Jeden svět
ohodnotit

Zázraky se dějí

I miracoli accadono ancora

Další název:
Miracles Still Happen; The Story of Juliane Koepcke; Amazon Death Trap
Rok:
1974
Délka:
85 minut

Obsah filmu Zázraky se dějí

 
Je to film o letecké katastrofě. Letadlem cestovala dívka, která jako jediná tuto katastrofu přežila. Hlavním obsahem tohoto filmu je snaha té dívky, ktera se ocitla díky této havárii v buši, dostat se zpět do civilizace a to i přes ruzné nástrahy divočiny. Byla zraněná, hladová, vystrašená, ale po několika dnech se jí podařilo najít lidi, kteří ji pomohli. Skvělé obsazení, velmi dobře hraný film, který zaujme a v mnoha směrech poučí diváky. Byl natočen na základě skutečného příběhu německé dívky Juliane Koepckeové, který se udál o Vánocích roku 1971.

Autor: kristl
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
italská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zázraky se dějí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

grossberg
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2019
Naprosto souhlasím
s komentářem jmenuji se libor - jedná se o   obyčejnou pubertální holku, která si má sama   pomoct v džungli. A komentáře uživatelů typu   Pitryx ? To snad ani nemá cenu komentovat. Ten by   chtěl jen hektolitry stříkající krve,   rozpáraná břicha, lezoucí mrtvoly atd.
Ale   toto je příběh podle skutečné události.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Letecké katastrofy se dějí
Když si pročtu co někteří komentující   píší v komentářích, nevím vlastně co by od   filmu, který hodnověrně dá se říct věrně   dokumentuje nešťastnou událost, ve které holka   ztratí v jeden okamžik téměř vše a musí se   prodírat pralesem a bojovat o holý život, co by   asi tak chtěli??? Možná nějaké speciální   extra efekty ze setkání hrdinky se sněžným   mužem? Film jsem při premiéře, když jsem byl   malý kluk neviděl, slyšel jsem jen vyprávění   od ségry, viděl jsem film až později a musím   konstatovat, že je natočený velice dobře.   Prostě je to natočeno podle skutečné události   a film působí dojmem skutečného dokumentu   skutečný autentický film. Co víc by si tvůrci   mohli přát, než aby na diváky film tak   působil? Když si člověk uvědomí co musela ta   holka přežít, čím prošla aby se dostala   zpět do civilizace, klobou dolů před jejím   umem a výdrží.

Podobný film, který ale   není natočený podle skutečné události ( i   když kdo ví, třeba se skutečně stal jen unikl   pozorností médií), je film Cesta ((Walkabout)   1971, který pojednává o cestě dvou   sourozenců přes australské vnitrozemí. Pokud   chcete vidět, co všechno zmůže lidská vůle a   touha žít, vřele doporučuju oba filmy I   Zázraky se dějí i Cesta stojí za zhlédnutí,   pokud ovšem nečekáte ve filmu efekty a   sněžné muže.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Když mne na to "partyja" před léty   lákala do kina, statečně jsem odolával s tím,   že nemíním čumět devadesát minut na babu, co   bloudí pralesem. Nakonec mně ukecali na záběry   s červy. Pamatuji se, jak jsem se celý film   nudil, abych na konci koukal na to, co jsem   ještě nikdy neviděl. Po letech jsem se na film   podíval znovu a zjistil, že to až tak hrozné   není, tehdy bych dal jednoznačně odpad. Dnes   dávám plus za to, že "vzpomínkové"   scény byly milosrdně krátké a daly se přejet   a něco málo za přírodu, prales a snahu. Víc   dáti nelze. Snímky dle skutečnosti nejsou moje   parketa. Skladbou filmu mi to navíc neustále   asociovalo filmy o kanibalech. 201111068833/8843
háta21
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.2.2014
Mohlo to být lepší
Z mého pohledu se film moc nepovedl. Počínaje   scénářem, střihem, hudbou a pod. Jediné, co   bych mohla vyzdvihnout je, že poměrně věrně   kopíruje příběh hlavní hrdinky (i když dost   nudně).
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Dnes už by to natočili jinak, ale rozhodně to   není špatný film. Krom vlastního i na svou   dobu dost divně natočeného pádu mu skoro není   co vytknout, jen na konci mohli dát aspoň   setkání s otcem; na druhou stranu lepší   takhle, než mít dalších 20 minut mediální   humbuk kolem celé události.
Trochu bych vytkl   dabing; nějak v něm necítím žádné emoce.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Před mnoha lety to mohl být hodně dobrý   film,dnes už tak neosloví,alespoň já to tak   vidím.Ano obdivuji herečku zahrála to celkem   věrohodně,také smekám před skutečnou   hrdinkou!Nechtěl bych to zažít den,natož   déle,ale víc nedám.
kovboj365
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2012
zázraky se dějí
I po letech velmi dobrý film, připadne mi, že   je mnohem lepší než mnoho filmů dnes   točených s moderní technikou, a je tu i bezva   hudba
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Strhující film....
Zázraky se dějí a získat tento film a mít   možnost jej vidět po dlouhém snažení...to byl   taky přímo zázrak, ale podařilo se. Byla jsem   na něj velmi zvědavá, mockrát mi příběh   tohoto filmu, který v 70. létech viděla v   kině, vyprávěla moje máma. Díky internetu   jsem našla mnoho infa o skutečných osudech   Juliane Koepcke a nakonec se mi podařilo získat   i tento snímek, který si víc než právem   zaslouží plný počet bodů.

Málokdy   bývám bezvýhradně nekritická, ale tentokrát   opravdu nemám jakékoliv výtky - film je   fascinujícím způsobem zpracován, byť se   jedná o hranou záležitost, tak autoři se   naprosto věrně drželi skutečného příběhu   přeživší mladé dívky. S drsnou syrovostí   jsme svědky pádu letadla, boje o záchranu   vlastního života, touhy a naděje, že i maminka   přežila...a samozřejmě scény s červy, které   napadají Julianiny rány - to je opravdu velmi   realistické. Mrzí mě, že tento snímek je   neprávem opomíjen v televizním vysílání,   snad ani na "trafikových" DVD nevyšel,   resp. určitě ne.

Oceňuji též perfektní   český dabing, pěkný, synchronní, hlavní   postavu mladičké Juliany namluvila do češtiny   Zuzana Fišerová (známe ji jako Douchovou z   Vrchní, prchni). K tomuto snímku se určitě   budu vracet, zanechá ve Vás skutečně hluboký   dojem...
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Ač už je v příběhu pořádně horko a   odehrává se přes vánoční svátky, tak hodně   zamrazí. Film Zázraky se dějí je natočen   podle skutečné události. Jde o příběh   dívky, která jako jediná bez vážnějšího   zranění přežila pád letadla z   šestikilometrové výšky. Místem dopadu se   stala džungle uprostřed jihoamerických lesů.   Široko daleko žádná civilní stavba. A tak   začíná její desetidenní cesta za záchranou.   Putuje hladová a téměř psychicky vyčerpaná   rozsáhlou a snad nikde nekončící džunglí.   Sama. Společnost ji občas dělají různé druhy   zvířat. Krokodýly počínaje a bezpočet   červů zažraných do těla konče. Filmaři si   neberou servítky s naturalistickými scénami.   Celý film vypadá hodně reálně.
Dívka   nakonec najde záchranu. Byla poučena svými   rodiči zoology, jak se má v takových situacích   chovat.
Film Zázraky se dějí v době uvedení   v Československu při své premiéře i při   reprízách vyvolával obrovské ohlasy. V paměti   nostalgiků zůstávají nejčastěji scény s   červy. Samota dívky a její cesta působí až   depresivně.
kristl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2004
Tento film není jen o letecké katastrofě,která   se stala,ale především o dívce,která tento   pád z letadlem přežila.Je to o její touze   žít dál a najít si cestu domu nebezpečnou   buší.Film ukazuje na to,jak si dívka   vzpomína,co všechno ji otec učil a snaží se   tyto vědomosti použít v této nebezpečné   přírodě-čemu se má vyhýbat,čeho se má   držet a vubec jak přežít.Film je natočen   podle skutečné udalosti a myslím si ,že je to   poučné a že tento film diváka chytne u   srdce.Doporučuji.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6515minih6515Do útoku (1987) 
Over the Top n
minih170706minih170706O hloupém Matějovi (1969) [TV film] 
O hloupém Matějovi n
minih27615minih27615Andrew - člen naší rodiny (1999) 
Bicentennial Man n
minih7062minih7062Dva muži hlásí příchod (1975) 
n
minih9300minih9300Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni (1989) 
Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni n
minih73650minih73650Mother's Day (2010) 
Mother's Day n
minih79995minih7999547 Róninů (2013) [2k digital] 
47 Ronin n
minih154234minih154234The Cloverfield Paradox (2018) 
Cloverfield Movie n
minih49074minih49074Posedlá (2009) 
Obsessed n
minih163425minih163425Beyond White Space (2018) 
Beyond White Space n


Hodnocení:n12345678910
Zázraky se dějí (1974)Zázraky se dějí (1974)Zázraky se dějí (1974)Zázraky se dějí (1974)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190372
Osobností: 697521
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10