Ze soboty na neděli (1958)

Obrázek není k dispozici.
50 %
 
 
    Žánr: osvětový
    Země: Československo
    Délka: 12 min.
POZOR SPOILER

jedné mladé úřednici, jež si říká Nany volá kamarád Ervín. Ta se rozhodne s ním sejít a slíbí, že přivede i svou kamarádku Máňu, které bude říkat Mary. Ta se stále vymlouvá, ale půjčení šatů rozhodne.
Tak se obě kamarádky ocitají v automobilu a vyrážejí na flám i s Ervínem. Poté se octnou v jakémsi podniku. Zde se přidají další a zábava pokračuje. Mary se ovšem vůbec nebaví, a když jí jeden z mužů podstrčí peníze, tak se urazí.
Pak uteče jinam. Dostane se do zaplivané knajpy, kde usedne nějakému muži na klobouk. S tímto mužem pak z hospody utečou, když tam začne rvačka. Zmoknou a pak se ukryjí v kostele. Nato pozve muž Mary k sobě, aby se mohla upravit, když je celá mokrá, a tak se Mary ocitá u něj.
Padnou si do oka a ona u něj přespí. Již ví že se jmenuje Karel, a ten se snaží vyžehlit její šaty. Jenže je spálí, a tak je nese Nany, aby Máni poslala její šaty. Nany to učiní a pošle jí taky vzkaz na lístku, aby vrátila Ervinovi tu tisícovku. Karel je ze vzkazu na infarkt, a když před ním Máňa vyhází svou kabelku, kde ona tisícovka skutečně je, zdá se věc býti jasnou. Máňa nemohla tušit, že jí bankovku do kabelky strčil bez jejího vědomí.
Sama se smutně vrací domů, kde si pouští plyn. A Karel je také sám…  Autor: Pitryx

režie:
Vladimír Sís
 
 
hraje:
Rudolf Jelínek (vojín Mirek Kouba), Pavel Kunert (desátník Mašek), Zdeněk Vráblík (vojín Zdeněk Večeřa)
 
 
kamera:
Josef Vaniš
 
 
hudba:
Miloš Vacek
 
 
střih:
Jiří Sobota
 
 
zvuk:
Karel Cajthaml
 
 
vedoucí produkce:
Erik Hubáček
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.