Duben
ohodnotit

Žena ve vodě

Lady in the Water

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
14.9.2006
„Vysvobození je daleko a čas běží...“

Komentáře k filmu Žena ve vodě

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2010
je to kombinácia hororu a   rozprávky o morskej panne.   napriek drastickým scénam,   kde tá prišera niekoho   roztrhá, je to sladký,   naivný príbeh. veľmi sa m   páči.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2007
Poklidný děj filmu je   střídán napětím s   kvalitními zápletkami a   dobrými triky. Skvělému   obsazení filmu odpovídají i   patřičné herecké výkony.
JohnCoffey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Viděl jsem Stalo se a bylo to   pro mě velké zklamání.   Poté jsem shlédl skvělé   Znamení. Děsil jsem se   okamžiku, kdy uvidím ženu   ve vodě, ale příjemně mě   překvapila. Příběh je   napínavý a dojemný a   typické moralitky   nevyznívají tak trpce.   Úžasné!
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Krásná pohádka nejen pro   dospělé. Neosloví každého   diváka. Nedoporučuji   srovnávat s předchozími   výtvory režiséra, jinak   budete zklamáni. Mě se   příběh rozhodně líbil.
Karabekian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2006
Co je to proboha za popisek?   Jste si trochu spletli film   ne?? Hlavním hdrinou je   údržbář Cleveland, jenž   jednoho dne objeví v bazénu   vodní vílu... Nádherná   pohádka pro ty, kteří   věří, že tam někde venku   je ještě jeden svět. Svět   víl, které se nás snaží   chránit a svět démonů,   jenž jim kříží plány.   Kdo se nebojí světa   fantazie, rozhodně nebude   zklamaný. :)
pik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Velice zvláštní dílko,   které mě více než mile   překvapilo. Klidně   probíhající děj,   zajímavé zápletky, skryté   náznaky dobří herci, dobré   triky, napětí, náboj to   vše a ještě víc tento film   nabízí. Příjemná změna,   škoda, že tak málo   propagovaná. V dnešní době   vykrádání to byla velice   milá změna a vzpruha, pro   náročného diváka, který   viděl kde co.
bobecek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2010
užasny přiběh kteri sem   prožil do morku kosti   tokovych to filmu by mnělo   byt vic diky režiserovi sam   za sebe a za lidi co se radi   nechaji unest do jineho světa   ...
danbel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Příjemné překvapení
Film jsem videl nahodou.   Narazil jsme na nej a zaujal   mne nazev. Neni lehke   porovnávat tento film s jinym   filmem od Shyamalana. Mam   pocit, ze co kus, to original.   Osobne jsem film videl na   dvakrat polku jeden den a   druhou pulku az za dva dny a   mozna to bylo to, co me na   filmu nejvic zaujalo. Prvni   cast je velmi zajimava. Mel   jsem dojem, ze vsichni okolo   me vi o neco malo vic nez ja a   stale se dovidam nove a nove   veci. Jeho postupne gradovani   ve velmi pekne. Zaverecne cast   uz byla vice komercni a v   porovnani s prvni pulkou byla   slabsi. Celkovi dojem vyborny.   Film jsem nakonec koupil jako   darek pro sveho otce -   narocneho divaka - spolu s   dalsimi Shyamalannovymi   filmama.
Oakenshield
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Vzpamatujte se trochu,   nemusíte na konci filmu   přijít na to že 2+2 musí   být 77 aby to celé vyšlo,   pro mě je u Ženy ve vodě   nejlepší zížitek z   celkové atmosféry, které   vládne hudba. Vizuálně byl   film taky fajn, obzvlášť   konec s orlem. Na druhou   stranu je pravda že některé   scény mi přišly jak kdyby v   nich herci schválně hráli   hůř, proto nedám 9* ale   "jen" 8*. V ubohosti   filmové fantasy scény tento   film podle mě zaslouží   místo výše než na 60%
ondey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.4.2007
:)
Podivost tohodle filmu mě   zaujala. Nevím, co si mám o   něm myslet a to se mi líbí.   Sakra co jsem to viděl?:D   Film byl hodně netradiční,   jak příběh, tak   ztvárnění. Nic podobnýho   jsem v kině ještě neviděl,   a to já u filmů hledám. Byl   jsem spokojený a dodnes mám   o čem přemýšlet.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2007
velmi zvláštní,krásné,tajemné,mrazivé i blbé!
Žena ve vodě je občas   nelogická,občas   nevyvážená kdy úchvatné   chvíle a vizuální parádu   střídají slabší prázdná   místa a rušivé osoby(sedm   sester,parta,film kritik i   klučina co nahradil   křížovkáře).Je to 24   hodin co jsem film viděl a   jěště teď z toho mám v   hlavě takový maglajz,že se   mi to snad jěště   nestalo.Rád bych tuto   zvláštní pohádku poslal do   hlubin opovržení,ale nejde   to,jelikož tento příběh   má tak užasný potenciál a   dar,že by to byla věčná   škoda.Jediná obrovská   slabina je pro mě celkový   příběh,vím o čem byl,ale   proč byl tak zastřený,co   měli znamenat jednotlivé   postavy ?!,proč třeba nebylo   více využito japonské matky   k jasněšímu vyprávění   příběhu,jednotlivý   nájemci,kteří se   připlétají do příběhu   spíše působí rušivě s   otázkou proč a co mají za   účel.Menší slabinou je   nadherná Howardova   hudba,která se zbytečně   drží pod hladinou,místo   toho,aby výrazněji   doplňovala určité tajemné   chvíle.Pozitiv je mraky -   nádherná víla Story je   božská,Paul Giamatti jako   domovník a tajemný lékař   ji zdařile   konkuruje,hrající autor M.   Night Shyamalan je   vynikající,mladá   japonka,zelená příšera i   scény sní jsou bezva,dabing   i celkový atmosféra ujde.Na   závěr podotknu,že   doporučení dívat se na   pohádku dětskýma očima asi   nepomůže,já jsem to   nezvládl-asi jsem chtěl moc   vědět.Myslím,že tato   fantasie se dětem moc líbit   nebude,bude pro ně nudná a   neocení to co se líbí   dospělým a pro menší bude   strašidelná až moc.
Henry123
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2009
O tomto filmu jsem slyšel   hodně špatných věcí. Bylo   jich tolik, že už jsem si   myslel, že film opravdu   nebude stát za nic. Stejně   jsem se na něj podíval a   zjistil jsem, že vůbec není   tak špatný jak se říká,   ale že je výborný! Děj byl   už od začátku zajímavý a   hodně mně překvapilo   vyvrcholení
Bolt
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Žena ve vodě byl film který   se mi velmi líbyl i přesto   že většina členů na fdb   říkala (nebo psala) že to   nebyl nejlepší film. Také   bodů tento film moc nemá.   Ale i přesto mě film   okouzlil a líbil. Doporučuji   tento film všem kteří ho   ještě neviděli.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Promarněný potenciál
Vzpomínám si, jak mi spadla   čelist, když jsem poprvé   viděla Šestý smysl. Tady   vzniklo dílko, které   trestuhodně promarnilo svůj   potenciál a vyklubala se z   toho druhořadá pohádka s   nijakými efekty a nulovou   gradací příběhu
+   odfláknutým koncem. Škoda,   Shyamalan má rozhodně   navíc, to jeho Vesnice byla   daleko tajemnější, alespoň   že tam objevil   B.D.Howard(ovou)
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2011
Tento film se mi vůbec   nelíbil. Jestli to měla být   pohádka, tak je povedená,   ale mě se to stejně   nelíbilo. Také se mi   nelíbila tentokrát účast   režiséra jako herce, resp.   se mi fakt nelíbila jeho   postava. Začínám mít   pocit, že si Shyamalan točí   filmy výhradně pro sebe.
brnvl2105
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Film mě tedy vůbec nenadchl.   Z hororu sem nic   nezaznamenal,
snad jen   jakási travní potvora a   nějací skřeti.Ze sci-fi?   Asi jen to,že mi někdo   bydlí pod bazénem. Nemá to   nic co měl film Znamení od   stejného režiséra.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Když Shyamalan natočil   veleúspěšný Šestý smysl   mě si nezískal. Nepovedlo se   mu to ani s Vyvoleným. Pak   ovšem přišel se skvělým   Znamením a docela jsem se   začal o jeho další filmy   zajímat. Poté mě však   opět zklamal Vesnicí. I tak   jsem si však řekl, že jeho   příštímu filmu dám   šanci. Bohužel mě však   opět zklamal. Žena ve vodě   je velice nudná báchorka o   mořské víle, která se   dostane mezi lidí a kvůli   tomu jdou po ní jakési   travní příšery. O tom je   celý film. Občas na nás   sice film vybalí, že ne   každý je tím kým se zdá   být (ani sovy:)) ale to   rozhodně nestačí k tomu aby   film zaujal. Na filmu jsou   dobří jen herci (hlavně   Giamatti) a Bryce to zde   velice sluší.
Snura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Asi by mě po všech těch   předešlých Shyamalanových   filmech nenapadlo, že mu za   nějaký jeho film dám tak   málo bodů. Navíc, když v   něm hlavní roli bude hrát   Paul Giamatti. V případě   Ženy ve vodě se tak,   bohužel, ale stalo. Tohle je   nepovedené, docela nudné,   žádné šokující   překvapení, na jaké jsme si   už u hyamalanových filmů   zvykli, se tentokráte   nekonalo. Tedy až na to   nepříjemné, že tenhle film   se nepovedl.
hlavsa5
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Pomalé vyjasňování   okolností záhadné ženy a   jejího poslání na zemi -   až na Giamatiiho - žádný   herecký výkon - je to jen   režisérova další   oddychovka.
Neben
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.2.2009
Film začínal hezky,   pohádkové, epické   vyprávění o dávném   přátelství mezi lidmi z   pevniny a obyvateli oceánů.   Pořád jsem nechtěl věřit   tomu, že by Shyamalan   natočil tak špatný film,   jak se o Ženě ve vodě   tvrdí. Po první půlhodině   jsem začal zaznamenávat   menší chyby v logice a   scénáři vůbec, ale nic   vážného. Herci mě nebavili   vůbec, nikdo zajímavý, dost   přehrávání. Ale pořád   jsem si říkal, že tedy   alespoň příběh, hlavní   myšlenka bude za něco   stát...
Tak jsem   stále čekal a čekal... A   pak mělo přijít velké   vyvrcholení, spojení všech   linek nebo nějaký zvrat. Ale   místo toho... film   skončil.
Nepromyšlené (možný   potenciál tam však byl, jen   ho někdo prostě vůbec   nedokázal smysluplně   uchopit), dost nezajímavé   (asi třikrát ten samý   "zvrat" s chybným   označením člověka) a   prostě nepropracované   celkově...

Zlatá Vesnice. Tak   nevím, jestli mám žaludek   ještě na Happening :)
Ingrid
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Těžko říct, kde se stala   chyba, ale faktem je, že se   těžko hledá něco, co by   zasloužilo kladné hodnocení   v této smršti nudy. Přitom   jsem se docela těšila, ano,   na tajemno, pohádkovou   atmosféru, něco   přírodního, ale čeho se mi   dostalo, je zhroucená zrzka   ve sprchovém koutě, a párty   okolo bazénu, fakt jsem   čekala trošku víc, ani ta   příšerka (něco mezi psem a   miniaturním kanečkem) to   nezachrání. Jediná chvilka,   kdy se člověk zamyslí je,   když to vypadá, že zrzka je   najendou bloncka:) Asi   nejhezčí na Ženě ve vodě   pro mě byl obal DVD.
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Žena ve vodě = 40 minut v   hajzlu
Samozřejmě,   že film je delší, ale já   jsem to vydržel právě 40   minut. Přece se nenechám   unudit k smrti. Kdybych měl v   úmyslu se zabít, tak se   raději utopím. Uznávám,   byla to moje chyba, že jsem   se na tu blbost díval. Jen   jsem chtěl vědět, jestli je   to tak naivní a blbé. No, je   to jeden z nejblbějších   filmů, co jsem kdy viděl.
Kmotr95
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.11.2008
Zklamání od Shyamalana!
Tak mělo to být něco na   způsob   sci-fi..fantasie..horor.
Horor.. kde pak!!   Sci-fi..ani bych neřekl!!!   ale asi jen fantasie a dost   ubohá. Hodně mě Shyamalan   zklamal, když natočil tento   lacinej film. Mě osobně se   tento film nelíbil..už od   začátku jsem to považoval   za pohádku pro děti a tak   jsem se nudil až do konce.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Čekal jsem blbinu typu   "Splash" a zas tak   moc jsem se nemýlil. Pro mne   byl film utrpením a těšil   jsem se na konec. Děj   statický bez špetky napětí   či alespoň náznaku akce.   Celé se to táhlo jako   špatná žvýkačka a tak   nakonec jediným oživujícím   prvkem byl   "trávopes". Ale za   toho nemíním dávat   jakékoli plus. Když k tomu   všemu připočtu   nesympatické vedlejší   postavy, zbude jen odpad.   201108289852/10506

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27692minih27692Nebeská stvoření (1994) 
Heavenly Creatures n
minih69924minih699241066: Historie Psaná Krví (2009) [TV minisérie] 
1066 n
minih42064minih42064Zmeškaný hovor (2003) 
Chakushin ari n
minih34904minih34904Hulk (2003) 
The Hulk n
minih52051minih52051Svatí válečníci (2005) [TV film] 
Holy Warriors - Richard the Lionheart and Saladin n
minih52445minih52445Jane Doe: Jiná tvář (2005) [TV film] 
Jane Doe: The Wrong Face n
minih18091minih18091Rozsudek (1982) 
The Verdict n
minih67037minih67037Prokletí domu Winchesterů (2009) [Video] 
Haunting of Winchester House n
minih42140minih42140Denní hlídka (2007) 
Dněvnoj dozor n
minih24555minih24555Slunovrat (2008) 
Solstice n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Antropocén - věk člověka (2020...

11:10 - 12:05

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10