Zběsilá jízda (2004)

Zběsilá jízda (Autobahnraser)
69.3 %
 
 

Autobahnraser

Další název: A2 Racer; Porta Westfalica (prac. název)

    Žánr: akční / komedie
    Země: Spolková republika Německo / Lucembursko
    Délka: 87 min.
„Kdo nebrzdí, jede rychleji!“
Mladý horlivý policista Karl-Heinz udělal chybu, která zmařila dlouho připravovaný zátah proti zlodějům aut. Za trest je převelen k dopravní policii a na zapadlé okresní silnici fotí dopravní přestupky. Jednoho dne zahlédne zdánlivě všední obrázek mladíka, který vylepuje plakáty zvoucí na "grilparty". Jenže zvuk auta a rychlost, s níž se mladík po silnici přiřítí a zase zmizí, napoví policistovi, že spíš než o kulinářské hody půjde o ilegální automobilové závody, se kterými se marně potýkají policie snad všech států. Své podezření sice ohlásí, ale podezřívavý šéf mu příliš nevěří a chce důkazy dřív než něco podnikne. Ty Karl-Heinz může získat pouze tak, že mezi piráty silnic pronikne. Je mladý, auta ho baví a tak mu nedělá problém mezi ostré hochy a jejich sexy holky se inkognito dostat. Zjistí, že se nemýlil, absolvuje s partou jeden závod a všechno tajně nafilmuje. Jenže svou roli hraje tak dobře, že kouzlu rychlosti opravdu propadne.

Opájí se dvousetkilometrovou rychlostí, kterou se auta řítí po asfaltu a vzrušuje ho i nebezpečí, které při takové rychlosti hrozí. To se ovšem příliš neslučuje s jeho policejní prací a úmyslem předložit nadřízeným důkazy o nelegálních závodech a už vůbec ne s možností vyřešit případ krádeží luxusních aut, ze kterého partu také podezírá. Navíc se spřátelí se svými novými kumpány, Knutem, Eckim, světáckým Bülentem i energickou Claudií a zamiluje se do její spolujezdkyně, atraktivní krásky Nicki. I když v partě nakonec zjistí, že je policista, přijmou ho mezi sebe, protože jednomu z nich pomohl z vážného problému. Nakonec od nich dokonce dostane tip na skutečné zloděje luxusních aut, všeho schopnou ruskou bandu. Řeknou mu, dokonce, kde jsou kradená auta schovaná a nakonec mu pomohou připravit plán jak celou bandu odhalit pochytat.

režie:
Michael Keusch
 
 
hraje:
Luke J. Wilkins (Karl-Heinz Krause - VW Polo (jako Luke J. Wilkins)), Collien Fernandes (Nina - Chrysler LeBaron), Alexandra Neldel (Claudi - BMW M3), Henriette Richter-Röhl (Nicki - BMW M3), Niels-Bruno Schmidt (Knut - BMW 2002), Manuel Cortez (Bülent - Smart Brabus), Kristian Kiehling (Ecki - Ford Mustang), Franz Dinda (Alex - Chrysler LeBaron), Thomas Heinze (Schmitt-Jahnke), Ivonne Schönherr (Moni - Smart Brabus), Annika Murjahn (mladá žena v brouku), Jockel Tschiersch (kontrolor z TUV), Oliver Bootz, Ingrid van Bergen (stará dáma), Sacha Ley (učitelka v autoškole), Mark Zak (Jerzy, montér), Maxim Kovalevskij (Bogdan, montér), Viktor Benzler (Zabor, montér), Anton Lewit (Kazimir, montér), Thorunn Egilsdóttir (Lutzia), Fabian Zapatka (Lümmel), Martin Reinhold (Schorsch, policista), Runa Egilsdóttir (Gudrun, policistka), Christian Kmiotek (policejní úředník), Manfred-Paul Hanig (dodavatel vozů Porsche), Dean Constantin Gaigani (policejní důstojník), Axel Schreiber (Norbert)
 
 
scénář:
Robert Kulzer, Herman Weigel
 
 
kamera:
Hannes Hubach
 
 
kostýmy:
Bea Gossmann, Uli Simon
 
 
střih:
Alexander Berner, Stefan Essl
 
 
zvuk:
Manfred Banach, Stefan Busch, Detlev Fichtner, Lisa Geffcken-Reinhard, Micki Joanni, Philippe Kohn, Michael Kranz, Nico Krebs, Pierre Peters-Arnolds, Philipp Sellier, Carlo Thoss
 
 
vedoucí produkce:
Astrid Kühberger, Ragna Arny Larusdottir ((Lucembursko))
 
 
zvláštní efekty:
Alain Couty
 
 
koproducent:
Bob Bellion, Jimmy De Brabant
 
 
masky:
Aurélie Elich, Claudine Moureaud
 
 
výprava:
Christina Schaffer, Ralf Küfner
 
 
producent:
Robert Kulzer, Oliver Berben
 
 
casting:
Rita Serra-Roll
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.