Duben
ohodnotit

Železný stisk

The Gauntlet

Další název:
Muž, který se nevzdává; Policejní kordón
Žánr:
Rok:
1977
Délka:
110 minut

Komentáře k filmu Železný stisk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Já akční můžu, ale tohle   bylo nestydatě praštěné.   Honička vrtulníku a motorky   byla zbytečně dlouhá. Hudba   vůbec neseděla a celé to   bylo jakési zmatené. Pár   scén dobrých, ale jinak   opravdu nic moc.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Akční naivní komedie,   která dnes už budí spíše   úsměv. Pár hlášek a   vtipů je dobrých, akce ve   filmu celkem je, ale   absolutně nereálná. Vidět   film tak před 20 -25 lety   hodnotil bych jinak, dnes   spíš tak 40 - 50%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2014
Vynikající thriller o   eskortu svědkyně na místo   určené, které je   nebezpečnější, než si kdo   umí představit. V jeho   neúspěch nedává šanci ani   sázková kancelář, která   postupně vypsala kurz až na   100:1. Policista, kterého si   s chutí a vervou sobě   vlastní zahrál Clint   Eastwood ( mimochodem sám   seděl i na režijní   stoličce ), musí překonat   spoustu smrtelně   nebezpečných překážek,   aby dospěl svého cíle. Že   se v záhlaví jedná o   korupci u policie na vysokém   postu dosahující až k   prokurátorovi snad ani   nepřekvapí. Úžasné a   napínavé akční scény   nenechají na pochybách. Od   dechberoucí honičky   helikoptéry s harleyem až po   finální scénu s   opancéřovaným autobusem. Na   tomto filmu je uděláno kus   poctivé práce. Každé   scéně, každému záběru je   dán dostatečný prostor k   vytvoření té   nejdokonalejší dokonalosti.   Dnes již klasika, která   nestárne a která nám   ukazuje, jak se to má   správně dělat.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.5.2013
Keci, keci, keci
Tehdy to mohl být jakžtakž   hit, dnes bez urážky skoro   vykopávka. Jediným   "silnějším"   okamžikem bylo její   odlákání od něj ve vlaku,   kdy ji mohli i zabít; jinak   klišé s poldou, co prostě   splní úkol, i kdyby ho to   stálo život, hlavně na truc   nadřízenému. Jak v   některých scénách uplatnil   pud sebezáchovy, celkové   vyznění filmu je opačné.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2013
ŽELEZNÝ STISK

Typický thriller   poplatný době, ve které   vznikal. Film jako na   běžícím pásu kopíruje   příběhy drsného Harryho. I   zde vystupuje v hlavní roli   Clint Eastwood jako policajt,   který nemá zrovna   předpisové chování.

Hlavní hrdina Ben   Shockley je sice alkoholik,   který je ale čestný až za   hrob, což o něm do té   chvíle nikdo z jeho   spolupracovníků nevěděl.   Je vybrán pro choulostivý   úkol, o němž je dopředu   rozhodnuto, jak má dopadnut.   Jenže náš zásadový   policajt zapomene pít a plně   se oddá svému úkolu.   Veledůležitý svědek,   kterého musí dopravit k   soudu, je nakonec žena,   docela zajímavá prodejná   žena, o kterou je veliký   zájem na všech frontách. A   protože náš policista se   jen tak nedá a chrání ji   zuby nehty proti celému   světu, stane se nepohodlným   i on. A tak sledujeme road   movie přes hory a doly,   pěšky, na voze, na motorce,   vlakem až po vítězné   tažení ručně   pancéřovaným autobusem. Po   celou dobu je náš hrdina   pronásledován jak svými   kolegy, tak mafiány a dojde i   na odporné tuláky ve vlaku.   Nikdo vlastně nerozumí tomu,   oč se tu jedná. Jedno je   jasné, Ben Shockley už neví   komu může věřit. Honí jej   vlastní lidi a on neví   proč, proč byl obětován,   kdo v tom má prsty, ani kdo z   jeho kolegů je ještě na   jeho straně. Bena a Gus   pronásleduje celá armáda   policistů, honí je   automobily i vrtulníkem,   střílejí po nich při   každé příležitosti - a   že mají pořádný arzenál.   A střílejí jako zběsilí,   z rodinné vilky vyrobí   hromádku třísek, která se   nakonec sama zřítí jako   domeček z karet.

Chvilkami jsem fakt   nevěřila svým očím. A to   mně nejzábavnější scéna   teprve čekala. Celý oddíl   policistů utvoří špalír   po obou stranách ulice, aby   náležitě uvítali hlavní   hrdiny. Když do ulice vjede   autobus, začnou střílet   jako o život. Hezky proti   sobě. Čekala jsem, kdy   začnou padat jako hrušky,   ale kluci šikovní se fakt   trefovali jen do autobusu.   Žádná zbloudilá a   odražená kulka, která   náhodou doletěla za autobus.   A kdyby přece, policajta v   Americe přece není žádná   škoda. Se ztrátami se   počítá. Nebo, že by měli   nabito slepými? Autobus už   je děravý jak řešeto, ale   pořád jede dál a když se   nakonec zastaví u cíle své   cesty, nesmrtelný hrdina z   něj v klidu vystoupí a jako   když utne, střelba ustane.   Nad takovým zázrakem prostě   zůstanou i američtí   policisti jen němě zírat s   otevřenou hubou a v tu ránu   zapomenou nač mají v rukou   ty zbraně…

Takové množství   policistů, pistolí a   dlouhotrvající střelby na   jeden cíl hned tak někde   neuvidíte. V tomto filmu   střílejí všichni na   potkání vším, co mají po   ruce. Je to prostě děsně   přehnané, hloupé až   komické. Ani námět mi   nepřipadal nijak   originální, děj byl   nahrazen spoustou akce, naopak   chyběly typické Eastwoodovy   hlášky. Tentokrát sklouzly   jen do oplzlých keců o sexu,   urážek na adresu policajtů   a podobně.

Přes všechny tyto   nesmysly má film svou dobovou   atmosféru. Tehdy se podobné   filmy prostě točily skoro   všechny takovým stylem. Za   zmínku ještě stojí výkon   herecké dvojice Eastwood –   Locke, mezi kterýma to   správně jiskří. No bodejť   ne, když v té době byli   partnery i v soukromí, to se   jim to potom hraje.

Je zajímavé, že   suverénní umělecký výkon   a charisma Clinta Eastwooda   dokáže nakonec i s takové   slátaniny poskytnout slušnou   zábavu. S takovým člověkem   po boku je člověk hned   klidnější, že? Když tedy   nahlédnu na film očima   diváka ze sedmdesátých let,   tehdy by se tento film   nepochybně líbil mnohem   víc. Mnohokrát obehrané   téma v rukou Clinta Eastwooda   dostane rozměr řemeslně   dokonalého zpracovaného   díla, s výbornou dobovou   atmosférou a perfektní   akční scénou, na kterou   tehdy stačil sotva pojízdný   autobus v prázdných   ulicích, obležených   kordonem policistů. Clint   Eastwood nepochybně patří   mezi nejlepší příklady,   jak zručný režisér   dokáže s průměrného   scénáře vykřesat   zážitek, který se přece   jen drápkem zachytí v   paměti.

V   roce 1977 možná dobrý film,   který měl určitě na víc.   Dnes pasé pro pamětníky.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Výborná akční kriminálka   s drsným   C.Eastwoodem.Tentokrát jede   C.Eastwood v roli policajta   vyzvednout vězenkyni do Las   Vegas a dopravit ji do   Phoenixu jenže je to podraz a   na zpáteční cestě se ho   snaží zlikvidovat.Krimi   podívaná se skvělými   akčními scénami v režii   C.Eastwooda.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Naprosto typická Eastwoodovka   z konce 70.let, ve které   hraje Clint absolutně   neohroženého policajta,   který má za úkol dopravit   důležitou svědkyni z Vegas   do Phoenixu. Jelikož jde   její svědectví až do   nejvyšších policejních   složek, všemožně se mu   snaží úspěšnému převozu   zabránit. Ale nebyl by to   přece Clint, aby si nějak   neporadil, ne? :-) Zkrátka   typickej namachrovanej   Eastwood. Jediná scéna,   která mě přišla   namachrovaná už nějak víc   než bylo zdrávo, byla s   těma motorkářema v poušti.   Jinak pohodička. A ta   střílečka na autobus...no   mazec! A dokoce Clinta   postřelili...neuvěřitelné!   :-))
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Dementní
Pronásleduje ho vrtulník na   otevřené arizonské   poušti... dále kupa poldů   doslova vyhladí z povrchu   zemského dům, ve kterém se   ukrývá... a na závěr:   autobusem projíždí mezi   stovkou nasazených   policajtů, k tomu množství   ostřelovačů na střechách   budov jako bonus... vše se   pochopitelně děje za   ohlušující a neutuchající   střelecké vřavy, kdy na   něj (ano, mluvím o postavě   Clinta Eastwooda) mířilo   celkem asi milión střel ze   zbraní asi desítek tisíc   lidí... a teď těžká   otázka na přemýšlení...   Myslíte, že se někdo z nich   trefil?

Eastwood je frajer, ale co   je moc, to je moc. Když se k   hromadě totálních nesmyslů   přidá ještě další   hromada tupých dialogů,   vznikne dílo takřka   dementního charakteru.
Nehledě na to, že mě   nezaujaly ani jednotlivé   charaktery postav a zápletku   už radši ani komentovat   nebudu. No, ne vždy se   zadaří.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51366minih51366Pohřben na Sibiři (1991) 
Zateryannyy v Sibiri n
minih40563minih40563Godzilla (1954) 
Godžira n
minih115696minih115696Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back (1990) [Video] 
Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back n
minih58772minih58772Kvůli mně přestane (1982) [TV hra] 
Kvůli mně přestane n
minih118210minih118210Duch žraloka (2013) [TV film] 
Ghost Shark n
minih69698minih69698Pohádka bez konce (1986) [TV inscenace] 
Pohádka bez konce n
minih183130minih183130Devadesátky (2022) [TV minisérie] 
Devadesátky n
minih14640minih14640Obchodník s hrůzou (1993) 
Needful Things n
minih10516minih10516Konečná stanice (1981) 
Konečná stanice n
minih47301minih47301The Machine Girl (2008) 
Kataude mashin gâru n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10