Zátiší Summit Bluff (1990)

Zátiší Summit Bluff (Sibling Rivalry)
74.4 %
 
 

Sibling Rivalry

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
„Situační komedie o zanedbávané manželce, jejíž první milostný románek skončí s ponižujícími následky...“
Americká komedie režiséra Carla Reinera z roku 1991. V hlavních rolích: Bill Pullman, Scott Bacula, Kirstie Alleyová, Ed O´Neill, Jamie Gertzová, Sam Elliott, Carrie Fisherová, Frances Sternhagenová, Bill Macy, John Randolph..

Mladá a krásná Marjorie (Kirstie Alleyová) si připadá svým mužem zanedbávaná. A tak není divu, že naváže svůj první vztah mimo manželství. Je to náhoda, když potká v supermarketu sympatického Charlese (Sam Elliott), přeskočí jiskra a skončí spolu odpoledne v posteli. Sex je tak vášnivý, že její náhodný milenec zemře na infarkt zásluhou nadměrné aktivity. Potíž je v tom, že Charlie je bratranec jejího muže. Na pomoc jí přijíždí přítel Nicholas (Bill Pullman), který se snaží vše narafičit tak, jakoby šlo o nešťastnou náhodu. Marjorie se snaží před svým mužem Harrym (Scott Bakula) vše zamaskovat, ale jenom se dále zaplétá před celou rodinou do dalších lží. Nakonec všechno praskne, opravdu šlo o nešťastnou náhodu, ale manželé se rozejdou. Marjorie je ale po půl roce poměrně spokojená, o svém zážitku napsala úspěšný román. Když si Harry přečte její knihu, zavolá ji. Zdá se, že jejich vztah bude mít další pokračování.  Autor: curil

režie:
Carl Reiner
 
 
hraje:
Kirstie Alley (Marjorie Turnerová), Bill Pullman (Nicholas Meany), Carrie Fisher (Iris Turner-Hunterová), Jami Gertz (Jeanine), Scott Bakula (Harry Turner ), Frances Sternhagen (Rose Turnerová ), John Randolph (Charles Turner st.), Sam Elliott (Charles Turner ml. ), Ed O'Neill (Wilbur Meany ), Bill Macy (Pat), Matthew Laurance (dr. Casey Hunter ), Paul Benedict (dr. Plotner ), Ron Orbach (recepční Don), Patrick Cronin (Gary Diamond), Greg Collins (hotelový strážný)
 
 
scénář:
Martha Goldhirsh
 
 
kamera:
Reynaldo Villalobos
 
 
hudba:
Jack Elliott
 
 
střih:
Bud Molin
 
 
zvuk:
William C. Carruth, Bob Beemer
 
 
masky:
Gregory Nicotero
 
 
výprava:
Jeannine Claudia Oppewall
 
 
producent:
Liz Glotzer, David Lester, Don Miller
 
 
režie českého znění:
Miroslav Horáček (Universal Production, Nova, 1994)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.