Duben
ohodnotit

Zelené peklo

Basic

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
2.10.2003
„Podvod je jejich největší zbraň.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zelené peklo
Tom Hardy (John Travolta) je bývalý príslušník jednotky zvláštneho nasadenia a teraz protidrogový agent, riešiaci záhadu okolo zmiznutia obávaného a nenávideného seržanta Nathana Westa (Samuel L. Jackson). Počas vojenského cvičenia sa spolu s ním stratilo v panamskej džungli aj niekoľko vybraných príslušníkov zvláštnej jednotky. Iba dvaja ľudia prežijú. Dunbar (Brian Van Holt) a vážne zranený Kendall (Giovanni Ribisi), syn vysoko postaveného dôstojníka. Ani jeden z nich nechce spolupracovať s kapitánkou polície Juliou Osborneovou (Connie Nielsen). Veliteľ vojenskej základne, plukovník Bill Styles (Timothy Daly), požiada o pomoc svojho dávneho priateľa a presvedčivého vyšetrovateľa - Hardyho. Osborneová nesúhlasí s tým, aby bol zapojený do pátrania práve on, pretože je na odchode z protidrogového oddelenia, z dôvodu podozrenia z prijímania úplatkov od obchodníkov s drogami. Okrem toho zistí, že Hardy sa kedysi zúčastnil výcviku pod Westovým velením a nenávidí ho takmer rovnako ako jeho vojaci. Čas beží, a preto Hardy a Osborneová uzavrú dočasné prímerie. Hardy vymámi z Dunbara priznanie. Ten vypovedá, že seržant West a nezvestní vojaci boli zavraždení, ich mŕtve telá odvial hurikán. Kendall, ktorého vypočúvajú neskôr, potvrdí, že West s ostatnými vojakmi sú mŕtvi. Ale takmer vo všetkom ostatnom sa jeho príbeh odlišuje od Dunbarovej výpovede. Čo sa stalo s Westom a jeho tímom? A čo v tej džungli v skutočnosti robili?

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zelené peklo
Seržant West - Samuel L.Jackson - dostal za úkol trénovat v panamském deštném pralese speciální jednotku. Čtyři vojáci jsou však brutálně zabiti, jeden zraněn a šestý se stává hlavním podezřelým. Ve vzduchu se vznáší otázky - jak a proč se vše stalo?

Vyšetřování je přiděleno důstojníkovi Osbournové - Connie Nielsen, ale podezřelý voják chce za vyšetřovatele někoho "ze svých" .Přichází chvíle pro bývalého rangera Hardyho -John Travolta.Od počátku je vyšetřování plné záhad i proti chůdných svědectví a je jasné,že nebude lehké.

Jsou tu dva muži, kteří vědí, co se stalo, ale jejich výpovědi nejsou jednoznačné, popisují dvě verze případu se spoustou záhad a nevyjasněných okolností...


Autor: hejtman

Popis / Obsah / Info k filmu Zelené peklo
Nic není tak, jak se zdá. Vysloužilý ranger Tom Hardy (J. Travolta) vyšetřuje záhadný případ, kdy nemůžete věřit nikomu, ani jemu...Vše se točí okolo výcvikové akce rangerů v džungli, kdy zemře skoro celá skupina a přeživší nechtějí mluvit. Je tu nenávist vůči veliteli, objeví se i drogy...vše je ale nakonec trochu jinak a odnese to divák, kterému se ze všech zvratů zatočí hlava. Je to škoda, protože námět sám o sobě by špatný nebyl, ale od poloviny filmu se věčnými zvraty stává nezajímavý, jakoby nastavovaný. Travolta přesvědčil, že jeho herecká kariera opět upadá.


Autor: bouncer

Popis / Obsah / Info k filmu Zelené peklo
Při vojenském cvičení v panamském průplavním pásmu se obávaný seržant West se svými svěřenci nemazlí. Nevadí mu, že hustě prší, že se blíží hurikán a že jeho muži právě absolvovali vysilující čtyřicetikilometrový pochod. S gustem této situace využije k neplánovanému cvičení, z něhož se však nevrátí ani on, ani tři z jeho svěřenců. Vrtulník s velitelem základny plukovníkem Stylesem najde v pralese z celého oddílu pouze dva muže, z nichž jeden je postřelený. Jak však zjistit, co se opravdu stalo, když oba každou chvíli tvrdí něco jiného? K vyšetřování je neoficiálně povolán svérázný agent protidrogového oddělení, bývalý armádní ranger Tom Hardy, postavený kvůli obvinění z úplatkářství dočasně mimo službu. Netradiční postupy „vetřelce“ se zpočátku vůbec nezamlouvají kapitánce vojenské policie Osborneové. – Snímek Zelené peklo (český titul je odvozen z názvu „nevydařeného“ cvičení) se podobá hře na pravdu, kde všichni lžou. Ke dvěma verzím komplikovaného případu, v němž důležitou roli hrají drogy, přibývají stále další. Orientovat se ve spleti výmyslů, polopravd, kamufláží i faktů je čím dál tím těžší a závěrečné překvapení působí krkolomně. - Ve snímku se před kamerou po letech sešli John Travolta a Samuel L. Jackson, kteří si spolu naposledy zahráli v thrilleru Pulp Fiction – historky z podsvětí (FP 11/94). – Upozorňujeme, že pod stejným názvem bylo u nás uvedeno argentinsko-španělské drama Lucase Demareho (1961, FP 24/63).
-kat-, Filmový přehled 2003/10,


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

13 minut již uběhlo
137 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

38 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

38 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10