Zari
ohodnotit

Zátoka

The Cove

Další název:
The Rising
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
92 minut

Obsah filmu Zátoka

 
Zátoka, oscarový vítěz z roku 2010 v kategorii nejlepší dokumentární film, sleduje elitní tým aktivistů, filmařů a potápěčů, kteří se vydali na tajnou misi, jejímž cílem bylo proniknout do skryté zátoky v Japonském Taiji a odhalit její hrozivé tajemství. Využívali při tom speciální techniky, včetně skrytých mikrofonů a kamer ve falešných kamenech, a díky tomu odhalili, jak děsivě tato malá přímořská vesnice přispívá k obrovským ekologickým zločinům, jenž se dějí celosvětově. Výsledkem je provokativní mix investigativní žurnalistiky, eko-dobrodružství a poutavých filmových obrazů, který dohromady tvoří nezapomenutelný příběh inspirující k...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Louie PsihoyosLouie Psihoyos  
scénář:
Mark MonroeMark Monroe  
hudba:
J. RalphJ. Ralph  
kamera:
Brook AitkenBrook Aitken  
střih:
Geoffrey RichmanGeoffrey Richman  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zátoka >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Něco neuvěřitelného
Polovinu tohoto dokumentu jsem probrečela.   Doposud jsem nikdy nebyla v delfináriu a musím   říct, že po shlédnutí tohoto filmu tam na   100% nikdy nepůjdu. Jsem z toho plná emocí a   nejsem schopna jej řádně okomentovat, ale   rozhodně doporučit. V každém případě by   měl svět o masivním zabíjení delfínů u   japonských břehů co nejvíc vědět a zabránit   tomu.
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Tak tenhle dokument se mi opravdu hodně líbil!   Myslím si, že vystihl vše potřebné. Je sice   hodně těžké hodnotit tento filmový žánr,   ale tady se nebojím dát deset hvězdiček.   Seděla jsem u pořadu a opravdu pozorně   sledovala a poslouchala. O podmořský život jsem   se zajímala už dřív, ale tohle mě nakoplo   ještě malinko víc. Nyní již tak nějak vím,   kde se jací živočichové objevují, kterým   hrozí největší nebezpeční a pak také vím o   těch, kterých rapidně ubývá. A i delfínů   hodně ubývá a je opravdu strašné, co s nimi   jsou lidé ochotni udělat! Tak krásní tvorové   hynou rukou člověka kvůli hloupostem. Navíc po   všech těch experimentech o tom, jací jsou   inteligentní. Je to hrozné! Zabíjení mi vadí   u všech zvířat, ale u těhlech podmořských   snad ještě víc, protože mi přijde, že když   se snažíme dostat do vody, tak se dostáváme na   území, které lidem už nepatří. Naše je   souš a oceány by se měli nechat organismům,   kterým patří. Možná vám přijde, že jsem   snad nějaký popletený aktivista a plácám tu   hlouposti, ale já tu jen trochu obhajuju svůj   názor. Mnozí se mnou nebudou souhlasit a také   že nemusí. Já si budu stát za svým.

Tenhle   dokument byl dobře zpracován a oceňuji i   účast některých známých lidí. Například   to, jak se zde objevila Hayden Panettiere, aby   ochránila delfíny. To bylo záslužné.

Je   skoro až nechutné, jak se někteří lidé honí   za svojí kořistí. Zovna tady je to velice   dobře vykresleno, co jsou lidé schopni   podstoupit kvůli penězům nebo jiným odměnám.  
A další ponaučení-pozor na to co jíte!   Docela jsem koukala, když ukazovali, jak se maso   dá jednoduše nahradit a my pak ani netušíme,   že místo kachny jíme třeba   delfína.

Patřím mezi citlivější lidi a u   některých scén jsem i urojila nějakou tu slzu.   Nestydím se to říct, myslím si, že to k   tomuhle snímku patří. Komu aspoň trochu   záleží na takovýhlech věcech, tak si možná   také popláče. Nebo si z toho aspoň něco   odnese, pokusí se pomoc.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Již nebudu návštěvníkem delfinária
Dokument,který žalostně křičí o zákazu   vybíjení delfínů.Navíc toto vybíjení je o   to horší,že delfíni jsou usmrcováni ne   příliš rychlou cestou.Zátoka má celou dobu   stopáže co nabídnout.Nejvíce se mi líbilo   to,jak vyspělá japonská ekonomika vítězí nad   přírodou a zdravým rozumem.Bohužel.Výborný   byl i konec filmu,kdy autor ověšený televizorem   uprostřed japonského města ukazuje masakr   delfínu a celkem nikoho to nevzrušuje.Těžká   nevšímavost k přírodě světem vládne.Velmi   smutné a také za vším je jen byznys!


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Zátoka (2009)Zátoka (2009)Zátoka (2009)Zátoka (2009)
Reklama