metalová hudba počas   výsluchov, krásne vykreslení aktívni spojenci   Poliaci (to že tam majú tajné väznice je   jasné už snáď každému), prekrásne   vykreslený charakter Kuvajtu (zrejme najvyšší   v noci nevidí) a ich skazenosť a úplatnosť a   nakoniec odporný grázel Dan a jeho výklad   spravodlivosti po svojom. Beriem, že terorizmus   je nebezpečná vec, ale pri pátraní a   vyšetrovaní by aspoň nejaké mantinely   spravodlivosti byť dodržané mali, bez   prezumpcie neviny sa môže stať, že umučia   nevinného. Čo však zarazilo hlavne na konci,   keď nevieme čo si myslieť z rekcie hlavnej   hrdinky, kde akoby bolo cítiť, že dolapením   stráca jej život akoby zmysel, keďže žila iba   pre to pátranie. Ďalej predstava našej slobody   sa zrejme nikdy nebude dať porovnávať s tou   jejich, veď keď pozriete na preživšé deti,   tak na 99 percent po tom čo videli, z nich budú   jasní bojovníci proti západu a jeho hodnotám.   Veľmi rozporuplný film
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Popcornový film o dopadení nejhledanějšího   teroristy.Je úplně jedno jestli snímek byl pro   někoho pomalejší,nebo méně akční,nebo   jakoby dokumentární.Všechny tyhle aspekty by   mně vyhovovali kdyby dialogy nebyly tak naivně   pitomé.Takže když byly situace brány smrtelně   vážně,opravdu jsem se neudržel a začal se   smát.Připadalo mně to,že vidím další díl   Pirátů z Karibiku,nebo podobné infantilní   blockbustery.Prostě ženská,která má plnou   hubu nabubřelých keců jako:"Dostanu je   všechny",Oni umřeli,abych žila a dostala   je","Ulovíte ho pro   mě",atd.,atd.U toho se prostě nedá   usmívat,když nadřízení jí jdou na ruku jako   psíci jen na základě její intuice nebo   šarmu,nebo chytrosti (nebo co to vůbec   měla),aniž by si kryli vlastní těžce nabytou   kariérní prdel před dalšími   nadřízenými,aniž by neměli vlastní plán,jak   jí potopit,aby se vše zahladilo při těžkém   průseru.Že těžký průser v tomhle případě   hrozí, není třeba připomínat. Zkrátka tohle   je jeden další nenáročný blockbuster bez   špetky propracovanosti v reálném chování   agentů,tak v ději samotném.
30 minut po   půlnoci měla být pro mě návnada na čtvtou   sérii zlatým glóbem ověnčeného seriálu   Homeland (Ve jménu vlasti),který začíná   5.října.V tomto seriálu je také hlavní   hrdinka agentka CIA a také se bojuje proti Al   Kaidě a také seriál není příliš akční,ale   výsledek to je doslova nebe a dudy.Vše se točí   okolo brilantních a propracovaných dialogů a   charakterech,které v 30 minut po půlnoci   absolutně chyběly.
kockak1
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.7.2014
No tak tohle opravdu nemusím. Jako film to   nestojí za nic, polodokument s výčtem časů a   míst, kde se pravě nacházíme, nemá s filmem   nic společného. Tématika 11. záři už mě   také nebaví, životy lidem tohle nevrátí.   Prostě pro mě je to brak, kterých byly na tohle   téma natočeny desítky s nulovou uměleckou   hodnotou, schovávávající se za tragickou   událost, takže si je vlastně nikdo nedovolí   moc kritizovat.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2013
Přece jen s určitou (auto?)cenzurou vybrané a   natočné scény mučení teroristů, ale jinak   velmi působivý film. Téměř v dokumentárním   duchu pojatý a přitom mě strhnul natolik, že   jsem ani nevnímal tu stopáž. Mě tedy   přehnaná nepřišla. Alespoň to pomalé tempo   vyprávění pomohlo ilustrovat ten šíleně se   vlekoucí marný lov Usámy, trvající tolik let.   Mimochodem, mrakodrapy Twin Towers v New Yorku   opravdu stály. A toho 11.září jsem si sice u   televize připadal (a asi jsem nebyl sám) jako v   nějakém béčkovém filmu, ale bohužel to byla   realita. Takže v komentářích k Zero Dark   Thirty (i jinde) se nějak lacině navážet do   Američanů a jejich lovu na Usámu, jen proto,   že u nás zatím terorismus nezabíjel, to mi   přijde dost krátkozraké. A teorie, že bez   jejich honby za ropou by se neobjevil žádný   Usáma? Přečtěte si aspoň pár pasáží z   Koránu, třeba o svaté (a záslužné)   povinnosti každého muslima zabíjet bezvěrce a   možná změníte názor.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2013
Paní Kathryn Bigelow si dala tu práci a aš s   maximální přesností se snaží ukázat boj s   terorismem od roku 2001 do zabití Usámi Bin   Ládina 2011. Nemohu posoudit z čeho a jak   čerepala a zda je vše tak jak to bylo ve   skutečnosti, ale film se tak tváří. Jeho   slabinou je délka (zbytečně natahované!) A   také závěrečná akce. Je tam hodně tmy (je to   pochopitelné, k akci došlo v noci) ale občas   není vidět vůbec nic. Od dalšího podívání,   zrazují právě tyto uvedené   "nedostatky" ....
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Od Kathryn jsem čekal stejnou sra*ku, jako Smrt   čeká všude, ale není tomu tak. Káťá se   rozhodně nebojí ukazovat na Spojené státy, jak   drsně mučí lidi ve válečných zemí a jak se   chovaj obecně, jak jim jde o prachy, území atd.   Právě proto taky tento film nedostal oskara,   narozdíl od Smrti čeká všude, který si oskara   nezasloužil.

Snímek 30 minut po půlnoci je   dobře natočený film o lovu na Bin Ládina.   Rozhodně vás nutí přemýšlet o americkém   národě, co je to vlastně za lidi a jestli si   filmový štáb vůbec uvědomoval, že snímek je   silně proti USA.
MacBaren
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Je znát že Kathryn Bigelow vojenské   (válečné) filmy umí.Po smrt čeká všude je   to asi její nejlepší film. Závěrečná akce   dokonalá.Jessica Chastain se snaží ale na   Oskara to asi není.I přes velkou délku dokáže   udržet pozornost a napětí pozvolna stoupá.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Předně vás musí téma lapení Usámy bin   Ládina zajímat a pak už jen vydržet dobrou   hodinu instruktážního videa pro elévy na   Guantánamu, poté tempo začíná přidávat na   obrátkách a vtahuje do zmatku téměř   osamělého pátrání po škodné, která už   pomalu upadla do zapomnění a kdoví, jestli si   jen neužívá zaslouženého odpočinku, podobně   jako kdysi hoši z Argentiny a za provázky   mezinárodního terorismu netahá někdo jiný,   ale nakonec ani na tom nezáleží, protože   Amerika složku s nevyřízenými účty ještě   neodložila ad acta. A tak se divák stává   svědkem nepreferované akce s nejistým   výsledkem, kdy by se zrovna hodilo pronést ono   známé "děláme jen svou práci",   nikdo to však nevysloví, z prostého důvodu -   je to zkrátka vidět - jak se Maya dívá na   momentálně uvolněné vojáky, kteří už   nemusí spatřit úsvit dalšího dne, za něž   nese svým přesvědčením odpovědnost a já   mám dost za ně za všechny... A opět se   zásluhou ženského vidění gradující závěr   oprošťuje od stylu predátorských misí s   chlapáckou muzikou a sprostými vtipy,   převažuje soustředěnost, pokora a   profesionalita a při samotném zásahu ve vile i   jakási pieta, což na mě spolu s úžasnou   hudbou rozhodně zapůsobilo, stejně jako výkon   Jessicy Chastain, umocněný lahodným zvukem   jejího neopakovatelného hlasového   projevu.
Celkový dojem ve mně zanechal podivný   smutek nad dobou, v níž žijeme a s kým ji   sdílíme a přivedl mě k myšlence, že kdyby   šlo psát do ozonové vrstvy vzkazy pro   návštěvníky, nemělo by tam stát   "Welcome", ale "This is a hostile   planet"...
krachman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2013
60%
Prvni cast o patrani po UBL slaba. Ta druha,   akcnejsi hodne povedena. Kazdopadne hodne zajimave   dozvedet se jak to pravdepodobne bylo, predtim   jsem o tom vubec nepremyslel. Co se tyce US   propagandy, ze drive nebo pozdeji najdou   kazdeho......no comment :-D
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86179minih86179Osamělý jezdec (2013) 
The Lone Ranger n
minih140629minih140629Tenkrát v ráji (2015) 
Tenkrát v ráji n
minih146726minih146726Ostravak Ostravski (2016) [DCP] 
n
minih184803minih184803Naomi se hlásí (2021) [TV pořad] 
Naomi se hlásí n
minih112277minih112277Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 
The Man From U.N.C.L.E. n
minih20278minih20278Špinavá hra (1968) 
Play Dirty n
minih178942minih178942Bitva v ústí Šeldy (2020) 
De Slag om de Schelde n
minih27569minih27569Ghost Dog: Cesta samuraje (1999) 
Ghost Dog: The Way of the Samurai n
minih58397minih58397Poldové (2010) 
Cop Out n
minih166145minih166145Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 
Prvok, Šampón, Tečka a Karel n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (2012) [TV film]

 Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (2012) [TV film]
Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina n
Code Name: Geronimo
Žánr: akční / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: John Stockwell

(jiná verze filmu)

30 minut po půlnoci (2012)30 minut po půlnoci (2012)30 minut po půlnoci (2012)30 minut po půlnoci (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10