Žebravý student (1936)

Žebravý student (Der Bettelstudent)
75 %
 
 

Der Bettelstudent

    Žánr: hudební / komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 90 min.
Žebravý student a hudba Carla Millockera - zápletka, dobrodružství a romantika v černobílem německém filmu .....
Plukovník Ollendorf, guvernér města Krakova, je zesměšněn na plese u kněžny Peliňské. Byl totiž odmítnut Laurou, dcerou hraběnky Nowalské. Ollendorf připraví se svými důstojníky plán pomsty. Mezi vězni vybere studenta Symona, který se jako kníže Vybický bude ucházet o ruku Laury. Při svatební hostině pak Ollendorf oznámí všem, kdo je tento kníže Vybický. Laura a Symon se do sebe zamilují – pomsta se plukovníkovi podařila.

Mezi vězni je také vévoda Adam Kazimír – vůdce rebelů. Z vězení uprchne a se Symonem se dohodne, že za peníze plukovníka Ollendorfa podplatí stráže citadely Krakova a zahájí povstání polských vlastenců. Aby se mohl volně pohybovat po městě, dá se najmout jako sluha Onufrij do paláce Newalských. Zamiluje se do druhé dcery hraběnky Newalské – Bronislavy. Povstání se podaří zahájit. Do paláce Newalských přichází Adam Kazimír v doprovodu povstalců zatknout Olendorfa a jeho důstojníky.  Autor: clara.bow

režie:
Georg Jacoby
 
 
hraje:
Fritz Kampers (Ollendorf, velitel v Krakowě), Ida Wüst (hraběnka Palmatia Nowalska), Carola Höhn (kontesa Laura), Marika Rökk (kontesa Broňa), Johannes Heesters (Simon Rymanowicz), Harry Hardt (Ollendorfův pobočník), Wilhelm Bendow (holič), Berthold Ebbecke (Jan Janicky), Ernst Behmer (Enterich, dozorce), Gerhard Bienert (Kinsky), Karl Platen (Stefan, sluha), Paul Schwed (desátník), Reinhold Bernt (pedel)
 
 
námět:
Karl Millöcker (opereta)
 
 
scénář:
Lotte Neumann
 
 
kamera:
Ewald Daub
 
 
hudba:
Karl Millöcker
 
 
střih:
Herbert B. Fredersdorf
 
 
producent:
Max Pfeiffer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.